Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
pirmaja gimdziau be epiduro.. nes tais laikais provincijoj niekas net nepasiule tokiu dalyku, + labai gerai pradzioj laikiausi, kol nepradejo skatinti, tai matyt tikejosi ir pabaigos sklandzios lotuliukas.gif doh.gif

antraji gimdziau su epiduru, nes neatsidarinejo kaklelis, o reikejo atsipalaiduoti.. tai jis sioj vietoj laabai padejo, nes galbut butume iki CP prieje (ko, aciu D nereikejo)

jei reiktu vel gimdyti, ir rinktis - net nzn.. jei butu nepakeliama, ir velgi kartotusi tas pats scenarijus- tikrai nesakyviau NE epidurui.. zodziu, priklauso nuo daug ko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo j-vita: 21 sausio 2010 - 08:21
Man idomi si tema. Viena moteris, kuri pati lyg yra akusere( gimde 9 vaikus ir desto nesciuju kursuose Vilniuje, prie Ausros vartu, gal kas daugiau pas ja lanke ir girdejo ) sake, kad su epiduru vaikas gimdamas, slinkdamas takais jauciasi lyg paliktas likimo valioj. Kadangi moters kunas nejaucia saremiu ir jos kunas negali adekvaciai reaguoti i juos ir stangas, kas pagreitina vaiko uzgimima. Todel, su epiduru, visada,neva, vaiko gimimas uztrunka leciau. Ir su auganciais tokiai vaikais sunkiau mamai neva susikalbet, kaip te ji issireiske, pasibelsti i tokio vaiko sirdi. Girdejau kad JAV 80 procent gimdymu su epiduru...Ir kad tiksliai dar nera zinoma, kaip tai veikia mazyli...(Cia is kitu saltiniu)
O as nezinau, jeigu bus galimybe ar rinktis epidura ar ne, ar tiketi tom pasakom ir aukotis del, atseit, vaiko geroves. Karta jau gimdziau be epiduro, tai tas skausmas, netiesa, kad lengvai pasimirsta, man gal per kokia savaite g.gif Ir netgi kazkokia gimdymo dali is skausmo emiau galvoti, kad galiu pradeti nekesti ateinancio leliuko, o neapykanta tokiu momentu manau nera geras jausmas. Turetum gi jausti meile wub.gif blink.gif
Zinau, kad apie si dalyka yra priestaringu nuomoniu...Kai atvaziavau gimdyti pirmaji karta, daktare man jo nepasiule g.gif Idomu, kodel jie jo nesiulo? Juk uz ji susimoka pati gimdyve? O gal gydytojai kazka zino, ko nezinome mes ir laiko rizikingesni jo naudojima nei gimdyma be jo g.gif Man sita tema dar daug klaustuku....???
Papildyta:
QUOTE(CibaiteLP @ 2009 12 12, 20:43)
Mielos mamos, negaliu patikėti ką Jūs čia rašot be jokio supratimo ir atsakomybės. Geriau niekam nesakykit, kad gimdėt epidūros pagalba ir niekam nepatarinėkit gimdyti su nuskausminamais, nes kas supranta žiūrės į jūsų vaikus kaip į invalidus. Toks vaikas neturi ateities. Paaiškinsiu, kad ir kaip nenorit patikėti (nes turit tokį nuostabų vaiką). Įleidžiamų vaistų poveikis nepataisomas - yra suardomas kūdikio biolaukas, visiskai pažeidžiamas, kaip ląstelė, ir jo niekaip neatsatysi... Tokiu būdu gimdyti vaikai išauga narkomanai, alkoholikai ar sutrikusios orientacijos vaikais ir nieko čia nepadarysi ir nesustabdysi. Kažink kodėl gatvėje ar TV ekranuose daugiau pasirodo jaunesnio amžiaus vaikų "supyderastėją" kitaip jų nepavadinsi - apranga, šukuosenos, kalbėsena, savęs vedimas be jokių etiketo taisyklių? Epidūra pagavo pagreitį kai viena pirmųjų prakalbo Lietuvoje Sabonienė (berods 88metais) - "kos čia geras dalykas, visai neskauda, gali viską stebėti it tt." Motinai jo - geriau smile.gif neskauda, tik tuo tarpu kol vaikas neužauga ir neprasideda nepaaiškinami "fokusai".. Motina privalo gimdyti skausmuose, kad pajustų didesnę meilę savo vaikui, o kūdikis jaustų savo motiną, be to skausmas turi toks būti, kad užtemdytų motinai pilnai sąmonę, kad nepersiduotų vaikui motinos problemos - įdos. O motinos skausmo negalėdamos pakęsti pasirenka "savižudybę". Žinot motina gimdo skausmingiau ir ilgiau tada kai jos pačios vidus yra prisirišęs prie ateities, prie stabilaus gyvenimo ir vertybiu, kuo didesnės pretenzijos pasauliui, nepasitenkinimas turima situacija, tuo didesni skausmai siunčiami motinai patirti per gimdymą kaip pačios apvalymą, kad "išpirktų savo nuodėmes" o kai šio išbandymo neištveria, užblokuoja vaiko ateitį problemomis... Tokie vaikai bus "sunaikinti", dėl to ir sakoma, kad šita auganti karta negali turėti vaikų. Gyvenimas tęsiasi, turėsit daug daugiau skausmo - skaičiuojamas metais o gal net ir kelis gyvenimus vilksit tą naštą o kur galėjot pakentėti kelias ar keliolika valandų!! Tokioms motinoms - gimdžiusioms epidūros pagalba reikės viską kažkaip kompensuoti - melskitės, nes malda geriausias vaistas!!!!

