Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 25 tema

Dar saldyti galima, paskui kazka tipo ledu daro g.gif
Atsakyti
QUOTE(the best @ 2011 03 12, 16:07)
Dekui uz pukia minti, virsiu dzema thumbup.gif bananu dzemas smile.gif ziuresim kas gausis ax.gif

Aš irgi džemą darysiu-ačiū už idėją. Kiek čia to cukraus šaukštais gaunasi?
Atsakyti
Obuoliu pyragas

7-8 obuoliu
1,5 stik. miltu
1 stik. cukraus
4 kiausiniai
2 sauksteliai kepimo milteliu
vanilinio cukraus
romo
7 saukstau aliejaus
user posted image
visus produktus, isskyrus obuolius, sumaisyti. Tesla turi gautis tirsta, bet ne per daug.
Tada kepimo inda istepti sviestu ir apibarstyti dziuveseliais
user posted image
Nulupti ir supjaustyti obuolius ir sudeti i paruosta kepimo inda
user posted image
Obuolius uzpilti paruosta tesla (as ja padariau per tirsta blush2.gif )
user posted image
Kepti apie 40 min ikaitintoj orkaitej
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasuteee: 12 kovo 2011 - 17:50
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles bigsmile.gif 4u.gif

user posted image

BAUMKUCHEN-vokiskas kepinys

250g sviesto,
250g cukraus,
2 kiausiniai,
4 atskirti kiausiniai,
150g miltu,
100g krakmolo,
3 nubraukti sauksteliai kepimo milteliu,
pakelis vanilinio cukraus,
keli saukstai romo.

Minksta kambario temperaturos sviesta issukti iki baltumo,po truputi supilti cukru,vanilini cukru,sudeti kiausinius,4 trynius(baltymus isplakti atskirai iki standumo),roma,gerai ispalti.
Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais.Imaisyti i tesla.
Standziai isplaktus baltymus atsargiai imaisyti i tesla.
Ikaitinti griliu.
i istepta riebalais kepimo inda deti kelis saukstus teslos,islyginti ir deti i orkaite.Svarbiausia,kad tarp griliaus ir kepinio butu 20cm atstumas.Kepti,kol paruduos apie 5-7 min.Tada vel deti kelis saukstus teslos,vel i griliu ir taip daryti kol iskeps visa tesla,pyrago sluoksneliu storis priklauso nuo teslos kiekio,kuo maziau teslos,tuo plonesni sluoksneliai.Virsu aptepti sokoladine glazura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 kovo 2011 - 08:23
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 20:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles  bigsmile.gif  4u.gif

wub.gif atrodo labai skaniai essen.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 03 10, 13:55)

o jerguteliau koks dieviskas geris bigsmile.gif reiks butinai bandyti,atrodo yra darbelio,bet tikrai verta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 20:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles  bigsmile.gif  4u.gif




o butinai grilije reikia kepti? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 19:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles  bigsmile.gif  4u.gif

Pasirodysiu gal tundra, bet man tarp tų sluoksnių rodosi koks tai pertepimas lens.gif Nea? ax.gif O jei nėra pertepimo, nesausas jis? 4u.gif 4u.gif

O gundo tai labai thumbup.gif rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmelis @ 2011 03 14, 23:25)
Pasirodysiu gal tundra, bet man tarp tų sluoksnių rodosi koks tai pertepimas lens.gif Nea? ax.gif O jei nėra pertepimo, nesausas jis? 4u.gif  4u.gif

O gundo tai labai thumbup.gif  rolleyes.gif  wub.gif

na man tai cia atrodo, kaip sakotis, tik ne su ragiukais, o pyraginis... o be to vaikysteje pas mus zemaitijoje sakoti vadino - baumkuhenu, bankuhenu bigsmile.gif 4u.gif tai man is karto asociacija sio pyrago su sakocio skoniu bigsmile.gif o juk ir sakoti sluoksniais pila....
zodz pafantazavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kioske @ 2011 03 15, 00:41)
na man tai cia atrodo, kaip sakotis, tik ne su ragiukais, o pyraginis... o be to vaikysteje pas mus zemaitijoje sakoti vadino - baumkuhenu, bankuhenu  bigsmile.gif  4u.gif  tai man is karto asociacija sio pyrago su sakocio skoniu  bigsmile.gif o juk ir sakoti sluoksniais pila.... 
zodz pafantazavau biggrin.gif

drinks_cheers.gif tap ir yra,esu kepusi sita geri,skonis panasus i sakocio,ypac po keliu dienu,kai padziuva. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mascarpone sūrio pyragas - cheesecake'as (receptas su visos gaminimo eigos nuotraukomis)

user posted image

Reikės:

Pagrindui
•200 g "Selga" sausainių ( pusė- šokoladinių, pusė -kondensuoto pieno skonio)
•50 g sviesto
•60 g. anakardžių riešutų

Karamelės-griliažo pertepimui
•100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
•50 g karamelės
•1 valg. š. praline masės ( griliažinės masės)

Sūrio sluoksniui
•500 g mascarponės sūrio
•100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
•3 kiaušiniai
•100 g cukraus
•1 arbat.š. vanilinio cukraus

Sausainius sulaužyti į gabaliukus ir sudėti į blenderio indą su anakardžių riešutais. Viską gerai sumalti iki smulkumo.
Kepimo formos dugną plonai ištepti riebalais, į vidų ištiesti kepimo apskritimo popieriaus lakštą.
Kepimo formos kraštus ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriaus juosta.

Kaitinimo inde išlydyti sviestą, jį sumaišyti su sutrintų sausainių ir riešutų mase - gautą masę sudėti į kepimo formą ir šaukšto pagalba išlyginti paviršių. Kepti ~ 5 minutes 180° C karštumo įkaitintoje orkaitėje.


Inde išplakti grietinėlę iki standumo.


Dubenyje išsukti mascarponės sūrį iki purumo, įmušant po vieną kiaušinį.


Tada į išsuktą mascarponę sudėti išplaktą grietinėlę bei cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi - viską delikačiai išmaišyti.


Paruošti karamelės/griliažo pertepimą - į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti karamelę bei praline masę- kaitinti ant silpnos ugnies iki išsilydys karamelė - gausis padažas.

Paruoštu padažu sulaistyti iš orkaitės ištrauktą bei atvėsintą pagrindą. Palaukti kol atvės.

Ant viršaus supilti paruoštą sūrio masę, paviršių išlyginti.

Pastatyti kepti 160° C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Pyrago vidurys turi būti minkštas, kiek drebantis.

Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje.

Pilnai atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą ir laikyti nuo 24 val. iki 48 val. kad pyragas pilnai "subręstų".


Skanaus wink.gif
Atsakyti
Mielos kepejeles! Jau seniai ieshkau recepto vienam neuzmirshtamam tortui. Sovietiniais metais jis budavo tikra stalo puoshmena.. ( gal ir dabar dar yra, nezhinau.. niekas i vestuves nebekviechia... visi ishsizhenije jau...:-) taigi... jis budavo dviaukshtis... baltas, puoshtas rozhytemis, bet esme jo - jo vidus! Ji galima butu pavadinti beze/ megergu / rieshutu mase... kietas ir siaubingai skanus! Ar zhinote kas jo recepta??? Pasidalinkie! Buchiau labai dekinga
Atsakyti