Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 3

Galima tiesiog remtis teismu praktika ir rašyti, kad Lietuvos aukščiausiasis teismas savo praktikoje yra nurodęs, jog vidutiniškai vieno nepilnamečios vaiko poreikiams tenkinti kas mėn reikia 800 litų (t.y. 400 litų teikia motina, 400 litu prašoma priteisti iš tevo). Jeigu prašytumėt priteisti daugaiu nei 400 litu 1 vaikui, tuomet reikia argumentuoti arba žymiai geresne tėvo finansine padėtimi (t.y. 800 litu skirtsomi taip: sakykim 300 litu teikia motina, 500 litu tevas), arba didesniais negu vidutiniais vaiko poreikiais, pvz ligos, neigalumas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(saulute85 @ 2011 01 21, 13:52)
Galima tiesiog remtis teismu praktika ir rašyti, kad Lietuvos aukščiausiasis teismas savo praktikoje yra nurodęs, jog vidutiniškai vieno nepilnamečios vaiko poreikiams tenkinti kas mėn reikia 800 litų (t.y. 400 litų teikia motina, 400 litu prašoma priteisti iš tevo). Jeigu prašytumėt priteisti daugaiu nei 400 litu 1 vaikui, tuomet reikia argumentuoti arba žymiai geresne tėvo finansine padėtimi (t.y. 800 litu skirtsomi taip: sakykim 300 litu teikia motina, 500 litu tevas), arba didesniais negu vidutiniais vaiko poreikiais, pvz ligos, neigalumas ir pan.

Padetis ten sunki, tevas dirba nelegaliai, kazkokio turto neturi, dabar pasake" neieskok manes, nes is manes nieko negausi" ir dingo. Mama kreipesi nemokamos advokato konsultacijos, tai advokatas ir liepe surasyti vaiku poreikius, bet nieko konkreciai nepaaiskino, o ji pasimetusi, ir nieko nepaklause. Vaikuciu mama sake, kad prase vienam vaikui 400lt.
Kazi kiek ten viskas uztrunka, jeigu tevas dinges, jis nera prisiregistraves konkreciai prie kazkokio busto, o tik prie seniunijos. Ji bus sunku surasti, ar be tevo gali ivykti teismas?
Dar karteli aciu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(..vijana.. @ 2011 01 21, 14:07)
Sveikos, prasau pagalbos, gyminaite ruosiasi paduoti buvusi sugyventini alimentams, yra du vaikuciai 5 ir 4 metuku. Jei reikia surasyti vaiku poreikius ( kaip suprantu kiek daug maz isleidzia pinigeliu vaikams per menesi). Gal kas gali patarti ka reikia ten daug maz parasyti, kaip suprantu pvz; maistas, rubai, gal vaistai? Ar reikia apytikslai ivardinti sumas? Vargsiuke pasimetusi, verciasi viena per galva. Gal dar kas duos koki patarima smile.gif  Aciu

pati esu dariusi tokią lentelę prieš metus bet gailiuosi, kad patikėjau vyru ir vėl išlaikiau visus metus ne tik savę ir vaiką bet ir jį. Nurodoma yra lentelėje viskas, maistas, rūbai, vaistai, žaislai, pramogos, darželis ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 01 21, 16:20)
pati esu dariusi tokią lentelę prieš metus bet gailiuosi, kad patikėjau vyru ir vėl išlaikiau visus metus ne tik savę ir vaiką bet ir jį. Nurodoma yra lentelėje viskas, maistas, rūbai, vaistai, žaislai, pramogos, darželis ir pan.  mirksiukas.gif

Aisku aciu smile.gif
o kiek daug maz trunka visas procesas?
Atsakyti
as ir teisiuosi alementus,tai man ir advokate liepe viska surasyti,kiek kiekvenam vaikui iseina per menesi,nu buvo sunku surasyti bet manau normaliai,poreikiu mano vaikai dideliu neturi,nes pajamos mano pacios neisgali to leisti,ir prasiau kiekvienam vaikui po 200lt,nes kiek man paaiskino advokate,turi nuo manes buti vienam vaikui 200lt ir nuo tevo 200lt,kad susidarytu 400lt.liko man viena pazyma ir eisiu pas advokate,prasiau as tu laikinuju apsaugos priemoniu ar kaip,dabar gerai neprisimenu tikrai.nenoriu tikrai klaidinti,kitos mergaites geriau zino,tai tas pristeisia greiciau kiek man aiskino.
bet kiek zinau jai tevas niekur legaliai nedirba tai valstybe mokes.
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2011 01 22, 17:09)
as ir teisiuosi alementus,tai man ir advokate liepe viska surasyti,kiek kiekvenam vaikui iseina per menesi,nu buvo sunku surasyti bet manau normaliai,poreikiu mano vaikai dideliu neturi,nes pajamos mano pacios neisgali to leisti,ir prasiau kiekvienam vaikui po 200lt,nes kiek man paaiskino advokate,turi nuo manes buti vienam vaikui 200lt ir nuo tevo 200lt,kad susidarytu 400lt.liko man viena pazyma ir eisiu pas advokate,prasiau as tu laikinuju apsaugos priemoniu ar kaip,dabar gerai neprisimenu tikrai.nenoriu tikrai klaidinti,kitos mergaites geriau zino,tai tas pristeisia greiciau kiek man aiskino.
bet kiek zinau jai tevas niekur legaliai nedirba tai valstybe mokes.

