QUOTE(spinsa @ 2011 01 19, 09:15)
Tai kas nors pasidalins majonezo receptuku?
vakar betingejau berasyt, plius su mazu lelium ant ranku...
naudojuos proga ir dalinuosi ITALISKU Majonezo receptuku:
Nedideliam indeliui (apie 200ml):
1 kiausinio trynys
1 nedidele skiltele cesnako
2 marinuoti anciuviai (arba 2cm isspaustos anciuviu pastos)
1-2 saukstai citrinu sulciu
200ml kukuruzu aliejaus
druskos
Kiausinio tryni atskiriame nuo baltymo ir pilame i dubeneli. Cesnako skiltele nulupame ir sutriname kuo smulkiau.
Anciuvius dedame i prieskoniu trintuve arba nedideli puodeli ir, uzlasine siek tiek citrinu sulciu, sutriname sauksteliu, kad pasidarytu kosele. Galima sita kosele dar karta pertrinti per sieteli. Anciuviu kosele sumaisome su cesnaku ir tryniu dubenyje, kuriame plaksime majoneza.
Kad butu patogiau, alieju supilame i asoteli. I dubeni su anciuviais ir tryniu ilasiname slakeli aliejaus ir pradedame plakti elektriniu plaktuvu. Vis ilasiname slakeli ir plakame nesustodami. Greitai pamatysime, kaip visa mase prades keistis - tirstes, bals, panases i majoneza. Kai pamazu supilame ir suplakame puse aliejaus, pilame sauksta citrinu sulciu, beriame siek tiek druskos ir plakame toliau. Kai jau buname isplake puse aliejaus, galime ji pilti ir greiciau, bet jokiu budu ne visa is karto - taip viska sugadinsime. Kai jau visas majonezas suplaktas, paragaujame, galbut truksta dar citrinu sulciu ar druskos.
Beatos zodelis pabaigoje:
Tikrai pavyks, tik svarbu neskubeti. Ir skonio nebijokite pareguliuoti - ispausti dar citrinos sulciu, ilasinti acto ar iberti siek tiek druskos. Del sviezio kiausinio namini majoneza rekomenduojama laikyti tik keleta dienu, taigi geriausia pasigaminti ir is karto suvartoti.
Pabandykite, tikrai labai smagu pasidaryti savo majonezo. Galesite paskui girtis iki valiai, kaip kad as megstu...
Papildyta:
Majonezas su grudetosiomis garstyciomis
Cia dedame sauksteli grudetuju garstyciu ir jos niekur nedingsta, suteikia apsciai skonio ir ismargina majoneza gelsvais savo grudeliais.
Nedideliam indeliui (apie 200ml):
1 kiausinio trynys
1 saukstelis baltojo vyno acto
1 kupinokas saukstelis grudetuju garstyciu
druskos, juoduju pipiru
200ml kukuruzu aliejaus
Nuo kiausinio baltymo atskirta tryni sumaisome su actu ir garstyciomis, iberiame druskos, pipiru.
Po slakeli alieju pilame i tryni su garstyciomis ir plakame elektriniu plaktuvu. Visas procesas toks pat, kaip ir gaminant italiska majoneza.
suplake visa majoneza paragaujame, galbut reiketu dar ipilti sauksteli acto ar iberti druskos.
Papildyta:
Klasikinis majonezas
tiks viskam - ir misrainems, ir kiausiniams, ir mesai gardinti.
Nedideliam indeliui (200ml):
1 kiausinio trynys
2 saukstai baltojo vyno acto
1/2 saukstelio Dizono garstyciu
druskos
200ml kukuruzu aliejaus
Tryni sumaisome su sauksteliu acto, garstyciomis ir druska. Toliau viska darome taip, kaip ruosdami italiska majoneza. Suplake visa alieju, ipilam dar sauksteli acto, paplakam ir paragaujam, ar ko nors netruksta.
(Zinoma, gali buti, kad majonezas tinkamai nesusiplaks - gal aliejaus per daug sliukstelsite ar kitur savo demesi isblaskysite. Jei jau matote, kad majonezas nesusiplake ar staiga suskilo, dar ne viskas prarasta. Ta nevykusi majoneza isdrebkite is dubens. Pilkite i tuscia dubeni dar viena tryniir pradekite po truputi, po sauksteli ar puse, deti ar pilti ta nepavykusi majoneza ir plakite.)