Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas 3

QUOTE(linabalt @ 2011 01 10, 14:34)
Parasysiu.
Taip, Aspergeris tas pats, kaip autizmas - vaikiska liga, suaugusiems si diagnoze oficialiai nerasoma.

Nu bet totali nesamone, totali...Asperegris tai daznaiusiai jau High Funkcional autism-aukštai funkcionuojantis autizmas, tai suaugusiam normali diagnoze butu...
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 10, 12:36)
Hm, aviukas šonas ir man patinka netgi thumbup.gif
Dar tik 11, o aš jau kaip Zombis. Tas jo neramumas mane varo iš proto.
Pavydziu kurių čia vaikiukai kūdikystėje buvo ramuoliai..Maniskis pabunda linksmas, valanda buna laimingas o paskui likusį laiką-verkšlena, zvygia, zyzia, ir apklykauja, niekas netinka ir taip kol vel uzmiega. Vis galvoju, gal jam akytes tos pavargsta ir ima skaudet. Ar kazin čia jau elgesio problemos prasideda.. verysad.gif

Tiesa, dar vakar youtube pasiziurjau filmuku apie "severe autism", kur jau baisiausios formos su savizalojimais ir pan-tai labai baisu buvo...Neisivaizdavau,kad buna ir tokiu formu... unsure.gif

Bet va, šitą žiūriu jau kelintą kartą - šita mergina mane tiesiog įkvepia..Taip aiškiai paaiškina autisku zmonių savijauta ir įkvepia supratimo, kad tai tikrai ne pasaulio pabaiga.. thumbup.gif
http://www.youtube.c...h?v=OV_CcmLlaw4 thumbup.gif

Tikrai įdomus filmukas. Ypač apie jos autistiško pasaulio "įjungimą ir išjungimą" - kad ji persijungia į savo pasaulį per pasikartojančius judesius, o kad labai nekristų kitiems į akis, pasirinko tiesiog vaikščiojimą. Mano vaikis turbūt šokinėdamas "persijungia"... Buvo laikas, kai jis tiesiai šviesiai taip ir sakydavo "išeinu į savo pasaulį" (turėjo net pavadinimą), tik aš visada galvodavau, kad čia juokas ar metafora kokia. Paskui paaugęs suprato, kad kažkaip keistai skamba, tai pradėjo vadinti "galvoju istoriją"... g.gif

O dėl neramumo - maniškis iki 3m. buvo labai neramus, pradžioj praktiškai nuolat rėkdavo, paaugęs tiesiog zyzdavo, verkdavo nesuprasi dėl ko. Apie 1m. amžiaus vedžiau pas neurologę, tai tik pasakė, kad padidintas jautrumas, į vonią valerijonų pilt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2011 01 10, 14:40)
Tikrai įdomus filmukas. Ypač apie jos autistiško pasaulio "įjungimą ir išjungimą" - kad ji persijungia į savo pasaulį per pasikartojančius judesius, o kad labai nekristų kitiems į akis, pasirinko tiesiog vaikščiojimą. Mano vaikis turbūt šokinėdamas "persijungia"... Buvo laikas, kai jis tiesiai šviesiai taip ir sakydavo "išeinu į savo pasaulį" (turėjo net pavadinimą), tik aš visada galvodavau, kad čia juokas ar metafora kokia. Paskui paaugęs suprato, kad kažkaip keistai skamba, tai pradėjo vadinti "galvoju istoriją"...  g.gif

O dėl neramumo - maniškis iki 3m. buvo labai neramus, pradžioj praktiškai nuolat rėkdavo, paaugęs tiesiog zyzdavo, verkdavo nesuprasi dėl ko. Apie 1m. amžiaus vedžiau pas neurologę, tai tik pasakė, kad padidintas jautrumas, į vonią valerijonų pilt  doh.gif

vat vat, as Youtube perziurejau vos ne visas istorijas ypac is suaugusiu autistu/apsergeriu gyvenimo tai suvokiau eilinį kartą, kad esmė yra tame,kaip sake Kriiste-kad autismas yar tiesiog tokia busena is kurios reikia padeti vaikui iseiti jam priimtinais budais. ir idomu tai, kad augantys aspergeriai tarkim daznai net patys tuos budus atranda, kiti su pagalba, bet irgi issikapsto, kaip jie sako "ieskojau budu kaip daryti ta pati, tik normaliem zmonem priimtinu budu", na siuo atveju vaiksciojimas-kaip saves stimuliavimas buvo...

