Įkraunama...
Įkraunama...

Alergijos - 2

QUOTE(Diaaa @ 2013 10 10, 15:39)
as irgi kartais neatseku,bet turbut ne pati nezinau kiek ir kur tu dulkiu erkuciu yra. o siaip tai va remonta darem, dulkiu buvo per akis,ir iskart man "ant nosies" puole, be vaistu jau neapsiejau. Man didesne alrgija greiciausia dulkiu erkutems nei zoliu mixui, nes nors vasara ir nemegsta nosis zydinciu augalu,bet vistiek nera ko lyginti su tuo,kas darosi rudeni/ziema kai namie langai nuolat uzdari ir tik pravedinimui atidaromi.

na man labiausiai paumeje buvo rugsejo pradzioj ir balandi berods, tai net nezinau nuo ko cia labiau.. as tik va niekaip nesuprantu kas yra ziedadulkinis maistas g.gif nu niekaip nerandu kitokiu variantu apart medu g.gif
Atsakyti
QUOTE(vesela @ 2013 10 10, 20:22)
na man labiausiai paumeje buvo rugsejo pradzioj ir balandi berods, tai net nezinau nuo ko cia labiau.. as tik va niekaip nesuprantu kas yra ziedadulkinis maistas  g.gif  nu niekaip nerandu kitokiu variantu apart medu  g.gif

arbata turbut dar,as irgi nelabai zinau,nes man maisto apribojimu del alergijos nereikia
Atsakyti
Laba diena,

atsiprašau, kad taipįsiveržiu į jūsų temutę, tačiau pagalvojau, kad niekas geriau man į šitą klausimą neatsakys, kaip Jūs 4u.gif
Panašu, kad mano didžkei yra nedidelė alergija dulių erkutėms. Mąstau, kaip būtų geriau išvalyti čiužinius ir prisiskaitinėjau apie tuos giluminius dulkių siurblius už kosmines kainas... Labai norėčiau jūsų atsiliepimų (nes siurblių temoje man atsakymų nepakako), kaip valote čiužinius, pagalves ir pan? Ar turti kažką iš tų siurblių? Ar padeda?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2013 10 14, 10:33)
Laba diena,

atsiprašau, kad taipįsiveržiu į jūsų temutę, tačiau pagalvojau, kad niekas geriau man į šitą klausimą neatsakys, kaip Jūs  4u.gif
Panašu, kad mano didžkei yra nedidelė alergija dulių erkutėms. Mąstau, kaip būtų geriau išvalyti čiužinius ir prisiskaitinėjau apie tuos giluminius dulkių siurblius už kosmines kainas... Labai norėčiau jūsų atsiliepimų (nes siurblių temoje man atsakymų nepakako), kaip valote čiužinius, pagalves ir pan? Ar turti kažką iš tų siurblių? Ar padeda?

Ačiū  4u.gif

as asmeniskai neturiu, nes neipirkciau tokio blush2.gif bet vyro pusbrolis turi, tai skolinuosi ir prasiurbiu.kasdien juk siurbti nereikia, neprisirenka ju gausybe per diena ar dvi, i menesi pora kartu gerai nusiurbiu ir viskas. atsakyti ar padeda as jums negaliu- pas mane alergija dulkiu erkutems labai stipri,todel labai kazkokio ten pagerijimo nusiurbus su UV spinduliais as nejauciu, bet vistiek darau viska, kad tu erkuciu butu kuo maziau,gal jei to nedaryciau isvis pro nori prakvepuot negaleciau. patalyne skalbiu aukstoj temperaturoj , plius lyginu. dulkes valau maziausia viena karta per diena. nusipirkusi esu ir sluoste, kuri ale labiau dulkes surenka, ir kaktusu pilna kambary smile.gif zodziu darau viska,kad tu dulkiu butu kuo maziau,bet vistiek buna alergijos protrukiai,tada jau tik vaistai padeda.
Atsakyti
Sveiki, man 14 metų ir nuo pat vaikystės turiu alergiją visokiems guminukams, limonadams, medui.. Išberia rankas, šiek tiek kojas, veidą (ypač po kaire akimi, taip raudona būna). Ar gali būti, kad nuo tų tepalų mano veido oda labai išplonėjo ir aš labai išbalusi? Vasarą bandžiau įdegti veidą, gal tik vos vos įdegiau, vis tiek išbalusi. O kūnas buvo įdegęs. Per šokių repeticijas kai suprakaituoju, visos mergaitės būna raudonos, o aš dar baltesnė. Lauksiu atsakymo smile.gif
Atsakyti
Sveiki.O pas mane tiek alergiju, kad pati nebezinau jau kam.Reik eiti pas alergologa.Ar buve kam taip kad nuo alergiju nosyje atsiranstu nepiktybinis augliukas?Man taip yra.Ir sake kad link plauciu eina mano bedos.Gali issivystyti astma,nes man sunkoka kvepuoti daznai,ir jeivejas didesnis tai mane jau dusina, gaudau ora kaip ta zuvis.Taip pat sake skydliauketuriu pasitikrinti.Nu zodziu, vsios bedos nuo tu alergiju.
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2014 08 11, 21:13)
Sveiki.O pas mane tiek alergiju, kad pati nebezinau jau kam.Reik eiti pas alergologa.Ar buve kam taip kad nuo alergiju nosyje atsiranstu nepiktybinis augliukas?Man taip yra.Ir sake kad link plauciu eina mano bedos.Gali issivystyti astma,nes man sunkoka kvepuoti daznai,ir jeivejas didesnis tai mane jau dusina, gaudau ora kaip ta zuvis.Taip pat sake skydliauketuriu pasitikrinti.Nu zodziu, vsios bedos nuo tu alergiju.

