Įkraunama...
Įkraunama...

Gastritas

Aš čia gal ne į temą, nes diagnozę sau pati nusistačiau blush2.gif bet kažkas su skrandžiu tikrai yra negerai. Man jau taip būna, kad jei peralkstu, tai skrandis sustoja ir vsio - nevirškina. Valgyt lyg ir norisi, bet paskui viską turiu atgal iškrapštyt, nes būna taip blogai, kad oi oi oi. Pradžioj potokio nevirškinimo dieną sriubytėm pasimaitindavau ir viskas būdavo tvarkoj, o dabar užeina taip skrandį maudžia ir nesuprantu, kas čia yr. Ar čia rūgštys, ar ar čia dar kas nors.
Gal kam dar taip būna help.gif
Atsakyti
Šiandien man nustatė gastritą, nors nėra išvardintų požymių, tokių kaip skausmai, vėmimas ir pan. man tik ėda rėmuo unsure.gif

Klausimas sergančioms,
ko nevalgyt ir ką valgyt, o tai man gydytojos priėmimo laukti dar 1,5 savaitės.
Atsakyti
niekaip nesuprantu ar man cia padidinto ar sumazinto rugstingumo gastritas g.gif gal moterytes kurios turi kuri viena galetu parasyti kuo skiriasi.man skrandi ziauriai maudzia,rugstys aukstyn kyla retai kada,tik jau labai ziauriais atvejais. pykina, ka be suvalgai stoja skrandis....buna tokie priepuoliai kad rakina visa pilva ir atrodo ikvepti negali. bet tai praeina tai vel atsiranda kas kelis menesius. dabar vienas is tu periodu verysad.gif pastebejau kad zmones su skrandzio problemom turi pajuodusius paakius ir isblyskusia oda schmoll.gif (cia tik siaip pastebejimas). kai jau praeina blogiausia tai geriausias maistas trinta bulviu,morku vistienos sriuba, kai gulejau ligoninej tai duodavo pieniskos sriubos, dziuvesiu su arbata kisieliaus ir garuose virta mesos kukuli doh.gif
Atsakyti
Gydytis skrandžio problemas reikėtų pradėti nuo gydytojo - gastroenterologo. Tik ištyrus skrandį, galima skirti gydymą. Turiu ir aš problemą - padidintą rūgštingumą, kuris negydomas pragraužia opelę skrandyje. Kreipusis į gastroenterologą, man buvo nustatyta skrandžio opelė ir rasta skrandyje Helico bakterija. Tai va, ši bakterija gydoma tik antibiotikais, kad ir bebūtų gaila. Taip pat yra eilė vaistų, kurie reguliuoja rūgštingumą. Tačiau labai yra svarbu nustatyti ar ta žaizdelė yra nesupyktybėjus, nes tada visai kitoks gydymas skairiamas, o tą nustato paėmus biopsiją. Skrandžio tyrimas nėra malonus, tačiau kas labai bijote, jį galima su narkoze, tada nieko nejausite. Man reikėjo tą žarnelę ryti, bet ir į kitą galą kišti, todėl šios dvi procedūros buvo atliktos su narkoze, tai visai blogų pojūčių nesukelia.
Dabar jau bakterijas esu išsigydžiusi, tačiau rūkštingumas kartais vis dar vargina, ypač po saldumynų.
Atsakyti
labutis, dėkui už patarimus visoms 4u.gif , nes ir man jų prireikė. MB jau keletą mėnesiu kankina skrandžio skausmas, o pas gydytoją tik neseniai prikalbinau nueiti.Rado skrandyje opų, dabar geria vaistukus bet nelabai padeda, tai nuo rytdienos gydymo imsiuos aš, plikysiu sėmenų, dar girdėjau kad padeda Jadvygos arbatos, bet pas mus nėra jų pirkti, būna tik per visokias muges. dėl maisto tai reikia vengti aštraus, sūraus, kepto,karšto, labai šalto, gazuotų, šviežių daržovių ir vaisių.tinka košės, pieno produktai, troškinta, virta mėsytė, daržovės-švelnus maistas.
sveikatėlės visoms ir ramaus gyvenimėlio 4u.gif
Atsakyti

Turi ir aš problemų su skrandžiu,man taip pat gastritas , dabar geriu NEXIUM, gal atsilieptumėte kuri gydėtės šiuo vaistu? Sako, tai naujos kartos vaistas, kaina jo didelė, anksčiau gėriau omep, bet šį kartą gydytoja išrašė nexium,kažin ar nebūsiu gydytojų ir farmacininkų suokalbio auka?
Atsakyti
Sveikos smile.gif o gal ka zinote apie ryziu nuovira kaip gastrito gydymo priemone? Girdejau, kad padeda. Gal kas bandet?
Atsakyti
Nexium gėriau, tai naujos kartos vaistas, bet veiklioji medžiaga yra omeprazolis, tokia pati kaip ir Ultop, tik kaina gerokai skiriasi. Nors vaistininkai sako, kad Nexium yra labiau išgrynintas ir pan. Man tai tinka ir Nexium ir Ultop. Jeigu yra galimybė, galvočiau reikia pirkti Nexium, o jeigu pinigėlių reikia kitur, Ultop tiks puikiausiai.
Atsakyti
jus susidurusios visos su skrandzio ir virskinimo bedom. gal galetu kuri rekomenduoti gera gydytoja kaune (tikriausiai reiktu pradet nuo gastroenterologo), kuris padetu vyrui issiaiskint skrandzio ir virskinimo bedas g.gif Aciu
Atsakyti
Gal parasytum trumpai kas yra,ka skauda? Deja, parekomenduoti nieko negaliu,nes paciai reikia to paties ,tik vilniuje..
Atsakyti
Ir man reikia gero gastroenterologo vilniuje.Laukiu jusu patarimu,rekomendaciju.
Atsakyti
Man ir ta pacia liga nustate, nors ir nekyla man jokios rugstys, pilva buna kad ispucia, nezinai ne kur detis... bet va kas blogiausiai, kad skauda virsutineje pilvo dalyje kaireje puseje po sonkauliais, atrodo kad koks guzas butu... dare echoskopija, nieko blogo nerado, isskyrus akmenuka 0,3 cm dydzio inkste, bet nuo skaudeti negali, taip sake gydytojai... o va dare skrandzio tyrima, rado bakteriju... israse pora antibiotiku ir dar viena vaista menesiui gerti... bet jus cia dauguma rasot, kad nieko nepadeda tie vaistai, tai ar is vis apsimoka juos pirkti? gal pradzioj pameginti su linu semenimis? tiesa, o jums nuo gastrito kompensuojami vaistai ar ne? man israse nekompensuojamus, nors vaistineje sake, kad visi jie turetu buti kompensuojami...
tiesa, as buvau pas Skiraitiene Dainavos poliklinikoje, laaabai nemaloni gydytoja, nieko neinformuoja paciento apie jo liga, sako ka tu nesimokei mokykloje kas yra bakterijos ir t.t. dovanu megeja smile.gif tikrai nepatarciau rinktis toki gastroenterologa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaileta: 20 birželio 2008 - 10:01