Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos - 2

QUOTE(Saulyte DD @ 2011 04 28, 12:08)
Sveikos, neradau tokios temos tai atidariau naują.
Pernai gegužę prasidėjo alergija. Nesuprantu iki šiol nuo ko. Nosis ėmė bėgti, tino akys, labai niežėjo. Tino net lūpos. Savijauta siaubinga. Ryte atsikeliu ir prasideda, o dar du vaikai ant sprando, vargšai žiūri į mane ir nesupranta kas dedasi. Pradžioje nustačiau, kad vyro nauji kvepalai, tai atidavėm švogeriui  biggrin.gif . Tada pamaniau, jog šienligė, geriau Loratiną, tavegilį. Tada palengvėjo. Atėjo žiema ir alergija nepraėjo. Susirgau prie viso to sinusitu. Išprotėjimas, nors galvą nusiimk  doh.gif Ištyrė nosį, iškrypusi pertvara ir pasiskundžiau dar, kad alergija, tai išrašė purškiamų į nosį nuo alergijos. Jau nuo sausio nesirgau jokiomis slogomis, peršalimais ir pan.  lotuliukas.gif Purškaliukas jėginis thumbup.gif . tai va nustatė, kad greičiausiai alergija namų dulkių erkėms, t.y. ekskrementams (deja neturiu tiek pinigėlių brangiam tyrimui)Prie viso šito dar alergija pūkams, c vit., ir kitiems chemikalams. Namuose nėra nei kilimų, nei pukų, užuolaidos minimalios, skalbikliai ir plovikliai, kosmetika tik jautriai odai, nerūkau, nepiktnaudžiauju alkoholiu tik saldumynais pasilepinu, tai ir nuo jų išberia.
Štai tokia mano istorija, gal atsiras bendraminčių, jei taip galima pavadinti  lotuliukas.gif pasidalinkit patirtimi, kaip kovojate su alergijomis.

O kokį purškalą į nosį naudojate, aš irgi kelis metus vargstu su varvančia nosimi, nes alergiška dulkių erkutėms?
Atsakyti
QUOTE(Rencike @ 2011 09 13, 15:02)
O kokį purškalą į nosį naudojate, aš irgi kelis metus vargstu su varvančia nosimi, nes alergiška dulkių erkutėms?

įtariu Nasonex biggrin.gif hormoninis purškalas, bais brangus doh.gif Yra dar alergodil, kažkaip panašiai, bet man nlb, tik pirmaisi tam kartui suveikia, o paskui vėl tas pats.... Bet va, naudot hormonus pastoviai - ne išeitis. Kaip mano LOR sako - šalinti alergenus, bet kaip juos rasti.

vargstu ir aš su alergijom , neaiškiom , nes daryti mėginiai nerodo kažko ypatingo, bet eozinofilai padidėję iki 8 , tik nežinau ar tai labai daug skaitos. Kokie skaičiukai būna prie stiprių alergijų???..... Ir ypač va kai šalta, tokiais orais kaip dabar jaučiu paūmėjimą doh.gif Prakvėpuot neina, akys džiūsta, raudonuoja vokai.... Negi alergija šalčiui gali būt ?
O prasidėjo viskas nuo sinusito turbūt, nors gal pirma ir alergija galėjo pasireikšt, o tada sinusitas, nžn ....

Tiesa, kas darėt tuos mokamus kraujo tyrimus, kokie skaičiukai būna prie didesnių alergijų, nes man keli skaičiukai pakilę virš 20, o lateksui - virš 60 g.gif alergologė sako - nieko ypatingo, o lor jau vertina kaip nemažas alergijas. Tai kaip suprast ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fishke: 27 sausio 2012 - 12:37
Sveikos,

gal kam teko susidurti su alergija šalčiui? Kaip gydėtės? Aš tik įtariu sau alergiją šalčiui, nes rankų išsausėjimas, pleiskanojimas ir įtrūkimai iki kraujų pasireiškia kai orai atšąla, kai būna minusinė temperatūra, arba vos keli laipsniai šilumos. Vasarą nieko panašaus nebūna, net prisiminimo apie tai.
Atsakyti
sveikos. noriu papasakot viena istorija...gal kam taip buvo,gal kas ka patars...
parsivedziau mazili po darzelio pasiskunde kad skauda gerklyte,gerkle raudona net kraujagysles sutrukinejusios ,nakti verke kad labai skauda ,pakilo temperatura 38 ,numusem,sekancia diena veidukas visas isbertas ,pilvas,kaklas ,uz ausiciu ,vakarop veidukas pradejo plemais mustis rausvai melynais ,pradejo tinti kaisti...nulekem pas daktare gerkles uzdegimas nuo salto oro ar rekimo,na zodziu susales gerai gerkle,gerai viskas suprantama,bet berimas tinimas temperatura visa kita nuo ko??? itaria nuo kazokio maisto...ale cia gerkle su berimu surista g.gif nieko nebesuprantu ar kam taip buve doh.gif ?
Atsakyti
Sveikos, gal galit rekomenduot geru alergijos nustatymo kliniku Vilniuje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazoji sirdele @ 2013 07 03, 20:26)
Sveikos, gal galit rekomenduot geru alergijos nustatymo kliniku Vilniuje  4u.gif

