QUOTE(Renna @ 2011 01 18, 18:51)
Beate savo saldžiuose kepiniuose (pvz. tiramisu, baltojo sokolado tortas ir kt.) naudoja zalius kiausinio baltymus kremui, man kazkaip tai nepriimtina
kaži, jei jų į kremą neįdėčiau, ar labai nukentėtų skonis
o gal galima tuos baltymus kažkuo kitu pakeisti?
Tiramisu skonis tikrai, manau, nenukentės - juk jokio skonio tie baltymai neturi, gal purumo sluoksniui priduoda, turėtų puikiai pavykti ir be baltymų.
Vakarienei kepėm
vištienos lazdeles. Kai kažkada kepiau pirmą kartą, nelabai sužavėjo, bet šiandien iškepė tooookios skanios, traškios, o viduj filė tokia sultinga... Prisidarėm bliūdą šviežių salotų, dar pakepėm
tokio sūrio- viskas šauniai susigrojo
Papildyta:
QUOTE(dagli @ 2011 01 18, 15:02)
o va idomu kiek laiko galima laikyti saldytuve ta savo gamybos majoneza?
Aš irgi domėjausi, tai vienur rašo "iki savaitės", kitur - "griežtai suvalgyti per dvi dienas arba išmest". Kažko manau jau trečią dieną be malonumo valgyčiau, prisigalvočiau visko...
Papildyta:
Va radau išmanančio žmogaus nuomonę apie naminio majonezo laikymą:
Majonezas yra rūgštus, o rūgštis naikina salmoneles (kai, pvz., šaldytuve šaltis tik neleidžia joms daugintis). Rūgštis geriausiai veikia būdama kambario temperatūros, tad palikite pagamintą majonezą kambario temperatūroje kelioms valandoms, kad užmuštų visas negerovas.
Na, o paskui
savaitę galima laikyti šaldytuve. Gali šiek tiek susisluoksniuoti aliejus, bet išmaišius l viskas bus tvarkoj.