Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratinti nuo čiulptuko?

Mano maziui 2 metai 8 men. Dunda buvo geriausia drauge, ypac uzmiegant, miegant nakti, atsibudus ryte, na ir dar kartais uzplaukdavo grizus is darzelio paziaumot. Zodziu uzeme tas daiktas reiksminga vieta jo gyvenime ir sirdelej biggrin.gif
Pasiguodziau dazelio aukletojai, kad nesileidzia i jokias kalbas, nereaguoja i gedinimus, ir i per telemimbam rodomus vaikucius, atiduodancius savo dundas.. Aukletoja, papasakojo apie pelyte, kuri atbega ir dunda issinesa, ir nunesa kitam mazam leliukui. Atrodo isklause, suprato. Grizom namo, aisku reikia jam dundos. Neduodu. Pasakoju apie pelyte. As ne toks autoritetas kaip aukletoja, uztat neklauso. Zviegia, rekia... Na siaip ne taip uzemiau zaidimais. Vakare vel rekimas, saukimas, spardymaisi ir panasiai. Neduodu. Uzmigo pavarges nuo rekimo. Pabudo paryciais, rekia. NEduodu, nors nervai jau nelaiko... Na ir dar viena diena tokio pat teroro. Trecia diena pats man pasakoja istorija apie ta pelyte, koks jis jau didelis, ir geras, nes mazam leliukui atidave dunda biggrin.gif
Atsakyti
thumbup.gif grazi istorija..zinoma,mamai nervu tai kainavo nemazai..bet ko tik neiskenti del tu vaiku mirksiukas.gif
Atsakyti
va ka radau, gal kam bus naudinga
http://www.anonsas.l.../1/article/9108
Atsakyti
ne visi vaikai vienodi aš savajam iš vis galėjau čiulptuko neduodi, nes jam jo ir nalabai reikėjo, tik pažaisdavo su juo dar metu nebuvo kai jis visai jo nebeėmė thumbup.gif .dabar laukiam sesytės, tai jai sakiau iš vis neduosiu jei nereikalaus, pažystų tokių kurios nuo mažens nadavė ir vaikučiui čiulptuko visai nereikėjo biggrin.gif
Atsakyti
musu vaikiukui 2 m.,tad jau keleta menesiu nebeima ciulptuko.gulejom ligoninej tad jam jo reikejo.o kai grizom namo,bandiau atpratinti,bet musu gudrus buvo.tute ir su druska tepem,paimdavo ,'kaka',nusivalydavo ir toliau ciulpdavo.vienam galiuka nukirpom.irgi gudravo.kita pasiimdavo.tai as drastiskai atemiau tai pora dienu prisimindavo kad reikia,sakydavo ba ba,ir atpratinau taip,buvo bliovimo,kartais saldaini pakisdavom tai taip ir uzmirsdavo.
Atsakyti
O musu istorija tai tokia mirksiukas.gif
Mano maziui 2metukai ir 3menesiai,o tiutes nereikejo jau tris dienas,bet siandien mano vyras labai mane papiktino unsure.gif ,kai pamaciau,jog vaikas grizo is lopselio su tiute burnoje verysad.gif
Taigi,mano mazius pries tris dienas tiute atidave vabalui,kad jis nunestu tiute maziems gandriukams(netoli musu yra gandralizdis) lotuliukas.gif ir pirma vakara buvo thumbup.gif net nereikalavo.Kita diena prisimine tik vakare pries einant miegoti,bet pasnekejom,kad gandriukai mazi ir jiems reikia tiutes ir vel uzmigom kuo puikiausiai ax.gif
Taigi,esu dabar labai pikta ant savo vyro verysad.gif ,nes siandien tiute net nepaleidzia schmoll.gif
Atsakyti
sveikutes, mamytes:)))

