Įkraunama...
Įkraunama...

Ar apsipirkinėjate turguje?

kolkas turgeli braskes tik lenkiskos wink.gif ,nebent pas pavienes bobutes lietuvisku uztiksit smile.gif
Atsakyti
as tai turgui neperku jokiu ten maisto produktu iskyrus rudeni bulvikes. o siaip paziurejus i mesa turguje man is karto darosi bloga. kazkaip a nepaitikiu tom bobikem. o kai karta parode per telika kad bobuke braskes augina jas laisto savo ismatom ir jos buna grazios didieles tada ant turgaus nesai mad.gif tai as net ir nekeliu kojos i turgu
Atsakyti
O aš beveik viską turguje perku unsure.gif , nes kai pamatau parduotuvėje kad ir tų pačių bananų kainas sad.gif , siaubas. Tik stengiuosi viską apžiūrėti, ir gryžus mano kelis kartus plaunu. Gal ir negerai, bet taip taupiau.
Atsakyti
Turguje nei pomidorų, nei agurkų, nei braškių nesu niekada nupirkus, žinau kaip juos augina, tai net pasižiūrėt nesinori. Net ir obuolius baisu pirkti, nes pasirodo ir obelis išmatomis laisto babulkos, o per šaknis kažkiek to brudo ir į vaisius papuola sad.gif o dar jei babulka kokia serganti, infekcinė ... Pomidorus ir agurkus perku tik parduotuvėse ir ant kurių yra lipdukai su šiltnamių pavadinimu. Šiltnamiuose tikrai tokiom nesamonėm, kaip laistymu išmatom ar šlapimo injekcijom neužsiima Lietuvoje. Braškių tai iš vis neperku, geriau pas močiutę kaime pasiskinam smile.gif O dėl tų ispaniškų pomidorų tai žinokit ten nieko gero, nes pažystama pasakojo, kad ispanai prieš eksportą pomidorus mirko labai nemaloniai smirdinčiose talpose su skysčiu,po mirkymo stebuklingai iš visiškai žalių tampa ružavi, tai gali būti, kad ten irgi kažkas panašaus į šlapimą, ji pati dirbo prie daržovių todėl matė jų paruošimą.Be to dar tuos pomidorus galiausiai gausiai apipurškia kažkokiais nuodingais skysčiais, tipo kad susidarytų plėvelė ant odos. Nes purškiant tuos skysčius naudojamos dujokaukės, tai reiškia nėra tos medžiagos jau tokios nekaltos. O pomidoro oda tai ne stiklas, vistiek kažkiek tos medžiagos įsigeria į vidų sad.gif Žinau tik tiek kad ta pažystama sakė nepirkit ir nevalgykit įspaniškų daržovių.
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
nu ir nesamoniu priraset,luztam su vyru clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
O aš tikiu, kad nesąžiningai yra auginama.
Viena pažįstama užsieny rinko braškes, tai sakė iš vakaro nurenka, tada lėktuvu praskrenda, patriašia (ar panuodija sad.gif ) ir iš ryto vėl raudonuoja braškės.
Atsakyti
turguj apsiperku laaabai retai
o ir del tu kainu turiu pastebejima kad kazin ar jos mazesnes negu kokioj norfoj ar maximoj .....
siaip as tai nesu isikabinus nei parduotuviu nei turgaus .... tik niekada nieko neperku is bobuciu....man ju prekes pasitikejimo nekelia visiskai.... o va yra keletas prekybininku is kuriu pastoviai perku mesa
Atsakyti
QUOTE (meduza @ 2004 06 25, 13:51)
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
nu ir nesamoniu priraset,luztam su vyru clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif

Na prašom detaliau pakomentuok kur ča nesamonės prirašytos g.gif
Atsakyti
na ar matet,kaip auga lietuviski pomidorai...jie auginami lygiai taip pat kaip ir ispaniski,ju auginimui ,net nenaudojama zeme,ju auginimui naudojama vata ir chemija wink.gif technologija viens prie vieno ispanu wink.gif
prekybos centrai prekiauja lygiai tom paciom prekem,kuriom prekiaujama turgui,tik turgui kainos zymiai prieinamesnes wink.gif
i stambius prekybos centrus sviezias lietuviskas darzoves pristato stambus ukininkai,kurie naudoja dideliam derliui gauti nemazai chemijos,o i turgus ,kioskus, pristatineja nedideli ukininkai ,kurie isaugina geresnes kokybes darzoves.

