Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" mylėtojoms...

QUOTE(Daivad @ 2010 12 29, 16:02)
ačiū visoms atsakiusioms dėl keksiukų  4u.gif
turiu dar 1 klausimėlį: kai kepa, labai gražiai pakyla, o po to susmenga sad.gif
įdomu kas čia gali būti kaltas  g.gif : miltai gal (nes naudoju aukšč. rūšies, bet ne ekstra), o šiaip lyg ir viską darau gerai - dar kaip iš mokyklos laikų išmokau - kad negalima iškart išimt, duodu atvėst truputį orkaitėj, durelių nedarinėju, bet jau orkaitėj jie man negražiai sukrenta sad.gif
patarkit ką daryt, kad taip nebūtų per Naujuosius  000189.gif  help.gif

Priežasčių, kodėl sukrenta kepiniai, yra tūkstančiai ir sunku atspėt, kuri buvo kalčiausia: ir temperatūros skirtumai - nepakankamai įkaitinta orkaitė, orkaitės dažnas darinėjimas (pvz., pravėrei pažiūrėt kokiu kaip tik kritiniu laiku), išėmimas per anksti, skirtingų temperatūrų ingredientai, tešlos perplakimas (daugiau oro patenka, dėl ko paskui subliūkšta) arba nepakankamas išmaišymas, sako per didelis cukraus kiekis gali irgi turėti įtakos, per daug kepimo miltelių ir net nedidelis nukrypimas nuo kiekių recepte ir t.t. ir t.t. Bandyk viską daryti idealiai ir manau pavyks kokią dieną smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 29 gruodžio 2010 - 21:51
QUOTE(MAMICY @ 2010 12 29, 21:01)
gal miltų mažoka? Siaip man asmeniškai, jei extra miltai, tai reik maziau, jei auksciausia rusis daugiau...

QUOTE(vija @ 2010 12 29, 22:44)
Priežasčių, kodėl sukrenta kepiniai, yra tūkstančiai ir sunku atspėt, kuri buvo kalčiausia: ir temperatūros skirtumai - nepakankamai įkaitinta orkaitė, orkaitės dažnas darinėjimas (pvz., pravėrei pažiūrėt kokiu kaip tik kritiniu laiku), išėmimas per anksti, skirtingų temperatūrų ingredientai, tešlos perplakimas (daugiau oro patenka, dėl ko paskui subliūkšta) arba nepakankamas išmaišymas, sako per didelis cukraus kiekis gali irgi turėti įtakos, per daug kepimo miltelių ir net nedidelis nukrypimas nuo kiekių recepte ir  t.t. ir t.t.  Bandyk viską daryti idealiai ir manau pavyks kokią dieną  smile.gif

ačiū, bandysiu, nenuleisiu rankų smile.gif
dar gavau vieną patarimą - sodą užgesint, nes antrą sykį naudojau sodą vietoj kepimo miltelių ir pabandyt tešlą patirštint, nors svėriau gramo tikslumu, bet kaip sakoma improvizacijos ne tik galimos, bet ir būtinos bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos turiu gan toki keista jums kalusima ax.gif bet gal kas buvot apskaiciave koloringuma beatos Spaghetti alla bolognese
Atsakyti
vakar dariau mažą kiekį pabandymui, šian jau daugiau padariau, labai skani mišrainė burokėliai, obuoliai ir kiparėliai su majonezu. Tik pagal save kai ką pasikoregavau, dėjau kiekius iš akies.
Atsakyti
Šiandien kepėm sūrio ir kmynų sausainius.
Labai mėgstu tokius kepinius. Labai skanūs gavosi, o prie alaus - fantastika.
Atsakyti
Kaledoms dariau spanguoliu dzema - prie kalakuto buvo super. wub.gif Tikrai visoms rekomenduoju. Dabar suku galva koki deserta su juom padaryti, jis fantastiskas thumbup.gif
Atsakyti
O mes šiandien ūkiškai pietavom - troškintus raugintus kopūstus. Patiekalas ne koks išskirtinis, na bet pamaniau reiktų pabandyt 'pagal Beatą'. Visai skanu, nes mėgstu raugintus kopūstus įvairiais pavidalais. Man net nereikia nei bulvių, nei dešrų - aš vienus kopūstus galiu kirsti.
Atsakyti
As irgi megstu raugintus visokiais pavidalais, tik per daug druskos raugdama idejau, bijau dabar kur ir deti. Tik su burokais maisyti tinka, gerai suruma nuima biggrin.gif
Atsakyti
labas,
man irgi labai patinka Beatos receptai-aisku ir lengva. kaledoms kepiau kuciukus, o rytojui jau saldytuve stovi paruostas medaus tortas nestuke.gif
ir siaip esu isbandzius nemazai recepru is abieju knygu thumbup.gif
Atsakyti
gal kuri padėsit... kurioje knygoje ir prie kokio patiekalo Beata aprašius kaip kepti supjaustytas bulves orkaitėj (na kad gražiai atrodytų). Žinau yra ir foto, bet niu kai reikia tai dabar nerandu....
Atsakyti
vixiuke, pirmoj knygoj prie kiaulienos sonkauliuku recepto, 240 psl., jei kalbam apie "armonikele" pjaustytas bulvytes, kai idedi jas i sauksta ir darai ipjovas iki kol sauksto krastas "trukdo" pjauti toliau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo petite princesse: 31 gruodžio 2010 - 09:54
QUOTE(laurindre @ 2010 12 30, 22:00)
Kaledoms dariau spanguoliu dzema - prie kalakuto buvo super. wub.gif Tikrai visoms rekomenduoju. Dabar suku galva koki deserta su juom padaryti, jis fantastiskas thumbup.gif

As Naujiems metams padariau sito dzemo. Ragausim siandien.
Atsakyti