QUOTE(laikrastis @ 2013 03 13, 23:58)
Šilumos poreikis - prie 0C temperatūros lauke, sukūrendavau per parą 15kg pjuvenų briketų - tada 2-ame aukšte turiu vakare apie 23C, ryte 18C. pirmame aukšte vėsiau. Prie -10C sukūrendavau 25kg briketų.
Gerai apsiltintame name su masyviomis sienomis salciu metu temperatura viduje krenta per para 1-2 laipsniai. Idomu butu paskaiciuoti kiek cia butu kilovatu

Jeigu pas mus namie butu 23 laipsniai tai isproteciau nuo tokio karscio. Gerai, kad jus mazu vaiku neturite, nes sirgtu ir sirgtu. Zmonai as grieztai pasakiau, kad bus 18. Maziau negalima, nes prasideda problemos su pelesiu. Nepatinka - uzsidek kailinius. Kitu atveju yra laisvas kambarys, kuriame tik ir butu pagal zmonos norus temperatura.
QUOTE(ed@ @ 2013 03 13, 14:59)
Galiu pasiūlyti kitą variantą. Kanadečiai gamina gruntas-oras šilumos siurblius nuo 2.4 kW galingumo. Priedo - nereikės išmesti ~10 t. Lt grindinio šildymo įrengimui.
As galiu diskutuoti koki sildyma isirengti, bet niekada nesutiksiu atsisakyti grindinio sildymo. Mano 180m2 grindims suejo 1,000m Henco d18 vamzdelio uz 3,600 litu, 2 kolektoriai 2x700 litu, darbas 2,000 litu. Buciau pats issivedziojes su pagalbininku, bet kaip tycia tuo metu susilauziau koja.
Bet gruntas-oras yra idomus variantas. Ypac turint rezerva greziniuose ir rekuperacine sistema. Sioje temoje buvau idejes savo paskaiciavimus rekuperatoriaus su 460w imontuotu silumos siurbliu. Gavosi, kad labiau apsimoma naudoti grynai elektrini sildytuva, jeigu nesi uzsispyres ora sildyti iki 30-35 laipsniu.
Pradeti reiketu nuo irenginio kainos, nes gali buti, kad is karto praeis noras.
QUOTE(ed@ @ 2013 03 13, 16:45)
Nerašykite nesąmonių. Šiltuose namuose galioja te patys fizikos dėsniai, kaip ir bet kuriuose kituose.
...
Gal įtikinau, kad tikrai neverta bijoti galios trūkumo?
Is kategorisko pareiskimo matosi, kad projektuotojas. Senais laikais, budavo privaro i priduodama objekta darbininku be skaiciaus. Karta atsitiko taip, kad teko 3 brigadininkams nuo ryto dirbti kartu. Iki pietu visi trys susipyko ir susimuse
As nebijau galios trukumo, nes rezerve turiu krosni. O uzmestas 1,5-2kW rezervas turi savo salininkus tarp pasyviu namu propaguotoju. Ir dar. Norvegijoje oficialiai skaitoma, kad 80% namo nuostoliu iseina pro nesandarumus.
Projektuotojai skaiciuoja, bet paskui atsizvelgia i minimalius konstrukcinius reikalavimus. Ta ir parasiau, kad greztis man reikia iki 80m. Tokio gylio grezinio man neuztenka. Todel gresiu dar viena 80m grezini. Kaip bus igyvendinta praktiskai ir vel neaaisku, nes gali uztaikyti ant apmens ir busiu priverstas tureti viena normalu, o kita sutrumpinta grezini.
Renkantis Nibe su 160 litru boileriu tera minimalus 7kW galingumo pasirinkimas. Reikia kaip minimum 140m gylio grezinio. Negaleciau sukisti 34,000 i Nibe tai tikrai klausimu man nekiltu. Dabargi bijau pasijusti kvailiu pasirinkes 2 kartus brangesni sprendima.