Aš visada perku rūkytą mėsytę, daug pigiau, ir daug skaniau,negu PC.
Perku turguj vaisius, daržoves ir rūkytus lašinius


Perku obuolius ir svogūnus. Na, dar pirkau braškes uogienei.

Nedaznai ten bunu, bet, jei jau nuvaziuoju, tai desrytes, kiausiniu ir vaisiu visada nusiperku
O mes labai daznai apsiprekiname turguje, turime pastovius zmones is kuriu ir varskyte ir suriuka nuperkam, dar kaimiskos duonyte ir darzoviu visokiu is turgaus parsivezam. Turguje net buna tokiu skaniu saldainiu, kuriu parduotuvese as nemaciau ir siaip tokie skanumynai kaip tinginys, zagareliai ar spurgos perkami yra pas mus is turgaus ir labai buna skanus. niekada nenusivyliau is utrgaus pirktu maistu.

Pamačius kokią "gražią raudoną " mėsą parduoda maximos
tai tik turguje reikia pirkti žalią mėsą ar kitus gaminius. Aišku, iš ūkininkų
Kaip ir kiaušiniai ar daržovės (nors dėl pastarųjų tai
)




Gal kas žino, kaip neužsikrėsti salmonelioze, valgant patiekalus iš žalių kiaušinių?
Aš labai mėgstu baltyminį kremą, bet vaikystėje nelabai jo atsivalgiau, nes mano mama visad buvo labai kategoriška tuo klausimu- ir griežtai niekada nepirkdavo to, kas iš žalių kiaušinių- nei konditerijose, nei pati gamindavo.
Dabar, sakau, reikia atsigriebti ir atsivalgyti
-noriu šventėms padaryti baltyminio kremo tortą- bet, aišku, jau turėčiau daryti tokį, kad valgytų visi, įskaitant ir mamą- o ji vis dar labai kategoriška tuo klausimu, ir žinau, kad nenorės valgyti, ir barsis kai kiti valgys (vnž ramybės prie stalo nebus, o tik bumbėjimas kaip neatsakingai elgiamės, ir kaip kada per tv rodė, kaip kas užsikrėtė salmonelioze, kokios buvo pasekmės ir t.t.
)
Gal kas gali patarti, kaip apsidrausti - kur pirkti kiaušinius, ar kiaušinius patikrina atitinkamos tarnybos, ar juos įmanoma patikimai patikrtinti- juk maisto ir vet tarnybos į kiaušinio vidų neįlys
- net jei parduotuvėse produktai tikrinami.. Arba gal yra kokių gudrybių, kaip apdoroti kiaušinius, kad žūtų salmonėlės, jei jos ir yra
Pramokau daryti morengus ir baltyminį kremą (bezė) - tai labai noriu velykoms padaryti tortą su juo, bet kas iš to, kad prie stalo ramybės nebus- tai ir to valgymo malonumo nebus, jei valgyti reiks klausantis bumbėjimo, gąsdinimų- o dar jei iš tikro užsikrėst galima..
-juk jei net stikliuose buvo užsikrėtę kažkas salmonelioze
Aš labai mėgstu baltyminį kremą, bet vaikystėje nelabai jo atsivalgiau, nes mano mama visad buvo labai kategoriška tuo klausimu- ir griežtai niekada nepirkdavo to, kas iš žalių kiaušinių- nei konditerijose, nei pati gamindavo.
Dabar, sakau, reikia atsigriebti ir atsivalgyti


Gal kas gali patarti, kaip apsidrausti - kur pirkti kiaušinius, ar kiaušinius patikrina atitinkamos tarnybos, ar juos įmanoma patikimai patikrtinti- juk maisto ir vet tarnybos į kiaušinio vidų neįlys


Pramokau daryti morengus ir baltyminį kremą (bezė) - tai labai noriu velykoms padaryti tortą su juo, bet kas iš to, kad prie stalo ramybės nebus- tai ir to valgymo malonumo nebus, jei valgyti reiks klausantis bumbėjimo, gąsdinimų- o dar jei iš tikro užsikrėst galima..


