Įkraunama...
Įkraunama...

Apendicitas

Man apendicitą operavo beveik prieš 6 metus. Bet jo nustatyti man niekas nesugebėjo beveik mėnesį laiko. O ir skausmai nebuvo labai dideli, bet aš nuolat jaučiau dilgčiojimus, lyg koks vanduo tyvuliuotų pilve, labai nemalonus jausmas. Iš pradžių jo man net nesugėbo nustatyti nes labai stipriai man tikrai neskaudėjo, tik maudė. Todėl paguldė į ligoninę tyrimams, į visą žarnyną prileido kažkokios kreidos, kad matytų ar tikrai yra tas apendicitas ar ne. Ir tik tokiu būdu pamatė, kad apendicitas yra ir kuo skubiau reikia operuoti. Ir tik po operacijos paaiškėjo, kad apendicitas jau buvo uždelstas, kad jau kažkokia infekcija atsiradus buvo, todėl net 5 kartus per dieną, 7 dienas po operacijos leido labai stiprius vaistus, kad ta infekcija neišplistų. Visas užpakalis ištino, prisėsti gal mėnesį negalėjau doh.gif
Todėl mano patarimas visoms, kad jeigu tik įtariat, kad gali būti apendicitas tai kuo skubiau ieškokit gydytojo, kuris galėtų jį diagnozuoti, o ne šiaip pažiūrėti ir numoti ranka, kad nieko čia rimto. Bent jau mano atveju labai ne daug truko iki mirties, nes sake, bet kurią akimirką jis galėjo trūkti. O keisčiausia tai, kad stiprių skausmų, būdingų apendicitui aš niekada ir nejaučiau. Sako, kad jis kažkoks lėtinis buvo g.gif
Atsakyti
O siaubas ohmy.gif Šiaip jau kažkodėl baisiausia bijau apendicito. Na, taip sakyčiau - paranoiškai. Dabar perskaičiau - ir dar labiau bijau. O nuo ko jis atsiranda? Kodėl ta kirmėlinė atauga užsikemša? Bet ko atsisakyčiau, kad tik to neatsitiktų...
Atsakyti
QUOTE(Šiaip užklydus @ 2006 03 03, 15:10)
O siaubas ohmy.gif Šiaip jau kažkodėl baisiausia bijau apendicito. Na, taip sakyčiau - paranoiškai. Dabar perskaičiau - ir dar labiau bijau. O nuo ko jis atsiranda? Kodėl ta kirmėlinė atauga užsikemša? Bet ko atsisakyčiau, kad tik to neatsitiktų...

Man nesakė nuo ko taip atsitiko, bet girdėjau, kad saulėgrąžos irgi prie to prisideda, o kiek tame tiesos tai aš nežinau. Nes vieni žmonės visą gyvenimą nugyvena ir tas apendicitas nepasireiškia, o kitiems dar vaikams išoperuoja.
Atsakyti
QUOTE(Kita @ 2006 03 02, 02:22)
Na, mane ten truputi spaude, maige, bet taip nestaigiai atleisdavo, vis atsiprasinedavo: - tau skauda ane, sorry.
tai tokie debilai pasirode, kad negaliu, eisiu kur kitur ziuret. O jei pratruktu, kiek laiko dar galima isgyvent? Ir ar jauciasi, kad po pilva ten puliai plaukioja ar kokie tai skysciai?

