cia paskaicius kaikam gali buti tulzi akmenu,pas kiekviena buna skirtingai,nevisi gyd. mato tuos akmenis,vienai merginai 4 m. gyde skrandi o buvo tulzi akmenu,man kai apendicitas paumejo tai vemiau ir vidurius paleido temperat. pakilo o sono visai neskaudejo,panasu buvo kad apsinuodijus.
QUOTE(juratela @ 2007 11 06, 22:31)
Man panasi problema
. Gal kartais issisprende Tavo problemele. Gal pasiulytumete i ka kreiptis, nes Vilniaus greitosios pagalbos priimamajame vis siuncia pas ginekologa, nors sakau kad ginekologiskai istirta ir sveika (menesines tik sutrike), Pylimo poliklinikoje nusprende gastroenterologe gydyti skrandi
Skauda desini sona - gydom skrandi.
Jau ir zarnyno pasaza padare ir vistiek nieko neranda, kodel man desini sona skauda. Skausmas jau ir i nugara tesiasi. O viskas prasidejo kaip apendicitas - suskaudo aukstai ir nusileido i desini sona. Temperatura auksta nebuvo 37 ir kelios dalys. Letinio apendicito niekas nepripazista. Nebezinau i ka kreiptis.

Jau ir zarnyno pasaza padare ir vistiek nieko neranda, kodel man desini sona skauda. Skausmas jau ir i nugara tesiasi. O viskas prasidejo kaip apendicitas - suskaudo aukstai ir nusileido i desini sona. Temperatura auksta nebuvo 37 ir kelios dalys. Letinio apendicito niekas nepripazista. Nebezinau i ka kreiptis.
O echoskopu ar žiūrėjo inkstus. Gal tau inkstai? Nueik dar ir pas urologą.
QUOTE(Mergelė @ 2007 12 15, 21:16)
O echoskopu ar žiūrėjo inkstus. Gal tau inkstai? Nueik dar ir pas urologą.
Ziurejo ir echoskopu, bet nieko - viskas gerai. Net kreida geriau ir zarnyna ziurejo - nieko

Sveikos.
maudžia dešinį šoną ir gurguliuoja ten man. sakau reiks eit tikrintis
kokie pakitimai būna kraujyje, kad nustato apendicitą iš kraujo tyrimų?

QUOTE(himalaia @ 2006 03 24, 18:35)
O aš va, po operacijos sedžiu, dar net tvarsčio nenusiėmus. Tai vat. Prasidėjo man viskas 18 h nuo vėmimo, viso pilvo skausmo. Galvojau, kad apsinuodijau. Kol jau vemt nebegalėjau ir nepasidarė geriau. Tada skausmas susikoncentravo dešinėje pusėje, temperatūra buvo 37,5. Taip prasikankinau visą naktį, kol išdrįsau greitąją iškviest. Bet motina buvo prigąsdinusi, kad tik iškart operuojama nesileisčiau, mat ją panašaus amžiaus paguldė ant stalo apendicitą pjaut, o pasirodė, kad kiaušidės uždegimas, kurį vien medikamentais galima gydyt. Tai tuo pačiu jai ir apendektomiją padarė. Bet manau, kad šiuolaikinė medicina labiau pažengusi, galų gale ultragarso tyrimai yra. Taigi patikrinus kraują man nustatė apendicitą. Į ligoninę atvežė penktadienį, išrašė trečiadienį. Tik dabar mane neramina temperatūta mano. Ir ligoninėj laikėsi 37,5, ir dabar rytą vakarą tokia pat. Nors daktarai sakė, jog apendicitas buvo jau antros stadijos (iš viso 4 yra, o ketvirtos jau trūkęs būna), t.y. uždegimas jau ir gilesnius audinius apėmęs buvo, tai dėl to sudetingesnė operacija bei temperatūra gal laikytis. Bet dabar kai pagalvoju, buvo man su tuo šonu jau ilgai problemos. Prieš kokius 5 metus sanatorijoj gulėjau, teoriškai skrandį gydžiausi, tai daktarėlis vis tą šoną maigydavo, o man vis skaudėdavo. Tai net ir gydymui pasibaigus pasakiau, kad tebeskauda, tik nustebo žmogus ir tiek... Po kelių metų teko greitąją kviest, nes staigiai neįmanomu skausmu suskaudo dešinį šoną, ir po kokių 15 min praėjo. Nuvažiavus į Lazdynų ligoninę paminkė tik pilvą, galvą pakraipė ir paleido namo pasakę, kad gal čia ovuliacija tokia įdomi buvo... Ir visada jausdavosi man tas šonas, vis užkliūdavo. Tai vat finalas pagaliau operacinėj buvo...
Papildyta:
Ir dar. Kaip jums su randu? Labai ryškus liko? Kažkas minėjo, jog tik išnykstančiom siūlėm siuvo. Man tai gilesnius audinius išnykstančiom, o paviršiuje buvusį siūlą, tokį kaip žilką, išėmė tą pačią dieną, kai išrašė. Tai kai išiminėjo, taip negražiai atrodė, kaip koks pyrago šonas užlankstytas. Sakau, gal laikui bėgant pasilygins truputį?
Papildyta:
Ir dar. Kaip jums su randu? Labai ryškus liko? Kažkas minėjo, jog tik išnykstančiom siūlėm siuvo. Man tai gilesnius audinius išnykstančiom, o paviršiuje buvusį siūlą, tokį kaip žilką, išėmė tą pačią dieną, kai išrašė. Tai kai išiminėjo, taip negražiai atrodė, kaip koks pyrago šonas užlankstytas. Sakau, gal laikui bėgant pasilygins truputį?

