Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos... *47 Namučiai...

QUOTE(adžani @ 2011 01 07, 15:52)
Ar verta pirkt Chirurga?  blush2.gif Maximoj akcija.  blush2.gif

QUOTE(Tibė @ 2011 01 07, 16:09)
mano nuomone-nelabai mastau.gif
bo čia gi tokia knyga,kurios antrą kartą neskatysi..
bet iš kitos pusės-knyga įdomi,ir ją glaima parduoti biggrin.gif

Aš detektyvų neketinu pasilikinėti vien dėl tos priežasties, kad skaityti antrą kartą detektyvą jau žinant siužetą man būtų nebeįdomu. O laikyti namuose vien dėl to, kad patiko, bet antrą kartą neskaitysiu - čia jau ne mano stilius blush2.gif Na bet kiekvienas elgiasi savaip.

QUOTE(eliss @ 2011 01 07, 16:34)
Ingėnai,tai ar patiko"Jūros katedra",žiūriu ,parduodi?

Patiko, netgi labai. Nemanau, kad ji prastesnė už "Popiežę Joaną". Asmeniškai man tai gal net ir įdomesnė.
Kodėl parduodu? Aš parduodu daugumą patikusių knygų. Kaip jau šimtus kartų aiškinausi tongue.gif Va geriau paklauskit kam pasilieku, kai perskaičiusi pasilieku smile.gif
Visų gerų knygų nemuose nesukaupsi - laikausi tokio principo.

marakeš ir LEEja, jus labai laukiamos myte. Tikiuosi, nepasididžiuosit ir abi ateisit mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(katilina @ 2011 01 07, 18:14)
Varčiau šiandien knygyne "Lyla". Pagal aprašymą turėtų būti įdomi, nors ir nelengva. Visai norėčiau paskaityti, bet pagailo 15 litų.

Aš galvoju, o gal man prašyti tave ją nupirkti ir atsiųsti mastau.gif Galėtum pati perskaityti prieš siųsdama mirksiukas.gif Kaip manai, ar ji svertų iki 0,5 kg ar virš?
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 07, 20:27)
Aš galvoju, o gal man prašyti tave ją nupirkti ir atsiųsti mastau.gif  Galėtum pati perskaityti prieš siųsdama mirksiukas.gif  Kaip manai, ar ji svertų iki 0,5 kg ar virš?

Nelabai įsivaizduoju, kiek tas 0,5 kg. Bet knyga nestora, neatrodė sunki. Tik, žinok, jos lapai truputį pageltę buvo, gal todėl ir atpiginta.
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 01 07, 19:24)
Tai tau atnešiu Mielą draugą" O Ko iš Camiu norėtum? Turiu: Svetimą, Laiminga mirtis, Pirmasis žmogus,Esė rinktinės Id,nors skaičius visas seno leidimo, "Sizifo mitą",Marą,

busiu labai dekinga thumbup.gif 4u.gif O Camiu as dar baidausi, dar turbut neuzaugau iki jo g.gif o tu nieko nenori is mano popsisku lentynu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 07, 20:14)
Labai gera knyga.

Tai gerai, neprašoviau smile.gif

QUOTE(Biancca @ 2011 01 07, 20:15)
Iš savęs galėčiau rekomenduoti to paties autoriaus "Kamerą" kaip nepamainomai įdomią knygą su gerom psichologinėm gijom. cool.gif

QUOTE(Aguonytė @ 2011 01 07, 20:18)
O ,ačiū už rekomendaciją ,paskaičiau anotaciją gana įdomi , reiks ieškotis knygos šios  bigsmile.gif

Ieškokis, nes pritariu Biankai.Kamerą skaičiau angliškai,kai anglų kursus lankiau.Tikrai labai patiko,ta psichologija taip gerai pateikta, kad nejučia pradedi gailėtis nuteistojo už nusikaltimus.

QUOTE(daite @ 2011 01 07, 20:21)
Pajauta, knygų klubas pati didžiausia galima sekta, bet į kurią ne visi nariai realiai (t.y. ne virtualiai) renkasi.  biggrin.gif

drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2011 01 07, 19:39)
Nelabai įsivaizduoju, kiek tas 0,5 kg. Bet knyga nestora, neatrodė sunki. Tik, žinok, jos lapai truputį pageltę buvo, gal todėl ir atpiginta.