biggrin.gif
Gal tau jie ir debilai pasirode??? thumbup.gif
Visiskai tiketina, kad tamstai gali buti ir koks kiausidziu uzdegimas, uztat tie "durneliai" ir atsiunte tau ginekologa.
jei butu apendicitas skausmas nerimtu ir nesijaustum geriau su kiekviena diena. smile.gif
jei jau truktu tas apendicitas kaip tu itari, gali arba l.stipriai suskausti arba visai nustoti skaudeti, bet tikrai suprasi kad kazkas ne taip, kils temperatura, vemsi ir visi kiti negerumai.
ar jauciasi kad puliai plaukioja? jei lauksi ir sugebesi isbuti esant baisiems nusiskundimams kelias dienas, tai gal ir prisikaups ju ten tiek kad jaustum, paprastai zmones i ligonine atvaziuoja anksciau, nes tikrai skauda.
jei jau bus apendicitas, tai i Lietuva del to nesivargink grizti, nes visam pasauly, tai operacija, kuria moka padaryti, net pirmu metu chirurgijos rezidentas ir atliekama tai narkozeje.
linkiu pasveikti be operacijos rolleyes.gif
Atsakyti
O aš va, po operacijos sedžiu, dar net tvarsčio nenusiėmus. Tai vat. Prasidėjo man viskas 18 h nuo vėmimo, viso pilvo skausmo. Galvojau, kad apsinuodijau. Kol jau vemt nebegalėjau ir nepasidarė geriau. Tada skausmas susikoncentravo dešinėje pusėje, temperatūra buvo 37,5. Taip prasikankinau visą naktį, kol išdrįsau greitąją iškviest. Bet motina buvo prigąsdinusi, kad tik iškart operuojama nesileisčiau, mat ją panašaus amžiaus paguldė ant stalo apendicitą pjaut, o pasirodė, kad kiaušidės uždegimas, kurį vien medikamentais galima gydyt. Tai tuo pačiu jai ir apendektomiją padarė. Bet manau, kad šiuolaikinė medicina labiau pažengusi, galų gale ultragarso tyrimai yra. Taigi patikrinus kraują man nustatė apendicitą. Į ligoninę atvežė penktadienį, išrašė trečiadienį. Tik dabar mane neramina temperatūta mano. Ir ligoninėj laikėsi 37,5, ir dabar rytą vakarą tokia pat. Nors daktarai sakė, jog apendicitas buvo jau antros stadijos (iš viso 4 yra, o ketvirtos jau trūkęs būna), t.y. uždegimas jau ir gilesnius audinius apėmęs buvo, tai dėl to sudetingesnė operacija bei temperatūra gal laikytis. Bet dabar kai pagalvoju, buvo man su tuo šonu jau ilgai problemos. Prieš kokius 5 metus sanatorijoj gulėjau, teoriškai skrandį gydžiausi, tai daktarėlis vis tą šoną maigydavo, o man vis skaudėdavo. Tai net ir gydymui pasibaigus pasakiau, kad tebeskauda, tik nustebo žmogus ir tiek... Po kelių metų teko greitąją kviest, nes staigiai neįmanomu skausmu suskaudo dešinį šoną, ir po kokių 15 min praėjo. Nuvažiavus į Lazdynų ligoninę paminkė tik pilvą, galvą pakraipė ir paleido namo pasakę, kad gal čia ovuliacija tokia įdomi buvo... Ir visada jausdavosi man tas šonas, vis užkliūdavo. Tai vat finalas pagaliau operacinėj buvo...
Papildyta:
Ir dar. Kaip jums su randu? Labai ryškus liko? Kažkas minėjo, jog tik išnykstančiom siūlėm siuvo. Man tai gilesnius audinius išnykstančiom, o paviršiuje buvusį siūlą, tokį kaip žilką, išėmė tą pačią dieną, kai išrašė. Tai kai išiminėjo, taip negražiai atrodė, kaip koks pyrago šonas užlankstytas. Sakau, gal laikui bėgant pasilygins truputį?
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2006 03 24, 18:35)
Ir dar. Kaip jums su randu? Labai ryškus liko? Kažkas minėjo, jog tik išnykstančiom siūlėm siuvo. Man tai gilesnius audinius išnykstančiom, o paviršiuje buvusį siūlą, tokį kaip žilką, išėmė tą pačią dieną, kai išrašė. Tai kai išiminėjo, taip negražiai atrodė, kaip koks pyrago šonas užlankstytas. Sakau, gal laikui bėgant pasilygins truputį?

Man po operacijos jau praėjo keletas metų, todėl tas mano randelis labai nežymus liko. Aš jo net nepastebiu. Bet šiaip jis yra. Pirmus metus buvo kiek ryškesnis, gal net rausvas, bet dabar tai ryškiau matosi tik tos vietos kur siūlės buvo, o pats randelis tik tokia neryški, šiek tiek iškilusi juostelė.
Man siūles išėmė tik po savaitės laiko. Netirpstančios buvo, o kaip tu ir minėjai, panašios į žilką lotuliukas.gif Brrrr.. koks nemalonus jausmas kai jas traukė schmoll.gif Tikrai labai negražiai atrodė ta susiūta vieta, bet, nesijaudink, su laiku tikrai tas randelis sumažės ir taps beveik nematomas mirksiukas.gif
Sveik 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatita @ 2006 03 28, 21:02)
Man po operacijos jau praėjo keletas metų, todėl tas mano randelis labai nežymus liko. Aš jo net nepastebiu. Bet šiaip jis yra. Pirmus metus buvo kiek ryškesnis, gal net rausvas, bet dabar tai ryškiau matosi tik tos vietos kur siūlės buvo, o pats randelis tik tokia neryški, šiek tiek iškilusi juostelė.
Man siūles išėmė tik po savaitės laiko. Netirpstančios buvo, o kaip tu ir minėjai, panašios į žilką  lotuliukas.gif Brrrr.. koks nemalonus jausmas kai jas traukė  schmoll.gif Tikrai labai negražiai atrodė ta susiūta vieta, bet, nesijaudink, su laiku tikrai tas randelis sumažės ir taps beveik nematomas  mirksiukas.gif
Sveik  4u.gif

