Nereikia taip varyti ant turgaus.
Taip, yra ir turguje mėsos, paruoštos, pagal "pažangias" technologijas, bet skirtumas tas, kad turguje tik dalis mėsos yra tokia. Parduotuvėj 100%.
Įdomu kuriuo metu ten ta vandens privaroma, jei į turgų atvežamas paskerstas gyvulys, vietoje yra pjaustomas ir mėsa dedama ant prekystalio? Arba ūkininko 2-3 kilogramų viščiukas, oda nepažeista.
Rūkyta, sūdyta mėsa irgi: yra ta "šlapia", sandariai uždaryta vakuume ir yra normali, kuri tikrai nieko neprišvirkšta, ką jau ką, o šalto rūkymo prišvirkštą ir neprišvirkštą nugarinę labai lengva atskirt.
Aš irgi labai labai kreivai žiūrėjau į mėsos turguje pirkimą. Kol neapsilankiau ir nepabandžiau pirkti. Taip, yra ten ir prastokos mėsos (ji būna 20-30% pigesnė), bet yra ir tikrai kokybiškos. O ir pasirinkimas visai kitas. Pabandykit parduotuvėje nusipirkti ėriuko kumpį, kaimišką vištą ar antį, skanių sūdytų lašinių ar skanios karšto arba šalto rūkymo nugarinės. Nenusipirksitre, nes jų ten paprasčiausiai nėra.
Visai nereiskia, jei mesa vaakume, tai ji jau injektuota, sis dalykas plika akimi nematomas ir daromas ''po spaudimu'' susvirksciant elementaraus vandens, kuris mesoje susilaiko, na neisbega ir taip jusu mesa pasunkeja, o jusu aprasyti atvejai, idealus, ilgainiui tikrai dings ir dabar jau pavieniai, as pati noreciau tokiu saziningu ukininku surasti ir antyte kokia vis sestadienio pietums pasikepinti, o apie rukytus gaminius: mirkomi kazkokiam mirkale, kad igautu dumo skoni ir rukomi elektra, aj turbut ka as cia sneku, as pati nesu nusiteikus prie turgu, tik sakau, kad ir ten reik ziuret, ka perkate, lygiai taip pat kaip ir maximoje.