Įkraunama...
Įkraunama...

Koldūnai, - kaip daryti, virti, kepti?

Laba diena,

pamačiau kaip paprastai ir lengvai gaminami koldūnai su tomis plastmasinėmis koldūninėmis smile.gif

norėčiau paklausti - kokio dydžio gaunasi koldūnai darant su plastmasine ir su metaline koldūnine smile.gif?

ir kuri Jums labiau patinka smile.gif?
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2011 06 26, 16:11)
norėčiau paklausti - kokio dydžio gaunasi koldūnai darant su plastmasine ir su metaline koldūnine smile.gif?



Man metaline pajuodavo ir teko ismesti, bet plasmasine (ta paprasciausia is rimi) puikiai ir jau senai tarnauja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepos dukra @ 2011 06 26, 15:11)

norėčiau paklausti - kokio dydžio gaunasi koldūnai darant su plastmasine ir su metaline koldūnine smile.gif?

ir kuri Jums labiau patinka smile.gif?

aš turiu tą plasmasinę, kur čia foto buvau įdėjus, nedidukai jie, gal kaip 2 lt moneta dydžio, jei ne mažesni.. nesunku man visai, kai tešlą gerą atradau, pasidarau keliems kartams, paskiau vėl pamiršti.

Plasmasinė geresnė tuom, kad jie mažesni gaunas, skaniau man, ir vienu kartu nemažai pasidarai.
Metalinė geresnė, jei nori didesnių koldūnų.
dabar metalinės nebeturiu, bet ir nepasigendu.
Atsakyti
Koks gi čia skanumas, kai tešla iš vandens ir miltų hihihi.gif tas pats su makaronais: juk labai didelis skonio skirtumas yra, kur sudėty tik vanduo ir miltai, o kur kiaušiniai dar rolleyes.gif Tikri koldūnai turi būti ir iš kiaušinio, ir iš pieno, o tešlai reikia leisti pastovėti kurį laiką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2011 01 26, 22:27)
Be kiausinio - ar tas kibumas karsto vandens deka is miltu atsiranda  unsure.gif


Visada koldunams tesla be kiausinio darau g.gif Apskritai visuomet darau miltai, vanduo, druska, tik vandeni pilu ne karsta, o silta. Daziausiai is akies vandens pilu, miltu imu kilograma, nes visuomet prisisaldau keliems kartams ax.gif

Viena karta bandziau "tingius" koldunus, kai visas teslos lakstas iskociojamas, ant jo plonai dedamas farso sluoksnis, suvyniojama i roleta, supjaustoma gabaliukais, kaip vyniotini tiesiog ir tada verdama. Netikejau, kad visa tai neissivartys, bet vualia... Tiesiog pilti reikia nedideli kieki vandens ir tuos vyniotinukus sudeti stengtis vienu sluoksniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 13 liepos 2011 - 14:00
as irgi tik tik baigiau blink.gif
3kg gavosi biggrin.gif
galesim ryt dabar.
tik viena problema apturejau - saldymas
uzsalti nepeja, kol padarau nauja porcija, tai visas vakaras buvo - minkau/saldau cool.gif
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2011 07 13, 14:51)
Viena karta bandziau "tingius" koldunus

nelabai supratau, bet labai sudomino bigsmile.gif
tingine is prigimties, tai tikrai praverstu toks variantas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegas @ 2011 07 17, 00:41)
as irgi tik tik baigiau  blink.gif
3kg gavosi  biggrin.gif
galesim ryt dabar.
tik viena problema apturejau - saldymas
uzsalti nepeja, kol padarau nauja porcija, tai visas vakaras buvo - minkau/saldau  cool.gif
Papildyta:

nelabai supratau, bet labai sudomino  bigsmile.gif
tingine is prigimties, tai tikrai praverstu toks variantas  bigsmile.gif


As kai saldau, koldunams paskiriu tiesiog atskira saldiklio deze. Susipjaustau celofano maiseli arba imu tos maistines pleveles. Ir dedu: koldunu sluoksnis, plevele, truputi miltu, koldunai, pleveile, miltai. Susala puikiai, nesulimpa, nesusispaudzia. Paskui, jau susalusius, galima ir i maiseli ar dezute, jei vietos stinga smile.gif

O tinginio koldunus pabandysiu paaiskinti, jei tik pavyks suprantamai:
Tesla iskocioji i dideli viena keturkampi "blyna" (kaip paprastai koldunams, tik stengtis staciakampio forma pagauti). Ant virsaus dejau pagaminto farso. Tuomet suvyniojau i roleta, na kaip vyniotini. Krasta gerai prilipinti, kad neissivyniotu. Ir supjausciau 2 cm gabaliukais kazkur. Vandens virimui reikai nedaug, tik kad apsemtu. I verdanti sudejau tuos "koldunus". Tik va neprisimenu, kaip maisiau g.gif Berods puoda pasukiojau tiesiog, kad nepriliptu, na ir standartiskai, apie 10 min virimo. Siaip visiskai negarantuoju, kad jie neissilakstys ten, nes pamacius recepta man buvo neitiketina, kad juos taip isvirti galima ir mesa viduje lieka biggrin.gif Bet kai gavosi, buvau labai nustebinta ax.gif Nors seimyna sake, kad nors ir skonis nesiskiria, tikrus koldunus balgyti maloniau blush2.gif
Atsakyti
o aš tai šaldant nededu juokių sluoksnių, paprasčiausiai į maišiuką, šiek tiek miltų ir psio. kai sušala, supurtau, kad atšoktų visi ir gerai, niekas nesusispaudžia..
Atsakyti
as isdelioju graziai visoje saldymo kameroje o paskui i dezute ir viskas:)
Atsakyti
QUOTE(devolesa @ 2011 03 13, 12:53)
o tešlą dariau pagal superinį receptą:

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė verdančio vandens
žiupsnelis druskos.



man si tesla nelabai,tik tiek kad lengvai susiminko
Atsakyti
O sakykit,koks būtų galiojimo laikas naminių koldūnų? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(TSB @ 2011 08 25, 23:27)
O sakykit,koks būtų galiojimo laikas naminių koldūnų? g.gif  blush2.gif


kol suvalgot arba kol dingsta elektra ir koldunai atsyla lotuliukas.gif
Atsakyti