QUOTE(Morrena @ 2007 12 18, 17:09)
Sveikos.

Iš kraujo nustato ne apendicitą, o tai, kad organizme yra uždegiminė reakcija, sukelta bakterijų. Pokyčiai būdingi bet kokiai bakterinei infekcijai: padidėję leukocitų kiekis (jei daro pilną kraujo formulę, tai joje dar matoma, kad padidėjimas yra jaunų formų sąskaita), ir padidėjęs eritrocitų nusėdimo greitis. tiek. Specifinių rodiklių nėra. Įtariant apendicitą, vertinami keli kriterijai: kraujo tyrimai + būdingi simptomai + apžiūros duomenys.
QUOTE(Saule100 @ 2007 12 19, 13:52)
Iš kraujo nustato ne apendicitą, o tai, kad organizme yra uždegiminė reakcija, sukelta bakterijų. Pokyčiai būdingi bet kokiai bakterinei infekcijai: padidėję leukocitų kiekis (jei daro pilną kraujo formulę, tai joje dar matoma, kad padidėjimas yra jaunų formų sąskaita), ir padidėjęs eritrocitų nusėdimo greitis. tiek. Specifinių rodiklių nėra. Įtariant apendicitą, vertinami keli kriterijai: kraujo tyrimai + būdingi simptomai + apžiūros duomenys.
ačiū
na prisiskaiciau cia jusu tema, tai link apendicito fobijos patrauke
. ir dar norejau pasiteirauti, gal ir ne i tema, nes kokiu pykinimu, skausmu ar ko neturiu, na tu visu stebuklingu simptomu, bet va ties desiniaja kirksnimi yra tokis vidinis guziukas, o gydytojai nepasako kas. ar negali tai buti kokia vizuali apendicito apraiska? cia tik pasvarstymui

QUOTE(net_nzn @ 2007 12 31, 00:59)
na prisiskaiciau cia jusu tema, tai link apendicito fobijos patrauke
. ir dar norejau pasiteirauti, gal ir ne i tema, nes kokiu pykinimu, skausmu ar ko neturiu, na tu visu stebuklingu simptomu, bet va ties desiniaja kirksnimi yra tokis vidinis guziukas, o gydytojai nepasako kas. ar negali tai buti kokia vizuali apendicito apraiska? cia tik pasvarstymui 

