Na va dabar aš įsiterpsiu, mano mamos kaimynai užsiiminėja šiltnamiais, augina agurkus ir pomidorus, tai pernai maisto ir veterinarijos inspekcija, kažkaip suuodė ir padarė tyrimus pas juos (ir labai gerai, kad taip atsitiko) tai iškart po tyrimų liepė sunaikinti didžiulių dviejų šiltnamių augalus, išrovė agurkų daigus ir pomidorus, nes pasirodo savo produkciją jie veždavo į skirtingus turgus ir pardavinėjo, tol kol masiškai pradėjo apsinuodyti žmonės ir kažkaip sunkiai, bet išsiaiškino kieno tie agurkai, padarė dėl visa ko tyrimus ir nustatė baisius visų normų neatitikimus visokie nitratai, sunkieji metalai ir t.t be to ant vaisių išorės rado kažkokių žarnyno lazdelių, kurios gali sukelt infekcija. Taip mano tėvui sakė pats maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojas. Be to gavo visi kaimynai tirtis šulinio vandenį, dėl galimo pesticidų patekimo į gruntą. Taigi pradžioje ir pats kaimynas girdavosi ir mano tėvam ir kitiems, kaip jie jau tualetu nesinaudoja, nes labai gera trąša tie žmogiški reikaliukai. Jie kažkur tuos savo š... laiko prie namų, tėvas sako gal kokią talpą kur įkasę, nes kai vėjas pučia nuo kaimynų link mano tėvų tai patikėkit kvapelis. O ir purškia tuos savo šiltnamius be saiko, kiekvieną dieną, ir skina matydavom kiekvieną dieną, o po bet kokių pesticidų naudojimo šiltnamyje negalima vaisių skinti ir valgyti mažiausiai 3 dienas. Mano tėvas nusimano agronomijoje tai pašiurpęs nuo tokio kaimyno poelgio, bandė kažką jam patart, bet kur tau klausys... O sau vaisių iš bendrų šiltnamių kaimynai nenaudoja, nes turi kitą atskirą mažą šiltnamiuką sau. Beje, labai gaila, bet šiemet tas kaimynas vėl šiltnamius įsirengė ir puikiausiai vėl nuodyja žmones savo nesveikais agurkais ir pomidorais, nesuprantu, kodėl jo šiemet nepatikina, bent jau pakontroliuotų, o gal davė kyšių daugiau ir viskas nurimo. Tiesa, dar pridursiu, jei kas kaime nusipirkdavo iš jų agurkų ar pomidorų tai viduriuodavo kraujais sakė, tik nesuprantu, kodėl nesiskundė niekam.
Čia tiek galiu prirašyt ir su tikrais faktais, bet tiek jau to, paskui niekas nieko nebenorės valgyt ... Tik žinokit vieną, kad jei daržoves ar vaisius pamerksim į vandenį ir ten palaikysim bent dieną, aš kartais palaikydavau per naktį.Sakė nemaža dalis kenksmingų medžiagų ištirpsta vandenyje ir išsisunkia iš vaisiaus.Na aišku kažkiek vis tiek liks, bet mažesnė koncentracija, po to gerai nuplaut vaisius tekančiu vandeniu. Taip man patarė moteriškė kuri pati atlieka įvairius daržovių,vaisių, vandens, maisto cheminius tyrimus, labai maloni papuolė ir patarė kaip neapnuodyt mažo vaiko su turguje ar parduotuvėje pirktom daržovėm. Galit pabandyt pamirkyt bent vaikui skirtus vaisius ar daržoves, manau nepakenks.