Įkraunama...
Įkraunama...

Ar apsipirkinėjate turguje?

QUOTE (Aga @ 2004 06 25, 22:34)
Paziurekit jus toki dalyka-ukininkai pardavinejantys pomidorus ar agurkus turguje,dazniausiai is tu parduodamu patys nevalgo,valgo is maisiuko-atskirai atsiveze.Todel,kad patys sau valgymui sodinas visai kitose lysvese nei pardavimui.Girdejau pacius turguj kalbant ir zinau is pazystamu praktikos wink.gif

nu nesamone g.gif
mes su tuo susidure jau koki 15 metu,tikrai atsikai is savo maiseliu nieks nevalgo blink.gif
valgom tas pacias darzoves kurias ir parduodam rolleyes.gif wink.gif
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 06 26, 08:18)
nu nesamone g.gif
mes su tuo susidure jau koki 15 metu,tikrai atsikai is savo maiseliu nieks nevalgo blink.gif
valgom tas pacias darzoves kurias ir parduodam rolleyes.gif wink.gif

aš esu tos nuomonės, kad daržovės turguje yra be nitratų,ne tokios kaip parduotuvėje, visada jas perku turguj
Atsakyti
bliambački, nu ir pasiskaičiau čia aš , ypač Rituko kaimynas man patiko mad.gif
turiu savo šiltnamį, valgyčiau tik iš jo, bet kada dar ten bus tų daržovių, o juk pomidorų jau dabar norisi huh.gif
gal tie ekologiniai ūkiai sąžiningesni? g.gif apie Medūzą nekalbu, pirkčiau tik iš Medūzos, jei vienam mieste gyvenčiau wink.gif
Atsakyti
tuja aciu bis.gif clap_1.gif biggrin.gif
Atsakyti
betkokiu atveju as manau, kad turguje pirktos darzoves tikrai turi maziau nitratu nei atveztines parduotuveje. Jei ukininkas ir patresia dirva kokiu "sudeliu" ar zersteli kokia saujike trasu, taj manau tikrai nera ka lyginti su parduotuviniais apipurskimais ir panasiai. Aisku, geriausia darzoves is savo drzo, bet jei nera savo darzo, taj rinkciausi turgaus darzoves wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Ritukas @ 2004 06 25, 22:19)
Čia tiek galiu prirašyt ir su tikrais faktais, bet tiek jau to, paskui niekas nieko nebenorės valgyt ... Tik žinokit vieną, kad jei daržoves ar vaisius pamerksim į vandenį ir ten palaikysim bent dieną, aš kartais palaikydavau per naktį.Sakė nemaža dalis kenksmingų medžiagų ištirpsta vandenyje ir išsisunkia iš vaisiaus.Na aišku kažkiek vis tiek liks, bet mažesnė koncentracija, po to gerai nuplaut vaisius tekančiu vandeniu. Taip man patarė moteriškė kuri pati atlieka įvairius daržovių,vaisių, vandens, maisto cheminius tyrimus, labai maloni papuolė ir patarė kaip neapnuodyt mažo vaiko su turguje ar parduotuvėje pirktom daržovėm. Galit pabandyt pamirkyt bent vaikui skirtus vaisius ar daržoves, manau nepakenks.

aciu uz patarimus, taciau manau ir parduotuveje pirktom darzovem galim sekmingai "nusitrucinti" sad.gif
Atsakyti
as dar nerimstu wink.gif smile.gif
na rinktis yra ka tik vasaros viena sezona,galim, rinktis turgus-ar parduotuve,veliau visur darzoves is vieno katilo,ar perki turguj ar parduotuvej,tik parduotuvej moki 1.5 karto brangiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 06 26, 09:29)
as dar nerimstu wink.gif smile.gif
na rinktis yra ka tik vasaros viena sezona,galim, rinktis turgus-ar parduotuve,veliau visur darzoves is vieno katilo,ar perki turguj ar parduotuvej,tik parduotuvej moki 1.5 karto brangiau wink.gif

labaj teisingaj parasei wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Aferiste @ 2004 06 26, 10:32)
QUOTE (meduza @ 2004 06 26, 09:29)
as dar nerimstu wink.gif  smile.gif

labaj teisingaj parasei wink.gif thumbup.gif

reik tuos vargsus ukininkius apgint a wub.gif laugh.gif
Atsakyti
Aišku yra nemažai tokių ūkininkų, kurie labai tvarkingai ir be jokių ten trąšų augina daržoves, žinau kelis tokius ūkininkus, tik ten ir perkam, labai džiaugiamės tuo. Ekologiška produkcija yra aišku mažiau užteršta, bet kad jos kaina ohoho kaip didesnė sad.gif nors yra ir ten visokių išimčių sad.gif Žinau, nes jau daug metų tame biznyje sukiojuosi.

Atsakyti
Labai klystat, jei "turgines" ir "parduotuvines" daržoves lygint pagal nitratų kiekį, tai turginės jų turi visada daugiau rolleyes.gif Nes savamokslis tręšimas tarkim, kad ir įprastu mėšlu padaro daugiau žalos nei normalus "apipurškimas" subalansuotom trąšom.

Aš labai džiaugiuosi, kad gyvenu LT ir mesltis reik, kad tas mūsų maistas išliktų toks dar ilgam..Pagyvensim, pareis durna praktika iš svečių šalių ir su nostalgija galėsim prisiminti ką reiškia natūralumas..iki šiol jo nestigo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 06 26, 21:38)
Labai klystat, jei "turgines" ir "parduotuvines" daržoves lygint pagal nitratų kiekį, tai turginės jų turi visada daugiau rolleyes.gif Nes savamokslis tręšimas tarkim, kad ir įprastu mėšlu padaro daugiau žalos nei normalus "apipurškimas" subalansuotom trąšom.

Aš labai džiaugiuosi, kad gyvenu LT ir mesltis reik, kad tas mūsų maistas išliktų toks dar ilgam..Pagyvensim, pareis durna praktika iš svečių šalių ir su nostalgija galėsim prisiminti ką reiškia natūralumas..iki šiol jo nestigo rolleyes.gif

Rasma, pritariu siuo klausimus. Vyras daug vazineja, grizo is paskutines keliones is Briuselio, tai sake baisu - maistas vien sintetika. Jei nori normalesnio maisto gaut, butinai tik su Bio uzrasu reik rinktis. O is tokiu pikantisku ispudziu, tai jo kolege pasakojo, kad i Europarlamenta pvz. kefyro neleidzia tiekt, nes per daug bakteriju smile.gif Saltibarsciu neuzsisakysi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasara: 26 birželio 2004 - 22:17