Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *47 Namučiai...

QUOTE(Aguonytė @ 2011 01 07, 19:09)
Ką tik baigiau skaityti knygą John Grisham ,,Gatvės Advokatas'' , tai labai man patiko , reiks daugiau jo knygom apsirūpinti  bigsmile.gif  biggrin.gif

Šitą esu skaičiusi, visai nebloga, kai norisi kažko lengvesnio. Iš savęs galėčiau rekomenduoti to paties autoriaus "Kamerą" kaip nepamainomai įdomią knygą su gerom psichologinėm gijom. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2011 01 07, 18:15)
Šitą esu skaičiusi, visai nebloga, kai norisi kažko lengvesnio. Iš savęs galėčiau rekomenduoti to paties autoriaus "Kamerą" kaip nepamainomai įdomią knygą su gerom psichologinėm gijom. cool.gif

O ,ačiū už rekomendaciją ,paskaičiau anotaciją gana įdomi , reiks ieškotis knygos šios bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos skaitytojos, gal zinote, kur galima parduoti knygas? ypac vaikiskas?
dekui
Atsakyti
SS, Bachą turiu, galiu padovanoti. mirksiukas.gif
Pajauta, knygų klubas pati didžiausia galima sekta, bet į kurią ne visi nariai realiai (t.y. ne virtualiai) renkasi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 01 07, 14:13)
Kad stora tai žinau, bet kad kritikų išgirta, tai nežinojau.Mano dukra ją norėtų perskaityti, tai kartais nežadi greitu laiku skaityti blush2.gif ir statyti į eilę mane blush2.gif

negaliu atidaryti ir įdėti jokio straipsnio, nes reik registruotis ir mokėti mokestį už tai. nuo kada jie čia taip padarė doh.gif
Bet vis tik šį knyga yra įtraukta į jų geriausių per pastaruosius 60 metų knygų top 60 - uką. O beto tai 2008 (berods) bestseleris. Taigi o ir pati knyga labai įdomi, istorinė. Kada skaitysiu nežinau, bet pirmiausia turiu pažiūrėti ji čia LT ar Egipte.

QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 07, 14:49)
Fatimaaliia, tau atnešiu į mytą Milorad Pavič "Antrasis kūnas" bei Akselis Miuntė "Knyga apie San Mikelę". Ir pati iš tavęs jau esu užsiprašiusi krūvelės knygų blush2.gif  biggrin.gif , suskaičiavom keturias (ot mano godumas blush2.gif  doh.gif ).

okis mirksiukas.gif na taip keturias, turėsiu ką veikti biggrin.gif o dvi net labai neplonos biggrin.gif

QUOTE(marakeš @ 2011 01 07, 15:57)
gerai smile.gif) ateisiu su "Valymu". nieko man nereikia smile.gif

oi būtų labai smagu jei prie mūsų prisijungtum bigsmile.gif Klausyk gal žinai kaip susisiekti su Rasma, nes jai kaunietės dovaną perdavė, bet ji jau kelias dienas į mano až neatsiliepia. g.gif
Atsakyti
jei rimtai, tai žinokit, moteros, man kita fobija - aš baisingai be imuniteto, tai bijau gripą kokį pati pasigaut ir namo parnešt doh.gif tai niekur nelendu kol kas
o ponią marakešą aš iš kitų, senų gerų laikų pažįstu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEEja: 07 sausio 2011 - 18:31
seniai tiek daug buvot prirašiusios blink.gif

registruojuosi su baigta knyga.

user posted image

Paskutiniu metu skaityti apie vampyrus tapo mada. Dėl šios mados dauguma rašytojų visus nusistovėjusius stereotipus apie vampyrus visiškai pakeičia- šios būtybės tampa lengvai psichologiškai pažeidžiamais, meilės ištroškusiais gyviais ( kaip kad yra S.Meyer ,,Saulėlydžio” sagoje), o Charlaine Harris juos netgi įtraukia į žmonių visuomene, visi žino, kas jie tokie… Kažką panašaus rasime ir kitose knygose , kurių pasirinkimas didelis- bet ar verta skaityti visas, jei siužetas panašus? John Ajvide Lindqvist knyga susidomėjau dėl filmo anonso (deja, bet ekranizacijos kol kas nepavyko pamatyti), o be to, neseniai skaičiusi draugė sakė, kad ,,Įsileisk mane”- laaaaabai įdomus romanas.

