Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Nikutė @ 2012 09 18, 08:59)
nu nežinau kas labiau kenkia...
mano abi dukterėčios gimė su epiduru i viskas normaliai...
aš pati gimdžiau be epiduros, nors pagimdžiau per 8,5val. bet kaip reikėjo stumti jėgu nebeturėjau +didelis vaikas, pati neišstumiau teko daktarei pilva spausti, vaikas gimė visas mėlinas priduses. tai gal geriau epiduras, kad turėtum jėgu paciam sunkiausiam momentui smile.gif

Nikute, o kokioj pozoj stumet? Speju, ne vertikalioj?
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru ir be, kitą kartą gimdyčiau - be epidūro. Kitokie potyriai, kitoks gimdymas, kitokia savijauta pagimdžius - žodžiu, man labiau patiko gimdyti be nuskausminimo. Jau nekalbant, kad su epidūru gimdžiau 6h, iš jų 3h nuskausminta, o be epidūro pagimdžiau per 1h. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2012 09 18, 23:29)
Nikute, o kokioj pozoj stumet? Speju, ne vertikalioj?

biggrin.gif atspejot, chorizontalioj
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2012 09 18, 22:22)
biggrin.gif atspejot, chorizontalioj

Tokioj padety net ir nepavargusiai stumti daug kebliau
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 09 18, 22:40)
Gimdžiau su epidūru ir be, kitą kartą gimdyčiau - be epidūro. Kitokie potyriai, kitoks gimdymas, kitokia savijauta pagimdžius - žodžiu, man labiau patiko gimdyti be nuskausminimo. Jau nekalbant, kad su epidūru gimdžiau 6h, iš jų 3h nuskausminta, o be epidūro pagimdžiau per 1h. thumbup.gif

jūs turbūt gimdymo laiką skaičiuojat ne nuo vandenų nubėgimo ir pirmųjų sąrėmių, o nuo atvažiavimo į ligoninę? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Selva @ 2012 09 19, 10:38)
Tokioj padety net ir nepavargusiai stumti daug kebliau

tikra tiesa, horizontalioj viskas daug sunkiau, bet man paskutiniame gimdyme nori nenori teko i horizontalia padeti - nebelaike nei rankos, nei kojos.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 09 25, 22:01)
jūs turbūt gimdymo laiką skaičiuojat ne nuo vandenų nubėgimo ir pirmųjų sąrėmių, o nuo atvažiavimo į ligoninę? smile.gif

Ne, abu kartus skaičiuoju nuo vandenų nuleidimo, kuriems nubėgus iškart prasidėjo sąrėmiai.smile.gif Atvažiavau į ligoninę jau po nustatytos datos, tad tokiu būdu skatino.
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 09 18, 22:40)
jau nekalbant, kad su epidūru gimdžiau 6h, iš jų 3h nuskausminta, o be epidūro pagimdžiau per 1h. thumbup.gif

Paprastai pirmas gimdymas visada būna keliom val. ar net kartais ilgesnis, nei antrasis, ir tai dažnai priklauso ne nuo nejautros buvimo/nebuvimo. Tiesiog tokia moterų fiziologija...
Atsakyti
aš dar negimdžiau, bet balandį pajusiu tą malonumą 4u.gif
Ir rašau čia tik tam, kad pasakyčiau kažkur perskaičiau labai gerą pasakymą kuris man istrigo labai labai... smile.gif
Kad kekvienam žmogui duota skausmo tiek kiek jis gali ištverti mirksiukas.gif
Čia manau labai teisingai parašyta buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2012 09 30, 10:46)
Paprastai pirmas gimdymas visada būna keliom val. ar net kartais ilgesnis, nei antrasis, ir tai dažnai priklauso ne nuo nejautros buvimo/nebuvimo. Tiesiog tokia moterų fiziologija...

Sutinku dėl to, kad paskesni gimdymai greitesni, bet kiek teko domėtis, epidūras prailgina gimdymo laiką, bent jau stūmimo fazę tai tikrai. Pvz ir man gimdant su nuskausminimu, aš pusvalandį-valandą turėjau laukti kol pradėsiu jausti sąrėmius, kad galėčiau stumti...
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 09 30, 14:14)
Sutinku dėl to, kad paskesni gimdymai greitesni, bet kiek teko domėtis, epidūras prailgina gimdymo laiką, bent jau stūmimo fazę tai tikrai.

Sutinku - šitą taip pat esu girdėjusi. Na bet apskritai nėra labai objetyvu lyginti pirmąjį ir antrąjį gimdymus pagal trukmę ir pan., nes jie daugeliu atveju būna skirtingi. Reiketų kalbėti apie tą patį gimdymą su ir be nejautros, tačiau tai - neįmanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kootwella @ 2012 09 30, 16:41)
Sutinku - šitą taip pat esu girdėjusi. Na bet apskritai nėra labai objetyvu lyginti pirmąjį ir antrąjį gimdymus pagal trukmę ir pan., nes jie daugeliu atveju būna skirtingi. Reiketų kalbėti apie tą patį gimdymą su ir be nejautros, tačiau tai - neįmanoma smile.gif

Taip, neįmanoma, tad lyginam, kas įmanoma - savo gimdymus. Tokia juk tema.smile.gif Bet visgi vėl pasikartosiu, gimdymas be nuskausminimo man patiko ne tik dėl trukmės, bet daugiau dėl pačio gimdymo patyrimo neapsvaigus, dėl savijautos pagimdžius, dėl vėlesnės sveikatos po gimdymo. Man viskas buvo daug geriau... Tai subjektyvu, bet tokia mano susidaryta nuomonė.
Atsakyti