Įkraunama...
Įkraunama...

Apendicitas

QUOTE(Katty @ 2008 02 12, 17:21)
Pasiciupinek kirksni,kas cia per tas dar?smile.gif:)ir kaip tai daryti? smile.gif Buvau siandien pas terapeute tai paeme krauja del tu leukocitu tai normoj jeigu butu apendicitas(uzdegimas tai yra)butu pakile......bet skauda vistiek...sake nueti pas chirurga paciupines jis,tai eisiu siandien 18.00.Bet pas mane neseniai buvo nuo streso visu nervu uzdegimas,tai gal perejo ten ir del to skuada.Bet nei mane pykina dabar,nei temperaturos turiu nieko...tai gal ne apendicitas vis del to doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Sujuokinai.. lotuliukas.gif O tai ko pasiciupinet kirksnio nenori..? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu... eik, tegul chirurgas paciupineja.. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai gal greiciau koks nervas ir skauda...
Nu, kai paciupines, tai ir nuspres, ka tau skauda... smile.gif
Atsakyti
ai aisku supratau,lietuviskai tuose terminuos enelabai susigaudau...ka tik grizau ,buvau pas chirurga....tai sake kad gali buti "chronicheskij apendicit" verysad.gif verysad.gif verysad.gif ,bet kaip ir sakiau tu leukocitu (nevirsija normos)tai nera uzdegimo tai gal ir ne tas...bet kol kas nera reikalo daryti operacijos,ateiti po 10 dienu.Baisoka vis del to...gal pas kazka irgi yra panasu,ar tai gali periaugti i apendicita normalu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2008 02 12, 19:37)
ai aisku supratau,lietuviskai tuose terminuos enelabai susigaudau...ka tik grizau ,buvau pas chirurga....tai sake kad gali buti "chronicheskij apendicit" verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif ,bet kaip ir sakiau tu leukocitu (nevirsija normos)tai nera uzdegimo tai gal ir ne tas...bet kol kas nera reikalo daryti operacijos,ateiti po 10 dienu.Baisoka vis del to...gal pas kazka irgi yra panasu,ar tai gali periaugti i apendicita normalu verysad.gif

Chroniskas apendicitas tai ir yra normalus apendicitas tik jis yra ne uminis, o letinis. Tai reiskia, kad jis tave kankins is leto: tai uzeis - paskaudes, praeis...daug kartu taip bus, kol viena karta ims ir suries... doh.gif Man taip buvo. Tik as nezinojau, kad turiu apendicita ir del ko man skrandi skaudedavo, o viena diena tik op! doh.gif ...ir isoperavo, ir pasake, kad buvo supuves blush2.gif
Atsakyti
o tai neina is anksto dabar Katty operuoti? reikia laukti kol jau nebegalesi? nieko nesuprantu unsure.gif g.gif
o ir jausmas koks - eini miegoti ir galvoji - iki ryto kazi skaudes ar nea, nesamone kazkokia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupute @ 2008 02 13, 00:23)
o tai neina is anksto dabar Katty operuoti? reikia laukti kol jau nebegalesi? nieko nesuprantu  unsure.gif  g.gif
o ir jausmas koks - eini miegoti ir galvoji - iki ryto kazi skaudes ar nea, nesamone kazkokia  doh.gif

Nera butinumo ja operuoti, o ir po peiliu listi nei vienas neskubam, kol neprispiria reikalas... smile.gif Be to, jai tik itaria chroniska apendicita, gal jo ir nera, tai kam pjauti... uzdegimo nerodo... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mind: 13 vasario 2008 - 08:33
nu jo is tikruju siandien nakti susimasciau gal jau prasyti kad ispjautu,nors skausmas nera labai didelis,bet vis tiek nemalonus.... smile.gif Bet aisku jeigu zinociau,kad tai neperaugs niekad i ta jau umini apendicita...nu net nezinau ka daryti...palauksiu iki antradienio kito eisiu vel pas chirurga,gal skausmai sumazes arba siaip tegul dar karta apziuri gal kokius tirimus padaro ir jau tada gal sugalvosim ka daryti......Bet jauciuosi is tikruju visai nesmagiai.......O Tau ar ilgai tesesi tie skausmai su tuo lietiniu apendicitu? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2008 02 13, 09:37)
O Tau ar ilgai tesesi tie skausmai su tuo lietiniu apendicitu? verysad.gif