Bet nemaniau, kad jis man patiks taip stipriai. Ši knyga tiesiog įtraukė mane, situacija, vampyrai, siužetas, pagrindinis veikėjas- viskas nauja. Skaitydama nejaučiau, kad kažkur jau tai esu skaičiusi. Pradžioje atrodė, lyg skaityčiau detektyvą- paslaptys atsiskleidė pamažu, kai kurios tiesos užgriuvo lyg iš giedro dangaus- tikrai nesitikėjau, kad viskas pasisuks būtent taip. O juk prasidėjo nuo paprasčiausios žmogžudystės- auka buvo palikta visiškai be kraujo. O tada atsirado ji- paslaptinga, tik vakarais išlendanti ir plonais drabužėliais apsirengusi per šalčius mergaitė. Taip, ji ir yra toji vampyrė. Bet ji nėra viena iš tų ,,geriečių” - ji geria kraują, miega dienomis, o šviesoje- ima degti. Visos savybės viena už kitą keistesnės, autorius taip viską susuka, kad niekada negali žinoti, ar čia jau viskas, ar yra dar kažkas, ką skaitytojas sužinos tik ateity. Bet vampyrai- nėra pagrindinė šios knygos tema.

,,Tai pasakojimas apie žmones, gyvenančius greta nemirtingųjų, apie draugystę ir tai, kaip tampama suaugusiais.”- taip sako anotacijoje. Ir tai yra tiesa. Pagrindinis veikėjas Oskaras- šeštokas, kenčiantis bendraklasių smurtą. Jis neturi draugų, jo tėvai išsiskyrę, berniukas galvoja tik apie tai, kaip vieną dieną galės pasipriešinti savo skriaudikams. Tik susipažinęs su Eli jis pajunta, kas yra tikra draugystė. Jų vakariniai susitikimai po kiek laiko pereina į naktinius- Oskaro kambary. Užsimezgę šilti santykiai pakeičia juos abu, niekada neturėję tikro draugo, jie ima jausti, kaip gera turėti žmogų, kuris supranta tave. Šiai draugystei netrukdo jokie galimi pavojai, net tuomet, kai berniukas sužinojo, kad ji nėra ta, kuo iš pradžių atrodė esanti. O Oskaras pagaliau įgauna drąsos pasipriešinti bendraklasių smurtui. Kita siužeto linija eina apie vietinių alkoholikų būrį- praradęs draugą vienas iš jų- Lakė- mano atradęs gyvenimo meilę, bet nelaimė po vieną nevaikšto- ir jis vėl vienas. Rodos, šių asocialių žmonių mintyse nieko gražaus negali būti, bet, pasirodo, būna išimčių. Supratimas apie draugystę ir kad reikėjo ne sėdėti su bokalu rankoje, o veikti dėl svajonių ateities, kad ir pavėluotai, bet ateina.

Meluočiau, jei sakyčiau, kad šią knygą rekomenduoju visiems. ,,Įsileisk mane” nepatariu skaityti silpnų nervų ir pernelyg lakios vaizduotės žmonėms. Kai kurios scenos tokios šlykščios, kad, jei kas būtų stebėję mane iš šalies, būtų matę, kaip susiraukiu, o kartais net reikėdavo nustoti skaityti tam, kad ištrinčiau tą nemalonų vaizdą iš atminties. Bet be jų knyga tikrai nebūtų buvusi tokia įdomi.