tai gal tas augliukas nepiktybinis tai polypas?
kaip jie uzauga, uzkemsa nosi, sunku prakvepuot, gali kankit pastovios slogos.
mamai mano buvo, operavo, operacija jei polypai nera sunki, tik paskui, kol viskas uzgyja pasisikankint siek tiek reikia, bet cia turbut po visu operaciju taip buna

o dabar klausima turiu ir as g.gif
gal kam atsiranda alergijos tik tam tikru metu? speju PMS metu. buvau pas alergologa , tai nieko is alergenu neranda, bet man tam tikru metu uzeina slogos, akis niezt , parausta, o baisiausia jei prasideda kosulys, panasus i astma , sunku ikvept, jauciamas svokstimas ikvepiant ir atrodo uzspaudzia kiekviena broncha doh.gif po antialerginiu vaistu praeina
Atsakyti
QUOTE(Žuvelė @ 2013 10 14, 10:33)
Laba diena,

atsiprašau, kad taipįsiveržiu į jūsų temutę, tačiau pagalvojau, kad niekas geriau man į šitą klausimą neatsakys, kaip Jūs  4u.gif

Ačiū  4u.gif

As tai kazkada ta problema issprendziau ismesdama lauk visas plunksnines/pukines pagalves ir atsisakiusi kilimu ir uzuolaidu (ant ju irgi gerai kaupiasi doh.gif ).Patalyne/pagalves sinteponine ir retkarciais praskalbiama.Ciuziniai nelabai aktualu,nes miegam ant sofu/lovu (sau esu pasiklojusi vilnoni pakloteli,retkarciais praskalbiama,dukra tik paklode klojasi),neturim tiek vietos kad miegamojo lovas namie statyt. Bet ciuziniu juk irgi buna antialerginiu,manau,pigiau butu pasikeisti ciuzinius i tinkamesnius nei pirkti ta siurbli uz kosmosa... g.gif
Papildyta:
QUOTE(vile999 @ 2015 01 28, 17:25)

gal kam atsiranda alergijos tik tam tikru metu? speju PMS metu. buvau pas alergologa , tai nieko is alergenu neranda, bet man tam tikru metu  uzeina slogos, akis niezt , parausta, o baisiausia jei prasideda kosulys, panasus i astma , sunku ikvept, jauciamas svokstimas ikvepiant ir atrodo uzspaudzia kiekviena broncha doh.gif  po antialerginiu vaistu praeina

