Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 3

QUOTE(lovely @ 2011 01 23, 21:44)
Man taip pat siule, kol galu gale abi bylas sujunge i viena.

Na man kažkodėl vyras tempia gumą, aš kolkas nežinau ar alimentams paduoti ar skyryboms, pasikonsultuosiu rytoj, nes mano situacija labai komplikuota doh.gif bandom susitarti gražiuoju, bet nesu tikra ar jo siūlomas variantas yra įmanomas unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes,dar karteli paklausiu.gal rekomenduotumet nebloga advokata kaune alimentu klausimu ax.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olinda @ 2011 01 23, 22:02)
Na man kažkodėl vyras tempia gumą, aš kolkas nežinau ar alimentams paduoti ar skyryboms, pasikonsultuosiu rytoj, nes mano situacija labai komplikuota  doh.gif  bandom susitarti gražiuoju, bet nesu tikra ar jo siūlomas variantas yra įmanomas  unsure.gif

Mano ir visaip tempia, kaip ismano...,bet teismas manau viska isspres.Alimentai priteisti laikini, bet ju nemoka. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2011 01 25, 22:02)
Mano ir visaip tempia, kaip ismano...,bet teismas manau viska isspres.Alimentai priteisti laikini, bet ju nemoka. verysad.gif

as ir tu prasiau laikinu,tai jus kreipetes i anstoli kaip gavot nutarima del alementu?
nes man aiskino kad reikes kreiptis i ji.
tai as galvoju kad jam i darba ateis laiskas ir nuskaiciuos nuo jo saskaitos.
Atsakyti
Jei biologinis tetis gyvena kitame mieste, o as noreciau padidinti alimentu suma vaikui islaikyti (nes suma nekintanti nuo 2000m) - tai kur reiketu kreiptis i teisma-ar pagal mano gyvenama vieta,ar pagal jo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2011 02 04, 13:18)
Jei biologinis tetis gyvena kitame mieste, o as noreciau padidinti alimentu suma vaikui islaikyti (nes suma nekintanti nuo 2000m) - tai kur reiketu kreiptis i teisma-ar pagal mano gyvenama vieta,ar pagal jo? ax.gif

Pagal jusu 4u.gif
Atsakyti
aciuks.gif
labai gerai thumbup.gif reikes tetukui po desimt metu priminti, kad vaikas uzaugo....
Papildyta:
o gal kuri zinot Panevezyje koki rekomenduoti advokata, kuris galetu padeti tokiu reikaliuku?
Atsakyti
Noriu paklausti, gaunanciu alimentus mamyciu, ar kinta jums alimentu dydis, ar yra indeksuojami?
Ar gal siaip apie tai zinanciu, kaip yra su alimentu indeksavimu, kam taikomas tas indeksavimas ar visiems alimentams, ta prasme nepriklausomai nuo kada jie priteisti? ar tik tiems kam priteista nuo 2008m.
Atsakyti
QUOTE(Loona @ 2011 03 08, 19:25)
Noriu paklausti, gaunanciu alimentus mamyciu, ar kinta jums alimentu dydis, ar yra indeksuojami?
Ar gal siaip apie tai zinanciu, kaip yra su alimentu indeksavimu, kam taikomas tas indeksavimas ar visiems alimentams, ta prasme nepriklausomai nuo kada jie priteisti? ar tik tiems kam priteista nuo 2008m.

visiems priteistiems alimentams taikomas indeksavimas. tiesiog indeksuojama nuo 2008 m. kasmet vasario mėnesį pagal nustatytą kainų indeksą (2008 m. vasarį priteistą sumą reikėjo dauginti iš 1,081; 2009 metais dauginti iš 1,085, 2010 metais dauginti iš 1,013, 2011 dauginti iš 1,038). neindeksuojamos sumos priteistos mažiau kaip 6 mėn iki atitinkamų metų vasario mėnesio, pvz. jei išlaikymas priteistas 2007 metų gruodžio mėn, tai 2008 m. vasario mėn dar nebuvo praėję 6 mėn, tai 2008 m. vasarį neindeksuojama, tačiau visais kitais metais jau indeksuojama.
Indeksavimą turi taikyti išlaikymą apskaičiuojantis asmuo. jeigu tėvas gražiuoju moka išlaikymą (be antstoliu pagalbos), tai jis pats turi paskaičiuoti. Jei neskaičiuoja reikia kreiptis į antstolius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 09 kovo 2011 - 08:15
Labukas,
norejau jusu patarimo ar imanoma padidinti alimentus, jei teismas buvo tik 2010 spalio gale? o vyras alimentus moka tik nuo 2010 gruodzio. t.y nuo 2010 liepos 9 iki gruodzio nemokejes? ar imanoma kaska padaryti? alimentu priteista tik 300 verysad.gif
Atsakyti
Mažokai dar laiko praėjo nuo priteisimo. Kuomet kreipiamasi dėl padidinimo teismas reikalauja, kad būtų pasikeitę kažkokios esminės aplinkybės, pvz Jūsų praradot darbą, arba tėvas susidaro daug geresnį darbą (su daug didesniu atlyginimu), arba vaiko sunki liga (pasikeitę vaiko poreikiai) ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 28 kovo 2011 - 15:38
O ką iškart galima daryti jei pritesia mažiau negu 400Lt (nustebau, kad ir taip dar būna) unsure.gif jei aš teismui pvz pateikiu visus kvitus ir visą informaciją, kad vaiko išlaikymas man kainuoja daugiau negu 800Lt per mėn., juk vien darželis šiais laikais 250lt per mėn. tai kas iš tų tėvo 300Lt doh.gif
Atsakyti