Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 3

Niu paleidau kazkiek įdomumo dėlei savo zuikiui Baby Einstein, sukluso, muzikos klausėsi, bet NEI karto NEPASIZIUREJO Į ekraną...Na uzmete akis pora kartu, po to jas nusuko ir visa laika ziurejo i sona. Na turbut dėl tų nistagmų, bet kaip man reikės kažko jį išmokyti, jei jam taip blogai su zvilgsnio fokusavimu... g.gif verysad.gif

Ir idomu ar cia tik regos dalykas ar ir psichologiskai kazkas.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 09 sausio 2011 - 22:18
Labas rytas smile.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

F, senai bematyta 4u.gif Kaip ten jūsų šeimyna gyvena?

QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 09, 20:12)
...Kazkada klausiau, bt nepamenu, ar kurios nors is jusu vaikuciai juokiasi/juokdavosi vieni patys sau???

Kai žaidžia, kažką ten sukontepliuoja - juokiasi. O šiaip, jei išgirstu tokį specifinį kikenimą, žinau, kad jau kažką dirbo - pridirbo doh.gif
Taip pat labai skaniai juokiasi per miegus - toks laimingas būna wub.gif Tikiuosi, kad tie sapnai būna gražūs, gražūs.
Atsakyti
Kazkada klausiau, bt nepamenu, ar kurios nors is jusu vaikuciai juokiasi/juokdavosi vieni patys sau???

būna būna...dažniausiai, kai monologus sava kalba sako...
Papildyta:
Šįryt labai striksėjo ir plasnojo eidamas pro duris iš namų. Taip ir nesupratau, ar čia jis labai džiaugėsi, kad išeina (nors nuotaika nebuvo labai puiki, ypač po to, kai netyčia vaikui lūpą prakirtau su striukės užtrauktuku doh.gif ), ar šiaip nevalingai jam taip gavosi g.gif
Papildyta:
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 09, 22:17)
Ir idomu ar cia tik regos dalykas ar ir psichologiskai kazkas.. g.gif

Ir dėl vieno, ir dėl kito gali būti unsure.gif

Maniškis tai žiauriai nemėgo to Einšteino filmukų g.gif Tik vieną, apie vandenį, dar šiaip ne taip pažiūrėdavo, kai buvo kokių 2-2,5 metukų; o šiaip tai klykdavo ir prašydavo išjungti.
Šiuo metu galėtų ištisai žiūrėti "Aviuką Šoną" rolleyes.gif Dainelės melodiją irgi pastoviai niūniuoja rolleyes.gif Tik va kad naudos iš tokio filmo jaučiu mažai, kai ten kalbos nėra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 10 sausio 2011 - 11:31
QUOTE(Ice @ 2011 01 10, 11:30)
Maniškis tai žiauriai nemėgo to Einšteino filmukų  g.gif Tik vieną, apie vandenį, dar šiaip ne taip pažiūrėdavo, kai buvo kokių 2-2,5 metukų; o šiaip tai klykdavo ir prašydavo išjungti.
Šiuo metu galėtų ištisai žiūrėti "Aviuką Šoną"  rolleyes.gif Dainelės melodiją irgi pastoviai niūniuoja  rolleyes.gif Tik va kad naudos iš tokio filmo jaučiu mažai, kai ten kalbos nėra  g.gif

Hm, aviukas šonas ir man patinka netgi thumbup.gif
Dar tik 11, o aš jau kaip Zombis. Tas jo neramumas mane varo iš proto.
Pavydziu kurių čia vaikiukai kūdikystėje buvo ramuoliai..Maniskis pabunda linksmas, valanda buna laimingas o paskui likusį laiką-verkšlena, zvygia, zyzia, ir apklykauja, niekas netinka ir taip kol vel uzmiega. Vis galvoju, gal jam akytes tos pavargsta ir ima skaudet. Ar kazin čia jau elgesio problemos prasideda.. verysad.gif

Tiesa, dar vakar youtube pasiziurjau filmuku apie "severe autism", kur jau baisiausios formos su savizalojimais ir pan-tai labai baisu buvo...Neisivaizdavau,kad buna ir tokiu formu... unsure.gif

Bet va, šitą žiūriu jau kelintą kartą - šita mergina mane tiesiog įkvepia..Taip aiškiai paaiškina autisku zmonių savijauta ir įkvepia supratimo, kad tai tikrai ne pasaulio pabaiga.. thumbup.gif
http://www.youtube.c...h?v=OV_CcmLlaw4 thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo euphoria_mi: 10 sausio 2011 - 11:53
Ice, kai as buvau netycia iznybus su uztrauktuku i pasmakre blush2.gif doh.gif , tai kuri laika buvo atsisakes uztrauktukiniu drabuziu (panasaus kaip taviskis J buvo amziaus). Veliau, kai jau vilkdavosi, iki puses davaziavus uztrauktuku jau rekdavo "smakras, smakras" doh.gif

Maniskis neziurejo filmuku, tik veliau Tabius, Kempiniuka, Toma ir Dzeri. Mazas budamas, reklamas tik ziurejo, oru prognozes, teleloto, visokias viktorinas, kulinarines laidas. O tai, ka megsta vaikai - ignoravo.