Minusų knygoje radau nedaug. Jau anksčiau girdėjau, kad ,,Obuolio” knygose nemažai korektūros, stiliaus ir kitokių klaidų, bet tik šį kartą atkreipiau dėmesį. Pridėtų raidžių ten, kur jų neturėtų būti, ar netaisyklingai parašytų žodžių tikrai galima rasti. Kalbant apie patį kūrinį, užkliuvo visose knygose apie vampyrus ar panašias būtybes esanti scena- kai mirtingasis sužino su kuo turįs reikalų. Atrodo, kad vampyras- tik kokia nors reta liga sergantis žmogus, nes toji žinia sutinkama paprastai, be jokio sumišimo, tik kiek ilgesne tyla. Argi jūs, sužinoję, kad draugas, su kuriuo bendraujate kurį laiką, yra vampyras, patikėtumėte? Juk tai pasakos, legendos, kurias visi pasakoja, bet niekas netiki. O knygose viskas pateikiama, lyg tas, kuris prisipažino esąs vampyras, pakvietė jus arbatos. Kitose situacijose įtaigumo nepritrūko.

Taigi, ši knyga tikrai bus priskirta prie geriausių mano kada nors perskaitytų knygų. Jei atsibodo tos nuvalkiotus siužetus turinčios knygos apie vampyrus, bet šios būtybės jums patinka, net neabejodami imkite šią knygą. Čia nerasite nei nusibodusių vampyrų, geriančių gyvūnų ar sintetinį kraują, nei numanomos pabaigos (na, nebent dalį jos atspėsite). ,,Įsileisk mane” nustebins, ir nepaleisite jos iš rankų, kol neužversite paskutinio puslapio.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 06, 20:40)
Prisijungiu prie klausimo tongue.gif  doh.gif

Laiko visi turim vienodai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 07, 18:14)
Labai gera knyga.

Varčiau šiandien knygyne "Lyla". Pagal aprašymą turėtų būti įdomi, nors ir nelengva. Visai norėčiau paskaityti, bet pagailo 15 litų.

reiėjo imt , perskaityt ir paskui parduoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2011 01 07, 19:25)
Klausyk gal žinai kaip susisiekti su Rasma, nes jai kaunietės dovaną perdavė, bet ji jau kelias dienas į mano až neatsiliepia.  g.gif

schmoll.gif
QUOTE(LEEja @ 2011 01 07, 19:30)
jei rimtai, tai žinokit, moteros, man kita fobija - aš baisingai be imuniteto, tai bijau gripą kokį pati pasigaut ir namo parnešt  doh.gif tai niekur nelendu kol kas
o ponią marakešą aš iš kitų, senų gerų laikų pažįstu biggrin.gif

tada neik, aš vaikščiojanti bacila smile.gif
biggrin.gif tssš tsssš

QUOTE(laTulipe @ 2011 01 07, 19:31)

neseniai Obuolys išleido pataisytą jos variantą, gal ten geresnis vaizdelis
Atsakyti
QUOTE(jurgita_b @ 2011 01 07, 18:20)
Sveikos skaitytojos, gal zinote, kur galima parduoti knygas? ypac vaikiskas?
dekui

SM skelbimų lentoj yra bendrų pardavimo temų, yra sena.lt, yra dėvėtas superkančių knygynų.
Papildyta:
ai, o su ta knygų muge vos ne kasmet tas pats - kad šeštadienį tai už kokią vasario 15 atidirbti, tai už vasario 17 schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Masako @ 2011 01 07, 19:15)
tai kad ji dalyvaus lotuliukas.gif
tai kad turi lotuliukas.gif , nugvelbe man is panoses dry.gif

Tai gal tau paskolinti Magą ax.gif

QUOTE(marakeš @ 2011 01 07, 19:29)
Pajauta, aš tiesiog turiu melejoną neskaitytų knygų :s

lotuliukas.gif Pas mani irgi melejonas neskaitytu, ale aš vis noriu,nes sergu priešingai tavo bacilai.O čia tokios "ligonės" kaip aš ir renkasi lotuliukas.gif Gerai, kad vaistų nuo šios bacilos nėra biggrin.gif

QUOTE(Vessta @ 2011 01 07, 19:33)
bigsmile.gif as as gailejausi... noriu...labai blush2.gif

Tai tau atnešiu Mielą draugą" O Ko iš Camiu norėtum? Turiu: Svetimą, Laiminga mirtis, Pirmasis žmogus,Esė rinktinės Id,nors skaičius visas seno leidimo, "Sizifo mitą",Marą,
Atsakyti