o kuo Antakalnio alergologijos centras netinka? gi su seimos gydytojo siuntimo beveik visos paslaugos nemokamos

Sveikos, gal yra cia turinciu alergija dulkiu erkutems? siandien pabaigiau maratona per gydytojus, ir issiaiskinau,kad esu alergiska dulkiu erkutems doh.gif cia likimo antausis tiesiog, nes esu pedante, dulkes namie valau kasdien, kartais net du kartus blush2.gif tiesiog negaliu ramiai sedet,jei matau kad dulkiu yra blush2.gif kilimu namie nera,nu atrodo tikrai nera tu dulkiu be proto, bet va vistiek.. kol kas alergologe israse Rupatonido, pries tai naudojau Nasonex. nu geras tas purskalas,bet gi kaina jo (nors ir Rupatodinas ne 10lt kainuoja doh.gif ) aplamai norisi kuo maziau "sedeti" ant vaistu. alergologe taip pat uzsimine apie imunologini gydyma, kai tris metus leidziamas dirbtinis alergenas ir taip susidaro imunitetas alergenui. gal kuri esat isbandziusi? ar padejo? nes pinigai siam gydymui tikrai nemazi, bet tikrai ryzciausi jei zinociau kad 100% padeda
Atsakyti
Noriu pakelti temą į viršų, nes šiandien mane irgi subadė ir nustatė alergiją dulkių erkutėms verysad.gif ne gana to kaip reikėjo tikėtis plius alergija medžių, pievų žiedadulkėms, šiek tiek katinui, kiečiui. Kai gydytoja pradėjo vardinti ko nerekomenduotina valgyti tai panašu, kad ant salotų ir mėsos sėdėt lieka. Jokio medaus, vaistažlių arbatų, riešutų, dž. vaisių, citrusinių vaisių, morkų sulčių ir t.t.
Pasidalinkit patirtimi kokius patalynės užvalkalus naudojat, čiužinius? Kaip, kokį maistą renkatės?
Atsakyti
QUOTE(auksine_roze @ 2013 10 09, 18:12)
Noriu pakelti temą į viršų, nes šiandien mane irgi subadė ir nustatė alergiją dulkių erkutėms  verysad.gif ne gana to kaip reikėjo tikėtis plius alergija medžių, pievų žiedadulkėms, šiek tiek katinui, kiečiui. Kai gydytoja pradėjo vardinti ko nerekomenduotina valgyti tai panašu, kad ant salotų ir mėsos sėdėt lieka. Jokio medaus, vaistažlių arbatų, riešutų, dž. vaisių, citrusinių vaisių, morkų sulčių ir t.t.
Pasidalinkit patirtimi kokius patalynės užvalkalus naudojat, čiužinius? Kaip, kokį maistą renkatės?

o prie ko cia maistas? ar jums ir maistui alergija? nesupratau,kas tas "kieciui". man irgi nustate alergija dulkiu erkutems ,zoliu mixui,tai namuose liepe daryti viska, kad kuo maziau veistusi tos erkutes- jokiu kilimu, jokiu uzuolaidu, valyti dulkes daznai, patalyne skalbti aukstoj temperaturoj ir lyginti. bet man visa tai ne kiek nepadeda verysad.gif itariu teks pataupyt pinigelius ir imtis imunoterapijos,nes va atejo ruduo,namie langai uzdaryti ,tai mano alergija vel bujoja doh.gif ne dienos be vaistu.. valgyt galiu viska, maistas tikrai neitakoja alergijos dulkiu erkutems, tai va labai idomu kodel jums maista ziuret reikia, nebent ten tas "kieciui" norejot parasyti "kvieciui" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diaaa: 09 spalio 2013 - 17:36
o man rekomendavo nevalgyti ziedadulkiu maisto, kai paklausiau koks tai maistas, tai pasake medus, o kas dar? gal arbata? o daugiau? net neisivaizduoju..
taip pat esu alergiska namu erkutems, ziedadulkems, pelesiui ir dar kazkam verysad.gif nuolatine sloga, kartais net prakalbeti negaliu per ja, bet vis nerandu tikrosios priezasties verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vesela @ 2013 10 09, 23:22)
taip pat esu alergiska namu erkutems, ziedadulkems, pelesiui ir dar kazkam  verysad.gif  nuolatine sloga, kartais net prakalbeti negaliu per ja, bet vis nerandu tikrosios priezasties  verysad.gif

