Įkraunama...
Įkraunama...

Gastritas

Vaistai yra kompensuojami,man išrašė omeprozoli(gaseka),ranigasta.
Ji PRIVALO išrašyti vaistus i kompensacijų pasą,tai ne nuo jos sprendimo priklauso!!!
Atsakyti

Vienus vaistus kompensuoja kitus ne, pvz.Nexium (man buvo toks israsytas) nekompensuoja,nors jo kaina oxo...o.O kitas gyd. veliau man israse Gaseka ( omeprozolis veiklioji medziaga),tai sitas jau buvo kompensuojamas,nors yra pigesnis gal dvigubai. O vaistus gerti butinai reikia,jei tuo labiau nustate,kad yra bakterija,kuri yra klastinga,ja iveikia tik antibiotikai,deja, linu semenys cia nepades.Mano mama isbande visokias liaudiskas priemones,bet niekas nepadejo,teko gerti antibiotikus,nes neturejo kito pasirinkimo.Man taip pat teko gerti, dabar bakterijos jau nera,tik pavasari-rudeni gastritas paumeja, tai vis tenka pagerti vaistus ..
Atsakyti
As irgi turiu padidejusi rugstinguma ir gastrita jau nuo vaikystes. Mano smptomai tokie: sunkumas skrandyje, sustoja skrandis nuo sunkiai virskinamu produktu, o nuo vyno, sampano pradeda labai grauzti skrandi. Man gastritas kartojasi kelis kartus per metus,dazniausiai pavasari ir rudeni nuo oru pasikeitimo kazkoks paumejimas ligoms ir aisku po sesijos verysad.gif As is tikruju labai daug domejausi sia liga ir siaip man labai priimtinas sveikas gyvenimo budas, dirbau sporto klube,tai turiu tikrai daug ziniu ir patirties sia tema. Kazkas minejo gerti vandeni su druska,tai tikra nesamone,nes druska skatina kaupti organizme skyscius,tada zmogus tinsta...be to druskos isvis nerekomenduociau vartoti daug...o vandenukas tikrai gerai. Jis pravalo organizma, greiciau pasisalina ivairus slakai ir toksinai, todel kuo daugiau naturalaus vandens (jokiu budu ne gazuoto), tuo geriau smile.gif man gydytoja skiria omep ir raniberla, tai tikrai padeda. Dar geriu ta linu semenu arbata. Tikrai geras dalykas, jis beveik beskonis,kaip uzplikytas krakmolas gaunas tongue.gif Va, o del mitybos tai galiu pasakyti taip: jokio kepto maisto! Viskas virta, troskinta, sriubytes ivairios. Reikia atsisakyti riebios mesos ir zuvies, net reiketu vengti vidaus organu mesos-kepeneliu,sirdeliu ir liezuvio. Is darzoviu tai labai gerai pekino,ziediniai kopustai,morkos,bulves,salotu lapai,baklazanai,agurkai. NEgalima vartoti pomidoru( jie rugsti didina), ridiku, svogunu, marinuotu darzoviu.Ketcupo ir majonezo isvis atsisakyti. Be to,i juos deda modifikuota krakmola, galite pasiskaityti etiketese, o tai baisus dalykas. Is vaisiu tik bananas, obuolys, persikai. Jokiu budu sergant gastritu negalima vartoti citrusiniu vaisiu, ananaso. Labai gerai uogu kisieliai, kompotai. Aisku kosytes. Is pieno produktu - jogurtas, kefyras, varske. Negerai labai fermentinis suria, jis labai sunkiai virskinamas. Sviestas, grietine ner blogai, jei saikingai. Is gerimu tai didziausias priesa - gazuoti gerimai - jokiu limonadu, mixu ir pan..be to kava, kakava,sokoladas irgi nerekomenduotini...astriai negalima valgyti...valgyti reikia daznai ir po nedaug,negalima skrandzio palikti tuscio,del to ir grauzia ji...iki miego 3 valandas nevalgyti...stai tokia dieta,mielosios biggrin.gif nera jau taip ir blogai,kai pagalvoji...toki maista turetume valgyti ne tik del gastrito, bet ir del sveikos mitybos...musu visuomene ipratus labai daug, nesveikai valgyti..pvz JAponijoj beveik niekur nepamatysi nutukusiu zmoniu,nebent sumo imtynininkus biggrin.gif Japonijoj mesoj jokio riebaliuko nerasi, bet to nueikit kada i japonu restorana, jei dar nebuvot - zavi sveikas maistas...be to dar ir skanus smile.gif tikiuosi padejau mirksiukas.gif beje dar alkoholio negalima vartoti, o jei labai norite tai alaus buteliukas netgi padeda, bet ne daugiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marinuotoja: 21 birželio 2008 - 17:59
Gal kas galit pasakyti, kur atliekamas skrandžio tyrimas (žarnos rijimas) ir žarnyno tyrimas su narkoze? Ir kažkur čia skaičiau, kad Helyco bakteriją galima nustatyti iš kraujo tyrimo. Gal kuri darėtės? Nes visai nebenoriu dar kartą iškęsti tų tyrimų, o jaučiu, kad reiks.