Dėkui ax.gif
ramiau patapo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(evux @ 2006 02 10, 16:48)
nu kaip ir viskas gerai, tik sako, kad kazkoks maudimas toj vietoj (butent desine puse ir kartais stipriau suskausta) - bet nei vemia, nei pykina. Kai tik atveze i ligonine, tai chirurgas pamaiges ir pasake, kad tikriausiai apendicitas, bet po to lyg skausmas atlego, tai vat iki dabar kankinasi. O as vdarbe prisiklausiau visokiu istoriju, kaip buna tas letinis apendicitas, kur po truputuka paskauda, o po to drioksteli  smile.gif
o sako, kad echoskopu nesimato apendicito.... tik pagal krauja - o kraujas geras. Gal zinot kokia klinika privacia - nebrangia ir patikima?

QUOTE(April @ 2006 03 02, 10:08)
mano viena is didziausiu gyvenimo paranoju - apendicitas doh.gif kai tik pilva suskausta, jau bijau, kad nebutu apendicitas blink.gif  blush2.gif

Man irgi apendicito paranoja sad.gif Vat nuo vakar vakaro periodiškai dilgčioja dešinį šoną pilvo apačioje virš kirkšnies... Kitų simptomų nėra g.gif Gal nuo nervų? Gal ovuliacija, kaip čia kažkuri rašė? O gal apendicitas koks lėtinis???
Atsakyti
Apendicitas klastinga liga, bet bijoti tikrai nereikia - uminis apendicitas turetu buti diagnozuotas ir isoperuotas per 24h - todel, jei kelias valandas skauda pilva (nebutinai des.pilvo puseje, kartais skaudeti pradeda nuo pilvo virsaus) - nereikia panikuoti smile.gif Jei skausmas nepraeina daugiau nei pora valandu, jei negalesite del skausmo (maudimo) uzmigti, tikrai ner ko laukti - pirmyn pas daktara. O del letinio apendicito - tokia diagnoze apskritai abejotina...kartais,nerandant kitos skausmu priezasties ja paraso. Bet kokiu atveju - letinis apendicitas tikrai niekada savaime neprakiurs.Nebent jis taps uminiu.
Atsakyti
niu aš tai dabar jau likau visai kvailės vietoj žinokit verysad.gif mano brangiausiajam jau kokia savaitė kaip maudzia dešinio šono apačią..nei jis apetitą turi, nei naktim išsimiega - kiek prabundu, tiek ir vartosi... sako kad temperatūra pakyla kai apendicitas būna, niu pas jy krenta - 36,4 biggrin.gif
šiandien jau sušnekėjau su daktarais, sako tegul atvaro, nuvarė, pamaige pamaigė, sako cia joks apendicitas, pas šeimos gydytoja eik, echoskopu persviecia tegu. bet cia paskaičiau, kad apendicito nesimato echoskopija darant..nzn ka dabar daryti.. ryt eis pas ta šeimos gydytoją, bet man vis tiek neramu verysad.gif labai neramu g.gif
sakau gal žiūrėsim, ką gydytoja pasakys ryt, o jei nieko naujo, tai gal į privačią kreipsimės... aisku, gal adatos ieškom šieno kupetoj, bet tai šeip sau savaitę neskauda dėl nieko...
Atsakyti
O kodėl operuodami apendicitą duoda pilną narkozę, kodėl nedaro spinalinės nejautros, kaip cezario operacijos metu?
Atsakyti
QUOTE(vilka_vagilka @ 2006 11 09, 11:21)
O kodėl operuodami apendicitą duoda pilną narkozę, kodėl nedaro spinalinės nejautros, kaip cezario operacijos metu?

Esant butinumui galima operuoti ir spinalineje nejautroje tongue.gif
bet operacijos metu reikalinga gera raumenu relaksacija ir reikia patikrinti plonasias zarnas, o ju tampymas kartais sukelia nemalonius pojucius bunant spinalineje, uz tai operuoja su pilna narkoze.
Atsakyti