Kazin, ar tik moteriai "kryzius" skirtas, kad ispirktu savo nuodemes gimdydama be epuro. Kaip anot "tu, kas zino" skausmai del apsivalymo suteikiami vyrams... fear.gif
Geras cia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 29 sausio 2010 - 20:37
Butu idomu suzinoti is daugiau moteru, kuo skiriasi patys vaikai, gime su epiduru ir be? Ar tiesa, kad su epiduru gime vaikai "sunkesni", labiau neramus augdami, turi problemu del zindimo, dazniau reikia juos vesti pas daktarus (?) Cia tokiu info visur pasiskaiciau
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 01 29, 21:54)
Butu idomu suzinoti is daugiau moteru, kuo skiriasi patys vaikai, gime su epiduru ir be? Ar tiesa, kad su epiduru gime vaikai "sunkesni", labiau neramus augdami, turi problemu del zindimo, dazniau reikia juos vesti pas daktarus (?) Cia tokiu info visur pasiskaiciau

Na nemanau, kad tai priklauso nuo epidūro. Greičiau nuo paties vaiko. Aš gimdžiau su epiduru. Žindžiau be jokių problemų 1m ir 10mėn. Jis pas mane gan ramus ir labai atsargus, bei labai užsispyręs vaikas. Aišku negaliu palyginti kaip viskas būtų jei būtų gimęs be epidūro. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 30 sausio 2010 - 15:55
As abu kartus gimdziau be epiduro. Treciaji irgi nusiteikus gimdyt be epiduro.
Papildyta:
QUOTE(nep @ 2010 01 29, 20:01)
Man idomi si tema. Viena moteris, kuri pati lyg yra akusere( gimde 9 vaikus ir desto nesciuju kursuose Vilniuje, prie Ausros vartu, gal kas daugiau pas ja lanke ir girdejo ) sake, kad su epiduru vaikas gimdamas, slinkdamas takais jauciasi lyg paliktas likimo valioj. Kadangi moters kunas nejaucia saremiu ir jos kunas negali adekvaciai reaguoti i juos ir stangas, kas pagreitina vaiko uzgimima. Todel, su epiduru, visada,neva, vaiko gimimas uztrunka leciau.

