QUOTE(aciai @ 2011 01 06, 21:20)
man irgi vyras visada mandarinus lupa
maniskis man dar kava visada ryte padaro i lova ir pries/po darbo jei namie buna.
O daugiau...Valgyti gaminti nemoka, tai bent tokios smulkmenos irgi malonios
QUOTE(Draugiška @ 2011 01 06, 21:40)
Darmin, minejai, kad tu su vaiku praejus viska, gal gali daugiau papasakot

as apie vaiko kalba..
Deja, dauguma logopedu nenori dirbti su vaiku kuriam dar nera 3m. bet jei matai, kad vaiko zodynas yra labai skurdus, jisai nesujungia i 2-3 zodziu tarpusavyje (pvz. mano zaislas, mano mama, as noriu ir pan.), nevartoja veiksmazodziu pvz. mama eina, suo bega ir pan. neatsako i klausimus kur? kas? ka veikia? nevykdo nurodymu ir prasymu, tada jau patarciau susirupinti.
Galimas ir kitas variantas, kad vaiko pasyvusis zodynas yra geras ir galimas greitas kalbos suolis, kai pasibers zodis vienas po kito.
Patarciau kuo daugiau kartu skaityti knygutes, aptarti paveiksliukus. Daug klausineti skaitant: pvz. kaip manai kas bus toliau? paskaitome kuo baigesi pasaka? ar zuikis eis i miska?Kas? Kur? Kodel? ir pan. Kartoti skaitomus ar deklamuojamus eilėrascius, deklamuoti neskubant, aiskiai, emocingai.
Vaikas turi suprasti nesudetingus ir neilgus kurinius. Neskaityk ilgu pasaku, nes vaikas neislaikys demesio ir susikaupimo, greitai praras susidomejima.
Skatinti vaika kuo daugiau bendrauti dialogo forma, atsisakyti visu vaikisku zodeliu (caca, lialia, au au ir pan.) viska vadinti tikrais vardais.
Kalba reikia ugdyti visa laika: kazka gaminant (pvz. ivardinti maisto produktus,darzoves,vaisius) , tvarkantis zaislus, zaidziant, rengiantis (striuke, paltas, kelnes ir t.t.) ir pan.
Ir visada butinai atsakinek i vaiko klausimus.
Cia galeciau rasyt ir rasyt, bet realiai sunku kazka patart nezinant vaiko