Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Pirmi du kartai su epidūru.Trečias be.Skirtumas-jokio.Myliu savo vaikus vienodai,nepriklausomai nuo gimdymo.Dėl manęs,kad ir CP.Esmė nesikeičia visa ko.

Vienintelis pranašumas tas,kad pirmus kartus skatinamųjų pagalba veikla iššaukta buvo.Paskutinį kartą viskas prasidėjo savaime.Ilgai nevažiavau į ligoninę (pranašumas-kad nereikėjo ilgai gimdykloj trintis).Buvau nusiteikus visa kaip pagimdyt be nuskausminamųjų. Bet pagimdžius supratau,kad jokio skirtumo,kaip tai įvyksta.Vertikaliai,horizontaliai,be epidūro ar su skatinamaisiais.Meilei ir ryšiui tarp mamos ir vaiko tokie dalykai nesvarbūs.
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 09 30, 14:14)
Sutinku dėl to, kad paskesni gimdymai greitesni, bet kiek teko domėtis, epidūras prailgina gimdymo laiką, bent jau stūmimo fazę tai tikrai. Pvz ir man gimdant su nuskausminimu, aš  pusvalandį-valandą turėjau laukti kol pradėsiu jausti sąrėmius, kad galėčiau stumti...

gali būti, kad stūmimo fazę prailgina g.gif nors aš su epidūru jaučiau tokius pat (beveik beveik) skausmus, kojas, pilvą, viską- kaip ir be jo....ir visos stangos, ir plyšimai , ir siuvimai "su epidūru" buvo juntami oi kaip saldžiai. Stūmiau 2 val... doh.gif
kartais galvoju, koks ten epidūras, kai moteris nieko nieko nejaučia, ir jai sakoma, kad štai dabar tau sąrėmis, stumk smile.gif neblogai, klausykit, ką? biggrin.gif neteko to patirt.
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2012 09 30, 08:46)
Paprastai pirmas gimdymas visada būna keliom val. ar net kartais ilgesnis, nei antrasis, ir tai dažnai priklauso ne nuo nejautros buvimo/nebuvimo. Tiesiog tokia moterų fiziologija...