Dar ji labai nervino serialas "Senis" doh.gif Po ziniu per LTV ji pradedavo rodyti, jei nespedavom isjungt, rekdavo "isjunk, isjunk".
Darzely sako, kad filmukus retai, bet paziuri, na ir namuose reta karta. Bet tas jo ziurejimas toks idomus - jis viska komentuoja doh.gif (tas nuejo ten, ta paeme, ten struktelejo ir t.t.). Cia jau mokymosi spraga. Mes, kad praplest jo zodyna, nuo mazu mazu dienu viska komentuodavom, aiskindavom, tai jis, matyt, vaikas galvoja dabar, kad tai normalu. Bet jau geriau taip, nei nesneketu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 01 10, 11:57)
Ice, kai as buvau netycia iznybus su uztrauktuku i pasmakre  blush2.gif  doh.gif , tai kuri laika buvo atsisakes uztrauktukiniu drabuziu (panasaus kaip taviskis J buvo amziaus). Veliau, kai jau vilkdavosi, iki puses davaziavus uztrauktuku jau rekdavo "smakras, smakras"  doh.gif

Maniskis neziurejo filmuku, tik veliau Tabius, Kempiniuka, Toma ir Dzeri. Mazas budamas, reklamas tik ziurejo, oru prognozes, teleloto, visokias viktorinas, kulinarines laidas. O tai, ka megsta vaikai - ignoravo.

Dar ji labai nervino serialas "Senis"  doh.gif Po ziniu per LTV ji pradedavo rodyti, jei nespedavom isjungt, rekdavo "isjunk, isjunk".
Darzely sako, kad filmukus retai, bet paziuri, na ir namuose reta karta. Bet tas jo ziurejimas toks idomus - jis viska komentuoja  doh.gif (tas nuejo ten, ta paeme, ten struktelejo ir t.t.). Cia jau mokymosi spraga. Mes, kad praplest jo zodyna, nuo mazu mazu dienu viska komentuodavom, aiskindavom, tai jis, matyt, vaikas galvoja dabar, kad tai normalu. Bet jau geriau taip, nei nesneketu  rolleyes.gif

Bet tai gal gerai, juk komentuodamas irgi mokosi kalbeti, as manau kai toks nedidukas dar tai yra saunu thumbup.gif Tegul pirmiau kalbą įvaldo, o tada jau tuos blogus įpročius bus galim po biškį vyt lauk.. smile.gif
Atsakyti
Einšteinų ir Jokūbas nemėgsta.

Pou, Jokūbas irgi komentuoja, tiklabai minimaliai : bum, op, vanduo, medis irt.t.
Bet nieko čia keisto, ji ir pati jam pastoviai pasakoju apie veikėjus, ką jie daro ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 10 sausio 2011 - 12:29
Sveika,kaip tavo vyrukas gyvena,kas pas jus naujo?

Kazkada klausiau, bt nepamenu, ar kurios nors is jusu vaikuciai juokiasi/juokdavosi vieni patys sau???

Labas smile.gif

pas mus nieko naujo - sunus vaiksto i dienos stacionara, kur jam turi nustatyti nauja diagnoze vietoj Aspergerio, ir nuspresti ar priklauso darbingumo lygis koks nors. Vezioju dabar kas ryta, o po pietu paprastai pats grizta, paimu tik jeigu oras blogas.

Mano sunus juokdavosi pats sau, dazniausiai nelabai suprasdavau is ko. bet su laiku isaugo, dabar nebepastebiu to.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 10, 15:20)
Labas smile.gif

pas mus nieko naujo -  sunus vaiksto i dienos stacionara, kur jam turi nustatyti nauja diagnoze vietoj Aspergerio, ir nuspresti ar priklauso darbingumo lygis koks nors. Vezioju dabar kas ryta, o po pietu paprastai pats grizta, paimu tik jeigu oras blogas.

Mano sunus juokdavosi pats sau, dazniausiai nelabai suprasdavau is ko. bet su laiku isaugo, dabar nebepastebiu to.

O kai maniškis pradeda kikenti lyg sau, aš dabar visada paklausiu, kas juokinga ir jis man paaiškina, tai filmuką prisiminęs ar kokį įvykį. Tas juokas turi prasmę.
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 10, 14:20)
Labas smile.gif

pas mus nieko naujo -  sunus vaiksto i dienos stacionara, kur jam turi nustatyti nauja diagnoze vietoj Aspergerio, ir nuspresti ar priklauso darbingumo lygis koks nors. Vezioju dabar kas ryta, o po pietu paprastai pats grizta, paimu tik jeigu oras blogas.

Įdomu, būtinai parašyk, ką jam "pripieš" naujo.. bigsmile.gif
O tai aspergerio diagnozės negalima laikyt "iki galo", čia tas pats , kas su vaikystės autizmu, ar ne?
QUOTE(maliukas @ 2011 01 10, 14:24)
O kai maniškis pradeda kikenti lyg sau, aš dabar visada paklausiu, kas juokinga ir jis man paaiškina, tai filmuką prisiminęs ar kokį įvykį. Tas juokas turi prasmę.

Nu va-šaunuolis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 10, 14:28)
Įdomu, būtinai parašyk, ką jam "pripieš" naujo.. bigsmile.gif
O tai aspergerio diagnozės negalima laikyt "iki galo", čia tas pats , kas su vaikystės autizmu, ar ne?

Parasysiu.
Taip, Aspergeris tas pats, kaip autizmas - vaikiska liga, suaugusiems si diagnoze oficialiai nerasoma.
Atsakyti