Įkraunama...
Įkraunama...

Ar apsipirkinėjate turguje?

Na, nežinau, bet aš esu įsitikinusi, kad turguje pirkdama sutaupau..aišku, visko būna, pvz., vakar bananų kilogramas Maximoje pigiau kainavo nei mano mėgiamame turguje..Paprikos irgi kainavo lygiai tiek pat, kiek parduotuvėj..gal sakau, krizė čia ar tie pakelti mokesčiai atsiliepia..? g.gif Bent mėsos tai tikrai pigiau nusiperku... smile.gif Sumaištis buvo, pasidaviau ir aš jai, ir parvilkau šiaip ne taip 5kg faršo... bigsmile.gif
Atsakyti
Mes kartais perkam mesa vienam turgely, visokias vytintas desras, desreles, kumpius, lasinukus. Bet ten padarytas atskiras paviljonas, viskas stovi viduj ir saldytuvuose, nors kaina del to ir kyla. Na pvz parduotuvese tokiu skaniu kumpeliu neteko rasti, o cia ir kaina reali.
Atsakyti
Saldytuvai daznai buva neveikiantys, tik termometrai nureguliuoti, tipo plius 5 ar dar kiek ten, rytais visos gleives ir pan -nuvalomos, nuplaunamos, o jei galvojat, kad mesa turguje neinjektuojama (neprisvirksciama) vandens-nejuokinkit, visas pasaulis taip daro ir nieko cia keisto, tik kitur nurodoma procentine vandens dalis etiketeje...va taip. Nu jei pirkt mesa tai tikrai tik pas sava zmogu, juodai pas sava (ta prasme tikrai pas artima)
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 01 14, 10:25)
Saldytuvai daznai buva neveikiantys, tik termometrai nureguliuoti, tipo plius 5 ar dar kiek ten, rytais visos gleives ir pan -nuvalomos, nuplaunamos, o jei galvojat, kad mesa turguje neinjektuojama (neprisvirksciama) vandens-nejuokinkit, visas pasaulis taip daro ir nieko cia keisto, tik kitur nurodoma procentine vandens dalis etiketeje...va taip. Nu jei pirkt mesa tai tikrai tik pas sava zmogu, juodai pas sava (ta prasme tikrai pas artima)

Nereikia taip varyti ant turgaus.

Taip, yra ir turguje mėsos, paruoštos, pagal "pažangias" technologijas, bet skirtumas tas, kad turguje tik dalis mėsos yra tokia. Parduotuvėj 100%.

Įdomu kuriuo metu ten ta vandens privaroma, jei į turgų atvežamas paskerstas gyvulys, vietoje yra pjaustomas ir mėsa dedama ant prekystalio? Arba ūkininko 2-3 kilogramų viščiukas, oda nepažeista.

Rūkyta, sūdyta mėsa irgi: yra ta "šlapia", sandariai uždaryta vakuume ir yra normali, kuri tikrai nieko neprišvirkšta, ką jau ką, o šalto rūkymo prišvirkštą ir neprišvirkštą nugarinę labai lengva atskirt.

Aš irgi labai labai kreivai žiūrėjau į mėsos turguje pirkimą. Kol neapsilankiau ir nepabandžiau pirkti. Taip, yra ten ir prastokos mėsos (ji būna 20-30% pigesnė), bet yra ir tikrai kokybiškos. O ir pasirinkimas visai kitas. Pabandykit parduotuvėje nusipirkti ėriuko kumpį, kaimišką vištą ar antį, skanių sūdytų lašinių ar skanios karšto arba šalto rūkymo nugarinės. Nenusipirksitre, nes jų ten paprasčiausiai nėra.
Atsakyti
Perkam turguje daržoves, perku senai ir tikrai žinau kurie yra perpardavinėtojai, o kurie prekiauja savo užauginta produkcija.Perkam ir žuvį, nes pas mus Klaipėdoje,tik turguje galima nusipirkti tikrai šviožios žuvies. Kartais ir mėsytės perkame. Labai gerai galime patikrinti ar tikrai šviežią ir gerą mėsą nusipirkome, gabaliuką duodame savo šuniui, jei jis ėda-vadinasi gera.Būna kad ir neėda, tada reiškias mėsa nešviežia, ar tai nuplauta. ax.gif
Atsakyti
perku turguje vaisius,daržoves...mėsos nebeperku,esam du kartus pasenusį faršą nusipirkę,kurį teko išmesti,net katinas neėdė doh.gif bet abejoju ar daržovėse iš turgaus mažiau chemijos,nei maximoje g.gif vistiek augina ne sau,o pardavimui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(valkata @ 2009 01 13, 23:02)
Nereikia taip varyti ant turgaus.

Taip, yra ir turguje mėsos, paruoštos, pagal "pažangias" technologijas, bet skirtumas tas, kad turguje tik dalis mėsos yra tokia. Parduotuvėj 100%.

Įdomu kuriuo metu ten ta vandens privaroma, jei į turgų atvežamas paskerstas gyvulys, vietoje yra pjaustomas ir mėsa dedama ant prekystalio? Arba ūkininko 2-3 kilogramų viščiukas, oda nepažeista.

Rūkyta, sūdyta mėsa irgi: yra ta "šlapia", sandariai uždaryta vakuume ir yra normali, kuri tikrai nieko neprišvirkšta, ką jau ką, o šalto rūkymo prišvirkštą ir neprišvirkštą nugarinę labai lengva atskirt.