nu nezinau kokia ten fiziologija, bet abu gimdziau naturaliai, pirma pagimdziau per 4 valandas antra per 12 ir tai dar su skatinimu.... doh.gif
del trecio jau neramu darosi, nes skatinimas issaukia truputi kitokius skaumus nei naturalus, tad domiuosi jau ir apie epidura nors visada buvau pries ji...
Atsakyti
gimdziau BE ( sunus gime 4kg 100 gr ) , ir dar karta gimdyciau BE jo... turiu savo supratyma kodel man to reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opdum: 06 spalio 2012 - 22:24
Gimdziau pirmaji vaikeli pries beveik 11 metu su epidiuru, nejutau isviso nieko, nei skausmu, nei koju,nei pilvo, nieko!!! Taciau akuseres sueme mano kelius ir spaude prie pilvo ir is antro karto isejo lauk dukryte. Viskas buvo ok per ir po, laiminga, be skausmu, dakatarai buvo liuks, anesteziologas nestate jokio kateterio, tik suleido i nugara vaistus. Su stuburu viskas ok iki siol, mergaite buvo labai rami kai gime ir visa augimo laikotarpi. Antras gimdymas nieko neatsimenu, atvare tokia grubi akusere, sakau noriu epidiuro, iskviecia anesteziologa, sako jis man, o kam tau jo reikia? Sakau tam kad skausmu nejausti, nes labai jau skauda, o jam dzin, nusizvenge ir isejo... Zodziu tai ka atsimenu po antro gimdymo tai ziurejau i langus ir galvojau kodel jie taip aukstai, dabar suprantu kodel buvo taip aukstai istatyti... Nieko neatsimenu nuo skausmu, nei kai vaikas gime, nei kai ant pilvo padejo isvisnieko, tarp saremiu alpau, kraujai is nosies taskesi betvisiem viskas dzin buvo, akusere atvare su kava sako nu ka jauti??? Sakau skauda, sako jei dar gali istarti bent zodi reiskia neskauda, nesusilaikiau, pasiunciau ja, zodziu viskas kaip per migla, pamenu labai gerai, kad ieskojau kaip per langa issokti... Vaikas gime tikrai neramus, verke visa laika, pamenu kad kai gime akusere iskart pasake sarvuokis kantrybe, nes rekei per gimdyma taidabar ir vaikas reks visa laika, na as nzn kaip ji butu rekusi jei butu gimes vaikas 5150 ... Mano ex tuomet dalyvavo gimdyme, bet puse laiko praruke lauke kad tik nebut palatoje, sake atsijungiau po gimdymokai siuvo, atsijungiau lifte kai veze i palata, kraujai is nosies upeliais tekejo, o akusere tik pamete marles gabala ir liepe sluostytisnosi, nes negerai jei mano kraujo pateks ant vaiko kai gims... Zodziu, du gimdymai, du skirtingi personalai, nors ir toje pacioje ligonineje, bet as tik uz nejautra... Bet pati jau nebegimdysiu, nors ir zinociau, kadq galbut bus su nejautra, nes antras gimdymas buvo pragaras, o ne malonumas...
Atsakyti
Visai neseniai pagimdziau savo pirma vaikeli, buvau nusiteikus gimdyti be epiduro, bet deja napavyko isvengti. Kaklelis veresilabai letai. savaite atvaikscionau su 4cm, nieko nejauciau, veiklos jokios. 8.30 nuleido vandenis, 10.30 4,5 cm. 11.30 skaudejo taip, kad jau negalejau paeit, nesu ir tu kurios skausmu bijo ar islepusiu pupyciu. Suleido skatinamuju. Gimdymas labai individualus dalykas. Bijojau netekt jegu kai reikes stangintis, labai norejau tureti nors kiek jegu tai stebuklingai akimirkai kai leliukas ateina i pasauli. O ir su epiduru skaudejo taip, kad tikrai uzjauciau visa gimdymo malonuma biggrin.gif skaudejo labai labai.
Atsakyti
Abu gimdymai buvo su epidūru. Pirmas gimdymas buvo lengvas, nes gerai nuskausmino ir skausmo, galima sakyti, visai nejaučiau.
Antras gimdymas, buvo skausmingas, nes iš pirmo karto blogai padarė epidūrą, antrąkart darė, bet irgi blogai padarė, nes nuskausmino pusiau-"nuėjo tik į vieną koją"
ir tie vaistai neilgai veikė, tad jutau visus sąrėmius, visus skausmus ir gailėjausi savęs "kam man reikėjo antro vaiko".
Aš už gimdymą su nuskausminimu. Tai medicinos pažanaga. Jei galima pasilengvinti gimdymą, tai reikia tuo ir pasinaudoti.
Beje, jokio neigiamio poveikio nei sau, nei kūdikiui po epidūro nepajutau. Abu sveiki kaip ridikai bigsmile.gif
Atsakyti
Gimdziau be jokiu nuskausminamuju, nesakau, kad lengva, bet pakesti galima, pats gimdymas ilgai netruko, gal todel ir ilgai nesiskankinau... 4u.gif
Atsakyti
Gal kas pakomentuotu ar šitas epidūro rinkinys yra pilnas? nereikia nieko papildomo dasipirkt? Nes žiuriu, kad parduodami yra ir kitokie rinkiniai, su papildomais skysčio buteliukais g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linarija: 21 spalio 2012 - 18:20
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 09 30, 15:14)
Sutinku dėl to, kad paskesni gimdymai greitesni, bet kiek teko domėtis, epidūras prailgina gimdymo laiką, bent jau stūmimo fazę tai tikrai. Pvz ir man gimdant su nuskausminimu, aš  pusvalandį-valandą turėjau laukti kol pradėsiu jausti sąrėmius, kad galėčiau stumti...

siek tiek del epiduro klystat 4u.gif visas gimdymas labai priklauso nuo pacios moters, kaip jos organizmas reaguos i epidura. Vienoms prailgina gimdyma, stumima, kitoms sutrumpina. As buvau is tu, kurioms sutrumpino biggrin.gif Suleido epidura ir po valandos as jau turejau sunaiteli ant ranku biggrin.gif Su pirmagime gimdziau naturaliai, be jokiu nuskausminamuju. Stumiau valanda, daugiau stumti nebeleido gydytojai, nes mate, kad jegu pas mane nebelike. Teko padeti. Jei bus trecias, imsiu vel epidura, nes tai du visiskai skirtingi gimdymai, vienas su begaliniais skausmais ir sunkiu atsigavimu is po gimdymo, antras lengvas, papokstaujant, greitas ir jokio nuovargio po gimdymo, kad gali imti mazyli ant ranku ir juo dziaugtis cia ir dabar. Aisku, taip buvo man. O juk visos zinom, kad kiekvienas gimdymas yra skirtingas. Kas lengva vienai, nereiskia, kad bus lengva kitai 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti