Įkraunama...
Įkraunama...

Šilumos siurbliai

QUOTE(Vilienė @ 2011 01 03, 14:12)
Dabar jau super Grand prisijungė, tai temoj liūdna nebebus smile.gif  Marazmai pilsis (ir jau pilas) STEREO smile.gif

Su žmonės kalbi normaliai, o kai kas vis karts nuo karto nori įkąsti. Vienas tokių - Vilienė (ar Vilienius). Lyg ir moteriška galūnė, bet kalba kaip vyras. Gal koks transvestitas, o gal pasyvus, t.y. PN?
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2011 01 03, 14:13)
Ai man Grand netrukdo smile.gif vis ką nors naujo parašo ir ne visada ne į temą smile.gif Ir žmogus domisi, skaito, reiškiasi, viskas su juo OK mano manymu. Negali gi žmogus viską iš kart išstudijuoti, reikia laiko.

Ačiū už gerą žodį. Mano požiūris labai paprastas: 100 kartų pamatuok, o tada pjauk. Todėl ir dėliuoju labai skirtingus šildymo ir namo sandarumo, vatos niuansus, kaip ir skaičiuoju vertas ne vertas rekuperatorius, kokie kokių sistemų privalumai ir trūkumai ir t.t.. Nes čia daugelio paklausius, tai vos kas naujo rinkoje atsiranda, tai tuoj turi užsisakyti. Aš nenoriu būti pionierius, nes tam neturiu tiek pinigų. Geriau tegul kiti eksperimentuoja, o aš įsiklausysiu į jų patirtį (būtent asmeninę patirtį, o ne tik teorinius svaičiojimus) ir tuomet teisingai pasirinksiu. Toks mano požiūris ir ne tik statant namą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Grand: 03 sausio 2011 - 13:16
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 13:36)
Štai jums ir senojo geroji pinigų netaupanti ir nuo milijonų apskretusi Europa. O čia pasiklausai Evoy, tai iš viso šildymo sistemų nereikia. Paklausyk tokių ekspertų, tai paskui visą gyvenimą nagus grauži arba skubėsi parduoti namą, nes gyventi jame nebus galima.

Gerb Grand. Ko gero paskutinį kartą į Jus kreipiuosi taip pagarbiai, nes norėčiau išvysti Jūsų teiginio „pasiklausai Evoy, tai iš viso šildymo sistemų nereikia“ patvirtinimą- kur konkrečiai apie tokią nesąmonę bent užsiminiau. Jei vis tik nesugebėsite: prie „žurnalistas“ pridėsiu „Miunchauzenas“, ir pasižadu nesikreipti į Jus kitaip, kai „žurnalistas Miunchauzenas“.

P.S. Moteriškė užklausė labai konkrečių dalykų. Tai ne: prilindo visokių fantastų alkoholizmą propaguojančių biesų- ir temą pavertė eilinėmis pjautinėmis.
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2011 01 03, 14:29)
Gerb Grand. Ko gero paskutinį kartą į Jus kreipiuosi taip pagarbiai, nes norėčiau išvysti Jūsų teiginio „pasiklausai Evoy, tai iš viso šildymo sistemų nereikia“ patvirtinimą- kur konkrečiai apie tokią nesąmonę bent užsiminiau. Jei vis tik nesugebėsite: prie „žurnalistas“ pridėsiu „Miunchauzenas“, ir pasižadu nesikreipti į Jus kitaip, kai „žurnalistas Miunchauzenas“.

Ir vėl be užgaulijimų - nė žingsnio. Matyt Lietuvoje reikėtų kiekvienus metus skelbti tolerancijos metais kasmet, tai gal po kokių 10-15 metų ir pasikeistų situaciją į gerą pusę.

