QUOTE(Gegas @ 2011 07 17, 00:41)
as irgi tik tik baigiau
3kg gavosi
galesim ryt dabar.
tik viena problema apturejau - saldymas
uzsalti nepeja, kol padarau nauja porcija, tai visas vakaras buvo - minkau/saldau
Papildyta:
nelabai supratau, bet labai sudomino
tingine is prigimties, tai tikrai praverstu toks variantas
As kai saldau, koldunams paskiriu tiesiog atskira saldiklio deze. Susipjaustau celofano maiseli arba imu tos maistines pleveles. Ir dedu: koldunu sluoksnis, plevele, truputi miltu, koldunai, pleveile, miltai. Susala puikiai, nesulimpa, nesusispaudzia. Paskui, jau susalusius, galima ir i maiseli ar dezute, jei vietos stinga
O tinginio koldunus pabandysiu paaiskinti, jei tik pavyks suprantamai:
Tesla iskocioji i dideli viena keturkampi "blyna" (kaip paprastai koldunams, tik stengtis staciakampio forma pagauti). Ant virsaus dejau pagaminto farso. Tuomet suvyniojau i roleta, na kaip vyniotini. Krasta gerai prilipinti, kad neissivyniotu. Ir supjausciau 2 cm gabaliukais kazkur. Vandens virimui reikai nedaug, tik kad apsemtu. I verdanti sudejau tuos "koldunus". Tik va neprisimenu, kaip maisiau

Berods puoda pasukiojau tiesiog, kad nepriliptu, na ir standartiskai, apie 10 min virimo. Siaip visiskai negarantuoju, kad jie neissilakstys ten, nes pamacius recepta man buvo neitiketina, kad juos taip isvirti galima ir mesa viduje lieka

Bet kai gavosi, buvau labai nustebinta

Nors seimyna sake, kad nors ir skonis nesiskiria, tikrus koldunus balgyti maloniau