QUOTE(Obuoliausia @ 2010 12 03, 18:40)
Argus, visiškai pritariu
Tačiau tam reikia netingėt ir dar jų prisirinkt, o dar labiau reikia netingėt ir jų pagert...
Man pačiai homeopatija daug paprastesnė nei žolės. Kažkada pamenu, pas mamą buvau visas pienes išravėjus, nes "rinkau vaistažoles". Tačiau praktiškai žoliavimą nelabai pritaikau, paprasčiau sužaist su žirniais (ir dabar prikrauta pora stalčių žolių, labai tikiuos sumaišyt bent paprastą mišinį pagert šiaip sau - su melisa, ramunėle ir pan.). Ką reiškia civilizacija: nusipirkai kad ir tų "Etno" ir nesuki sau galvos...
Juogle, atkakli
. Tuoj, įtariu, su tokia reklama bus padaryta apyvarta kai kam.

Man pačiai homeopatija daug paprastesnė nei žolės. Kažkada pamenu, pas mamą buvau visas pienes išravėjus, nes "rinkau vaistažoles". Tačiau praktiškai žoliavimą nelabai pritaikau, paprasčiau sužaist su žirniais (ir dabar prikrauta pora stalčių žolių, labai tikiuos sumaišyt bent paprastą mišinį pagert šiaip sau - su melisa, ramunėle ir pan.). Ką reiškia civilizacija: nusipirkai kad ir tų "Etno" ir nesuki sau galvos...
Juogle, atkakli

ŠIš manęs juokiasi kad aš žoliauju, kad vaikui stengiuosi kvietinių miltų patiekalų neduoti, sergant sloga (o ir šiaip paprastai) pieno neduodu, žiūriu kad maiste būtų kuo mažiau E, kad jis būtų gal ne ekologiškas, bet bent jau natūralus, svetimų vaisių neduoti (atvežtinių) ir pan. Gal už akių vadina kvaile, bet man nesuprantama, kai 8 mėn vaikui duoda šokolado, bulkos pagraužti ar rūkytos mėsos palaižyti tam kad organizmas "priprastų" prie chemikalų. Aš ir pati stengiuosi vaikui (ir sau taip pat) duoti kuo mažiau rūkyto, sintetinio. Ir pati aišku atidirbu - šaldau uogas, žoliauju, sode daržooves auginu, šilnamį įsitaisiau. Ir aišku organizmas man atsidėkoja - jei anksčiau reikdavo kasdien (šiaip ir dabar reiktų, bet nebėr būtinybės) mankštintis kad neskaudėtų nugara, tai jau metai po tokio gyvenimo būdo baigiu pamiršti kas tas yra, spaudimas nebešokinėja ir normalizavosi (arterinis buvo aukštokas) ir t.t. Ir ant vaiko pastebėjau - vasarą mėn. laiko pabuvo su MB sese, su ja visokius vaisvandenius, bananus, bulkutes pagriauždavo - pradėjo berti, nuvedžiau pas gydytoją, o ji - alergija, reik tepti su hormoniniais ir pan.. Nu jis nealergiškas, nėr alergijos jam niekam. Išvažiavom į mišką porai savaičių - ten vien tik natūralus maistas: žuvis grybai uogos ir pan.; po poros dienų baigėsi visi bėrimai. Grįžom, močiutė norėjo būti gera - sūrelių pripirko ir bananų, vėl išbėrė. Tai dabar yra labai gera dingstis atsisakyti visokių tų atvežtinių ir kt. - beria. Kitaip nesuprasdavo kad neduodavau ir tekdavo daug aiškintis.
Manau, ir homeopatija nepadės, jei mūsų gyvenimas būdas netaps toks na arčiau mūsų ištakų, jei mes skubėsime, nebendrausime (juk sakoma kad ir blogas žodis mažina imunitetą, o geras - gydo) vieni su kitais, neseksime vaikams pasakų, vien tik dirbsime, maitinsimės belekuo ir pan.
Nžn, bet tai man tapo filosofija. Iš manęs stebisi - kaip tu neturi laiko, kodėl vakare į svečius neatvažiuojat ir pan.?? O kaip aš turėsiu laiko, jei grįžus iš darbo reikia su vaiku pabendrauti, reikia valgyt paruošti (ruuošiu dažniausiai kiekvieną dieną), pamegzti ir pan. Dabar žiema, o jau abu su vaiku laikiame kada galėsime nuo kalno leistis abu kartu - kiek daug teigiamų emocijų abiems.
Jei nukrypau į šoną - sorry, tiesiog iš kalbos išėjo