Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Mums dar tik pusiaukelė, bet tvirtai nusprendus imti epidurą rolleyes.gif
Atsakyti
Tik ka drauge mergytes susilauke,ir sake antras gimdymas daug skausmingesnis buvo nei pirmas,viskas taip greit vyko,kad sako nespejau o ir pamirsau per skausma paprasyt epiduro....nu bet jau po visko abi sveikos ir laimyngos palatoj gulineja biggrin.gif
Atsakyti
As tai labai rimtai galvoju apie epidura. g.gif Nes su pirmu vaikeliu dariausi epidura .Dabar laukiuosi antro tai islenda pasekmes nestuke.gif : koja viena pradeda rakint ir strenas labai skauda .
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(faraimeida @ 2009 05 31, 12:33)
o kokioj pozoj turi buti tuo metu kai tau leidzia tos nuskausminamuosius i nugara ? taigi turi nejudeti kad patikytu ten kur reikia , o per saremius nemanau kad labai iseina nejudeti ir rameisedeti ?

Bent jau man kai leido, teko atsisesti ant lovos krasto...
Papildyta:
QUOTE(ufa11 @ 2009 07 13, 16:25)
As tai labai rimtai galvoju apie epidura.  g.gif  Nes su pirmu vaikeliu dariausi epidura .Dabar laukiuosi antro  tai islenda pasekmes  nestuke.gif  :   koja viena pradeda rakint ir strenas labai skauda .

O tu sakai cia epidiuro pasekmes? g.gif
Papildyta:
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 06 25, 00:30)
as irgi del sios priezasties nedariau jokio epiduro nei su vienu vaiku,nors pirma labai sunkiai gimdziau  ax.gif

Bet, sakykim as, tikrai nejutau tos adatos kai dure smile.gif vaje kai pagalvoju, ir antra jei zinoma viskas ok bus, tik su epiduru thumbup.gif. Kam save kamuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...munde: 14 liepos 2009 - 13:54
Man kai skaudejo tai buvau pasiryzusi iskentet visus saremius nejudedama kad tik neskaudetu poto biggrin.gif . As taip pat sedejau ant lovos krasto ir reikejo bandyti susiriesti i kamuoliuka kad matytu visus slankstelius. Man ilgokai ieskojos tos reikiamos vietos nes po visko pasake kad labai jau tvirti nugaros raumenys pas mane g.gif del to ir nejo taip greit pralysti adatai. Vyras is sono stebejo kaip man tai daro sake vaizdelis tikrai ne is graziuju tongue.gif
Atsakyti
Ale nematai, neskauda ir visai nieko tada lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirma gimdziau su epidiuru, ir antra manau gimdysiu su jei skausmas bus toks pat, nes tokio skausmo neimanoma istvert.
Atsakyti
[quote=...munde,2009 07 14, 14:52]
smile.gif

Aha man ankšciau neskaudedavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristuliaII @ 2009 07 15, 21:00)
Pirma gimdziau su epidiuru, ir antra manau gimdysiu su jei skausmas bus toks pat, nes tokio skausmo neimanoma istvert.

Manau viska galima istvert, tik kam kankintis ax.gif
p.s.prisimenu mano mociute kai suzinojo, kad toks dalykas yra, sake, dar vienas pasaulio stebuklas... lotuliukas.gif
Papildyta:
[quote=ufa11,2009 07 15, 21:39]
[quote=...munde,2009 07 14, 14:52]
smile.gif

Aha man ankšciau neskaudedavo biggrin.gif
[/quote]
Nesigincysiu, mat kiekvienas organizmas kitaip reaguoja... mirksiukas.gif bet tikiuosi nepabloges... 4u.gif
Atsakyti
Na aš dar nėštumo pradžioje buvau įsitikinusi, kad gimdysiu tik su epidūru ir viskas rolleyes.gif Bet bėgant dienoms nežinau kas, bet kažkas mane privertė persigalvoti, ir nutariau gimdant naudoti tik nemedikamentines nuskausminimo priemones (masažą, gimdymo pozos parinkimą, „švedišką sienelę“, kamuolius,vandens procedūras...). thumbup.gif Čia kiekvienos moters apsisprendimas, kaip ji nori gimdyti, mes tik galim išsakyti savo nuomonę ar patirtį 4u.gif

Jei domina, plačiau apie epidūralinį skausmo malšinimą galite pasiskaityti čia.

Sėkmės visoms būsimoms mamytėms 4u.gif
Atsakyti
O gal galite man,kvailai, paaiskinti,kaip tas epidurinis nuskausminimas visgi veikia?
Ar tas skausmas labai prislopsta ar tik vos vos?
Ir kaip su epiduriniu gimdyti? Ta prasme ar taip pat lengviau ta vaikeli isstumti ar tas pats ,kas be nuskausminimo?
Atsakyti
Pacituosiu gyd. Edvardo daugėlos paaiškinimą:

"tai skausminių impulsu blokavimas (1) paveikiant periferinius nervus ir stuburo smegenų struktūras (2) lokalių anestetikų grupės vaistais. Tam tikslui paprastai naudojamas Bupivakainas(arba Ropivakainas). Mažos koncentracijos šių vaistų tirpalas paveikia ne visus, o tik atsakingus už skausmo impulsu perdavimą nervus, todėl kiti jutimai ir judesių galimybė išlieka.<...>
Vienkartinė injekcija numalšina skausmą maždaug 2 val., todėl vaistu mišinys epiduralei leidžiamas kas dvi valandas, iki pat gimdymo pabaigo.<...>
Epiduralinė analgezija silpnina gimdymo veiklą (dažniau prireikia skatinamųjų vaistų) ir reikalauja sudėtingesnės gimdymo priežiūros."

Vaikelį išstumti pasidaro kaip tik sunkiau, ir dažniausiai tarpvietė įkerpama. Sakau ne iš patirties, bet tik tai ką pati sužinojau iš gydytojų. tikiuosi truputi aiškiau rolleyes.gif

Beje, neseniai gimdžiusi mano giminaitė pasakė, kad skausmas mažesnis, bet visiškai nedingsta. smile.gif

Atsakyti