Na reiks pagalvoti dar dėl jos.
Atsakyti
Vessta, tik jau nebijok Camus skaityt mirksiukas.gif Aš perskaičiau gal 11 klasėj "Svetimas", tikrai nieko sudėtingo.

laTulipe, koks gražus atsiliepimas wub.gif Net aš užsimaniau perskaityti knygą bigsmile.gif

Aš dabar žiūriu filmą pagalIshiguro knygą "Neleisk man išeiti". Planavau kažkada skaityti knygą, bet spėju to nebus greitu metu, tai pažiūrėsiu bent filmą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 07, 20:13)
Vessta, tik jau nebijok Camus skaityt  mirksiukas.gif Aš perskaičiau gal 11 klasėj "Svetimas", tikrai nieko sudėtingo.

Paantrinsiu - Camus "Svetimas" tikrai nieko sudėtingo (daugiau jo nieko kol kas nesu skaičiusi). Tiesa, kaip man buvo paaiškinta, ši knyga pati lengviausia iš jo kūrybos. Taigi nuo jos pažintį su Camus turbūt reiktų ir pradėti g.gif
Atsakyti
Tada jau noriu ir sitos knygos blush2.gif Pajauta, jei kartais turi ,,Svetima", tai mielai pasiskolinciau ir bandyciau pazindintis ir su siuo rasytoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 01 07, 20:29)
Tada jau noriu ir sitos knygos blush2.gif Pajauta, jei kartais turi ,,Svetima", tai mielai pasiskolinciau ir bandyciau pazindintis ir su siuo rasytoju blush2.gif

Aš beje kaip tik Fatimaliia tą knygą atnešiu grąžinti į mytą.
Manau, tau turėtų patikti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 07, 21:13)
laTulipe, koks gražus atsiliepimas  wub.gif Net aš užsimaniau perskaityti knygą  bigsmile.gif

nežinau kodėl,bet manau, kad visai turėtų tau patikti ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2011 01 07, 21:13)

Aš dabar žiūriu filmą pagalIshiguro  knygą "Neleisk man išeiti". Planavau kažkada skaityti knygą, bet spėju to nebus greitu metu, tai pažiūrėsiu bent filmą  ax.gif

Kai pažiūrėsi filmą, tark keletą žodžių, ar patiko. bigsmile.gif Aš "Neleisk man išeiti" būtinai planuoju perskaityti, kadangi buvau apžavėta "Dienos likučių". cool.gif

QUOTE(Ingėnas @ 2011 01 07, 21:24)
Paantrinsiu - Camus "Svetimas" tikrai nieko sudėtingo (daugiau jo nieko kol kas nesu skaičiusi). Tiesa, kaip man buvo paaiškinta, ši knyga pati lengviausia iš jo kūrybos. Taigi  nuo jos pažintį su Camus turbūt reiktų ir pradėti g.gif

Nu, o man "Svetimas" ne iš lengvųjų kažkaip. g.gif Knygos atmosfera baugino... Taip, tai geras kūrinys, man labai imponuojantis Kamiu kūryboj. Ai, dar paminėsiu, kad labai mėgstu šio rašytojo esė rinktines, kur auksines mintis ir protingus apmąstymus galima rieškučiom semti. thumbup.gif
Atsakyti
Labas,

Perskaičiau Jeffrey Eugenides „Midlseksas“.
Jei per biologiją nemiegojom, prisimenam, kad, vos tik pradėti, visi mes buvome belyčiai. Mūsų vardus, auklėjimą ir šukuosenas turėjo nulemti chromosomų XY arba XX junginiai. Jau vėliau, genams apsisprendus, iš mūsų atsirado berniukai arba mergaitės. O ką, jei genai ima ir neapsisprendžia?

Tada atsiranda knyga. Knyga apie tragišką paauglės mergaitės Kaliopės gyvenimą, kada ji pati turi susivokti, kad yra visai ne mergaitė. Tai žinoma labai siaubingas išgyvenimas paauglei, nors ir koks atrodytų neįtikinamas. Nors gal ir įmanomas, juk aprašomi įvykiai vyksta šeštame – septintame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Ir vis dėl to knyga įdomi toli gražu ne Kaliopės/Kelo istorija. Įdomi jos praeitimi. Smirna. Bėgimu į Ameriką. Uždrausta meile. Fantastiška Desdemondos ir Lefčio istorija, jų pastangomis pritapti svečioje šalyje. Imigrantų graikų gyvenimu, tradicijomis. Net pačiu pasakojimu, tokiu homerišku, epišku, vis sugrįžtančiu atgal į praeitį, tarsi persukant atgal seną filmą. Keliopė/Kelas su savo dvylitiškumu, tik detalė.

Aš – paskutinis periodinio sakinio dėmuo, ir tasai sakinys prasideda seniai seniai, kita kalba, tad jūs turėsite perskaityti jį nuo pat pradžios iki galo, tai yra, kai mano ateita į šį pasaulį.

Gera istorija, nepaisant visų genų, hormonų, chromosomų ir 5-alfa-reduktazių.
Atsakyti