Atsakyti
Labas moterytės mirksiukas.gif Man irgi nustatitas gastritas, teko ryti ta žarna nėštumo metų, todėl kad budama nėsčia pradėjo nežmoniškai skaudėti skrandis ir jutau visus čia aprašitus nemalonus simptomus doh.gif mano skrandis streikoja jau nuo vaikystės. Bet perskaičiau visų komentarus nesuradau kad kas nors apibudintu savo gastrita g.gif Yra ūminis ir lietinis. Mano gastritas ūminis, skrandis skauda dažniau pavasarį ir rudėnį. Bet jei valgyčiau viska kas papola tikriausiai skaudėtu nuolat.Labai žiuriu ka valgau, riebaus maisto nevalgau, majonezo labai retai,viska troškinu, verdu. Kepto maisto beveik nevalgau,jei retkarčiais varškes blynus iškepu. Alkoholio nevartuoju schmoll.gif gazotu gerimu irgi ne schmoll.gif O mineralinio negazoto vandens išgeriu apie trys litrus per dieną. Va ko neatsisakau tai kavutės, bet visada ja balinu pienų, negeriu jodos arbatos irgi dirgina skrandi, geriu tik žalioji .
Šio metų braškių sezonas tai vieną dieną tiesiog prisivalgaiu braškių tai pajutau kad griaužt pradėjo.Tos braškes dabar rugsčios, tai nelabai mano skrandžiui patiko.Negaliu pasakyti kad nuo pomidorų skauda skrandis,jos geriau be odelės valgyti. Žinau,kad jei gastritas ūmus, o to metų nėra paūmejimo galima daug ka valgyti,net ir šašlikus ,tik su saiku rolleyes.gif
Daug kas rašo apie linus, pilnai sutinku, jie man laaaabai padėjo. Aš iš vakaro termose užpliku ir kitą dieną prieš valgi išgeriu thumbup.gif Dar labai gera priemone šaltalankių alejus. O jei labai griaužia riemuo gerai nakčiai išgerti Raniberlo. Dar žinau jei iš ryto labai plaka širdis, gali būti nuo skrandžio rugštingumo.
Ir pilnai sutinku su rjolančiku kad visos ligos nuo nervų, tai faktas patvirtintas medikais. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 22 birželio 2008 - 21:58
sveikos,
mano žmona kankinasi su skrandžiu. paskutiniais nėštumo mėnesiais prasidėjo jai priepuoliai. bet iš pradžių buvo rečiau - kartą per du mėnesius, mėnesį. o dabar... beveik kas savaitę. negaliu žiūrėt, kaip ji kankinasi. guli paslika, bijo ir pajudėt. skausmas trunka nuo 1 iki 10 valandų. sako, kad kartais ir kvėpuot būna sunku. rūgštis nekyla.būna, kad vemia, bet po vėmimo nė kiek nepalengvėja. nesuprantam, kas paskatina tą skausmą. iš pradžių manėm, kad nuo sunkaus maisto, bet paskui pastebėjom, kad skauda ir nieko sunkaus nesuvalgius. skausmas labai staigiai prasideda ir visai netikėtai baigiasi. tada savaitėlę atsikvepiam ir vėl iš pradžių. pasisakė ji šeimos gydytojai, tai liepė gerti gastrovali ir linų sėmenis, bet jai nepadeda. rimtesnių vaistų neskyrė, nes maitina pati... ir tyrimų jokių nedarė... bandau dar kartą nutempt pas gydytoją, bet žmona bijo, kad reikės žarną ryt ir t.t. nebežinau, ką daryt... įtariu, kad ir jai tas gastritas...
Atsakyti
QUOTE(Androfagas @ 2008 06 29, 00:10)
sveikos,
mano žmona kankinasi su skrandžiu. paskutiniais nėštumo mėnesiais prasidėjo jai priepuoliai. bet iš pradžių buvo rečiau - kartą per du mėnesius, mėnesį. o dabar... beveik kas savaitę. negaliu žiūrėt, kaip ji kankinasi. guli paslika, bijo ir pajudėt. skausmas trunka nuo 1 iki 10 valandų. sako, kad kartais ir kvėpuot būna sunku. rūgštis nekyla.būna, kad vemia, bet po vėmimo nė kiek nepalengvėja. nesuprantam, kas paskatina tą skausmą. iš pradžių manėm, kad nuo sunkaus maisto, bet paskui pastebėjom, kad skauda ir nieko sunkaus nesuvalgius. skausmas labai staigiai prasideda ir visai netikėtai baigiasi. tada savaitėlę atsikvepiam ir vėl iš pradžių. pasisakė ji šeimos gydytojai, tai liepė gerti gastrovali ir linų sėmenis, bet jai nepadeda. rimtesnių vaistų neskyrė, nes maitina pati... ir tyrimų jokių nedarė... bandau dar kartą nutempt pas gydytoją, bet žmona bijo, kad reikės žarną ryt ir t.t. nebežinau, ką daryt... įtariu, kad ir jai tas gastritas...

