QUOTE(likta @ 2010 12 30, 13:42)
Laba diena,
Su artėjančiais Naujaisiais Metais, visoms daug daug laimės, puikios sveikatos ir kūrybinio polėkio
O aš išsikepiau Naujiems Metams tortuką, labai suintrigavo receptas. Kremas man patiko
http://forum.say7.info/topic2181.html
Sekančiais metais parašysiu atsiliepimus
Komentuoju tortą,
Man tortas labai patiko, trapūs lakštai, nežinau kokie jie turėjo būti, nes nenurodytas miltų kiekis, man išėjo keturi 26 cm lakštai, gal reikėjo ploniau išploti, nėra superiniai bet neblogi. Bendras įvertinimas geras.
Kremas labai patiko toks gaiviai saldžiarūgštis, dariau iš pusės normos, man užteko. Įvertinta gerai, kepsiu dar. Tortas gaunasi neaukštas, apie 5,5 cm. Rekomenduoju išbandyti.
Torto pjūvis

Lietuviškas receptas (čia kaip aš dariau)
Kas skaito rusiškai, nuoroda duota
Tešla:
250 gr sviesto,
2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
po 3 valgomus šaukštus grietinės ir majonezo,
1 arbatinis šaukštelis sodos (užgesinti),
miltų, kad tešla būtų minkšta, kočioti bus sunku, todėl aš tiesiog padalinau į 4 dalis ir rankomis išplojau, kepiau 180 C temperatūroje apie 15 min. Lakštai labai trapūs.
Kiaušinius, grietinę, majonezą, cukrų išplakti, dėti nugesintą sodą. Minkštą sviestą išplakti ir dėti miltus. Po to abi dalis sumaišyti, gauname minkštą tešlą.
Kremas:
1 kg obuolių nuvalyti ir susmulkinti burokine tarka arba trintuvu,
500 gr grietinės,
100-150 gr sviesto,
cukraus pagal skonį, aš dėjau apie 100 gr
Tarkuotus obuolius užpilti grietine, įdėti cukrų ir virti apie 1 val (originale 2 val). Reikia pastoviai maišyti, nes kremas taškosi ( kaip verdant obuolienę). Aš viriau apie 45 min, kremas šiame etape gavosi vidutinio tirštumo. Sviestą išsukti iki purumo ir po truputį dėti ataušintą kremą. Jeigu šiame etape kremas ir išsisluoksniuos nieko, nes virtame kreme yra mažiukai obuolių gabaliukai. Pertepame lakštus ir į šaldytuvą. Aš valgiau po dviejų dienų. (Taip rašoma ir originale)
Kas bandysite, skanaus.
Siūlyčiau išbandyti, tikrai vertas dėmesio