Man pms metu visada suaktyveja alergijos ir be tableciu neapsieinu tada.Isvis savijauta tokia vos ne gripine buna smile.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Norėjau pasiteirauti, kokie jūsų alergijų simptomai?
Man jau virš metų yra ale kaip sloga. Ne varva, bet yra užsikimšusi, ypač užsikemša atsigulus į lovą (tiek dabar, tiek anksčiau gyvenamojoje vietoje, kur lova buvo nauja), nuėjus kai kur į svečius. Vasarą buvau pas otorinolaringologą. Tik pasižiūrėjo, nedarė jokių tyrimų ir pasakė, kad uždegimas kažkoks nosyje. Išrašė tablečių (nepamenu kokių) ir Nasonex. Kol naudojau gal ir buvo kiek geriau, bet nustojau naudoti - vėl tas pats.
Tačiau jau kokį mėnesį kaip ir plaučiuose kažkas darosi: jaučiu spaudimą, atrodo negaliu pilnai įkvėpti. Iš pradžių galvojau, kad peršalimas, gydžiausi namie. Galiausiai nuėjau pas gydytoją: plaučiuose nieko neišgirdo, kraujo tyrimai uždegimo ar virusų nerodo, viskas kaip ir tvarkoje. Tad įtaria alergiją. Padarė alergijos kraujo tyrimą, bet laukiu jau antrą savaitę (gyvenu Norvegijoje).
Savaitę prieš atsirandant bėdoms plaučiuose radom pelėsio namuose nemažai, aš jį valiau. Galvoju gal prisikvėpavau sporų ir sujautrino viską.
Galvoju važiuoti į Lietuvą ir normaliai tirtis. Tik klausimas, ar ilgos eilės Vilniuje (registruota esu Antakalnio poliklinikoje) pas alergologą? Ar greitai duoda atsakymą padarius alergijos kraujo tyrimą? Kokios kainos? Svarstau, kiek laiko trukčiau, kol sužinočiau diagnozę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2015 02 07, 15:44)
Sveikos smile.gif Norėjau pasiteirauti, kokie jūsų alergijų simptomai?
Man jau virš metų yra ale kaip sloga. Ne varva, bet yra užsikimšusi, ypač užsikemša atsigulus į lovą (tiek dabar, tiek anksčiau gyvenamojoje vietoje, kur lova buvo nauja), nuėjus kai kur į svečius. Vasarą buvau pas otorinolaringologą. Tik pasižiūrėjo, nedarė jokių tyrimų ir pasakė, kad uždegimas kažkoks nosyje. Išrašė tablečių (nepamenu kokių) ir Nasonex. Kol naudojau gal ir buvo kiek geriau, bet nustojau naudoti - vėl tas pats.
Tačiau jau kokį mėnesį kaip ir plaučiuose kažkas darosi: jaučiu spaudimą, atrodo negaliu pilnai įkvėpti. Iš pradžių galvojau, kad peršalimas, gydžiausi namie. Galiausiai nuėjau pas gydytoją: plaučiuose nieko neišgirdo, kraujo tyrimai uždegimo ar virusų nerodo, viskas kaip ir tvarkoje. Tad įtaria alergiją. Padarė alergijos kraujo tyrimą, bet laukiu jau antrą savaitę (gyvenu Norvegijoje).
Savaitę prieš atsirandant bėdoms plaučiuose radom pelėsio namuose nemažai, aš jį valiau. Galvoju gal prisikvėpavau sporų ir sujautrino viską.
Galvoju važiuoti į Lietuvą ir normaliai tirtis. Tik klausimas, ar ilgos eilės Vilniuje (registruota esu Antakalnio poliklinikoje) pas alergologą? Ar greitai duoda atsakymą padarius alergijos kraujo tyrimą? Kokios kainos? Svarstau, kiek laiko trukčiau, kol sužinočiau diagnozę  ax.gif