O kad nereikia šildymo sistemų jūs teigiate PN temoje. Ir ne tai kad teigiate, bet iš esmės vos ne kas dešimatem poste peršate tokią mintį. Švedai, suomiai, vokiečiai ir tie patys lietuviai, kurie yra pastatę kelis PN be šildymo sistems neišverčia, o jūs visiems aiškinate, kad nereikia šildymo sistemos. Kartais dar pasakote, kad galima pasišildyti elektrą, bet pagal jus - tai ne šildymo sistema. Tai tiesiog elektra.
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2011 01 03, 13:44)
Cia visi kalba su teoriniais skaiciais ir t.t. o kur tie zmones kurie yra isirenge sias sistemas? Noretusi geriau is ju sizinoti, kiek jiems kainavo toksai dalykas isirengti, kiek realiai sumoka uz elektra, kokia siluma buna per didziausius salcius namuose, kokius plotus sildo ir kaip nama isirenge t.y apsisilde, nes teorija yra viena, o praktika yra kita, nes vienoje temoje apie ta elektrodini sildyma ar kaip ji ten vadina skaiciau, kad teorija rodo viena o praktika kita sesis kartus elektros daugiau suvartoja.

Bijau, kad Jums nelabai pavyks. Nebent atsilieps normaliai apšiltintame name įsirengę ŠS. Realybė yra tokia, kad LT pirma pasistato „dėžutę“ (kuri dažniausiai nė netemps iki B klasės)- ir bando tokį „energijos rijūną“ apženyti su „pataupytu“ ŠS/geoterminio/orinio išpildymu. Aišku, kad rezultatas nebus įkvepiantis- kWh tai juk vis vien teks padengti. Mergina05 kvadratūros atveju: ką labai padėtų ŠS, jei tektų dengti didesnį kaip ≈ 22.000 kWh metinį poreikį su ŠS COP'u apie 3 (nedaug kas LT ir tokį sugebėjo perlipti)?

Žodžiu. Greičiausiai neverta kokias tai išvadas daryti pagal ne visais punktais idealius išpildymus. Jei norite pasistatyti ŠS, kuris neliūdins Jūsų- orientuokitės į daugmaž padorius pvz. užsienyje. Jei tokie dalykai domina- monitoringo (tame tarpe realiu laiku)- tikrai netrūksta. Įsirengsite normalią sistemą normaliau apšiltintame name- ir tapsite sektinu pvz. LT. Kitu atveju- galite tikėtis tik komforto, kurį pilnai užtikrina ir dar visa eilė katilų. Tačiau bet kuriuo atveju: prioritetas turėtų būti šilumos nuostolių mažinimui- o ne kWh gamybos procesui.

P.S. Nėra jokios teorijos, kad superbritvos pagamina bent 0,0...01 šilumos kWh daugiau, nei sunaudoja elektros kWh. Elementarus лохотрон'as- ir tiek žinių.
Papildyta:
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 14:34)
O kad nereikia šildymo sistemų jūs teigiate PN temoje.

Parodykite nors vieną tokį mano postą. Kitaip- kaip ir žadėjau...
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 03, 14:12)
Ok supratau - traukiuos smile.gif o tai kalbeti bandoma apie viena, o viskas baigias eilini karta musiais... smile.gif

Jūs man ir kitiems siūlote (netgi iš esmės peršate granulinį katilą), o pats kalbate, kad net ir milijoną laimėjęs darytumėte KK, nes GKK - tik rezervas. Tai kur logika: parduodu GKK , bet net ir turėdamas melejoną daryčiau KK? Man tai elementariai galiai nesueina. Čia tas pats, kad parduodu Žigonus ir visiems juos giriu, bet pats važiuoju su senu Passatu. Jūs logika ir veiksmiai tai akivaizdžiai atspindi.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 14:12)
Nu čia ir dėjote. Granulės Lietuvoje kainuoja visiškai tiek pat, kiek ir likusioje Europoje, t.y. mes mokame už granules europonėmis kainomis. Tai faktas, kurį tikrai turėtų žinto GKK prekiaujantis asmuo. Nustebinot savo neišmanymu.

