Įkraunama...
Įkraunama...

Apendicitas

QUOTE(Katty @ 2008 02 13, 15:15)
tai o su echoskopu ar gali daktarai pamatyti ta apendicita???As tesiog nezinau pas kokius daktarus kreiptis kad istirtu tikrai.....kazkaip man vis nesitiki kad apendicitas cia,skauda ir nugara apacioj...ir kazkaip i koja bunu pereina skuasmas...bet aisku skausmai nera labai dideli bet tiesiog visa laika jauciu,kad kazkas ten netaip..ir kada slapinuosi bunu biski jauciasi...bet nei temperaturos turiu,nei mane pykina,valgau gerai apetitas yra...nesuprantu.Chirurgas liepe laukti 10 dienu ir vel pas ji...tai mergaites ar laukti ar kazkur kitur eiti ir reikalauti kad istirtu?????? doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

sveikute,
nu man tai labai panasu i slapimo pusles uzdegima, arba gal net ir inkstu g.gif .
geriausia kad nueitum pas seimos gyd. jis nusius konsultuotis kur reikia.
parasyk kaip sekasi?? mirksiukas.gif
Atsakyti
Esu 19 metų. Turiu problemų su pilvu. Jau treti metai, kai užeina skausmai kas savaitę, kas dvi, retkarčiais priepoliniai. Darė įvairius tyrimus įvairūs gydytojai, du kartus darė žarnų rentgeninį tyrimą, patvirtino diagnozę - lėtinis apendicitas. Po pusantro mėnesio paskirta operacija. Operaciją man darys ne laparaskopiniu būdu, o tradiciškai perpjaunant pilvą, nes kaip paaiškino operuosiantis chirurgas taip bus geriau, nes diagnozė pakankamai aiški.
Aš su būsima operacija jau susitaikiau, nes gerai žinau, kad su apendicitu geriau nejuokauti, tačiau...
Prieš kelias dienas viena pažįstama buvusi medikė (ne gydytoja) aiškino, kad mane paguldžius į ligoninę operacijai, prieš operaciją reikės dieną nevalgyti, iš vakaro statys klizmą (nes reikia išvalyti žarnas), nuskus pilvo apatinę dalį, o ant operacinio stalo reikės gultis visiškai nuogai...
Tai va aš nelabai suprantu, kam tas skutimas.... Kodėl operacijos metu negalėsiu būti nors su kelnaitėmis, kodėl neužtenka tik atidengti pilvuko ties bamba? Dėl šių dviejų priežaščių aš pasijutau labai nejaukiai ir nepatogiai. O gal tai netiesa, gal viso to daryti nereikės?
Tai va, aš labai prašyčiau visos, kas ką nors apie tai žino (galbūt iš savo patirties), parašytų kokias procedūras atlieka prieš apendicito operaciją, ką, kur, kaip, kada ir kodėl atlieka. Mane labai domintų visos smulkmenos...
Iš anksto labai dėkoju.
Atsakyti
Visu pirma tai apie apendicita tema jau yra, galetum ten daugiau paskaityti ir prisirinkti sau reikiamos informacijos.
Kas del tos operacijos... tai viskas, ka tau sake ta pazistama medike, yra tiesa. Taip, operacijos metu ant operacinio stalo guli nuoga. Tas vietas, kurios gydytojams nereikalingos, jie gal pridengia tam skirtomis palomis. Kad padaro klizma, kad apskuta, viskas yra normalu. Tuo siekiama sterilumo operacijos metu. Tau suleis narkoze ir tu nieko nezinosi. Ko tau cia be reikalo jaudintis? Tai yra smulkmenos. Jaudintis reikia del paties apendicito, kad nebutu jis koks supuliaves, gangrenaves, kad nepatektu koks uzkratas, kad pavyktu operacija. Kaip tu isivaizduoji gydytoja, operuojanti tavo pilva ir tampanti kelnaiciu gumele, kad jam nemaisytu..? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 20:23)
Visu pirma tai apie apendicita tema jau yra, galetum ten daugiau paskaityti ir prisirinkti sau reikiamos informacijos.
Kas del tos operacijos... tai viskas, ka tau sake ta pazistama medike, yra tiesa. Taip, operacijos metu ant operacinio stalo guli nuoga. Tas vietas, kurios gydytojams nereikalingos, jie gal pridengia tam skirtomis palomis. Kad padaro klizma, kad apskuta, viskas yra normalu. Tuo siekiama sterilumo operacijos metu. Tau suleis narkoze ir tu nieko nezinosi. Ko tau cia be reikalo jaudintis? Tai yra smulkmenos. Jaudintis reikia del paties apendicito, kad nebutu jis koks supuliaves, gangrenaves, kad nepatektu koks uzkratas, kad pavyktu operacija. Kaip tu isivaizduoji gydytoja, operuojanti tavo pilva ir tampanti kelnaiciu gumele, kad jam nemaisytu..? blush2.gif  4u.gif

Na,Mind..vaizdziai cia mergaitei paaiskinai biggrin.gif o as maniau,kad letiniu apendicitu nebuna..o pasirodo -buna. Man irgi prisivalgisu kazkoks zarnokas sone ispampsta..panasiai toj vietoj..gal irgi koks apendiksas g.gif
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 03 12, 20:43)
Na,Mind..vaizdziai cia mergaitei paaiskinai  biggrin.gif  o as maniau,kad letiniu apendicitu nebuna..o pasirodo -buna. Man irgi prisivalgisu kazkoks zarnokas sone ispampsta..panasiai toj vietoj..gal irgi koks apendiksas g.gif