Tie skausmai budavo nepastovus - uzeina, paskauda koki pora dienu ir vel ramu. Taip keleta metu man buvo. Ir temperatura kartais pakildavo. Bet man labiau skaudedavo kaip ir skrandi, lyg ir visa zarnyna kartais. Ivardindavau tai, kaip nevirskinima ir nuo netinkamo maisto uzsidegusi zarnyna. Bet, kai viena karta vaistinej paprasiau ko nors nuo uzdegimo, pasakiau, kad ir temperaturos yra, tai ji man pasake, kad cia ne zarnyno uzdegimas, kazkas kita. Taip ir liko... iki kol suraite smile.gif
Atsakyti
tai o su echoskopu ar gali daktarai pamatyti ta apendicita???As tesiog nezinau pas kokius daktarus kreiptis kad istirtu tikrai.....kazkaip man vis nesitiki kad apendicitas cia,skauda ir nugara apacioj...ir kazkaip i koja bunu pereina skuasmas...bet aisku skausmai nera labai dideli bet tiesiog visa laika jauciu,kad kazkas ten netaip..ir kada slapinuosi bunu biski jauciasi...bet nei temperaturos turiu,nei mane pykina,valgau gerai apetitas yra...nesuprantu.Chirurgas liepe laukti 10 dienu ir vel pas ji...tai mergaites ar laukti ar kazkur kitur eiti ir reikalauti kad istirtu?????? doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Katty @ 2008 02 13, 15:15)
tai o su echoskopu ar gali daktarai pamatyti ta apendicita???As tesiog nezinau pas kokius daktarus kreiptis kad istirtu tikrai.....kazkaip man vis nesitiki kad apendicitas cia,skauda ir nugara apacioj...ir kazkaip i koja bunu pereina skuasmas...bet aisku skausmai nera labai dideli bet tiesiog visa laika jauciu,kad kazkas ten netaip..ir kada slapinuosi bunu biski jauciasi...bet nei temperaturos turiu,nei mane pykina,valgau gerai apetitas yra...nesuprantu.Chirurgas liepe laukti 10 dienu ir vel pas ji...tai mergaites ar laukti ar kazkur kitur eiti ir reikalauti kad istirtu?????? doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Lauk. Pradzia padaryta, per tas 10 dienu gal pageres. O jei ne, tai jis vel tave apziurejes, jei kur reikes, tai nusius. Jokiu echoskopu tau to neistirs. Sekmes tau. 4u.gif
Atsakyti
jei nera liaukocitu padidejimo apendicito neturetu but...o tu pasiieskok internete...raso kad kasos letinis uzdegimas gali buti panasus pozymiai i apendicita...temperatura nebutinai turi buti nuo organizmo gi keiciames keiciasi ir ligos...as kaip besirgciau niekada neturiu temperaturos... g.gif .... Ypač stiprus gastritas išsivysto suvalgius maisto, užkrėsto ligų sukėlėjais (dažniausiai - žuvies, mėsos arba pieno produktų, salotų, kremų). Beje, panašiais simptomais pasireiškia ir kai kurios kitos ligos, pavyzdžiui, ūmus apendicitas, tulžies pūslės, kasos uždegimas. Kai kurias iš jų reikia nedelsiant gydyti chirurginiu būdu. Todėl susirgus, visuomet būtina kreiptis į gydytoją...cia is medicina visiems... biggrin.gif
Atsakyti
realiai tai echoskopas neko neparodys, kraujas turi rodyti padugejus limfocitu, t.y. uzdegimine reakcija, ir be to yra gana nemazai budu, kaip ji nustatyti (ten specialus pamaigymai iveirus)nes apendicito labai ivairi klinika gali buti- vienas reikalas, kai jis yra klasikinis, tada viskas aisku, bet gali buti netipinis ir tada va jau gydytopjai biski grybauja, ir jei koks zalias paklius, gali ir praziureti...
is kitos puses apendicitas beveik 100% eina su dideliu skausmu, jei jau kalbam apie tokia situacija, kai jis gali plysti (rimciausia komplikacija), todel tokiu atveju niekam ir klausimu nekils, o kai ant klaustuko, tai ji tiesiog reikia ispjauti ir tiek, nes jokios naudos is jo nera, tik va prisikalbet, kad paguldytu tokiai pagalbinei operacijai, tai jau derybu klausimas:))

o griztant prie nustatymo metodu- tos klinikos visos tik pinigams lupti- nera jokio super tyrimo apendicitui nustatyti, tik kraujo pokyciai ir klinikiniai simptomai, ir cia geriausias prietaisas yra gydytopjo kvalifikacija- tomografijos juk nedarysi... smile.gif
Atsakyti
Katty, kaip laikais? 4u.gif Gal diagnoze jau aiski? Ar viskas jau issisprende?
Atsakyti