Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-10

A man pvz rafaelo per lengvas pasirode biggrin.gif nors ir su sviestiniu kremus biggrin.gif ir nei persaldus visiskai schmoll.gif bet as saldesiu ir riebiu tortu megeja, man visi jogurtiniai tai tik pusryciam nebent prie kavos is bedos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 01 01, 14:06)
O va man nei rafaelo nei snikersas nepatiko biggrin.gif

Sekantis bus napaleonas doh.gif  ji tai ziauriai megstu bet bais bijau bandyti kept doh.gif

Man snikersas skanus, o va rafaelo skanus, bet ne mano skonio. O diedas surijo bele kiek jo doh.gif lotuliukas.gif

Už gerą Napoleoną atsiduočiau nedraugavus blush2.gif lotuliukas.gif žiauriaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii skanuuuuuuu drinks_cheers.gif su trintų bruknikių sluoksniuku, rududukišku kremu - apsirijimas (o va diedas jau skersas žiūri) rolleyes.gif

Vienžo, kaip rusai sako, na vkus ir cet druzei net.
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 01 01, 22:10)
man skanus Snikeris smile.gif Koks tortas jums dar patinka, jei patinka Snikeris? smile.gif
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..


as naujiesems kepiau ferre roche, tai po paros(vakar) ragavau man nelabai, o va siandien net du gabalus suvalgiau ir visiem kas ragavo labai patiko, tikrai labai skanus tortas thumbup.gif
dar kepiau Rafaelo tik i krema dejau migdoliniu riesutu, pati neragavau blush2.gif bet kas ragavo tai ir laaaaaaaaabai gire
Atsakyti
Su Naujais Metais!
Man skaniausias apelsinu sufle, paskui juodas miskas ir rafaelo
vakar visa seimyna kirto juoda miska net ausys linko
noriu paklaust, kodel juodo misko biskvitai gavosi su dideliais pilvais?
gal kad su ventiliatorium, neisivaizduoju kaip reiktu padaryt lygu torta
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2011 01 01, 21:10)
man skanus Snikeris smile.gif Koks tortas jums dar patinka, jei patinka Snikeris? smile.gif
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..

taip labai sunku pasakyti. pvz man rafaello irgi nepatiko. Snikeris ir man ir daugumai mano svečių torta nr 1. O pvz nei morengu nei ypač napaleonų as nemegstu (nors nuo napaleonų pusė tautos alpsta)
as jauciu bandyciau sita
cia geriau matosi pjuvis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 02 sausio 2011 - 09:10
mane irgi zavi sitas asseni tortukas.. dar mastau del Olestos turtingo kavos torto.. neapsisprendziu smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(convict @ 2011 01 01, 22:31)
A man pvz rafaelo per lengvas pasirode biggrin.gif  nors ir su sviestiniu kremus biggrin.gif  ir nei persaldus visiskai schmoll.gif  bet as saldesiu ir riebiu tortu megeja, man visi jogurtiniai tai tik pusryciam nebent prie kavos is bedos biggrin.gif

išsikepk Kijevą mirksiukas.gif ir Tau turėtų tikti visas Cipciuko tortų repertuaras 4u.gif nueik į jos receptus, ten rasi manau savo skonio tortų 4u.gif

Rafaelas man buvo eilinio paprasto skonio tortas, kol nesugalvojau ten dėti kepintų smulkintų migdolų... saldainiuose riešutų tai yra, bet aš tai šokoladinių mėgėja, man baltų tortų gali nebūti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2010 12 30, 13:42)
Laba diena,
Su artėjančiais Naujaisiais Metais, visoms daug  daug laimės, puikios sveikatos ir kūrybinio polėkio
O aš išsikepiau Naujiems Metams tortuką, labai suintrigavo receptas. Kremas man patiko
http://forum.say7.info/topic2181.html
Sekančiais metais parašysiu atsiliepimus