Letiniu apendicitu buna ir dar kaip. Man irgi toks buvo. Tik tas letinis viena diena sustreikavo ir tapo uminiu. Todel ji reikejo skubiai operuoti. Todel manes niekas is anksto nevale, neklizmavo. Kadangi blogai jauciausi, tai ir pati buvau visa diena nevalgiusi. O apendicitas mano buvo gangrenaves ir gydytojas po operacijos nerimavo, kad nebutu uzkrato kur nors pateke. Todel liepe gerti labai stiprius antibiotikus. Dievinu si chirurga doh.gif , tiesiog myliu g.gif , nezinau, kaip dar galima issireiksti...gal GERBIU. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 20:51)
Letiniu apendicitu buna ir dar kaip. Man irgi toks buvo. Tik tas letinis viena diena sustreikavo ir tapo uminiu. Todel ji reikejo skubiai operuoti. Todel manes niekas is anksto nevale, neklizmavo. Kadangi blogai jauciausi, tai ir pati buvau visa diena nevalgiusi. O apendicitas mano buvo gangrenaves ir gydytojas po operacijos nerimavo, kad nebutu uzkrato kur nors pateke. Todel liepe gerti labai stiprius antibiotikus. Dievinu si chirurga doh.gif , tiesiog myliu  g.gif , nezinau, kaip dar galima issireiksti...gal GERBIU. thumbup.gif

o tai kas pas mane ten per zarnokas gali but ? gal kokia pilvapleve plysus ? ir zarnos lenda lauk..jei nebutu graudu,butu juokinga doh.gif
Atsakyti
Bet dėl to skutimo prieš operaciją... Iki kokio lygio konkrečiai reikia nuskusti? Juk po kelnaitėmis nepjauna... Man taip atrodo...
Atsakyti
QUOTE(rennatta @ 2008 03 12, 21:06)
Bet dėl to skutimo prieš operaciją... Iki kokio lygio konkrečiai reikia nuskusti? Juk po kelnaitėmis nepjauna... Man taip atrodo...

tu namie nusidepiliuok ir maziau paciai bus soko ten.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 03 12, 20:59)
o tai kas pas mane ten per zarnokas gali but ? gal kokia pilvapleve plysus ? ir zarnos lenda lauk..jei nebutu graudu,butu juokinga  doh.gif

Nenusisnekek... lotuliukas.gif Imsiu as tau per atstuma, kaip koks Kaspyrovskis, ir nustatysiu, kokie ten zarnokai pas tave maskatuoja. lotuliukas.gif
Kur tau tos zarnos lenda lauk? Skamba kraupiai. I ligonine vaziuok. 4u.gif
Gal tau kokia isvarza? Tu apciuopi ta zarna rankomis? Ar tu cia juokauji? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 21:11)
Nenusisnekek... lotuliukas.gif  Imsiu as tau per atstuma, kaip koks Kaspyrovskis, ir nustatysiu, kokie ten zarnokai pas tave maskatuoja. lotuliukas.gif
Kur tau tos zarnos lenda lauk? Skamba kraupiai. I ligonine vaziuok. 4u.gif
Gal tau kokia isvarza? Tu apciuopi ta zarna rankomis? Ar tu cia juokauji? blush2.gif

Nejuokauju..nevaziuosiu ligoninen..supranti,kai persivalgau,atsigulus issoksta gumbas apendikso pusej,pamaigau,lyg ir sulenda..ten kazkokai zarna..man jau anksciau yra taip buve,tai su ekoskopu ziurejo,nieko nemate. smile.gif
skamba kraupiai biggrin.gif ga reik maziau est smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rennatta @ 2008 03 12, 21:06)

Nu nepanikuok tu del tokios smulkmenos. Teisingai tau husmor patare, apsiskusk pati. Kuo daugiau apsiskusi, tuo geriau. Net gaila man taves, kad taip bijai tokio nieko. Nu nereikia bijot. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(husmor @ 2008 03 12, 21:13)
Nejuokauju..nevaziuosiu ligoninen..supranti,kai persivalgau,atsigulus issoksta gumbas apendikso pusej,pamaigau,lyg ir sulenda..ten kazkokai  zarna..man jau anksciau yra taip buve,tai su ekoskopu ziurejo,nieko nemate. smile.gif
skamba kraupiai  biggrin.gif  ga reik maziau est smile.gif

Anekdotai... lotuliukas.gif As tai ar valgau, ar nevalgau, mano visas pilvas vientisas gumbas. Matyt anksciau reikejo maziau est... Ale tai ka dabar daryt, kur ta gumba sukist? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 03 12, 21:22)
Nu nepanikuok tu del tokios smulkmenos. Teisingai tau husmor patare, apsiskusk pati. Kuo daugiau apsiskusi, tuo geriau. Net gaila man taves, kad taip bijai tokio nieko. Nu nereikia bijot. 4u.gif
Papildyta:
Anekdotai... lotuliukas.gif As tai ar valgau, ar nevalgau, mano visas pilvas vientisas gumbas. Matyt anksciau reikejo maziau est... Ale tai ka dabar daryt, kur ta gumba sukist? mirksiukas.gif

biggrin.gif apie dieta maciau yra kitas puslapis ..na mes jau tokios amziaus,kad ir be triusiku galim operacinej gulet smile.gif ir su gumbu vietoj pilvo biggrin.gif
Atsakyti