Įkraunama...
Įkraunama...

Alimentai - 3

QUOTE(Mademoisel @ 2011 12 01, 14:33)
Taip, gali. Jis turi būti nurodytas ieškovu, tėvas - atsakovu, Jūs - trečiuoju asmeniu.

Bet jei vaikas pats nenori kreiptis į teismą turbūt nieko padaryt negalima, taip? Dukrai 18, ji mokosi 12 klasėj, tėvas nustojo mokėt po jos gimtadienio o ji į teismą, sakė, nesikreips...
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2011 12 08, 11:56)
Bet jei vaikas pats nenori kreiptis į teismą turbūt nieko padaryt negalima, taip? Dukrai 18, ji mokosi 12 klasėj, tėvas nustojo mokėt po jos gimtadienio o ji į teismą, sakė, nesikreips...

Nieko padaryt negalima jums be dukros. Aš kreipiausi kažkada, bet kas iš to - CK (pagal jį išlaikymas gali būt priteistas iki 24 m, jeigu vaikas mokosi mokykloj ir aukštojoj arba turi invalidumą) prieštarauja LR Konstitucijai (išlaikymas iki 18 m), nieko nepešiau. Vėliau nesikreipiau ir nebesidomėjau, kaip ten baigėsi. g.gif
Atsakyti
O pats vaikas ar gali prisiteisti kitą sumą, jei tėvas gauna invaliumą ir yra dirbantis?
Seniau gaudavo apie 170Lt iš Sodros. Bet turbūt reikia jau kreiptis ne pas antstolį, bet vėl iš naujo kreiptis į teismą g.gif
Atsakyti
Gal kam aktualu, tai va.... Sms zinutes teismas priima kaip irodyma, tik jas turite saugoti telefone...Su telefonu, keliaujat pas antsoli, jis uzfiksuoja fakta, padaro foto, apziuri sms, ir viskas smile.gif
Siauliuos tas malonumas 150lt man kainavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kondr @ 2011 12 08, 18:42)
Gal kam aktualu, tai va.... Sms zinutes teismas priima kaip irodyma, tik jas turite saugoti telefone...Su telefonu, keliaujat pas antsoli, jis uzfiksuoja fakta, padaro foto, apziuri sms, ir viskas  smile.gif
Siauliuos tas malonumas 150lt man kainavo  doh.gif

kondr 4u.gif aciu,aktuali informacija. Dar paklausti noriu gal zinai ar ta kaina antstolio priklauso nuo sms kiekio?
Atsakyti
Ar turi vykdomasis raštasiš teismo kokį "galiojimo terminą"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 12 09, 19:32)
Ar turi vykdomasis raštasiš teismo  kokį "galiojimo terminą"?  g.gif

Vykdomieji dokumentai pradedami vykdyti, kai jie isiteiseja. (CPK 589 str.)
Vykdomieji raštai pagal teismo sprendimus gali būti pateikti vykdyti per 5 metus nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo. Cia toks galima sakyti senaties terminas.
Vykdomųjų raštų pagal skubiai vykdytinus teismo sprendimus pateikimo vykdyti terminas skaičiuojamas nuo 1 dienos po sprendimo priėmimo. (CPK 606 str.)
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 12 09, 19:27)
kondr  4u.gif  aciu,aktuali informacija. Dar paklausti noriu gal zinai ar ta kaina antstolio priklauso nuo sms kiekio?

Nu pas mane sms ne mazai buvo, as turejau surasytas world formatu ir telefone, tai jis telef fotograzavo o lape ziurejo ar atitinka
Atsakyti
Atsiprasau jei jau apie tai kalbeta sioje temoje 4u.gif (visos temos neskaiciau), norejau paklausti kiek Mazdaug kainuoja prisiteisti alimentus?
As radau tokia info, kad pacio ieskinio sudarymas 150-200 Lt. Ar yra dar kazkokie mokesciai?
Ir per kiek laiko priteisiami alimentai?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Norėčiau ir aš paklausti. Vaikui alimentai priteisti 2004 m ,po 150 lt doh.gif Sūnui dabar 9 ,eina į 3 klasę , na neužtenka jam tų pinigėlių tokių tikrai... Aš sukūrusi kitą šeimą,auga antras berniukas.

Pirmąjį vyrą buvau padavusi anstoliams,nes net tų ''kapeikų'' piktybiškai nemokėjo,motyvuodamas tuo,kad aš juos pragersiu ir prarūkysiu doh.gif doh.gif doh.gif

Sakykit ar įmanoma pasididinti alimentus? Jis dirba Ispanijoje,nežinau legaliai ar ne,ir kur registruotas.

Kur pirmiau kreiptis,pas advokatą ar tiesiai į teismą? Apšvieskite jei galite nuo ko pradėti 4u.gif

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Kadangi alimentai karta jau buvo priteisti, tai reiketu kreiptis i gyvenamosios vietos apylinkes teisma su nauju ieskiniu, del alimentu padidinimo. Cia pasiskaitykite CK 3.201 str. Taip pat galite pasiteirauti del nemoketu alimentu priteisimo nuo 2004 m.

Tačiau kadangi vyras dirba užsienyje ir nežinia ar legaliai, tai procedūra nėra visai lengva ir trumpa. Jeigu slepia pajamas, tai sunku kažką bus daugiau prisiteisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Simbulis: 12 gruodžio 2011 - 09:30
QUOTE(Simbulis @ 2011 12 12, 09:26)
Kadangi alimentai karta jau buvo priteisti, tai reiketu kreiptis i gyvenamosios vietos apylinkes teisma su nauju ieskiniu, del alimentu padidinimo. Cia pasiskaitykite CK 3.201 str.  Taip pat galite pasiteirauti del nemoketu alimentu priteisimo nuo 2004 m.

Tačiau kadangi dirba užsienyje ir nežinia ar legaliai, tai procedūra nėra visai lengva ir trumpa. Jeigu slepia pajamas, tai sunku kažką bus daugiau prisiteisti. Jei oficialiai nerodo pajamų, o dar ir yra užsienyje, tai surinkti visą medžiagą bus sunku, daug užtruks ir kainuos.

Tas ir yra sunkiausia,kad nžn ar legaliai dirba ar ne. Alimentus moka per savo sesę,veda jai,tada ji perveda man.

Na bet kažkaip gi turi būt įmanoma g.gif Tai negi taip ''tėvai'' ir sėdi atsipūtę užsieny,ir nesuka galvos,nes yra ''nepaliečiami'' ?
Atsakyti