QUOTE(Dieter @ 2010 01 26, 23:38)
O įsivaizduokim situaciją, kai lyg ir susitaria dėl ateities, žino norus ir planus. Sutaria apsigyventi kartu, vestuves iškelt. Ir pradeda gyventi, o kaip nėrs vestuvių, taip nėra. Taip, kad ir susitarimas nepadės.
O kodėl negalvoja??? Nes jos su jais nesikalba. Na, tiksliau kalba, bet kalba jos, o jie jų net nesiklauso. Jos neprakalbina SB noramaliai ta tema. Klausimas ar kada nors mane vesi? Tai jis ir atsako: kada nors.
Čia tik vienas dalykas, nemokėjimas poroje susikalbėti. Ir taip ne tik dėl vestuvių. Vėliau žiūrėk nesusikalbės dėl vaikų, jų auklėjimo, padėjimo namuose ir t.t. ir pan.
Na aš manau, kad kai vyktų toks pokalbis, kiekvienas pasakytų, ką galvoja, ko nori ir žinotų, ko gali tikėtis. Susitarimų nereikia pamiršti. Juos reikia vykdyti. Juk nebus taip, kad susitars, o paskui nevykdys....
Nemanau, kad merginos klausia "ar kada nors mane vesi" tiesiog manau, kad pokalbyje reikia daugiau nuoširdumo, reikia pasakyti, kodėl netenkina tokia situacija, kodėl nori vestuvių ir t..t.. Svarbiausia atvirai kalbėti, o ne šiaip "kada mane vesi?"
Nemanau, kad taippat nesusikalbės dėl vaikų auklėjimo ar padėjimo namuose. Apie buitinius dalykus kalbėti daug paparsčiau. O manau nėra žmogaus, nežinančio, kad jau ko ko, bet vestuvių tai vyrai bijo kaip nežinia ko (nesakau, kad visi).
Manau, kad svarbiausia yra ateitį planuoti. Ir ne vienai sau mintyse, o kartu, nes negali žinoti, kokią ateitį su Tavimi mato kitas žmogus. Ir ar išvis mato...
Nesakau, kad jei sutarta, jog vestuvės pvz po 2 metų, tai trūks plyš tada ir daryt. Būna, kad kažkas pasikeičia. Gal pinigėlių pritrūksta, gal dar kas. Bet turi būti numatyta data (kuri gali būti atidėta dėl kažkokių svarbių priežasčių. Kai data nėra numatyta, tai raiškia, kad vetsuvės bus "kada nors". O tai tikriausiai reiškia "niekada".