A man pvz rafaelo per lengvas pasirode
nors ir su sviestiniu kremus
ir nei persaldus visiskai
bet as saldesiu ir riebiu tortu megeja, man visi jogurtiniai tai tik pusryciam nebent prie kavos is bedos
QUOTE(convict @ 2011 01 01, 14:06)
O va man nei rafaelo nei snikersas nepatiko
Sekantis bus napaleonas
ji tai ziauriai megstu bet bais bijau bandyti kept 
Sekantis bus napaleonas
Man snikersas skanus, o va rafaelo skanus, bet ne mano skonio. O diedas surijo bele kiek jo
Už gerą Napoleoną atsiduočiau nedraugavus
Vienžo, kaip rusai sako, na vkus ir cet druzei net.
QUOTE(kice @ 2011 01 01, 22:10)
man skanus Snikeris
Koks tortas jums dar patinka, jei patinka Snikeris? 
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..
as naujiesems kepiau ferre roche, tai po paros(vakar) ragavau man nelabai, o va siandien net du gabalus suvalgiau ir visiem kas ragavo labai patiko, tikrai labai skanus tortas
dar kepiau Rafaelo tik i krema dejau migdoliniu riesutu, pati neragavau
QUOTE(kice @ 2011 01 01, 21:10)
man skanus Snikeris
Koks tortas jums dar patinka, jei patinka Snikeris? 
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..
Reikia antradieniui naujo skonio tortuko..
taip labai sunku pasakyti. pvz man rafaello irgi nepatiko. Snikeris ir man ir daugumai mano svečių torta nr 1. O pvz nei morengu nei ypač napaleonų as nemegstu (nors nuo napaleonų pusė tautos alpsta)
as jauciu bandyciau sita
cia geriau matosi pjuvis
mane irgi zavi sitas asseni tortukas.. dar mastau del Olestos turtingo kavos torto.. neapsisprendziu
)
QUOTE(convict @ 2011 01 01, 22:31)
A man pvz rafaelo per lengvas pasirode
nors ir su sviestiniu kremus
ir nei persaldus visiskai
bet as saldesiu ir riebiu tortu megeja, man visi jogurtiniai tai tik pusryciam nebent prie kavos is bedos 
išsikepk Kijevą
Rafaelas man buvo eilinio paprasto skonio tortas, kol nesugalvojau ten dėti kepintų smulkintų migdolų... saldainiuose riešutų tai yra, bet aš tai šokoladinių mėgėja, man baltų tortų gali nebūti
QUOTE(likta @ 2010 12 30, 13:42)
Laba diena,
Su artėjančiais Naujaisiais Metais, visoms daug daug laimės, puikios sveikatos ir kūrybinio polėkio
O aš išsikepiau Naujiems Metams tortuką, labai suintrigavo receptas. Kremas man patiko
http://forum.say7.info/topic2181.html
Sekančiais metais parašysiu atsiliepimus
Su artėjančiais Naujaisiais Metais, visoms daug daug laimės, puikios sveikatos ir kūrybinio polėkio
O aš išsikepiau Naujiems Metams tortuką, labai suintrigavo receptas. Kremas man patiko
http://forum.say7.info/topic2181.html
Sekančiais metais parašysiu atsiliepimus
Komentuoju tortą,
Man tortas labai patiko, trapūs lakštai, nežinau kokie jie turėjo būti, nes nenurodytas miltų kiekis, man išėjo keturi 26 cm lakštai, gal reikėjo ploniau išploti, nėra superiniai bet neblogi. Bendras įvertinimas geras.
Kremas labai patiko toks gaiviai saldžiarūgštis, dariau iš pusės normos, man užteko. Įvertinta gerai, kepsiu dar. Tortas gaunasi neaukštas, apie 5,5 cm. Rekomenduoju išbandyti.
Torto pjūvis

Lietuviškas receptas (čia kaip aš dariau)
Kas skaito rusiškai, nuoroda duota
Tešla:
250 gr sviesto,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
po 3 valgomus šaukštus grietinės ir majonezo,
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti),
miltų, kad tešla būtų minkšta, kočioti bus sunku, todėl aš tiesiog padalinau į 4 dalis ir rankomis išplojau, kepiau 180 C temperatūroje apie 15 min. Lakštai labai trapūs.
Kiaušinius, grietinę, majonezą, cukrų išplakti, dėti nugesintą sodą. Minkštą sviestą išplakti ir dėti miltus. Po to abi dalis sumaišyti, gauname minkštą tešlą.
Kremas:
1 kg obuolių nuvalyti ir susmulkinti burokine tarka arba trintuvu,
500 gr grietinės,
100-150 gr sviesto,
cukraus pagal skonį, aš dėjau apie 100 gr
Tarkuotus obuolius užpilti grietine, įdėti cukrų ir virti apie 1 val (originale 2 val). Reikia pastoviai maišyti, nes kremas taškosi ( kaip verdant obuolienę). Aš viriau apie 45 min, kremas šiame etape gavosi vidutinio tirštumo. Sviestą išsukti iki purumo ir po truputį dėti ataušintą kremą. Jeigu šiame etape kremas ir išsisluoksniuos nieko, nes virtame kreme yra mažiukai obuolių gabaliukai. Pertepame lakštus ir į šaldytuvą. Aš valgiau po dviejų dienų. (Taip rašoma ir originale)
Kas bandysite, skanaus.
Siūlyčiau išbandyti, tikrai vertas dėmesio
QUOTE(Srove @ 2010 12 19, 00:21)
Tortas, prie kavos
Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:
60gr.kakavos
2nubraukti šaukštai tirpios kavos
175ml.karšto vandens
---------------
5kiaušinių tryniai
180gr.cukraus
125ml.aliejaus
---------------
8kiauš.baltymai
45gr.cukraus
---------------
200gr.miltų
2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1/4šaukštelio sodos
Kremui:
450gr.grietinėlės 35%
1 indelis rududu
nubr.šaukštas kavos tirpios
---------------
3kiaušinių tryniai
pusantros stiklinės pieno
2arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
----------------
150gr.sviesto gero
70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, atvėsinti, išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.

