Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdžiau ir su epidūriniu, ir be!

Apklausa: Gimdžiau ir su epidūriniu nuskausminumu, ir be, jei gimdyčiau dar kartą: (546 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Laba diena mamytes:)

Man labai aktualus klausimas...Ar gimdant Aantakalnio kl. epiduros rinkni reikia pirkti , t.y. atsivezti su savim?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Balsuoti negaliu, neleidžia. Tik su epidūriniu ir ne kitaip!
Atsakyti
As gimdziau RK ir planavau gimdyti be epiduro, bet gydytojai nusprende, kad man jo reikia, ir paciai tas buvo aisku, tai gimdziau su epiduru ir kita karta net nekiltu abejoniu del jo blush2.gif
Atsakyti
Pirmąją gimdžiau be epidūro, antrąjį taip pat planuoju be epidūro smile.gif
Atsakyti
As irgi galiu palyginti gimdymus su epiduru ir be. Tai be abejones rinkciausi tik su epiduru. Niekada nesupratau ir nesuprasiu to noro isjausti gimdymo skausma. Kam tos kancios. Ir asmeniskai nemanau, kad teisingas atliktas nuskausminimas kenkia kudikiui.
Atsakyti
as ir galiu palygint, kai su epiduru ir be. Jei reiktu rinktis- tik su blush2.gif lelius gerai jautes, man ant pacio galo sociai jegu buvo isstumt, o ir veikla greiciau vystes. Uz skausma medaliu nedalina, tai nematau reikalo kankintis blush2.gif
Atsakyti
Pirmaji su epiduru, antraji be epiduro. Antras vaikas po gindymo buvo budresnis ir man taip neskaudejo nugara po gimdymo kaip pirmaji karta. Tiesa, pirmas gimdymas truko 6.5 val galejo but greiciau bet epiduras uztempe, antras gimdymas- 45 min nio atvykimo i priimamaji GN
Atsakyti
QUOTE(mykolė @ 2011 05 02, 15:28)
Pirmakart siulyciau nusiskausmint, nes tikrai kosmaras; antra gimdziau su epiduru-nelabai jutau skirtuma,daktare sake, kad zaibiskai atsidare kaklelis, todel skaudejo, bet uztad kancios truko tik iki 2.5val; o treciakart kai paprasiau nuskausminti-daktare tik numojo ranka, iki stumimo buvo like koks 10 saremiu, bet kazkaip pakeliami, visai malonus prisiminimai is trecio karto ir be epiduro, jei taip galima issireiksti:)

kad čia individualu. abu gimdžiau be epidūro ir dar nežinau, kada ten jo gali prireikti g.gif skauda žinoma labai, bet pakeliama. svarbiausia, kad medikai parodytų judesiukų ant kamuolio, čiužinukų, neverstų gulėti matuojant tonus, kvėpavimą parodytų ir vis primintų per kaklelio atsidarymą (netik stangas), pamokytų vyrą masažuoti gimdymo metu, nes visi kursai iš galvos išgaruoja doh.gif
ir dar. verčiau nežiūrėti į laikrodį. užsifantazavus ir praradus laiko nuovoką pats sunkumas praeina greičiau smile.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu patirtimi ir as.Pirma gimdziau be epiduro,skaudejo nezmoniskai.Antra-su epiduru.Isvada-tik su epiduru ! thumbup.gif pirmas gimdymas truko 8 val.antras 4 val.skirtumas akivaizdus,su epiduru nejauciau saremiu skausmo,aisku neskaitant isstumimo blink.gif pirma kart taip skaudejo o skausmas taip nualino,kad isstumimas vyko daug leciau,kirpo ir t.t.antra viso to nebuvo,nebuvau issekusi nuo skausmo,daugiau turejau jegu. smile.gif Tik uz epidura thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
nors esu gimdziusi viena karta, bet galiu drasiai pasakyti tik su epidura, kadangi man veluodavo ileisti epidura, tai jausdavau skausma iki kol issivaiksciodavo vaistai schmoll.gif Ir dabar zinau, kd antra karta gimdysiu, tai jau kam kam o anesteziologui, tai pinigeliu tikrai duosiu, kad laiku darytu injekcijas g.gif
Atsakyti
iš esmės daug kas priklauso nuo eigos. Atodo minėjau, kad užsitęsus kaklelio atsidarymui, pirmo gimdymo metu teko paragauti šiek tiek epidūro, o antrą gimdžiau be jokių nuskausminamųjų. Bet antras gimdymas nuo skausmų pradžios ir truko tik 12 valandų biggrin.gif

Trečiąjį svajoju gimdyti kaip antrą- BE. Nes pirmiausiai galvoju ne apie savo skausmą/neskausmą, patogumą ar dar ką- o apie epidūro poveikį vaikeliui ir sau. Kad vaikas "gerai jautėsi, spardėsi"- tai ne rodiklis, kad jam tas epidūras niekuo nepakenkė smile.gif nebūkim naivios smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 09 17, 22:51)
iš esmės daug kas priklauso nuo eigos. Atodo minėjau, kad užsitęsus kaklelio atsidarymui, pirmo gimdymo metu teko paragauti šiek tiek epidūro, o antrą gimdžiau be jokių nuskausminamųjų. Bet antras gimdymas nuo skausmų pradžios ir truko tik 12 valandų biggrin.gif

Trečiąjį svajoju gimdyti kaip antrą- BE. Nes pirmiausiai galvoju ne apie savo skausmą/neskausmą, patogumą ar dar ką- o apie  epidūro poveikį vaikeliui ir sau. Kad vaikas "gerai jautėsi, spardėsi"- tai ne rodiklis, kad jam tas epidūras niekuo nepakenkė smile.gif nebūkim naivios smile.gif

nu nežinau kas labiau kenkia...
mano abi dukterėčios gimė su epiduru i viskas normaliai...
aš pati gimdžiau be epiduros, nors pagimdžiau per 8,5val. bet kaip reikėjo stumti jėgu nebeturėjau +didelis vaikas, pati neišstumiau teko daktarei pilva spausti, vaikas gimė visas mėlinas priduses. tai gal geriau epiduras, kad turėtum jėgu paciam sunkiausiam momentui smile.gif
Atsakyti