o, va as dukryte jau keleta savaiciu galvojau kad reikia pradeti atpratinti nuo ciulptuko, ir nepatikesit, kas ivyko...smile.gif)))
pries keturias dienas, dukryte zaisdama kazkur nukiso ta "gera daikta"ciulptuka:))is pradziu sunerimau, ka reiks daryt nakti, ji nemiegos...., bet...
ji paeme ir kuo ramiausiai uzmigo, aisku buvo prabudinejimu, bet va po poros dieneliu jau ir ramybe, ji jau pamirso kad toki gera daikciuka turejo...smile.gif))

stai kaip kartais gyvenimas pats viska sudelioja kaip reikia..smile.gif))
4u.gif ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
maniškiui tiūtė dar labai svarbi...
laukiu kol bus šiek tiek didesnis ir bandysiu atpratinti, nes dabar neužmiega be jos niekaip... schmoll.gif
Atsakyti
mes nuo 1m 4men atsipratinom. pakeiciau i kitokios formos soske, tai tapo nemegstamas ir i burna nebeimdavo.o senaja ismeciau kad nesusigundyciau atiduot. tai taip ir atpratom, kai labai noredavo paimdavau ant ranku ar kitaip gudraudavom ir siaip taip praejom ta etapa
Atsakyti
Aš jau buvau kaip ir atpratinusi savo 20mėn Titą nuo čiulptuko, duodavau labai retai, bet va prieš mėnesį apsirgo jis stomatitu, kentėjom abu didžiulį pragarą su tais skausmais ir temperatūrom ir tada jau duodavau čiulptuką, kad bent taip apsiramintų... Dabar vėl viskas iš naujo atpratinant... doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 03 30, 17:46-->
QUOTE(Emilytėsmile.gif @ 2009 03 30, 17:46)
Aš asmeniškai su ta problema nesusidūriau, nes mano berniukas pats savarankiškai apie 6 mėnesį atsisakė čiulptuko. Patys su vyru stebėjomės kodėl ir kaip, bet taip jau nutiko. Spėjame, kad tam pasitarnavo tai, jog nupirkomepabandyti silikoninį čiulptuką ir greičiausia sunui jis nepatiko, tada spjovė visam laikui čiulptuką  mirksiukas.gif  Pabandykit, gal tai tikrai padės.

Saunuolis jusiskis,kad be ciulptuko o dartoks maziukas.O maniskiui ciulptukas geras draugas ypac dabar kai dygsta dantukai,labai tinka pakramtyti 4u.gif ,diena mums ciulptuko kaip ir nereiketu bet miegoti einam su juo blush2.gif ,vyresnioji mergaite pati ciulptuko atsisake,savo noru,nereikejo atpratint ir kaisiot i pipirus ar garstycias smile.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad atpratinimas nuo zinduko yra sunkesnis tevams, nei vaikams biggrin.gif Pati vis atideliojau sia procedura, nes zinojau, kad bus labai sunku istvert vaiku verksmus ir prasymus. Bet prisiverciau, istveriau viena labai sudetinga migdyma pokaitukui, su baime laukiau migdymo nakciai ta pati vakara... Ir - nieko bigsmile.gif Didzioji tik pasitikslino eidama miegot: "Tuti duosi?" atsakiau, kad ne, ir pasibaige viskas...
O siaip nera tokio vaiko, kuris be ciulptuko neuzmigtu, skiriasi tik laikas, kiek uzmigdymo procesas uztruks. Anksciau ar veliau visvien pervarges vaikas uzmigs, ir be ciulptuko. Svarbu tik kad tevai butu stipresnes valios nei vaikas...

P.S. Renata.M - uzjauciu del tokio vyro poelgio unsure.gif Jauciu kelias dienas su savuoju nesisnekeciau, jei taip pasielgtu - juk po tokio "atkritimo" vaikui bus jau kur kas sunkiau suvokti, kad su tute atsisveikinama ne trumpam, o visam laikui... doh.gif
Atsakyti