Įkraunama...
Įkraunama...

Ieskom draugu-5

QUOTE(varlius2007 @ 2011 01 06, 22:06)
Sveikos,apsilankau kasdien pas jus,tik kad pasisakyt vis neprisiruosiu o ir bendraut jau tiek daug pradejot kad kartais ne nespeju visko perskaityt. O syvakar tai jau ir gailiuosiu kad ilindau pas jus,nes apie visokias vistu krutineles pradejot kalbeti,o as taip stengiuos sau isikalbet kad daugiau syvakar nevalgysiu.

tai ir nevalgyk, isgerk kokiu sulciu ir viskas wink.gif
Atsakyti
Turbūt panos teks sakyti labanaktis, dar kanors su dukriuku nuveiksim, būt gerai kad leistų pažiūrėti tą universitetų žaidima, bet manau neleis biggrin.gif Už lango koks vėjas mano nameli drebina, teks lysti po anklode kur šilta.
Atsakyti
as tai mandarinu atsinesiau alkiui numalsinti, tai vyriskis lupa man kol as sm narsau lotuliukas.gif

Draugiska, paskutiniai metai ar pirmi?
Atsakyti
QUOTE(Darmin @ 2011 01 06, 21:16)
as tai mandarinu atsinesiau alkiui numalsinti, tai vyriskis lupa man kol as sm narsau  lotuliukas.gif

Draugiska, paskutiniai metai ar pirmi?

pirmi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Darmin @ 2011 01 06, 22:16)
as tai mandarinu atsinesiau alkiui numalsinti, tai vyriskis lupa man kol as sm narsau  lotuliukas.gif

man irgi vyras visada mandarinus lupa bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
Darmin, minejai, kad tu su vaiku praejus viska, gal gali daugiau papasakot 4u.gif as apie vaiko kalba..
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2011 01 06, 22:20)
man irgi vyras visada mandarinus lupa  bigsmile.gif  ax.gif

o man tai vaikučiai lupa mandarinus mirksiukas.gif

Labos nakties visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coliuke28: 06 sausio 2011 - 21:45
na va islydejau drauge, ir vyras iskart grizo... galvojau dar su jumis paplepesiu, bet jau, matyt, siandien nelemta...
Labanaktuka visoms ir iki rytojaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aciai @ 2011 01 06, 21:20)
man irgi vyras visada mandarinus lupa  bigsmile.gif  ax.gif

maniskis man dar kava visada ryte padaro i lova ir pries/po darbo jei namie buna.
O daugiau...Valgyti gaminti nemoka, tai bent tokios smulkmenos irgi malonios smile.gif

QUOTE(Draugiška @ 2011 01 06, 21:40)
Darmin, minejai, kad tu su vaiku praejus viska, gal gali daugiau papasakot 4u.gif as apie vaiko kalba..

Deja, dauguma logopedu nenori dirbti su vaiku kuriam dar nera 3m. bet jei matai, kad vaiko zodynas yra labai skurdus, jisai nesujungia i 2-3 zodziu tarpusavyje (pvz. mano zaislas, mano mama, as noriu ir pan.), nevartoja veiksmazodziu pvz. mama eina, suo bega ir pan. neatsako i klausimus kur? kas? ka veikia? nevykdo nurodymu ir prasymu, tada jau patarciau susirupinti.
Galimas ir kitas variantas, kad vaiko pasyvusis zodynas yra geras ir galimas greitas kalbos suolis, kai pasibers zodis vienas po kito.
Patarciau kuo daugiau kartu skaityti knygutes, aptarti paveiksliukus. Daug klausineti skaitant: pvz. kaip manai kas bus toliau? paskaitome kuo baigesi pasaka? ar zuikis eis i miska?Kas? Kur? Kodel? ir pan. Kartoti skaitomus ar deklamuojamus eilėrascius, deklamuoti neskubant, aiskiai, emocingai.
Vaikas turi suprasti nesudetingus ir neilgus kurinius. Neskaityk ilgu pasaku, nes vaikas neislaikys demesio ir susikaupimo, greitai praras susidomejima.
Skatinti vaika kuo daugiau bendrauti dialogo forma, atsisakyti visu vaikisku zodeliu (caca, lialia, au au ir pan.) viska vadinti tikrais vardais.
Kalba reikia ugdyti visa laika: kazka gaminant (pvz. ivardinti maisto produktus,darzoves,vaisius) , tvarkantis zaislus, zaidziant, rengiantis (striuke, paltas, kelnes ir t.t.) ir pan.
Ir visada butinai atsakinek i vaiko klausimus.

Cia galeciau rasyt ir rasyt, bet realiai sunku kazka patart nezinant vaiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenete @ 2011 01 06, 22:40)
Dėkui, o tu čia kaip salotas darai, ar šilta valgai.
man ta krutinėlė gaunasi kaip egzotika, nes šiaip kiaulienos, šernienos ir dar dažnai stirnienos pas mane kameroje sočiai būna

silta valgau, paskui atsala salta smile.gif.
Darmin minejo su kukuruzais, zirneliais ir morkom. Man kukuruzai ten neprilipo smile.gif.
Gaila atsils, musu saldytuvas patustes smile.gif.
Papildyta:
Ku ku ar vel viena likau g.gif?
Atsakyti
QUOTE(Darmin @ 2011 01 06, 22:13)
rasyt ir rasyt, bet realiai sunku kazka patart nezinant vaiko  4u.gif

tai as situs visus seniai zinau ir taip elgiamasi yra 4u.gif beje, su maniskui dirba logopedai, nors ir nera 3metu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Jolirta @ 2011 01 06, 22:20)
Ku ku ar vel viena likau g.gif?

as tai filma ziuriu, vyras okupavo kompa, bet minutei atemiau, tai bumba salia biggrin.gif
ka gi, labos visoms 4u.gif
Atsakyti
man tinka ir kita diena smile.gif
Atsakyti