O be to aš kalbėjau ne apie dujų ar paprastą KK reikia rinktis. Ne čia šiuo pakastas. Aš kalbėjau apie patį principą - KK su didele akumuliacine talpa ir saulės kolektoriais. Beje, KK arba GKK tie patys vokiečiai naudoja ir PN, kuomet pasigamina dalį trūkstamos energijos (šilumos ar ruošdami karštą vandenį).

Na kas cia dejo?
Yra salys kur yra subsidijos ir tom paciom granulem. Taip kad nereikia apie neismanymus.

Bet kaip Jus TOTALIAI kartais nusisnekat (nusisneku ir as, bet nesakau tuomet kad kitas nusisneka)
"O be to aš kalbėjau ne apie dujų ar paprastą KK reikia rinktis"
Gal paziurekit ka reiskia duju generacija ir duju kondesacija....
Viskas nebegaliu... kur Jus ateinat ten nebegaliu skaityti - truksta kantrybe (nors gyvenime esu pratrukes tik du kartus...)
Papildyta:
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 14:40)
Jūs man ir kitiems siūlote (netgi iš esmės peršate granulinį katilą), o pats kalbate, kad net ir milijoną laimėjęs darytumėte KK, nes GKK - tik rezervas. Tai kur logika: parduodu GKK , bet net ir turėdamas melejoną daryčiau KK? Man tai elementariai galiai nesueina. Čia tas pats, kad parduodu Žigonus ir visiems juos giriu, bet pats važiuoju su senu Passatu. Jūs logika ir veiksmiai tai akivaizdžiai atspindi.

NEBEGALIU!!!!!!!!!
KAIP PASAKE USPASKICHAS "TUPAS ZURNALISTAS!!!!!!!"

KK - TURIU MISKO>ALIO SKAITOM!!!!!!!!!!!!!

GRANULINIS - REZERVAS>NES TURIU MISKO!!!!!!!!

TAMSTA NIEKO NESUPRANTAT APIE SILDYMA, NA NEBEGALIU..... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 03, 14:53)
Na kas cia dejo?
Yra salys kur yra subsidijos ir tom paciom granulem. Taip kad nereikia apie neismanymus.

Bet kaip Jus TOTALIAI kartais nusisnekat (nusisneku ir as, bet nesakau tuomet kad kitas nusisneka)
"O be to aš kalbėjau ne apie dujų ar paprastą KK reikia rinktis"
Gal paziurekit ka reiskia duju generacija ir duju kondesacija....
Viskas nebegaliu... kur Jus ateinat ten nebegaliu skaityti - truksta kantrybe (nors gyvenime esu pratrukes tik du kartus...)
Papildyta:
NEBEGALIU!!!!!!!!!
KAIP PASAKE USPASKICHAS "TUPAS ZURNALISTAS!!!!!!!"

KK - TURIU MISKO>ALIO SKAITOM!!!!!!!!!!!!!

GRANULINIS - REZERVAS>NES TURIU MISKO!!!!!!!!

TAMSTA NIEKO NESUPRANTAT APIE SILDYMA, NA NEBEGALIU.....  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Prie ko čia subsidijos? Jei mes mokame tiek pat už granules, kiek ir likusi Europa, tai reiškia, kad kaina visur yra vienoda. O jūs čia kažką išvedžiojate. Aš gal ir susikompramitavau jūsų akyse, bet jūs kaip GKK ekspertas susikompramitavote visų akyse: parduodu granulinius katilus, bet pats šildyčiausi tik kieto kuro katilu, nors ir turėčiau melejoną. Šis sakinys ir pasako visą esmą. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 03, 13:11)
Namas:
Isplanavimo nekeisciau (kazkaip susigyvenau).
Pakeisciau langus
Gal vedinima

Sildymo sistema (cia mano arkliukas) smile.gif
1.Saules kolektorius (be uzlenkimu su kolbom) su 200-300 boileriu
2. KK katilas (turiu misko - gal pagrindas)
3. Granulinis automatinis (rezervas)
4. zidinys su vandens konturu (kartais papildymas)

visi 4 punktai apjungti i 1-2m3 akumuliacine.