Kaip suprasti "laikinuju apsaugos priemoniu"? jeigu galima placiau, ka tei reiskia? doh.gif blush2.gif
Atsakyti
estrelija kažkaip labai mažai parašėte vien tik darželis aie 200 Lt kainuoja, pas mane gavosi apie 800Lt man buvo pasakyta geriau daugiau parašyti, visvien tiek nepriteis kiek aš prašau
Atsakyti
kad mano advakate kazkokia keista,gavau nemekama,mano pacios pajamos yra dabar mazos labai,ir pasirodo vyras anksciau dirbo oficialiai uz 2000lt,o dabar tik gauna i rankas 936lt,tuo paciu dar moka paskola(ji ma nepriklauso nes imta kaip enbuvom santuokoj)tai man advokate isaiskino kad galiu net ir tu 200lt kiekvienam vaikui negauti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2011 01 23, 12:54)
kad mano advakate kazkokia keista,gavau nemekama,mano pacios pajamos yra dabar mazos labai,ir pasirodo vyras anksciau dirbo oficialiai uz 2000lt,o dabar tik gauna i rankas 936lt,tuo paciu dar moka paskola(ji ma nepriklauso nes imta kaip enbuvom santuokoj)tai man advokate isaiskino kad galiu net ir tu 200lt kiekvienam vaikui negauti. g.gif

nu keista, aš nesu profė, bet vaiką išlaikyti privalu, ir mano gyminėj atvėjis buvo toks ant rankų vyriškis gaudavo 1200Lt vaikams atiduodavo 800Lt, taip priteisė jam teismas 2vaikai ir kiekvienam po 400Lt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 01 23, 13:16)
nu keista, aš nesu profė, bet vaiką išlaikyti privalu, ir mano gyminėj atvėjis buvo toks ant rankų vyriškis gaudavo 1200Lt vaikams atiduodavo 800Lt, taip priteisė jam teismas 2vaikai ir kiekvienam po 400Lt unsure.gif

dar inai isvis buvo nepatenkinta kad as noriu pirma alemtus prisiteisti,o tik po to skirtis,as is savo puses vaikus islaikau,dar mama padeda kaip truksta pinigu,manes advokate prase surinkti visus dokumentus kiek gaunu is savivalgybes ir is darbo kiek buvau gavus,nes dabar ant biuletenio esu ir greit busiu nestumo ir gimdymo atostogose.man keista buvo kad man liepe parodyti visas pajamas,o kodel is vyro nieko nereikia g.gif negi nesvarbu kiek jis uzdirba g.gif
Atsakyti
QUOTE(estrelij@ @ 2011 01 23, 14:24)
dar inai isvis buvo nepatenkinta kad as noriu pirma alemtus prisiteisti,o tik po to skirtis,as is savo puses vaikus islaikau,dar mama padeda kaip truksta pinigu,manes advokate prase surinkti visus dokumentus kiek gaunu is savivalgybes ir is darbo kiek buvau gavus,nes dabar ant biuletenio esu ir greit busiu nestumo ir gimdymo atostogose.man keista buvo kad man liepe parodyti visas pajamas,o kodel is vyro nieko nereikia g.gif negi nesvarbu kiek jis uzdirba g.gif

na del to tai sunprantu, kad jus is savo puses turite visus dokumentus pristatyti, kadangi as samdausi akdokate tai ji visus dokumentus renka, ana syki surinko net is sodros pazymas, kokios buvo vyro pajamos per paskutinius 3 menesius, bet seip tai ji is pradziu man pati siule nesiskirti o prisiteisti vaiko islaikyma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 01 23, 17:36)
na del to tai sunprantu, kad jus is savo puses turite visus dokumentus pristatyti, kadangi as samdausi akdokate tai ji visus dokumentus renka, ana syki surinko net is sodros pazymas, kokios buvo vyro pajamos per paskutinius 3 menesius, bet seip tai ji is pradziu man pati siule nesiskirti o prisiteisti vaiko islaikyma  g.gif

Man taip pat siule, kol galu gale abi bylas sujunge i viena.
Atsakyti