Mikle-o tavo vyrukas i akis tau ziurejo ar ne? g.gif
Ten taip pat idomiu filmuku buvo apie tai,kaip aspergeriai mokosi ziureti i akis, nes kai kuriems ju tai labai sunku-kai kurie netgi prilyginai tai, ziurejimui i saule tarkim... g.gif
Atsakyti
QUOTE(euphoria_mi @ 2011 01 10, 15:46)
vat vat, as Youtube perziurejau vos ne visas istorijas ypac is suaugusiu autistu/apsergeriu gyvenimo tai suvokiau eilinį kartą, kad esmė yra tame,kaip sake Kriiste-kad autismas yar tiesiog tokia busena is kurios reikia padeti vaikui iseiti jam priimtinais budais. ir idomu tai, kad augantys aspergeriai tarkim daznai net patys tuos budus atranda, kiti su pagalba, bet irgi issikapsto, kaip jie sako "ieskojau budu kaip daryti ta pati, tik normaliem zmonem priimtinu budu", na siuo atveju vaiksciojimas-kaip saves stimuliavimas buvo...

Mikle-o tavo vyrukas i akis tau ziurejo ar ne? g.gif
Ten taip pat idomiu filmuku buvo apie tai,kaip aspergeriai mokosi ziureti i akis, nes kai kuriems ju tai labai sunku-kai kurie netgi prilyginai tai, ziurejimui i saule tarkim... g.gif

Dabar bandau atgaminti tą ankstyvąją vaikystę... Nu žiūrėjo jis man į akis. Nuo kokių 4 mėn. vienas iš mėgstamiausių žaidimų buvo "kukū", na kur pasislepi, išlendi ir sakai "kukū" smile.gif Tai kad juokdavosi... O dar kartais žaidžiam kas ilgiau nemirksės, tai ten ištisai į akis viens kitam žiūrim smile.gif Bet ir šiaip jis nuo pirmųjų dienų buvo ir yra labai prie manęs prisirišęs. O va su mažiau pažįstamais žmonėmis elgiasi ir kalba kitaip - pažiūri į akis, bet iš tikrųjų atrodo, kad jam nesmagu, nes greitai jas nusuka, paskui vėl pažiūri... Labai nemėgsta sveikintis su kaimynais - jei ir suburba "labadiena", tai tik žiūrėdamas žemyn... Kartais man atrodo, kad visai nieko nepasako, tuomet teisinasi: "aš sakiau, tik nuliniu garsu" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miklė @ 2011 01 10, 15:07)
Dabar bandau atgaminti tą ankstyvąją vaikystę... Nu žiūrėjo jis man į akis. Nuo kokių 4 mėn. vienas iš mėgstamiausių žaidimų buvo "kukū", na kur pasislepi, išlendi ir sakai "kukū" smile.gif Tai kad juokdavosi... O dar kartais žaidžiam kas ilgiau nemirksės, tai ten ištisai į akis viens kitam žiūrim smile.gif Bet ir šiaip jis nuo pirmųjų dienų buvo ir yra labai prie manęs prisirišęs. O va su mažiau pažįstamais žmonėmis elgiasi ir kalba kitaip - pažiūri į akis, bet iš tikrųjų atrodo, kad jam nesmagu, nes greitai jas nusuka, paskui vėl pažiūri... Labai nemėgsta sveikintis su kaimynais - jei ir suburba "labadiena", tai tik žiūrėdamas žemyn... Kartais man atrodo, kad visai nieko nepasako, tuomet teisinasi: "aš sakiau, tik nuliniu garsu" smile.gif

Koks protinguolis thumbup.gif
Del akiu tai yotube vienas vyrukas sake, kad jo mama sakydavo jam "rinkis, arba kiekviena karta kai paprasysiu-paziurek man i akis arba visa nakti miegosi sandėliuke",tai jis sake daznai rinkdavosi sandėliuka.... doh.gif

Vat tokia ta "terapija" buvo prieš 20 metu..
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 01 10, 11:57)
Bet tas jo ziurejimas toks idomus - jis viska komentuoja  doh.gif (tas nuejo ten, ta paeme, ten struktelejo ir t.t.). Cia jau mokymosi spraga. Mes, kad praplest jo zodyna, nuo mazu mazu dienu viska komentuodavom, aiskindavom, tai jis, matyt, vaikas galvoja dabar, kad tai normalu. Bet jau geriau taip, nei nesneketu  rolleyes.gif

musu irgi dabar nuolatine busena tas komentavimas - ji be jo nieko nepadaro - atrodo kad sau diktuoja kaip rankas nusiplaut, kaip ta ar ana padaryt - irgi cia matyt nuo mano mokymo g.gif , dar man keista pasirode - ji perima visas mano elgesio manieras - tokias kaip kai ji uzsikaprizija - as suimu ja stipriai - tai jei as ja baru - ji suima mane stipriai uz rankos, arba uzlipa ant manes ir ziuredama i akis tiesiai sako - tu supranti - as noriu to ar ano (nu as taip siekdavau jos demesio), ir jei tarkim vaikas netaria grupeje kokiu garsu - ji ta puikiai supranta ir sako - tau reikia logopedo doh.gif , taip pat ir vasara pajury buvo - ten berniukai rusiskai kalbejos - maniske spoksojo, spoksojo - atejo ir sako - nieko nesuprantu - jiems reikia rimtos logopedo pagalbos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2011 01 10, 15:34)
Parasysiu.
Taip, Aspergeris tas pats, kaip autizmas - vaikiska liga, suaugusiems si diagnoze oficialiai nerasoma.