SS vietos nera mano svajoneje

Tai kas čia TŪPAS? Jūsų teiginys nr. 2 (KK - nes turiu miško) ir teiginys Nr. 3 (granulės - rezervas). Nu ir tūpas garnulistas papuolė. Ryte rašo vieną, o po pietų kitą. Ar vis dar naujieji smegenis drumsčia?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 03, 14:53)

TAMSTA NIEKO NESUPRANTAT APIE SILDYMA, NA NEBEGALIU..... 

Aš jus įspėjau smile.gif Nežinoma savybė - žurnalistas seksologas, paskaitęs rašinius nustato negalavimus smile.gif
Aš irgi stengiausi, gilinausi, patarinėjau, et... tepasiunta. Net atpasakoti nesekas. Šokinėja nuo vieno maksimumo prie kito, nesiklauso, neskaito tik pila kaip ryla tą patį per tą patį...
Papildyta:
Paskutinius du lapus admin galėtų ištrynti - vien marazmas ne į temą. Temos autorė pasius. Gerbiamieji (negerbiamieji irgi) susiimkime. Nebenuklyskite daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 03, 15:10)
Aš jus įspėjau smile.gif  Nežinoma savybė - žurnalistas seksologas, paskaitęs rašinius nustato negalavimus smile.gif
Aš irgi stengiausi, gilinausi, patarinėjau, et... tepasiunta. Net atpasakoti nesekas. Šokinėja nuo vieno maksimumo prie kito, nesiklauso, neskaito tik pila kaip ryla tą patį per tą patį...
Papildyta:
Paskutinius du lapus admin galėtų ištrynti - vien marazmas ne į temą. Temos autorė pasius. Gerbiamieji (negerbiamieji irgi) susiimkime. Nebenuklyskite daugiau.

Pasiduodu, su Jumis gaunas diskutuoti, nors ir daznai issiskiria nuomones, su ta persona tai kaip katina mokint kalbet....
O cia zmogus - laimi milijona ir galvoja kaip ji isleist - as galvoju kaip islaikyt kuo didesni kieki smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 14:20)
...o aš įsiklausysiu į jų patirtį (būtent asmeninę patirtį, o ne tik teorinius svaičiojimus) ir tuomet teisingai pasirinksiu.

Pažadai, pažadai, pažadai... Kada vykdysit, patylėsit arba klausit užuot šiukšlinęs?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 03, 15:10)
Aš jus įspėjau smile.gif  Nežinoma savybė - žurnalistas seksologas, paskaitęs rašinius nustato negalavimus smile.gif
Papildyta:

Be užgauliojimų - ne žigsnio. Pats paprašo, kad atsiprašyčiau. Atsiprašau. Tačiau po kelių savaičių laukinė statybioro prigimtis išlenda - ir vėl su mėšlinais batais į svetainę brenda ir rėkia: kur mano plaktukas? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2011 01 03, 15:01)
Tai kas čia TŪPAS? Jūsų teiginys nr. 2  (KK - nes turiu miško) ir teiginys Nr. 3 (granulės - rezervas).  Nu ir tūpas garnulistas papuolė. Ryte rašo vieną, o po pietų kitą. Ar vis dar naujieji smegenis drumsčia?

o kas TUPAS?
jeigu as turiu misko, tai tegul man isvartos ir kita mediena puva?
jeigu as nenoriu siuo metu kurti KK, tai tegul granules sildo man namus, kol atsiras noras kurti.

Kada DASILS kad mane aprupina GAMTA kuru ir as tuo naudojuos?
Atsakyti