Dar saldyti galima, paskui kazka tipo ledu daro
QUOTE(the best @ 2011 03 12, 16:07)
Aš irgi džemą darysiu-ačiū už idėją. Kiek čia to cukraus šaukštais gaunasi?
Obuoliu pyragas
7-8 obuoliu
1,5 stik. miltu
1 stik. cukraus
4 kiausiniai
2 sauksteliai kepimo milteliu
vanilinio cukraus
romo
7 saukstau aliejaus
visus produktus, isskyrus obuolius, sumaisyti. Tesla turi gautis tirsta, bet ne per daug.
Tada kepimo inda istepti sviestu ir apibarstyti dziuveseliais
Nulupti ir supjaustyti obuolius ir sudeti i paruosta kepimo inda
Obuolius uzpilti paruosta tesla (as ja padariau per tirsta )
Kepti apie 40 min ikaitintoj orkaitej
7-8 obuoliu
1,5 stik. miltu
1 stik. cukraus
4 kiausiniai
2 sauksteliai kepimo milteliu
vanilinio cukraus
romo
7 saukstau aliejaus
visus produktus, isskyrus obuolius, sumaisyti. Tesla turi gautis tirsta, bet ne per daug.
Tada kepimo inda istepti sviestu ir apibarstyti dziuveseliais
Nulupti ir supjaustyti obuolius ir sudeti i paruosta kepimo inda
Obuolius uzpilti paruosta tesla (as ja padariau per tirsta )
Kepti apie 40 min ikaitintoj orkaitej
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles
BAUMKUCHEN-vokiskas kepinys
250g sviesto,
250g cukraus,
2 kiausiniai,
4 atskirti kiausiniai,
150g miltu,
100g krakmolo,
3 nubraukti sauksteliai kepimo milteliu,
pakelis vanilinio cukraus,
keli saukstai romo.
Minksta kambario temperaturos sviesta issukti iki baltumo,po truputi supilti cukru,vanilini cukru,sudeti kiausinius,4 trynius(baltymus isplakti atskirai iki standumo),roma,gerai ispalti.
Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais.Imaisyti i tesla.
Standziai isplaktus baltymus atsargiai imaisyti i tesla.
Ikaitinti griliu.
i istepta riebalais kepimo inda deti kelis saukstus teslos,islyginti ir deti i orkaite.Svarbiausia,kad tarp griliaus ir kepinio butu 20cm atstumas.Kepti,kol paruduos apie 5-7 min.Tada vel deti kelis saukstus teslos,vel i griliu ir taip daryti kol iskeps visa tesla,pyrago sluoksneliu storis priklauso nuo teslos kiekio,kuo maziau teslos,tuo plonesni sluoksneliai.Virsu aptepti sokoladine glazura.
BAUMKUCHEN-vokiskas kepinys
250g sviesto,
250g cukraus,
2 kiausiniai,
4 atskirti kiausiniai,
150g miltu,
100g krakmolo,
3 nubraukti sauksteliai kepimo milteliu,
pakelis vanilinio cukraus,
keli saukstai romo.
Minksta kambario temperaturos sviesta issukti iki baltumo,po truputi supilti cukru,vanilini cukru,sudeti kiausinius,4 trynius(baltymus isplakti atskirai iki standumo),roma,gerai ispalti.
Miltus sumaisyti su krakmolu ir kepimo milteliais.Imaisyti i tesla.
Standziai isplaktus baltymus atsargiai imaisyti i tesla.
Ikaitinti griliu.
i istepta riebalais kepimo inda deti kelis saukstus teslos,islyginti ir deti i orkaite.Svarbiausia,kad tarp griliaus ir kepinio butu 20cm atstumas.Kepti,kol paruduos apie 5-7 min.Tada vel deti kelis saukstus teslos,vel i griliu ir taip daryti kol iskeps visa tesla,pyrago sluoksneliu storis priklauso nuo teslos kiekio,kuo maziau teslos,tuo plonesni sluoksneliai.Virsu aptepti sokoladine glazura.
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 20:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles
atrodo labai skaniai
QUOTE(irmulia @ 2011 03 10, 13:55)
Paris-Brest : plikytos tešlos vainikas su dieviško skonio praline kremu receptas ( visos gaminimo eigos nuotraukos)
o jerguteliau koks dieviskas geris reiks butinai bandyti,atrodo yra darbelio,bet tikrai verta
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 20:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles
o butinai grilije reikia kepti?
QUOTE(LadyAgne @ 2011 03 12, 19:38)
radau cia labai skanaus pyrago receptuka, baumkuchen. Siandien isbandziau, tad pasirodom, ir pagundom paneles
Pasirodysiu gal tundra, bet man tarp tų sluoksnių rodosi koks tai pertepimas Nea? O jei nėra pertepimo, nesausas jis?
O gundo tai labai
QUOTE(Kurmelis @ 2011 03 14, 23:25)
Pasirodysiu gal tundra, bet man tarp tų sluoksnių rodosi koks tai pertepimas Nea? O jei nėra pertepimo, nesausas jis?