Jei pas gerus gydytojus patenkat, tai rašoma. Mano vyrui parašyta, ir man gal bus parašyta (jei norėsiu, o aš nežinau, ar noriu)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 10, 15:21)
musu irgi dabar nuolatine busena tas komentavimas - ji be jo nieko nepadaro - atrodo kad sau diktuoja kaip rankas nusiplaut, kaip ta ar ana padaryt - irgi cia matyt nuo mano mokymo g.gif , dar man keista pasirode - ji perima visas mano elgesio manieras - tokias kaip kai ji uzsikaprizija - as suimu ja stipriai - tai jei as ja baru - ji suima mane stipriai uz rankos, arba uzlipa ant manes ir ziuredama i akis tiesiai sako - tu supranti - as noriu to ar ano (nu as taip siekdavau jos demesio), ir jei tarkim vaikas netaria grupeje kokiu garsu - ji ta puikiai supranta ir sako - tau reikia logopedo doh.gif , taip pat ir vasara pajury buvo - ten berniukai rusiskai kalbejos - maniske spoksojo, spoksojo - atejo ir sako - nieko nesuprantu - jiems reikia rimtos logopedo pagalbos doh.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
QUOTE(F @ 2011 01 10, 15:22)
Jei pas gerus gydytojus patenkat, tai rašoma. Mano vyrui parašyta, ir man gal bus parašyta (jei norėsiu, o aš nežinau, ar noriu)

Kaip jusu reikalai?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2011 01 10, 12:16)
Labas rytas  4u.gif

F, senai bematyta  4u.gif Kaip ten jūsų šeimyna gyvena?

blogai sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 10, 15:21)
taip pat ir vasara pajury buvo - ten berniukai rusiskai kalbejos - maniske spoksojo, spoksojo - atejo ir sako - nieko nesuprantu - jiems reikia rimtos logopedo pagalbos doh.gif

Juokiausi balsu, kai perskaičiau, čia tai geeeeras. lotuliukas.gif Vis tiek mergička juk pastebėjo, kad rusiukai "nemoka" šnekėti ir jiems reikia rimtos logopedo pagalbos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2011 01 10, 15:30)
Juokiausi balsu, kai perskaičiau, čia tai geeeeras. lotuliukas.gif Vis tiek mergička juk pastebėjo, kad rusiukai "nemoka" šnekėti ir jiems reikia rimtos logopedo pagalbos. biggrin.gif

jinai jau pastebi kas ne taip... Pastebi ir tai - kad vaikai nebenori su ja draugaut. Daug grupeje nesas roges, atsivezem savas is mociutes - kaip ji dziauges, visa savaitgali kliedejo kaip vesis jas i darzeli, kaip vezios vaikus, paskui jie ja (matyt taip daro su kitu rogem) - o kai nuejau pasiimt po dienos - ji labai nusivylus buvo, sake vaikai nenorejo vaziuot, sestis ant jos rogiu. Paskui visa vakara apie tai vis kalba uzvesdavo - svarste kodel - isvadas padare - kad jos roges negrazios, o istikro - ji nezinojo ka daryt, kad reik pakviest vaikus, pasiulyt, pasaukt sest ant jos rogiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 10, 15:42)
jinai jau pastebi kas ne taip... Pastebi ir tai - kad vaikai nebenori su ja draugaut. Daug grupeje nesas roges, atsivezem savas is mociutes - kaip ji dziauges, visa savaitgali kliedejo kaip vesis jas i darzeli, kaip vezios vaikus, paskui jie ja (matyt taip daro su kitu rogem) - o kai nuejau pasiimt po dienos - ji labai nusivylus buvo, sake vaikai nenorejo vaziuot, sestis ant jos rogiu. Paskui visa vakara apie tai vis kalba uzvesdavo - svarste kodel - isvadas padare - kad jos roges negrazios, o istikro - ji nezinojo ka daryt, kad reik pakviest vaikus, pasiulyt, pasaukt sest ant jos rogiu doh.gif

Ji tiesiog matyt manė, kad vaikai patys ateis pas ją ant rogių, ar ne?
Bet koks vis delto sudėtingas tas ju pasaulis.. g.gif O gal tiksliau, jiems musiskis atrodo per daug sudėtingas.. g.gif

Kaip jai paaiskinsi veliau,kuo jis skiriasi nuo kitu? Ar galvoji apie tai?
Atsakyti