jus pati sau priestaraujat smile.gif isvardinot kam alergiska,ir sakot nerandat priezasties smile.gif taigi namie nuo dulkiu,lauke nuo ziedadulkiu , o jei dar pelesio turit namie,tai isvis "peilis" nosiai. ir nelabai tikiu ,kad imanoma kazka pakeist turint alergija dulkiu erkutems verysad.gif as kiek imanoma valau,tvarkau,patalyne daznai skalbiu,baldus su UV siurbliu nusiurbineju,vistiek tu erkuciu buvo ir bus,maziau,bet bus,tai ir ta nuolatine sloga bus istisai. pas mane lygiai tas pats 4u.gif tik lauke (kai nieks nezydi) as jauciuosi gerai,ypac dabar ,kai visai nieks nezydi,va sianakt miegojau prie atviro lango,tai ryte iskart jauciasi ,kad nosis svari,nereikejo net issisnypsti thumbup.gif
praita ziema pamenu viensyk buvo toks alergijos protrukis man,kad viena diena bac ir nosis lyg uzsicementavo blink.gif bet taip,kad nei ikvept,nei iskvept,galejau kvepuot tik per burna.tai isgelbejo Cirrus,as, as ji ir dabar periodiskai vartoju,nes padeda man jis.ir dar Nasonex kasdien purskiu. bet taip su vaistais kasdien ir gyvenu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2013 10 10, 06:01)
jus pati sau priestaraujat smile.gif  isvardinot kam alergiska,ir sakot nerandat priezasties smile.gif taigi namie nuo dulkiu,lauke nuo ziedadulkiu , o jei dar pelesio turit namie,tai isvis "peilis" nosiai. ir nelabai tikiu ,kad imanoma kazka pakeist turint alergija dulkiu erkutems verysad.gif  as kiek imanoma valau,tvarkau,patalyne daznai skalbiu,baldus su UV siurbliu nusiurbineju,vistiek tu erkuciu buvo ir bus,maziau,bet bus,tai ir ta nuolatine sloga  bus istisai. pas mane lygiai tas pats  4u.gif tik lauke (kai nieks nezydi) as jauciuosi gerai,ypac dabar ,kai visai nieks nezydi,va sianakt miegojau prie atviro lango,tai ryte iskart jauciasi ,kad nosis svari,nereikejo net issisnypsti thumbup.gif 
praita ziema pamenu viensyk buvo toks alergijos protrukis man,kad viena diena bac ir nosis lyg uzsicementavo blink.gif  bet taip,kad nei ikvept,nei iskvept,galejau kvepuot tik per burna.tai isgelbejo Cirrus,as, as ji ir dabar periodiskai vartoju,nes padeda man jis.ir dar Nasonex kasdien purskiu. bet taip su vaistais kasdien ir gyvenu doh.gif

na man naujiena sitas dalykas, visai kitaip isivaizdavau alergija, ir niekad nesitikejau kad man taip gali atsitikti smile.gif esme ka norejau pasakyti, kad man kaip ir nustate kam esu alergiska, bet pati save stebedama nesusigaudau nuo ko ir kada man pasidaro blogiau... o as dabar tik iseinu y lauke ir nesuprantu kas su ta nosim daros, nei pirmyn nei atgal g.gif
Atsakyti
QUOTE(vesela @ 2013 10 10, 15:32)
na man naujiena sitas dalykas, visai kitaip isivaizdavau alergija, ir niekad nesitikejau kad man taip gali atsitikti smile.gif esme ka norejau pasakyti, kad man kaip ir nustate kam esu alergiska, bet pati save stebedama nesusigaudau nuo ko ir kada man pasidaro blogiau... o as dabar tik iseinu y lauke ir nesuprantu kas su ta nosim daros, nei pirmyn nei atgal  g.gif

as irgi kartais neatseku,bet turbut ne pati nezinau kiek ir kur tu dulkiu erkuciu yra. o siaip tai va remonta darem, dulkiu buvo per akis,ir iskart man "ant nosies" puole, be vaistu jau neapsiejau. Man didesne alrgija greiciausia dulkiu erkutems nei zoliu mixui, nes nors vasara ir nemegsta nosis zydinciu augalu,bet vistiek nera ko lyginti su tuo,kas darosi rudeni/ziema kai namie langai nuolat uzdari ir tik pravedinimui atidaromi.
Atsakyti