Turtingą kavos tortą kepiau 26 cm skersmens, biskvitai mano visada būna stori, mėnulio kiaurai nesimato, viskas proporcingai sudėta, taigi ir nėra per daug, jei skersmuo bus mažesnis arba jei mėgstat plonesnius biskvitus, tada gali būti ir per daug...
apie braškesMargarita (su braškėmis)Braškių tortasneberandu dabar kur šaltinis pats, bet labai skanus tortas yra šis:
GLACEE BRAŠKIŲ TORTASŠį tortą kepiau vasarą. Bet turint šaldytų braškių jį galima kuo puikiausiai pasigaminti ir žiemą (gal tik papuošti kitaip), ką ir padariau prieš Naujuosius metus. Labai skanus ir gaivus tortas.
Biskvitui:
6 kiaušiniai
200 ml cukraus
250 ml miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis
Kremui:
400 g maskarponės sūrio
450 ml grietinėlės
1/2 st. cukraus pudros
geros kokybės kakavos pabarstymui
Braškiniam sluoksniui:
400 g braškių
1/2 st. cukraus arba 300 ml trintų šaldytų braškių
Sirupui:
200 ml vandens
100 g cukraus
50 ml citrinos sulčių
šokoladinių drožlių pabarstymui
100 - 150 g šokolado
10 - 15 braškių
Įkaitinti orkaitę iki 175 C. 24 - 26 cm skersmens formą iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su cukrumi, po vieną supilti trynius ir citrinos žievelę, išmaišyti. Persijoti miltus su kepimo milteliais, permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą. Kepti apie 40 - 45 min.
Biskvitą gerai ataušinti, perpjauti į tris dalis.
Kremui išpakti grietinėlę su c. pudra, palaipsniui sudedant maskarponę.
Sirupui užpilti cukrų vandeniu, pavirti 2 - 3 minutes, ataušinti, supilti citrinos sultis.
Šviežias braškes pertrinti su cukrumi.
Torto surinkimas: biskvito lakštą pašlakstyti sirupu, patepti braškėmis, užtepti kremo, pabarstyti jį kakavos milteliais, viską pakartoti. Dalį kremo palikti viršui ir šonams aptepti.
Šokoladą ištirpinti ir iki pusės panardinti į jį braškes. Išimti, padėti ant kepimo popieriaus ir leisti sustingti.
Šonus ir viršų aptepti kremu, pabarstyti šokoladinėmis drožlėmis ir papuošti šokoladinėmis braškėmis
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...