Va del to ir niekad nenoreciau epiduro - nes galvoju ne apie save, o apie leliuka. Juk jam daug sunkiau ateit i pasauli nei mamai iskest ta skausma.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 01 29, 22:54)

Na aš su tokia nuomone negaliu sutikti. Pirmąjį pagimdžiau su epidūru, tik kad kažkaip tfu tfu tfu su juo kol kas didesnių bėdų, nei paprastai su vaikais būna, nėra biggrin.gif Buvo laaaabai ramus kūdikis, na dabar jau paaugęs berniokas tai ir dūksta kaip normalūs vaikai. O antrąją gimdžiau be jokių nuskausminimų - va ta tai velnių prišveitus panelė - tikras viesulas smile.gif Na bet ir su ja tfu tfu tfu bėdų (išskyrus jos SUPER judrumą lotuliukas.gif ) nėra...
Atsakyti
QUOTE(SauleleRu @ 2010 02 01, 20:55)
Na aš su tokia nuomone negaliu sutikti. Pirmąjį pagimdžiau su epidūru, tik kad kažkaip tfu tfu tfu su juo kol kas didesnių bėdų, nei paprastai su vaikais būna, nėra  biggrin.gif Buvo laaaabai ramus kūdikis, na dabar jau paaugęs berniokas tai ir dūksta kaip normalūs vaikai. O antrąją gimdžiau be jokių nuskausminimų - va ta tai velnių prišveitus panelė - tikras viesulas smile.gif Na bet ir su ja tfu tfu tfu bėdų (išskyrus jos SUPER judrumą  lotuliukas.gif ) nėra...

O kaip elgiasi ka tik gimes vaikas su epiduru ir be, irgi skaiciau, kad gime "su" arba po cp buna vangus, lyg apkvaite, kitaip reaguoja, slpniau ima kruti? Tokie ar del patirto skausmo (nes neva kai slopinama mamai, skauda jiems) ar del vaistu poveikio g.gif Neaisku, kaip ten tikrai yra...
Baisu, kad suinteresuotos kompanijos gali nuslepti g.gif Arba daktarai. Visur skirtingai raso tongue.gif Neva jie geriau zino, kaip visada tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 01 vasario 2010 - 21:54
QUOTE(nep @ 2010 01 29, 23:54)

Nemanau, kad epiduro itaka galetu buti tokia didele. Tiesa sakant, manau, kad jo neigiami poveikiai daugiau statistiniai - gal vienai is tukstancio ir pasitaiko kokia komplikacija. Bet tikrai tai negali nulemti visos vaiko ateities, ligu ir t.t.

Nors nemanau, kad epiduras turi tokiu dideliu neigiamu poveikiu kaip kai kurios gasdina ir manau, kad tai saugi procedura, visgi kai gimdysiu noreciau gimdyt be jo. Vien tam, kad isbandyt ir pajust, kas man gamtos skirta. Juk tikriausiai tie gimdymo skausmai evoliuciskai atsirado ne siaip sau. Turetu but kazkokia prasme juose.
Zinoma, jei paaisketu, kad negaliu to skausmo pakesti ir pakeisciau nuomone, tai saves nekaltinciau ir ramia sazine gimdyciau su epiduru. Bet tikiuosi, kad to neprireiks.