as turiu alergine sloga, tai simptomai lygiai tokie patys kaip jus isvardinot. is pradziu maniau,kad alergija sukelia pelesis, nes namuose jo buvo, bet issityrus paaiskejo,kad pelesiui nealergiska, alergiska dulkiu erkutems.
Jei konkreciai Vilniuje norite tirtis tai eiles tvarka butu daugmaz tokia- pirmiausia aisku kreipiates i seimos gydytoja, lieps pasidaryti bendra kraujo tyrima. labai idomiai pas jus ten NO daro kraujo tyrimus, kad alergijai issiaiskint reikia atskiro tyrimo g.gif LT uztenka bendro kraujo tyrimo,ties eozinofilus kiekiu bus matyt, ar tikrai pas jus yra alegija,ar ne. Jei kraujas parodys alergija virs normos duos siuntima pas alergologa. Registruotis jums reiktu cia http://118.lt/imones...tratura/5305850, cia Antakalnio alergolijos centras. Kad butu greiciau ( nes eiles ten nemazos),galit nors ir dabar uzsiregistruoti, vistiek anksciau kaip po 1-2men vietos turbut negausit, tai iki to laiko spesit ir kelione susiplanuoti i LT ,ir pas seimos gydytoja nueiti, ir siuntima gauti. siuntimas beje galioja menesiui,tai ziurekit,kad nuo vizito pas seimos gydytoja iki vizito pas alergologa nepraeitu daugiau nei menuo. o tada jau alergologijos centre atliks visus reikiamus tyrimus,nustatyti kam konkreciai jus esate alergiska, tyrimu atsakymai buna gan greit, jei ant odos bandymus darys,tai suzinosit jau po 20min, jei kraujo tyrima darys,tai po 2-3dienu. Del kainu nieko pasakyt negaliu,kadangi as esu drausta sveikatos draudimu Lietuvoje,tai man viskas nieko nekainavo (turint siuntima is seimos gydytojo), bet ten pasiskambinus pasiklaust galite kainu. jei nesate issiregistravusi is LT ir mokate sveikatos draudima,tai jums irgi nieks nieko nekainuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Diaaa @ 2015 02 07, 22:26)
as turiu alergine sloga, tai simptomai lygiai tokie patys kaip jus isvardinot. is pradziu maniau,kad alergija sukelia pelesis, nes namuose jo buvo, bet issityrus paaiskejo,kad pelesiui nealergiska, alergiska dulkiu erkutems.
Jei konkreciai Vilniuje norite tirtis tai eiles tvarka butu daugmaz tokia- pirmiausia aisku kreipiates i seimos gydytoja, lieps pasidaryti bendra kraujo tyrima. labai idomiai pas jus ten NO daro kraujo tyrimus, kad alergijai issiaiskint reikia atskiro tyrimo g.gif  LT uztenka bendro kraujo tyrimo,ties eozinofilus kiekiu bus matyt, ar tikrai pas jus yra alegija,ar ne. Jei kraujas parodys alergija virs normos duos siuntima pas alergologa. Registruotis jums reiktu cia http://118.lt/imones...tratura/5305850, cia Antakalnio alergolijos centras. Kad butu greiciau ( nes eiles ten nemazos),galit nors ir dabar uzsiregistruoti, vistiek anksciau kaip po 1-2men vietos turbut negausit, tai iki to laiko spesit ir kelione susiplanuoti i LT ,ir pas seimos gydytoja nueiti, ir siuntima gauti. siuntimas beje galioja menesiui,tai ziurekit,kad nuo vizito pas seimos gydytoja iki vizito pas alergologa nepraeitu daugiau nei menuo. o tada jau alergologijos centre atliks visus reikiamus tyrimus,nustatyti kam konkreciai jus esate alergiska, tyrimu atsakymai buna gan greit, jei ant odos bandymus darys,tai suzinosit jau po 20min, jei kraujo tyrima darys,tai po 2-3dienu. Del kainu nieko pasakyt negaliu,kadangi as esu drausta sveikatos draudimu Lietuvoje,tai man viskas nieko nekainavo (turint siuntima is seimos gydytojo), bet ten pasiskambinus pasiklaust galite kainu. jei nesate issiregistravusi is LT ir mokate sveikatos draudima,tai jums irgi nieks nieko nekainuos 4u.gif

Ačiū jums labai už išsamų atsakymą! 4u.gif Dabar tikrai viskas aiškiau. Aš drausta LT sveikatos darudimu. Galvojau, kad visiems kainuoja tie tyrimai, tik draustiems kompensuoja kažkiek. Gaila, kad tokios didelės eilės, sunkiau kelionę susiplanuoti, bet reikės pasidėlioti laiką...
O kokius jūs vaistus geriate? Aš bandžiau tris dienas pagerti zyrtec, bet nepajutau, kad padėtų. Šiandien pabandžiau šnervinį pakaitinį kvėpavimą, po kurio tikrai nosis tapo mažiau užsikimšusi: https://www.youtube....c...ha&index=83
Pastebėjau, kad įvairūs jogos pratinai palengvina kvėpavimą. Kad ir šie: https://www.youtube....cYTBF-1cLHrIpha
Papildyta:
Tiesa, dar klausimas. Kuris alergijos testas tikslesnis: iš kraujo ar odos?
Atsakyti
QUOTE(bryyla @ 2015 02 07, 23:15)
Ačiū jums labai už išsamų atsakymą! 4u.gif Dabar tikrai viskas aiškiau. Aš drausta LT sveikatos darudimu. Galvojau, kad visiems kainuoja tie tyrimai, tik draustiems kompensuoja kažkiek. Gaila, kad tokios didelės eilės, sunkiau kelionę susiplanuoti, bet reikės pasidėlioti laiką...
O kokius jūs vaistus geriate? Aš bandžiau tris dienas pagerti zyrtec, bet nepajutau, kad padėtų. Šiandien pabandžiau šnervinį pakaitinį kvėpavimą, po kurio tikrai nosis tapo mažiau užsikimšusi: https://www.youtube....c...ha&index=83
Pastebėjau, kad įvairūs jogos pratinai palengvina kvėpavimą. Kad ir šie: https://www.youtube....cYTBF-1cLHrIpha
Papildyta:
Tiesa, dar klausimas. Kuris alergijos testas tikslesnis: iš kraujo ar odos?