Aš irgi labai labai kreivai žiūrėjau į mėsos turguje pirkimą. Kol neapsilankiau ir nepabandžiau pirkti. Taip, yra ten ir prastokos mėsos (ji būna 20-30% pigesnė), bet yra ir tikrai kokybiškos. O ir pasirinkimas visai kitas. Pabandykit parduotuvėje nusipirkti ėriuko kumpį, kaimišką vištą ar antį, skanių sūdytų lašinių ar skanios karšto arba šalto rūkymo nugarinės. Nenusipirksitre, nes jų ten paprasčiausiai nėra.

Visai nereiskia, jei mesa vaakume, tai ji jau injektuota, sis dalykas plika akimi nematomas ir daromas ''po spaudimu'' susvirksciant elementaraus vandens, kuris mesoje susilaiko, na neisbega ir taip jusu mesa pasunkeja, o jusu aprasyti atvejai, idealus, ilgainiui tikrai dings ir dabar jau pavieniai, as pati noreciau tokiu saziningu ukininku surasti ir antyte kokia vis sestadienio pietums pasikepinti, o apie rukytus gaminius: mirkomi kazkokiam mirkale, kad igautu dumo skoni ir rukomi elektra, aj turbut ka as cia sneku, as pati nesu nusiteikus prie turgu, tik sakau, kad ir ten reik ziuret, ka perkate, lygiai taip pat kaip ir maximoje.

Atsakyti
Turguje (Vilniaus Kalvarijų) iš mėsos perku tik veršieną ir vis pas tą patį pardavėją, tokį pojaunį vyruką, kuris prekiauja tik veršiena ir aviena. Mėsos kokybė labai gera, tikrai neapsunkinta tirpalu, bet, aišku, nepigus tai malonumas... Kepenėlės pas jį išvis fontastičnos, alia kaina, kaip vaistų. Betgi veršiuko kepenėlės ir yra beveik vaistai, labai vertinamos žydų, kurie nusimano apie dalykus, kuriuos verta valgyti. smile.gif

Kartais susigundau pas labai įdomios ir patikimos išvaizdos dieduką vytintos kiaul. nugarinės „kaproninėje kojinėje“ nusipirkti, jei tik nebūna persūdyta. Pas jį mėsytė dėl svorio nebūna prisotinta tirpalu – normoje drėgna ir be keisto prieskonio. Kažkada namie vytindavome kiaul. nugarinę, tai dieduko parduodami produktai skoniu ir išvaizda atitinka mūsiškius.

Seniau mėsą pirkdavau tik PC, bet dabar ji ten ištisai persotinta tirpalu ir nesveikai blizga. Fui... PC perku tik Kaišiadorių ir ARVI paukštynų atvėsintą produkciją, nes turguje po LT vėliava, įtariu, vien lenkų paukštukai slepiasi...

Iš daržovių perku kaimietiškus česnakus (PC gyvenantys kiniški užkniso juodai), krienus ir vasarines vaisius/uogas/daržoves, pasitikslinus ar jie ne iš PL.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2009 01 15, 14:41)
Turguje (Vilniaus Kalvarijų) iš mėsos perku tik veršieną ir vis pas tą patį pardavėją, tokį pojaunį vyruką, kuris prekiauja tik veršiena ir aviena.



Ir as pas ji pirkau bene tris metus, kol syki ikiso versienos mente su toookiom plevem ir itartinai kvepiancia, kad daugiau nebeperku. Nenesiau atgal, isdejau i suns dienas kito apsilankymo metu, susigedo, ale nu ka sako, gyventi reikia ir isparduoti viska, namo gi nesinesiu.
Atsakyti
Aš į turgų retai važiuoju. Dažniau apsilankau vasarą, kai yra šviežių daržovių ir vaisių. O žiemą, kai šalta, tai schmoll.gif
Atsakyti
Praktiškai einu kiekvieną savaitę į turgų. Perku mėsą, dešras, lašinius. Tiek kad yra pažystama kuri prekiauja tikrai lt produkcija. Nusivilti neteko, o ir nėra jokio palyginimo su parduotuvių "produkcija".
Kol visokiose maximose pirksime visą šlamštą tol jį ir kiš. Visgi verta susimastyti ką valgome.
Atsakyti
QUOTE(Taktas @ 2009 01 15, 22:43)
Praktiškai einu kiekvieną savaitę į turgų. Perku mėsą, dešras, lašinius. Tiek kad yra pažystama kuri prekiauja tikrai lt produkcija. Nusivilti neteko, o ir nėra jokio palyginimo su parduotuvių "produkcija".
Kol visokiose maximose pirksime visą šlamštą tol jį ir kiš. Visgi verta susimastyti ką valgome.

Labai teisingas poziuris drinks_cheers.gif , gincytis gali tik tie, kurie turguje neperka g.gif Mes siandien labai sekmingai mesytes papirkom, desrytes ir kumpeli thumbup.gif Dar lietuvisku kiausiniu ir labai skaniu raugintu agurku thumbup.gif Beveik visada perkam pas tuos pacius prekeivius, nors asmeniskai nepazistam..Ir taip jau keleri metai sekmingai apsiperkam, ir dar nenusivylem mirksiukas.gif
Atsakyti