Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Myllia @ 2010 12 08, 13:49)
*Del zalios arbatos tai nesutinku, skaiciau kad kaip tik sergant endo ja vienntele galima gert. Ir siaip laida neseniai rode, kad zalia arbata pati sveikiausia smile.gif
**Va va, arba kai i svecius nueini, turbut galvoja kad mandra pasidariau labai kai vis ko atsisakau smile.gif
***O del pieno produktu tai as nesuprnatu, ju apskritai vartoti nepatartina, ar pvz nieko blogo jei vartoji ne gryna , o tarkim truputi pieno ar sviesto imaisai i tesla ?

* Na taip, cia toks dalykas su zaliaja arbata, kad siaip ji labai sveika, bet mums nesveika del kofeino, tai skaiciau, kad tokiu atveju reikia rinktis zaliaja arbata, kurioje yra pasalintas kofeinas, bet dabar pamirsau kaip vadinasi tas budas doh.gif ir siaip reiktu vengti zalios arbatos dideliu kiekiu, kadangi del taninu ir kofeino ji gali sukelti persileidima. Bet velgi cia kalbama apie didelius kiekius.
** Mes kai i svecius nelabai vaikstom tai nieko, bet jauciu nuvaziavus i Lietuva taip ir kalbes, kad pasikelus lotuliukas.gif
*** As manau, kad mazi kiekiai tikrai nieko blogo nepadarys. Labai akcentuojama, kad reikia naudoti organic (ekologiskus) pieno produktus, kadangi viena is pieno blogybiu, kad kai karves yra seriamos hormonais bei prieda visokiu pesticidu, jie patenka i piena, o is ten i musu organizma. O pesticidai organizme imituoja estrogenu veikla. Taip pat pienas zarnyne sudaro gleives, per kurias negalima pasisavinti kai kuriu vitaminu. Ir dar vienas jo nepageidaujamas poveikis yra tas, kad veikia uzdegimiskai.
As pieno daug negeriu, bet visiskai jo atsisakyti negaliu. Dabar turiu nusipirkusi cikoriju ''kava'', tai kaip ja gerti be slakelio pieno? Arba kai kuriuose receptuose jo irgi neiseina pakeisti, nes gausis ne taip skaniai tongue.gif Perku organic piena ir kad butu 2% riebumo. Grietine pakeiciau naturaliu jogurtu.

Dabar prisiskaiciau ''blogybiu'' apie kvietinius miltus.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2010 12 08, 14:45)
Perku organic piena ir kad butu 2% riebumo.

Nelabai nusimanau apie tas dietas, bet pieną geriau pirkti kuo riebesnį, nes kuo pienas liesesnis, tuo jame daugiau brudo. Čia taip patys pienininkai sako verysad.gif Jau geriau tada namuose skiesti vandeniu doh.gif
Aš tai pieno ir kavos negeriu nuo 13-kos metų rolleyes.gif
Ir būtent dėl to sutinku su kristinuke nuomone apie tas dietas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 12 08, 16:05)

Aš tai pieno ir kavos negeriu nuo 13-kos metų rolleyes.gif
Ir būtent dėl to sutinku su kristinuke nuomone apie tas dietas  mirksiukas.gif

Bet turbut kitu produktu valgai biggrin.gif

Siaip kiek zmoniu, tiek nuomoniu apie tas dietas, bet as esu uz, ne is pirsto lauzta... Yra moksliskai irodytas tam tikru produktu poveikis organizmui, taigi kiekvienam rinktis kas tinka ir patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 12 08, 15:53)

Man dietos kažkaip nepatikimai atrodo.Kas įrodė, kad tie produktai tikrai padeda endo vešėti ir kad jų atsisakius bus geriau? Jūs pačios jaučiat poveikį kokį nors atsisakiusios kavos, pieno ir t.t.? Nesu priešininkė dietų, bet tiesiog įdomu, nes, pavyzdžiui, aš pieno produktų išvis nemėgstu, žaliosios arbatos taip pat, kavos geriu maksimum pora puodelių per dieną. Miltinių patiekalų valgau minimaliai,  pyrago gaminių visai neperkam, visokie makaronai, blynai jei pasitaiko kartą per dvi sav, tai pasitaiko. Aišku, be duonos nenoriu gyventi, bet ir tai tik juodos.
Bet endo turiu, cistos myli mano kiaušides g.gif