manau laika tikrai galima pasideliot, pirmiausia uzsiregistruokite alergologiniam, tada zinodama data galit ,kad ir pora dienu pries vizita pas alergologe, nueiti pas seimos gydytoja, jei eisit ryte,tai ta pacia diena ir kraujo tyrimus padarys. manau pasiemusi savaitele atostogu viska puikiai spetumet pasidaryt wink.gif ir kadangi esate drausta , tai tikrai nieko nereiks moketi wink.gif
man 'ziauriausias' metas yra ziema ir stiprus saltis, nes tada namie pleskina radiatoriai ir mano nosiai kaput verysad.gif yra buve laaabai stipriu alergijos priepoliu,kai i nosi lyg cemento kas pripyle butu- net is jegos nesigaudavo nei ikvept ,nei iskvept. Tokiems atvejams vartojau Cirrus, jis receptinis, todel suvartojusi pakuote iskart pas seimos gydytoja issirasau nauja, nusiperku ir turiu vaistinelej namie, kad butu po ranka ,kai kritine situacija . o siap profilaktiskai Nasonexa naudoju,menesi pavartoju, tada menesi-du pertrauka, vel menesi panaudoju, vel pertrauka darau. esu kaip ir Jus bandziusi Zyrteca, bet irgi kazkaip poveikio nejauciau schmoll.gif Kandagi,kaip minejau, ziema man sunkiausias metas, tai antri metai visa sildymo laikotarpi namie yra ijungtas drekintuvas, tai tikrai gelbeja, nes nuo sildymo namie oras sausas ganetinai,tai vis kazkiek padrekina ir lengviau kvepuojasi. Na kai jau labai uzgula nosi (nesneku apie kritini atveji) tai tiesiog isipurskiu lasiuku nuo slogos, nes as tiesiog negaliu uzmigt,jei pro nosi neprakvepuoju. baisu aisku , nes tu slogos purskalu daznokai tenka pavartot, bijau ,kad "neisigyciau" medikamentines slogos. na bet kol kas viskas tvarkoj,buna laikotarpiu,kai 2-3savaites nenaudoju nei vaistu, nei purskalu jokiu , tai medikamentines slogos kol kas irgi nepasidovanojau smile.gif
del tyrimu efektyvumo- jei alergija ganetinai stipri ir viena dazniausiai paplitusiu tai iskart parodys tyrimas ant odos (nes ant odos jei gerai pamenu apie 10-12 alergenu tiria, tikrai pamenu gerai,kad ziuri dulkiu erkutems, sienligei, gyvunu plaukams, pelesiui, seriams, kitu jau nepamenu). jei oda nieko neparodys iskart paims krauja ir atsakymai bus po 2-3dienu( atsakymus ir telefonu gali pasakyt, tai nebutina jau net LT buti). man neeme, nes ant odos jau iskart pasimate, bet drauge dukrytei tyre, tai va sitoj vietoj kazkiek tektu susimoket, jei noresit pasiimti platesni spektra tyriamu alergenu. tik aisku Jusu atveju turbut to neprireiks, nes ikvepiamu alergenu yra kur kas maziau, nei valgomu, drauges dukrytei alergija buvo maistui (ja bere), maisto produktu yra begale,tai ji papildomai susimokejo ir tyre apie keliasdesimt skirtingu alergenu. bet mokejo nedaug, tiksliu kainu nepasakysiu, sakau tik ka girdejau smile.gif
na siaip jus pati pagal gyvenama aplinka daugmaz galit paspeliot kam galite buti alergiska- ar turit gyvunu, minejote turit pelesi, dulkiu erkutes ( cia dazniausia ikvepiama alergija), sienlige... isvardinkit visus itarimus,kokius tik manot galincius buti.
Beje, jei alergija yra stipri ir su ja sunku gyvent, centre yra siulomas gydymas, jis nera 100% efektyvus, bet labai daug kam jau yra padejes. jo esme panasi kaip visu rekomenduojamu skiepu Lietuvoje- tu vartoji maza doze alergeno,kuriam esi alergiska, tam,kad gautum jam imuniteta. na as ne medike, vaizdziai negaliu papasakot, bet pagrindine esme tokia. bet sakau, jie ne simtaprocentiniai, yra atveju,kam nepadejo. be to sis gydymas nera pigus. as pati apie ji svarsciau, bet tfuu tfuu, kai isigyjau namie drekintuva ir ziema pradejau drekinti ora namie man tikrai lengviau pasidare,tai kol kas neskubu metyt pinigu gydymui,kuris man negarantuoja,kad visiskai isgysiu blush2.gif

prirasiau paklode, bet smagu,jei bent kazkuo galejau padet 4u.gif
Atsakyti