Atsakyti
QUOTE(CibaiteLP @ 2010 01 05, 10:36)
Pirmaisuiai gal pradėsiu nuo to, kad gimiau natūraliai smile.gif be nuskausminamų.. Nesu aš jokia ligonė, ragana, sektantė ar kitaip jūsų linksniuojama asmenybė smile.gif Man beveik 30 metų, esu apsigynus mokslininko laipsnį ir ne tik Lietuvoje. Nuo pat vaikystės labai patikdavo skaityti, domėjausi įvairia literatūra taip pat įžymių, nusipelniusių žmonių biografijomis, domino jų šedevrai, veikalai, buvo svarbios man jų mintys, moksliniai darbai o beto žavėjo jų išmintis. Esu išklausius įvairių seminarų, paskaitų, esu dalyvavus įvairių šalių konferencijose ne viena tema, patirtis ir žinių bagažas tikrai didelis. Pamenu esu išgirdusi tokių "nesamonių" kad niekuo gyvu žmogus nepatikėtų kol nepagrindžia akivaizdūs pavyzdžiai. Pakeisti savo susiformavusią ilgametę nuomonę, požiūrį ir atsisakyti savo tiesų, buvo labai sunku ir yra didelis darbas - reikėjo praktiškai pakeisti pusę savęs. Gi kiekvienas žmogus gyvena savo pasaulėlyje, kurį formuoja pačio žmogaus charakteris, diegtos vertybės, nuomonės.. Jį pakeisti ar peroriantuoti labai sunku. Ne bereikalo sakoma "išgelbėk vieną žmogų ir išgelbėsi visą pasaulį". Pasakyti "nesąmonė", "kliedesiai" yra lengviausia, o truputėlį atsitraukti ar "išeiti" iš savo susikūrto pasaulio ir pasigilinti į giliasnias prasmes (iš kur visa tai gimsta) ne kiekvienam duota. Eiti prieš gamtos dėsnius neįmanoma, o kam ir "sekasi" tai tik laikinai - apgauna save!! Minčių ištikrųjų gausa (sunku sudėlioti reikalingiausias), nes čia neišsemiama tema ir čia ant popieriaus lapo labai sunku viską nupasakoti o juo labiau reikia pagrįsti, nes kitaip žmogus sunkiai įtiki ar prisileidžia kitų nuomonę. Čia ir yra mano klaida, kad patį pirmą savo parašytą straipsnį čia parašiau labai jau abstrakčiai, dialektiškai, nėra išsamaus pereinamumo, nėra įrodymų ir visą kitą. Nesistengsiu dabar visko pakeisti, tegul kyla diskusijos, prieštaravimai, nes man tai patinka, tik šitaip priverčia žmogų analizuoti. Sėkmės!!!

kažką ne taip skaitėt, pone...
Žinoma, visos vaikų - paauglių bėdos yra tik nuo epiduro doh.gif
aš irgi negimdžiau su epiduru, nenorėčiau rizikuoti, na bet taip...

Dėl pašalinių poveikių - pats aktualesnis yra tai, kad mažylis gali iš karto paimti krutį, mama dažnai praranda galimybę pati regulioti stumimą, labai priklauso nuo akušerės, gali greičiau suplišti - per greitai išstumti, ypatingai kai tuo metu (kaip dažnai būna) dar ir skatinama. Tada ir vaikučiui gali būti negerai. Rašo, kad mamai gali skaudėti nugara
VAIKO LIKIMAS NUO EPIDURO/CEZARIO nepriklauso! Yra kitų, patikėkit daug lemntingesnių faktorių..............

