QUOTE(Skaiiistė @ 2010 05 04, 16:02)
Va man keista,kaip taip vyraina ir moterys sako,vestuves kelsim,kai namą pasistatysim,kai gerą darbą turėsim.....o tu kleckau,o kiek žmonių visą gyvenimą nori to namo ir darbo,bet ir su didžiausiom pastangom nesigauna to namo pasistayt...pasvajoti visiems lengva,bet teisybė ta,kad arba pasiseks arba ne. Mes susituokėm be namo,be darbo,net be universiteto diplomo ir ne iš reikalo...na ir labai laimingai gyvenam
kartu mokomės ir jau visko gyvenime sieksim kaip šeima
Anksčiau tėvai, mūsų seneliai tuokdavosi be santaupų, turto, turėjo tik darbelius arba studijas su minimalia stipendija ir ką..... išgyveno, nugyveno ir užgyveno.
O kai viskas "ant gatavo" - namas pūpso, darbas nešantis pelną yra, namai aprūpinti, mašiną kiekvienas turi ir t.t., tai belieka lakstyt galvą užvertus ir nuotykių ieškot, nes nėra bendrų rūpsečių, planų, siekių. Va taip ir didėja skyrybų statistika, nes iš gero gyvenimo ir pasileidžiama "laukais- nikeliuotais ragais", kas belieka jaunam, kai buitis aprūpinta - blevyzgos ir tiek, kol dar jaunas
Mes tuokėmės labai anksti ir iš reikalo (nepaisant to, kad pradraugavom 4m tai toks tas ir reikalas

) man buvo 18m, jam 20m. Tai apie kokius "stabilius pagrindus " galėjo būt kalba

Aš dar dvyliktokė buvau, jis tik pradėjęs dirbt, santaupų minimaliai, kiekvienas gyvenom su savo tėvais
Na ir ką, planavom, kad vistiek tuoksimės po metelių kitų, bet gyvenimas įvykius paskubino ir susituokėm.... Aišku nieko pradžioj neturėjom, gyvenom pas mano tėvus, aš nedirbau, tik jis vienas, taupėm, stengėmės, mąstėm, planavom, daug kalbėdavomės, svajodavom ir tie bendri rūpestėliai, planai suartino labai, o dabar tai ką turim ir užgyvenom - bent jau žinom kad bendrom jėgom, pastangom ir darbu turim, nereikia viens kitam į akis susipykus prikišt, čia mano buvo, o tu pilkas basas atėjai ant gatavo (kas tikrai danai nutinka)....
Ir jei žmonės delsia ir nesituokia motyvuodami vien tik tuo, kad dar nieko neturim, neužgyvenom - man rodos tai yra tiesiog neapsisprendimo, jausmų netvirtumo priedanga....
Dabar toks amžius, kad susituokus galima lygiai tą patį užgyvent, kaip ir nesusituokus

Galų gale yra galimybė be jokių problemų planuot šeimos sudėtį (ne taip kaip anksčiau - kiek Dievas davė....).
Todėl jei meilė yra ir noras būt su tuo žmogumi iki grabo lentos - tai tie materialumai dažnai lieka nuošalį, vienintelė mintis - "noriu būt su juo ir laimingai gyvet", o visą kaitą pasieksim kartu