Labas rūpestingas vyras thumbup.gif manau kad be tyrimu neapseisit schmoll.gif reikės nueiti ir vistiek nuryti ta žarna. Man irgi nėštumo metų paūmejo gastritas, ir nėt nėščia ryjau žarną.Nustatė gastrita, labai skaudėjo skrandis,irgi vemdavau .Pagimdžius mažiuka skausmas nurimo,bet irgi labai žiūriu ka valgau. Nereikia žmonai bijoti ,nueikit kartu pas gastroentonologa ,apžiūrės.Jeigu labai bijo,paparašykit tiegul pažiūri skrandį ehoskopu.
Labai gera priemone skrandžiui šaltalankių alejus, reikia iš ryto išgerti . Galima iki triju kartu dienoje. Man padėjo.Dar gali būti,kad skausma kelia bakterija,ja reikia gydyti tik antibiotikais.Sekmės jūms, ir tik nelaukit. Ko anksčiau pradėsit gydymo to geriau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 29 birželio 2008 - 11:38
sveikos, nezinau, ar as cia pasiskusiu, bet gal patarsit. jau kelis kartus buvo istikes toks "priepuolis"-uzeina baisus pykinimas, viduriuoju, pakyla temeratura, skrandi skauda. keleta dienu nieko negaliu valgyti, po to, kai jau lyg ir atslugsta viskas, vis tiek ne viska galiu valgyti. cia gal gastritas? zinau, kad reikia eiti tirtis, tik kad susiduriau, kol daktarams nepasakai, i kuria puse tirti, jie nieko nedarys. todel ir ieskausi informacijos, kad daugmaz zinociau, kaip ir kas-kokiu tyrimu reikia reikalauti. pastebejau, kad pastaruoju metu mano skrandis ypac jautrus pasidare, bet delto esu pati kalta-darbe valgau arba sokoladukus, arba sumustinius. skrandi palepinu dazniausiai savaitgaliais, ir tai nevisada tinkamu maistu blush2.gif
beje, siaubingai pucia pilva-ir geda, ir skauda siaubingai. nzn, ar cia prie gastrito simptomu itraukti, ar kazkas kita?
Atsakyti
Sveiki 4u.gif 4u.gif
jungiuosi prie jusu. Man gastritas jau 6 ar 7 metus. Tik man grynai nervinis. Ligoninej teko pagulet daugiau nei menesi ir penkiuose skyriuose, kol nustate gastrita. Pagulde del siaubingu nugaros skausmu. Skrandi skauda labai retai, vos pora kartu per metus, o va nugara... Po kiekvieno streso: sesijos, vizito pas stomatologa, ar siaip kokio nerimo.
Ligoninej gydytoja sake, kad jei gastritas yra del nerviniu priezasciu, tai gal skaudeti ne vien skrandi, bet ir nugara, raumenis, galva, sanarius. Virskinimo sistema yra labai susijusi su nervu sistema ir kartais smegenis siuncia klaidingus signalus ir del to skauda ne skrandi, o nugara ar dar kur.
Esu isbandziu visiokius vaistus, bet labaiusiai padeda RANITIDINAS
Atsakyti
QUOTE(beverly @ 2008 06 22, 19:37)
Gal kas galit pasakyti, kur atliekamas skrandžio tyrimas (žarnos rijimas) ir žarnyno tyrimas su narkoze? Ir kažkur čia skaičiau, kad Helyco bakteriją galima nustatyti iš kraujo tyrimo. Gal kuri darėtės? Nes visai nebenoriu dar kartą iškęsti tų tyrimų, o jaučiu, kad reiks.

labutis man irgi nepatinka zarnos rijimas tai vilniuje grybo gatveje daro su narkoze.
Atsakyti
Sveikos skrandininkes 4u.gif 4u.gif
man pries menesi nustate gastrita letini su erozijom... iki siol tokiu bedu lyg nesu turejus, nieks seimoj ner turejes. Todel priezastis - nervai (juolab kad ji nustate pries pat vestuves..).
Geriu rytais Lanzul ir viskas. Tiek man israse. sake pora menesiu pager ir viskas.
Bet geriu jau pora savaiciu ir reikalai nesitaiso...
Cia pasiskaiciusi nusipirkau saltalankiu aliejaus (geriu arbat. sauksta pries valgi) ir linu maltu semenu kosele rytais...
Gal dar kokiu veiksmingu budu radote? Beje, gydytoja nieko nesake apie Raniberla vakarais, galvoju gal pabandyti kaip jus rasot, vakarais gert Raniberla...
Dar bandysiu medum saldinta vandeni gert kad rugstys nekiltu kaip jus raset g.gif
Atsakyti
man kiek skyrė skirtingų vaistų, visada vakarui buvo Raniberlas g.gif
Atsakyti