O as turiu knyga nusipirkus pasaulio mokslininku ir daktaru parasyta kaip maistas veikia musu organizma ir ramina endo, ten po kiekviena tema yra moteru komentarai kurios pakeite mityba ir skausmai zymiai sumazejo, kitom isvis dingo. Ir poveikis ne is karto jauciamas. Reikia atsisakyti keleta menesiu miltu , keleta pieno ir ziuret kaip organizmas reaguoja. Beje, knyga rinkausi irgi ne siaip is oro, pries tai skaiciau rekomendacijas ir pan.
Be to manau , kad maistas apskritai veikia musu visa sveikata, maziau sh valgytume ir sveikesni butume. Nuo ko galvojat visokiais brudais sergam, as ne tik apie endo. Tik del stresu , maisto ir "svaraus" oro.
Atsakyti
aciu mergaites uz balionelius 4u.gif bebusiminiau nes nesitikejau kad pasiseks mirksiukas.gif bet vat vakar vel buvo zveeeeriski skausmai turstinantis doh.gif doh.gif ex vel nelaboji parsivilko jau garantuotai doh.gif

del dietu tai man neaktualu ax.gif kazkaip tikriausiai nepajegciau riboti maisto...MB tik ir dziaugiasi kiekvienu priaugtu mano gramu lotuliukas.gif
Atsakyti
Po tendencingų laidų apie modifikuotus maisto produktus, apie nitratus ir visokias kitokias bjaurybes, po moksliškai pagrįstų išvadų, kad kai kurie produktai kenkia segantiems viena ar kita liga, apskritai gal teisingiausia būtų išvis nieko nevalgyti...
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2010 12 08, 20:11)
O as turiu knyga nusipirkus pasaulio mokslininku ir daktaru parasyta kaip maistas veikia musu organizma ir ramina endo, ten po kiekviena tema yra moteru komentarai kurios pakeite mityba ir skausmai zymiai sumazejo, kitom isvis dingo. Ir poveikis ne is karto jauciamas. Reikia atsisakyti keleta menesiu miltu , keleta pieno ir ziuret kaip organizmas reaguoja. Beje, knyga rinkausi irgi ne siaip is oro, pries tai skaiciau rekomendacijas ir pan.
Be to manau , kad maistas apskritai veikia musu visa sveikata, maziau sh valgytume ir sveikesni butume. Nuo ko galvojat visokiais brudais sergam, as ne tik apie endo. Tik del stresu , maisto ir "svaraus" oro.

Kokia knyga turi? bigsmile.gif

O kad maistas veikia musu sveikata, tai tikra tiesa drinks_cheers.gif Ir turiu pasakyti, kad dietos ir akupunkturos deka skausmai sumazejo, nesitikiu stebuklu, bet jeigu tokia savijauta ir toliau laikysis, tai as ir tos dietos laikysiuos biggrin.gif
Beje tas pavadinimas ''dieta'' daugumai baisiai skamba, na bet mes tikrai juk nebadaujam, tik vienus produktus pakeiciame kitais biggrin.gif

QUOTE(kristinuke @ 2010 12 08, 21:03)
Po tendencingų laidų apie modifikuotus maisto produktus, apie nitratus ir visokias kitokias bjaurybes, po moksliškai pagrįstų išvadų, kad kai kurie produktai kenkia segantiems viena ar kita liga, apskritai gal teisingiausia būtų išvis nieko nevalgyti...

