QUOTE(martini_girl @ 2011 01 22, 17:53)
Sveikos merginos!
Jau kuri laika sekiau jusu temas ir nusprendziau parasyti

Labai noreciau susideti breketukus, bet mane kankina keli klausimai...Pirmiausiai, mano dantukai nera labai kreivi, kaip pvz, paskutineje foto, kur tu dantu iki galo net ir neistiesino...Na, ir nezinau ar verta juos detis, kai labai dideles problemos ir nera, bet man nepatinka mano antrukai, jie pasisuke gal kokiu 46 laipsniu kampu nuo pirmuku, na ir sypsena gaunas tada siaura, man sitaip grazu net silpna plati sypsena, su visais priekiniais tiesiais dantukais

Kita problema yra dantuku rovimas...mano zandikaulis tikrai pilnas, isdyge ir protiniai, ir kur slinktis priekiniams tikrai nebutu, tad manau man reiktu rauti dantis. Is vienos puses gal ir gerai, nes turiu viena krumini sestuka, kuris yra ant ribos, na plombuotas, bet jam reiktu estetinio protezavimo, tai gal jei deciaus breketus, ji reiktu salint, o estetinis protezavimas manau kainuoja kaip puse breketu kainos...gal kam buvo panasi situacija?
Na ir trecioji problema, tai kad as nuo rudens planuoju isvykti i uzsieni...kazint jei cia susideciau, ar paskui kitas gydytojas sutiktu testi gydyma nuo vidurio?nes daznai skraidyti butu keblu... Na prirasiau cia romana, bet tikiuos kas nors gales pakomentuoti ir padet apsispresti
p.s. jei ideciau savo foto dantuku, gal galetumet pakomentuot, na parasyt ar jusu manymu verta tiesintis? Tik cia as naujoke, neisivaizduoju kaip tai padaryt, reiktu dar ir paaiskinimo
Dantukus visada verta tiesintis,jeigu tik yra problemu,nors ir nedideliu. Nes kartais buna taip kad mum tie netiesumai atrodo visai menkuciai,o kai nueinam i konsultacija paaiskeja kad reikia daugiau darbo padaryt nei mes manom. O tu gal jau buvai konsultacijoj pas ortodonte?
Pas mane 6-ukas buvo prastoj buklej,gal tik 25%danties like,o ir pats dantis negyvas. Man reikejo rauti arba 6-uka arba 8-uka. Isrovem 6,nes jis negyvas plius jo kanalus reikejo pergydyti ir viena saknis lyg ir buvo jau pradejus tirpti. O 8-ukas sveikas. Problema isrovus 6-uka buna ta,kad jo tarpa labai sunku buna uzdaryti,o kartais ir lieka 1-2mm tarpas. Todel ortodontai jo nemegsta liept raut,jeigu galima issaugoti ta ir siulo.
As negyvenu LT,bet cia susidejau breketus.Sudejus skrydziu,breketu ir t.t. kainas man gaunasi beveik ta pati kaina kaip ir Anglijoj (cia kainos prasideda nuo 3500 svaru),gal net siek tiek pigiau. Tfu tfu tfu iki siol dar nesigailiu kad viska darau LT.Kas del gydymo tesimo uzsieni,hmmm...

, galiu pakomentuoti tik is savo patirties. Man niekas (is 5 skirtingu vietu) nesutiko net islindusios vielutes nukirpti,tai apie gydymo tesima net kalbos negali buti. Kaip MEZONE minejo,kiekvienas ortodontas turi susidares savo gydymo plana,todel jiem labai sunku periimti vienas kito klienta ir testi gydyma nezinant kas,kur,kaip ir kiek padaryta.Bent jau man taip buvo paaiskinta. Cia aisku,mano tokia patirtis,bet gal kitiem kitaip.
Papildyta:
QUOTE(gabiux25 @ 2011 01 22, 20:43)
Dantukus visada verta tiesintis,jeigu tik yra problemu,nors ir nedideliu. Nes kartais buna taip kad mum tie netiesumai atrodo visai menkuciai,o kai nueinam i konsultacija paaiskeja kad reikia daugiau darbo padaryt nei mes manom. O tu gal jau buvai konsultacijoj pas ortodonte?
Pas mane 6-ukas buvo prastoj buklej,gal tik 25%danties like,o ir pats dantis negyvas. Man reikejo rauti arba 6-uka arba 8-uka. Isrovem 6,nes jis negyvas plius jo kanalus reikejo pergydyti ir viena saknis lyg ir buvo jau pradejus tirpti. O 8-ukas sveikas. Problema isrovus 6-uka buna ta,kad jo tarpa labai sunku buna uzdaryti,o kartais ir lieka 1-2mm tarpas. Todel ortodontai jo nemegsta liept raut,jeigu galima issaugoti ta ir siulo.
As negyvenu LT,bet cia susidejau breketus.Sudejus skrydziu,breketu ir t.t. kainas man gaunasi beveik ta pati kaina kaip ir Anglijoj (cia kainos prasideda nuo 3500 svaru),gal net siek tiek pigiau. Tfu tfu tfu iki siol dar nesigailiu kad viska darau LT.Kas del gydymo tesimo uzsieni,hmmm...

, galiu pakomentuoti tik is savo patirties. Man niekas (is 5 skirtingu vietu) nesutiko net islindusios vielutes nukirpti,tai apie gydymo tesima net kalbos negali buti. Kaip MEZONE minejo,kiekvienas ortodontas turi susidares savo gydymo plana,todel jiem labai sunku periimti vienas kito klienta ir testi gydyma nezinant kas,kur,kaip ir kiek padaryta.Bent jau man taip buvo paaiskinta. Cia aisku,mano tokia patirtis,bet gal kitiem kitaip.
Pagalvojau ir prisiminiau,kad cia visai neseniai viena mergina buvo rasius,kad jei breketus sudes LT,o gydyma tes (paverzimai ir t.t) amerikoj (jei neklystu). Bet ji lyg ir sake kad jau esa viska suderinus su abiem ortodontais.