O gundo tai labai
O gundo tai labai
na man tai cia atrodo, kaip sakotis, tik ne su ragiukais, o pyraginis... o be to vaikysteje pas mus zemaitijoje sakoti vadino - baumkuhenu, bankuhenu tai man is karto asociacija sio pyrago su sakocio skoniu o juk ir sakoti sluoksniais pila....
zodz pafantazavau
QUOTE(kioske @ 2011 03 15, 00:41)
na man tai cia atrodo, kaip sakotis, tik ne su ragiukais, o pyraginis... o be to vaikysteje pas mus zemaitijoje sakoti vadino - baumkuhenu, bankuhenu tai man is karto asociacija sio pyrago su sakocio skoniu o juk ir sakoti sluoksniais pila....
zodz pafantazavau
zodz pafantazavau
tap ir yra,esu kepusi sita geri,skonis panasus i sakocio,ypac po keliu dienu,kai padziuva.
Mascarpone sūrio pyragas - cheesecake'as (receptas su visos gaminimo eigos nuotraukomis)
Reikės:
Pagrindui
200 g "Selga" sausainių ( pusė- šokoladinių, pusė -kondensuoto pieno skonio)
50 g sviesto
60 g. anakardžių riešutų
Karamelės-griliažo pertepimui
100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
50 g karamelės
1 valg. š. praline masės ( griliažinės masės)
Sūrio sluoksniui
500 g mascarponės sūrio
100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
3 kiaušiniai
100 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
Sausainius sulaužyti į gabaliukus ir sudėti į blenderio indą su anakardžių riešutais. Viską gerai sumalti iki smulkumo.
Kepimo formos dugną plonai ištepti riebalais, į vidų ištiesti kepimo apskritimo popieriaus lakštą.
Kepimo formos kraštus ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriaus juosta.
Kaitinimo inde išlydyti sviestą, jį sumaišyti su sutrintų sausainių ir riešutų mase - gautą masę sudėti į kepimo formą ir šaukšto pagalba išlyginti paviršių. Kepti ~ 5 minutes 180° C karštumo įkaitintoje orkaitėje.
Inde išplakti grietinėlę iki standumo.
Dubenyje išsukti mascarponės sūrį iki purumo, įmušant po vieną kiaušinį.
Tada į išsuktą mascarponę sudėti išplaktą grietinėlę bei cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi - viską delikačiai išmaišyti.
Paruošti karamelės/griliažo pertepimą - į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti karamelę bei praline masę- kaitinti ant silpnos ugnies iki išsilydys karamelė - gausis padažas.
Paruoštu padažu sulaistyti iš orkaitės ištrauktą bei atvėsintą pagrindą. Palaukti kol atvės.
Ant viršaus supilti paruoštą sūrio masę, paviršių išlyginti.
Pastatyti kepti 160° C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Pyrago vidurys turi būti minkštas, kiek drebantis.
Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje.
Pilnai atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą ir laikyti nuo 24 val. iki 48 val. kad pyragas pilnai "subręstų".
Skanaus
Reikės:
Pagrindui
200 g "Selga" sausainių ( pusė- šokoladinių, pusė -kondensuoto pieno skonio)
50 g sviesto
60 g. anakardžių riešutų
Karamelės-griliažo pertepimui
100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
50 g karamelės
1 valg. š. praline masės ( griliažinės masės)
Sūrio sluoksniui
500 g mascarponės sūrio
100 g grietinėlės ( 35 % riebumo)
3 kiaušiniai
100 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
Sausainius sulaužyti į gabaliukus ir sudėti į blenderio indą su anakardžių riešutais. Viską gerai sumalti iki smulkumo.
Kepimo formos dugną plonai ištepti riebalais, į vidų ištiesti kepimo apskritimo popieriaus lakštą.
Kepimo formos kraštus ištepti riebalais ir iškloti kepimo popieriaus juosta.
Kaitinimo inde išlydyti sviestą, jį sumaišyti su sutrintų sausainių ir riešutų mase - gautą masę sudėti į kepimo formą ir šaukšto pagalba išlyginti paviršių. Kepti ~ 5 minutes 180° C karštumo įkaitintoje orkaitėje.
Inde išplakti grietinėlę iki standumo.
Dubenyje išsukti mascarponės sūrį iki purumo, įmušant po vieną kiaušinį.
Tada į išsuktą mascarponę sudėti išplaktą grietinėlę bei cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi - viską delikačiai išmaišyti.
Paruošti karamelės/griliažo pertepimą - į kaitinimo indą supilti grietinėlę, sudėti karamelę bei praline masę- kaitinti ant silpnos ugnies iki išsilydys karamelė - gausis padažas.
Paruoštu padažu sulaistyti iš orkaitės ištrauktą bei atvėsintą pagrindą. Palaukti kol atvės.
Ant viršaus supilti paruoštą sūrio masę, paviršių išlyginti.
Pastatyti kepti 160° C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Pyrago vidurys turi būti minkštas, kiek drebantis.
Palikti atvėsti išjungtoje orkaitėje.
Pilnai atvėsusį pyragą perkelti į šaldytuvą ir laikyti nuo 24 val. iki 48 val. kad pyragas pilnai "subręstų".
Skanaus
Mielos kepejeles! Jau seniai ieshkau recepto vienam neuzmirshtamam tortui. Sovietiniais metais jis budavo tikra stalo puoshmena.. ( gal ir dabar dar yra, nezhinau.. niekas i vestuves nebekviechia... visi ishsizhenije jau...:-) taigi... jis budavo dviaukshtis... baltas, puoshtas rozhytemis, bet esme jo - jo vidus! Ji galima butu pavadinti beze/ megergu / rieshutu mase... kietas ir siaubingai skanus! Ar zhinote kas jo recepta??? Pasidalinkie! Buchiau labai dekinga