Na nereikia taip kategoriskai biggrin.gif o siaip dar pries kokius nepilnus metus as labai skeptiskai ziurejau i visokias dietas, ekologiskus maisto produktus, bet viskas pasikeicia, kai pradedi visu tuo labiau dometis, ieskotis informacijos. Ziurekit, juk dazniausiai zmones smerkia tuomet, kai patys nieko nezino... Kaip ir del dirbtinio apvaisinimo, paklausk kokios bobutes apie tai, tai isgirsi tokiu dalyku, kad ausys nulinks user posted image
Papildyta:
QUOTE(lauraz5 @ 2010 12 08, 20:59)
*mirksiukas.gif bet vat vakar vel buvo zveeeeriski skausmai turstinantis doh.gif  doh.gif ex vel nelaboji parsivilko jau garantuotai doh.gif

**del dietu tai man neaktualu ax.gif kazkaip tikriausiai nepajegciau riboti maisto...MB tik ir dziaugiasi kiekvienu priaugtu mano gramu lotuliukas.gif

* oi oi mergyt, imk balioneli, kad tas skausmas su juo ir isskirstu 4u.gif jau toks bjaurus tas skausmas unsure.gif

** tai kiek tu sveri? nepamirsk i kisenes keleta plytu isimesti, kad vejas nenupustu user posted image
Atsakyti
Sveikutes.As ir su ta dieta vargstu iki vakaro nieko,o paskui, kaip zombis pradedu viska valgyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Myllia @ 2010 12 08, 19:11)
Be to manau , kad maistas apskritai veikia musu visa sveikata, maziau sh valgytume ir sveikesni butume.

drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif Auksiniai žodžiai bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 09 gruodžio 2010 - 09:40
QUOTE(vovera @ 2010 12 09, 00:45)
Kokia knyga turi?  bigsmile.gif

Dian Shepperson Mills and Michael Vernon- Endometriosis: A Key to Healing Through Nutrition
Tik sunkiai skaitosi, nes anglu kalba ir lb daug terminu visokiu:)
Atsakyti
QUOTE(linuke79 @ 2010 12 09, 08:52)
Sveikutes.As ir su ta dieta vargstu iki vakaro nieko,o paskui, kaip zombis pradedu viska valgyti lotuliukas.gif

lotuliukas.gif ir man kartais taip pramusa lotuliukas.gif
QUOTE(Myllia @ 2010 12 09, 10:55)
Dian Shepperson Mills and Michael Vernon- Endometriosis: A Key to Healing Through Nutrition
Tik sunkiai skaitosi, nes anglu kalba ir lb daug terminu visokiu:)

Na bet svarbiausia, kad esme pagauni mirksiukas.gif Nes siaip tu visokiu knygu apie endo pilna, bet nezinau kaip issirinkti ta pacia paciausia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2010 12 08, 14:33)
Sveikute, cia turbut kalbi apie Ca125 (ar kazkaip panasiai) markeri, jis gali, bet ne butinai parodo kad turi endo, taip pat skiriamas kiausidziu veziui nustatyti, bet velgi ne visada parodo.
Et, svarbu kad linkama butu, stresas juk mums kenkia  biggrin.gif
Ziurint kokiu budu kofeinas pasalintas. Dazniausiai salinamas naudojant chemikalus, tai tokiu atveju geriau jau nestiprios normalios kavytes isgerti. Nuo vieno puodelio blogiau tikrai nebus.
Siuloma vengti visu produktu turinciu kofeino, kavos, kakavos, sokolado, juodos ir zalios arbatos  4u.gif
Papildyta:

QUOTE(kristinuke @ 2010 12 08, 16:53)
Aš prieš mėn. dariausi Ca125. Kainavo apie 30lt. Kraujas iš venos imamas. o daromas dėl kiaušidžių vėžio, atsiet dar gali parodyti cistas ar endo, bet mano atveju jis buvo neigiamas, o endo aš tikrai turiu ir III st. , jei ne didesnę.
Papildyta:

tai gryzus i lt leksiu pasidaryti to tyrimo.. doh.gif
man buvo irgi 3stadija endo... bet sako nestumas gydo... o man va metai praejo vel prasideda jinai... nu neaisku dar... gyd sako pirma tyrimus reiia padaryt, kad tiksliai pasakyt..

nu ir dieta..isproteciau be kavos blush2.gif
Atsakyti