Aplamai, negalima taip, lengva ranka spresti vaikų likimą ir dar teigti, kad tai yra NEPATAISOMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 03 vasario 2010 - 14:39
Pirma vaika gimdziau su epiduru. Antraji be. Kad vaikai kazkuom skirtusi, tai be abejo, bet nezinia, ko cia kalte. Tiesiog pirmas gimdymas ir taip buvo be galo sudetingas, tai ir vaikutis jautresnis. O antro visa gimima jauciau ir patikekit palaima vaikui gimus buvo neispasakyta. Nes tu pajauti viska, kada ir ka reikia daryti. Vaikuciui taip sunku gimti, simtus kartu sunkiau nei mamoms pagimdyti, ir jis istveria. O mes negalime pakenteti tu keletos valandu. Gimdant su epiduru nieko nejauti, sako stumti, stumi, sako nestumk - nestumi. Kaip robotukas, jokios gyvybes. O be epiduro visa savo esybe jauti kada reikia padeti vaikeliui, o kada palaukti. Reikia tik buti pasiruosus. Zinoma buna atveju, kai kitaip nesigauna, nereikia tada saves grauzti. Bet jei tik nera jokiu patologiju, verta pakenteti ta skausma. Man is viso ziauriai skamba kai keliamas klausimas ar gimdyti taip, ar taip, o dar baisiau ar susiplanuoti gimdyma cezario pjuviu. Vaiko jei butu galima paklausti ar jis nori istverti ta gimdymo skausma, tai nezinia ka dar atsakytu. Tai paprasciausia pasakyti, ai kam man cia kankintis, tegu jis vienas pavargsta ir gimsta mane dziuginti.
Atsakyti
QUOTE(agule @ 2010 01 11, 12:49)
pirma dukryte gimdziau su epiduru, nors buvau sakius kad tikrai nereikes nes pririskaiciau kas gali but tai tiesiog bijojau,bet kai skausmas tapo nepakeliamas ir ieko nebemaciau tai jau nebuvo kitos iseities, taciau nesigailiu, jei buciau kentejus galejau ir pati nepagmdyt, o kai suleido vaistu tai pailsejau atsigava ir ramiai pagimdziau.
antra gimdziau jau be epiduro, nes nebuvo reikalo.nebuvo tokio baisaus skausmo, galejau kentet smile.gif taip kad manau kiekviena turi apsispresti pagal save jei jau baisiai skauda kam kankintis jei yra galimybe susileisti vaistu o jei gali apseit be epiduro tai ir gerai smile.gif

as pirmaji irgi gimdziau su epiduru, nes ir man skausmas buvo nepakeliamas, 2 paras ji kenciau ir jau daugiau jegu nebeturejau. o antra tai noreciau gimdyti be epiduro, zinoma, nes vaikui daug geriau.o kaip bus tai laikas parodys.guodziuosi tuo, kad antras gimdymas dazniausiai buna trumpesnis, ir ne toks skausmingas. as tai uz naturalu gimdyma, bet visko gi buna, reikia ziureti pagal situacija. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arven @ 2010 02 03, 14:01)
Nemanau, kad epiduro itaka galetu buti tokia didele. Tiesa sakant, manau, kad jo neigiami poveikiai daugiau statistiniai - gal vienai is tukstancio ir pasitaiko kokia komplikacija. Bet tikrai tai negali nulemti visos vaiko ateities, ligu ir t.t.

Nors nemanau, kad epiduras turi tokiu dideliu neigiamu poveikiu kaip kai kurios gasdina ir manau, kad tai saugi procedura, visgi kai gimdysiu noreciau gimdyt be jo. Vien tam, kad isbandyt ir pajust, kas man gamtos skirta. Juk tikriausiai tie gimdymo skausmai evoliuciskai atsirado ne siaip sau. Turetu but kazkokia prasme juose.
Zinoma, jei paaisketu, kad negaliu to skausmo pakesti ir pakeisciau nuomone, tai saves nekaltinciau ir ramia sazine gimdyciau su epiduru. Bet tikiuosi, kad to neprireiks.

Kada man jau atrode, kad labai labai skauda, epidurui buvo per velu smile.gif Ir aisku, niekur nesidejau, po kokio pusvalandzio pagimdziau pati.
Va del tu skausmu, tai tikrai niekas nezino...Gali buti, kad gamtai zmogaus kancia paprasciausiai nerupi. Ji gali netureti ir jokios prasmes. g.gif Kaip ten vaikelis jauciasi mes irgi niekada nesuzinosim. Gal jis labiau ne skausma jaucia, o baime? Ir kai negali reaguoti atitinkamai i saremius jis tikrai jauciasi lyg paliktas vienas, jis duoda signalus, o atsakymo jokio unsure.gif g.gif Gal jei gimdytume be niekieno pasakymo kada stumti ir su epiduru, paprasciausiai nepagimdytum...o ligoninej yra prieziura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 03 vasario 2010 - 17:54