O tai kaip..,tu ta guziuka rankomis apciuopi..?Is kur zinai,kad jis ten yra?Tai nepanasu i apendicita.
O mano apendicitas apsireiske taip: karts nuo karto paskaudedavo skrandi,kildavo temperatura ir taip keleta metu.Viena karta vaistinej paprasiau kokiu nors vaistu nuo skrandzio uzdegimo,pasakiau ir kad temperatura yra,tai vaistininke pasake,jei yra temperatura,tai cia kazkas kitka,ne skrandzio uzdegimas.Praejus kuriam laikui pradejo mausti skrandi,taip pravaiksciojau pora dienu,o trecia diena...atsikeliu ryte,galva sukasi,prakaitas pila,tai karsta,tai salta,galvoju eit neit i darba...Nuejau,jauciu dirbt negalesiu,o skausmas is skrandzio taip nezymiai ir nekaltai nusileido desine puse zemyn(vos juntamas).Pasakiau:isleiskit mane,o tai tuoj numirsiu.Supratau,kad man apendicitas.Nuvaziavau pas gydytoja,ji tai patvirtino ir israse kelialapi i chirurgini skyriu.Ispjove gangrenavusi apendicita

Labai daznai apendicita sumaiso su zarnyno problemom, man kaip jis buvo , nors nezn ar buvo , bet isoperavo, tai nieko tokio nebuvo, o vyrui kaip buvo tai vos nealpo is skausmo.
Sveikutes,
vakar paryciais paguldziau savo vyra i ligonine del pilvo skausmo. Kraujo tyrimas rodo padidejusi leukocitu kieki, temperatura buvo 38,3 (dabar 37,2), pilva skaudejo is pradziu skrandzio srityje, o dabar desineje ties bamba. Maigant, sako, kad skauda visa desine pilvo puse ir konkrecia skaudama vieta sunku nustatyti. Ligoninej vieni chirurgai prognozavo apendicita, kiti sake, kad nepanasu. Padare echoskopija, nieko blogo neparode, dabar leidzia antibiotikus nuo uzdegimo ir daugiau nieko nedaro. Skausmas nedidelis, skauda tik paspaudus (paspaudus ir atleidus skausmas nepasikeicia). Vaiksto, guli ir jokio skausmo judant nejaucia. Jokiu tyrimu jie daugiau nezada. Ar dar yra kokiu tyrimu apendicitui nustayti?Ar tai panasu i apendicita, nes maniskis jau rytoj nori vaziuoti namo. Lauksiu skubiu atsakymu nes labai pergyvenu...
vakar paryciais paguldziau savo vyra i ligonine del pilvo skausmo. Kraujo tyrimas rodo padidejusi leukocitu kieki, temperatura buvo 38,3 (dabar 37,2), pilva skaudejo is pradziu skrandzio srityje, o dabar desineje ties bamba. Maigant, sako, kad skauda visa desine pilvo puse ir konkrecia skaudama vieta sunku nustatyti. Ligoninej vieni chirurgai prognozavo apendicita, kiti sake, kad nepanasu. Padare echoskopija, nieko blogo neparode, dabar leidzia antibiotikus nuo uzdegimo ir daugiau nieko nedaro. Skausmas nedidelis, skauda tik paspaudus (paspaudus ir atleidus skausmas nepasikeicia). Vaiksto, guli ir jokio skausmo judant nejaucia. Jokiu tyrimu jie daugiau nezada. Ar dar yra kokiu tyrimu apendicitui nustayti?Ar tai panasu i apendicita, nes maniskis jau rytoj nori vaziuoti namo. Lauksiu skubiu atsakymu nes labai pergyvenu...
QUOTE(Experte @ 2008 01 21, 21:39)
Sveikutes,
Sveika, man irgi iš karto nesuprato, kad apendicitas. Pragulėjau ligoninėje gal pusę savaitės kol suprato kas man yra. Skausmo didžiulio nebuvo, tik ištisas maudimas. Paspaudus šiek tiek labiau skaudėdavo. Man visą išvalytą žarnyną pripildė kreidos skysčio kažkokio ir tik taip pamatė, kad yra apendicitas. Skubiai buvau operuojama, nes pasirodo pūliavimas jau buvo prasidėjęs. Po operacijos laukė didžiulės dozės leidžiamų vaistų, nes kaip supratau per daug ilgai nepastebėta buvo. Ir iki šiol nesuprantu kodėl vieni jaučia didžiulius skausmus, pykinimus ir t.t., o aš jaučiau tik maudimą ir menką skausmą paspaudus. Taip, kad geriau pasidaryti visus galimus tyrimus ir ramiai sau gyventi

Aciu Renatita uz atsakyma. Bandysim rytoj prispaust gydytojus, nes turbut jie laukia kol truks apendicitas.