QUOTE(Daivad @ 2010 12 29, 16:02)
ačiū visoms atsakiusioms dėl keksiukų
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga
įdomu kas čia gali būti kaltas
: miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta 
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius


turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga

įdomu kas čia gali būti kaltas


patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius


Priežasčių, kodėl sukrenta kepiniai, yra tūkstančiai ir sunku atspėt, kuri buvo kalčiausia: ir temperatūros skirtumai - nepakankamai įkaitinta orkaitė, orkaitės dažnas darinėjimas (pvz., pravėrei pažiūrėt kokiu kaip tik kritiniu laiku), išėmimas per anksti, skirtingų temperatūrų ingredientai, tešlos perplakimas (daugiau oro patenka, dėl ko paskui subliūkšta) arba nepakankamas išmaišymas, sako per didelis cukraus kiekis gali irgi turėti įtakos, per daug kepimo miltelių ir net nedidelis nukrypimas nuo kiekių recepte ir t.t. ir t.t. Bandyk viską daryti idealiai ir manau pavyks kokią dieną