Šokoladiniam šifoniniam biskvitui:
60gr.kakavos
2nubraukti šaukštai tirpios kavos
175ml.karšto vandens
---------------
5kiaušinių tryniai
180gr.cukraus
125ml.aliejaus
---------------
8kiauš.baltymai
45gr.cukraus
---------------
200gr.miltų
2arb.šaukšteliai kepimo miltelių
1/4šaukštelio sodos
Kremui:
450gr.grietinėlės 35%
1 indelis rududu
nubr.šaukštas kavos tirpios
---------------
3kiaušinių tryniai
pusantros stiklinės pieno
2arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo
----------------
150gr.sviesto gero
70 gr.smulkiai tarkuoto pieniško šokolado
Kakavą, kavą, karštą vandenį gerai išmaišyti, atvėsinti.Kiaušinių trynius mikseriu išsukti su cukrumi iki purumo, palaipsniui supilti aliejų, išmaišyti.Į trynių masę maišant palaipsniui sudėti kakavos masę.Baltymus išplakam iki standumo, su žiupsneliu druskos, paskui supilam 45gr.cukraus ir dar plakam, kol baltymai bus labai standūs.Kepimo miltelius, sodą sumaišyti su miltais ir įsijoti į kakavos, trynių masę, gerai išmaišyti.Į masę sudėti po truputį išplaktus baltymus ir atsargiai maišant iš viršaus į apačią, išmaišyti.Įkepimo formą (25cm.) įtiesti kepimo popierių, pateptą sviestu ir supilti maišinį.Kepti 160l.temp. įkaitintoje orkaitėje apie 50 min., tikrinti pagaliuku.Biskvitą atvėsinti, palikti 4-5val.
Grietinėlę supilti į puodelį, įdėti nubrauktą šaukštą tirpios kavos ir maišant kaitinti iki užvirimo, sudėti rududų ir išmaišyti, atvėsinti, išplakti mikseriu.
Trynius, pieną, krakmolą išmaišyti puodelyje ir intensyviai maišant kaitinti, kol užvirs, atvėsinti iki kambario temperatūros.Kambario temp. sviestą išsukti mikseriu iki purumo ir palaipsniui sudėti į trynių masę, truputį paplakti.Grietinėlę su rududų, taip pat kambario temperatūros suplakti su sviesto, trynių mase, sudėti šokoladą.
Biskvitą perpjauti į tris dalis(aš truputį sulaisčiau su saldrūkščiu vandeniu, nors jis ir šiaip gaunasi ne sausas)
pertepti gautu kremu, padėti vėsiai nakčiai, kad įsigertų.

O as savo gimtadieniui bandysiu si torta.. man jis laaabai skaniai atrodo
Kad jau kalbat apie patinkančius tortus
tai man dabar Nr.1 Snikersas
Man jis tooooks teisingai gardus tortas
ir pasidaro žiauriai lengvai ir greitai (ryte padarai, vakare jau valgai
) Nr.2 Medutis cipciuko Nr. 3 braškinis mascarponinis su plikytos teslos lakštais... Juodasis miškas man ne, kažkaip vyšnios ten nepatinka, Rafaelo net netraukia daryt, dabar kaip pjūvius pamačiau tai visai nedomina manęs, nebent su migdolais reikalą pagerint.....
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė
o jos skoniu aš pasitikiu
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė
QUOTE(davija @ 2011 01 02, 16:12)
Kad jau kalbat apie patinkančius tortus
tai man dabar Nr.1 Snikersas
Man jis tooooks teisingai gardus tortas
ir pasidaro žiauriai lengvai ir greitai (ryte padarai, vakare jau valgai
) Nr.2 Medutis cipciuko Nr. 3 braškinis mascarponinis su plikytos teslos lakštais... Juodasis miškas man ne, kažkaip vyšnios ten nepatinka, Rafaelo net netraukia daryt, dabar kaip pjūvius pamačiau tai visai nedomina manęs, nebent su migdolais reikalą pagerint.....
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė
o jos skoniu aš pasitikiu 
Dabar einu ieškot Olestos kavos torto recepto, kad jau rugiagelė jį gyrė
Tik sekanti kart kai darysiu kavos torta, tai desiu keturis biskvitukus, nes as juos labai plonus vis padarau, tai is triju plonokas tortas gaunasi
man reiktu komentaro apie Olestos kavos torta
To karsmelinio sluoksnio nebuna perdaug is visos skarbonkes?