Salmonėlės būna kiaušinio išorėj, ne viduj ir apsikrečiama nesilaikant higienos. Palaikyk kokias 15 min sodos tirpale

Geras
-esi tikra, kad tik išorėje?- nes aš pamenu, jog turėjau knygą, kurioje rašoma, kad norint išvengt salmoneliozės vartojant žalius kiaušinius, reikia įlašinti lašelį acto į žalią trynį ar baltymą, kurį ruošiamasi vartoti
Jei tik išorėje- tai man patinka- nes tada užtektų tik švariai nuplauti kiaušinius


Jei tik išorėje- tai man patinka- nes tada užtektų tik švariai nuplauti kiaušinius


Mesa perkam tik turguje, nes ten ji visada sviezia
Darzoves ir vaisiai pigiau, o salotos ir krapai bei ridikeliai Lietuvos kaime ar darze auginta
Daznai nusiperkam ir varske,suri, grietine is ukininku-ir kokybe, ir skonis
Perkam ir biriu produktu, kavos, nes kainos zymiai zemesnes negu PC
Niekada nesu pirkusi rubu ir batu..
Tiesa, perku geliu pasimerkti, pasisodinti gelyne




Niekada nesu pirkusi rubu ir batu..
Tiesa, perku geliu pasimerkti, pasisodinti gelyne

Kažkada buvome labai skeptiški dėl turgaus, bet jau metus mėsą tik turguje perkame. Ne dėl kainos. Dėl kokybės ir dėl pasirinkimo. Taip pat galima tikrų, natūraliai užaugusių viščiukų, ančių nusipirkti, bet dauguma turguje parduodamos vištienos yra tie patys hormoniniai lenkiški broileriai.
Jei norite skanios rūkytos mėsos, iš kurios vanduo nevarva (mėsos kombinatuose sūrymą tiesiog įšvirkščia į mėsą, gauna apie 120% išeigą) išvis nėra pasirinkimo.
Kiaušiniai irgi iš turgaus, perkame ūkininkų kiaušinius, ne paukštynų.
Savaime suprantama, kad daržoves irgi tik iš turgaus perkam.
PC perkame duoną, kruopas, pieno produktus.
Jei norite skanios rūkytos mėsos, iš kurios vanduo nevarva (mėsos kombinatuose sūrymą tiesiog įšvirkščia į mėsą, gauna apie 120% išeigą) išvis nėra pasirinkimo.
Kiaušiniai irgi iš turgaus, perkame ūkininkų kiaušinius, ne paukštynų.
Savaime suprantama, kad daržoves irgi tik iš turgaus perkam.
PC perkame duoną, kruopas, pieno produktus.
O as turguj mesos zalios nei zuves apskritai neperku, nes mesa neaisku kaip pjausto, paduoda ne su celofaninem pirstinem apsimovusios o siaip rankom (o gal jos neplautos,ar tik is tuliko,juk nezinom), zuvies neperku jau ilga laika nes mano vyras kokius 2 metus atgal dirbo kalvariju turguj zuvies skyriuj menesi laiko pavadavo ten pazistama, tai sake silke kaip daroma sviezia? Ogi nupilamas senas vanduo ir uzpilamas naujas, jos gerai isplaunamos ir vel i prekyba tipo sviezios tik atveztos..
O kiausinius perku visada ir tai tik pas viena pardaveja, ir mesos rukytos gaminius pas pazistama mano mociutes, pas ja visada gaminiai sviezi jau isitikinau ne kart ir ne du..
O kiausinius perku visada ir tai tik pas viena pardaveja, ir mesos rukytos gaminius pas pazistama mano mociutes, pas ja visada gaminiai sviezi jau isitikinau ne kart ir ne du..