o del tresimo savo ismatom,tai gi pagalvokit,kiek tam seneliui ukininkui reik pris...t,kad laukus aptrest wink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tik skirtumas tas, kad dar šalia reiktų sulyginti ne tik pačius pomidorus, bet Lietuvos ir Ispanijos klimatą..o po to daryt išvadą, kur geriau tiems pomidorams rolleyes.gif Nes Medūza teisingai pasakė, kad sąlygos tikrai viens prie vieno. O Lietuva toli gražu neatsilieka rolleyes.gif
Atsakyti
Paziurekit jus toki dalyka-ukininkai pardavinejantys pomidorus ar agurkus turguje,dazniausiai is tu parduodamu patys nevalgo,valgo is maisiuko-atskirai atsiveze.Todel,kad patys sau valgymui sodinas visai kitose lysvese nei pardavimui.Girdejau pacius turguj kalbant ir zinau is pazystamu praktikos wink.gif
Atsakyti
Na va dabar aš įsiterpsiu, mano mamos kaimynai užsiiminėja šiltnamiais, augina agurkus ir pomidorus, tai pernai maisto ir veterinarijos inspekcija, kažkaip suuodė ir padarė tyrimus pas juos (ir labai gerai, kad taip atsitiko) tai iškart po tyrimų liepė sunaikinti didžiulių dviejų šiltnamių augalus, išrovė agurkų daigus ir pomidorus, nes pasirodo savo produkciją jie veždavo į skirtingus turgus ir pardavinėjo, tol kol masiškai pradėjo apsinuodyti žmonės ir kažkaip sunkiai, bet išsiaiškino kieno tie agurkai, padarė dėl visa ko tyrimus ir nustatė baisius visų normų neatitikimus visokie nitratai, sunkieji metalai ir t.t be to ant vaisių išorės rado kažkokių žarnyno lazdelių, kurios gali sukelt infekcija. Taip mano tėvui sakė pats maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojas. Be to gavo visi kaimynai tirtis šulinio vandenį, dėl galimo pesticidų patekimo į gruntą. Taigi pradžioje ir pats kaimynas girdavosi ir mano tėvam ir kitiems, kaip jie jau tualetu nesinaudoja, nes labai gera trąša tie žmogiški reikaliukai. Jie kažkur tuos savo š... laiko prie namų, tėvas sako gal kokią talpą kur įkasę, nes kai vėjas pučia nuo kaimynų link mano tėvų tai patikėkit kvapelis. O ir purškia tuos savo šiltnamius be saiko, kiekvieną dieną, ir skina matydavom kiekvieną dieną, o po bet kokių pesticidų naudojimo šiltnamyje negalima vaisių skinti ir valgyti mažiausiai 3 dienas. Mano tėvas nusimano agronomijoje tai pašiurpęs nuo tokio kaimyno poelgio, bandė kažką jam patart, bet kur tau klausys... O sau vaisių iš bendrų šiltnamių kaimynai nenaudoja, nes turi kitą atskirą mažą šiltnamiuką sau. Beje, labai gaila, bet šiemet tas kaimynas vėl šiltnamius įsirengė ir puikiausiai vėl nuodyja žmones savo nesveikais agurkais ir pomidorais, nesuprantu, kodėl jo šiemet nepatikina, bent jau pakontroliuotų, o gal davė kyšių daugiau ir viskas nurimo. Tiesa, dar pridursiu, jei kas kaime nusipirkdavo iš jų agurkų ar pomidorų tai viduriuodavo kraujais sakė, tik nesuprantu, kodėl nesiskundė niekam.
Čia tiek galiu prirašyt ir su tikrais faktais, bet tiek jau to, paskui niekas nieko nebenorės valgyt ... Tik žinokit vieną, kad jei daržoves ar vaisius pamerksim į vandenį ir ten palaikysim bent dieną, aš kartais palaikydavau per naktį.Sakė nemaža dalis kenksmingų medžiagų ištirpsta vandenyje ir išsisunkia iš vaisiaus.Na aišku kažkiek vis tiek liks, bet mažesnė koncentracija, po to gerai nuplaut vaisius tekančiu vandeniu. Taip man patarė moteriškė kuri pati atlieka įvairius daržovių,vaisių, vandens, maisto cheminius tyrimus, labai maloni papuolė ir patarė kaip neapnuodyt mažo vaiko su turguje ar parduotuvėje pirktom daržovėm. Galit pabandyt pamirkyt bent vaikui skirtus vaisius ar daržoves, manau nepakenks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ritukas: 25 birželio 2004 - 22:28