Komentuoju tortą,
Man tortas labai patiko, trapūs lakštai, nežinau kokie jie turėjo būti, nes nenurodytas miltų kiekis, man išėjo keturi 26 cm lakštai, gal reikėjo ploniau išploti, nėra superiniai bet neblogi. Bendras įvertinimas geras.
Kremas labai patiko toks gaiviai saldžiarūgštis, dariau iš pusės normos, man užteko. Įvertinta gerai, kepsiu dar. Tortas gaunasi neaukštas, apie 5,5 cm. Rekomenduoju išbandyti.
Torto pjūvis
user posted image
Lietuviškas receptas (čia kaip aš dariau)
Kas skaito rusiškai, nuoroda duota
Tešla:
250 gr sviesto,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
po 3 valgomus šaukštus grietinės ir majonezo,
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti),
miltų, kad tešla būtų minkšta, kočioti bus sunku, todėl aš tiesiog padalinau į 4 dalis ir rankomis išplojau, kepiau 180 C temperatūroje apie 15 min. Lakštai labai trapūs.
Kiaušinius, grietinę, majonezą, cukrų išplakti, dėti nugesintą sodą. Minkštą sviestą išplakti ir dėti miltus. Po to abi dalis sumaišyti, gauname minkštą tešlą.
Kremas:
1 kg obuolių nuvalyti ir susmulkinti burokine tarka arba trintuvu,
500 gr grietinės,
100-150 gr sviesto,
cukraus pagal skonį, aš dėjau apie 100 gr
Tarkuotus obuolius užpilti grietine, įdėti cukrų ir virti apie 1 val (originale 2 val). Reikia pastoviai maišyti, nes kremas taškosi ( kaip verdant obuolienę). Aš viriau apie 45 min, kremas šiame etape gavosi vidutinio tirštumo. Sviestą išsukti iki purumo ir po truputį dėti ataušintą kremą. Jeigu šiame etape kremas ir išsisluoksniuos nieko, nes virtame kreme yra mažiukai obuolių gabaliukai. Pertepame lakštus ir į šaldytuvą. Aš valgiau po dviejų dienų. (Taip rašoma ir originale)
Kas bandysite, skanaus.
Siūlyčiau išbandyti, tikrai vertas dėmesio
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 12 19, 00:21)
Tortas, prie kavos
Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:

60gr.kakavos
2nubraukti šaukštai tirpios kavos
175ml.karšto vandens
---------------
5kiaušinių tryniai
180gr.cukraus
125ml.aliejaus
---------------
8kiauš.baltymai
45gr.cukraus
---------------
200gr.miltų
2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1/4šaukštelio sodos
Kremui:

450gr.grietinėlės 35%
1 indelis rududu
nubr.šaukštas kavos tirpios
---------------
3kiaušinių tryniai
pusantros stiklinės pieno
2arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
----------------
150gr.sviesto gero
70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado

Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, atvėsinti, išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.
user posted image


O as savo gimtadieniui bandysiu si torta.. man jis laaabai skaniai atrodo bigsmile.gif Tik galvoju biskvita kept pagal save..
Atsakyti
Kad jau kalbat apie patinkančius tortus biggrin.gif tai man dabar Nr.1 Snikersas bigsmile.gif Man jis tooooks teisingai gardus tortas thumbup.gif ir pasidaro žiauriai lengvai ir greitai (ryte padarai, vakare jau valgai blush2.gif ) Nr.2 Medutis cipciuko Nr. 3 braškinis mascarponinis su plikytos teslos lakštais... Juodasis miškas man ne, kažkaip vyšnios ten nepatinka, Rafaelo net netraukia daryt, dabar kaip pjūvius pamačiau tai visai nedomina manęs, nebent su migdolais reikalą pagerint.....
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė tongue.gif o jos skoniu aš pasitikiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2011 01 02, 16:12)
Kad jau kalbat apie patinkančius tortus biggrin.gif tai man dabar Nr.1 Snikersas bigsmile.gif Man jis tooooks teisingai gardus tortas thumbup.gif ir pasidaro žiauriai lengvai ir greitai (ryte padarai, vakare jau valgai blush2.gif ) Nr.2 Medutis cipciuko Nr. 3 braškinis mascarponinis su plikytos teslos lakštais... Juodasis miškas man ne, kažkaip vyšnios ten nepatinka, Rafaelo net netraukia daryt, dabar kaip pjūvius pamačiau tai visai nedomina manęs, nebent su migdolais reikalą pagerint.....
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė tongue.gif o jos skoniu aš pasitikiu cool.gif


blush2.gif

Tik sekanti kart kai darysiu kavos torta, tai desiu keturis biskvitukus, nes as juos labai plonus vis padarau, tai is triju plonokas tortas gaunasi smile.gif desiu kita karta du karamelinius kremo sluoksnius, ir vidury ta sokoladini su riesutais.
Atsakyti
man reiktu komentaro apie Olestos kavos torta smile.gif To karsmelinio sluoksnio nebuna perdaug is visos skarbonkes? smile.gif
Atsakyti