QUOTE(Rodnega @ 2011 05 20, 12:40)
Tai kad nieko čia įdomaus . Tik liūdnas faktas. Dirbau dešrų, mėsos skyriuje . O dažnokai ir mišrainių . Kiekvieną ryta nurašydavau dešras, dešreles, vyniotinius ir panašiai kam jau galiojimas baigesė, tai gi. Jų likdavo daug. . Galiukus nupjaustai. Dešrą, vyniotinius perpjauni ties tą vietą kur baigiasi galiojimas . Jei neišeina galiojimo paslėpti, išvis išimi iš pakuotės , perpakuoji . Uždedi galiojimą iš naujo . Nurašai tik tuomet jei pradeda rūgti . Jei apgliaumėja , nuplauni . Jei skonis nepakitęs, pardavinėji toliau . Rūkytas, apdžiuvusias dešras nuplauni su vandeniu arba ištepi su aliejumi kad skaniai atrodytu . Dešreles išimi iš poko jei pasibaigė galiojimas ir laikai maišeliuose . Aišku galiojimą žymi pats . Pasenusi mėsa, praradusi prekinę išvaizdą, malama į faršą . Faršas parduodamas kaip šviežias ir galiojantis . Kibinai, kijevo kotletai ir kitokie pusfabrikačiai be galiojimo padedami kartu su galiojančiais . Negaliojantys parduodami pirmoj eilėj . Pasenusi mišrainė sumaišoma su šviežia jei nepavyksta išparduoti . Čia kiek pamenu ir kiek mačiau
Dirbau ir as dvejose IKI, bet galiu patikinti, kad taip tikrai nedaroma. Pati maciau ir kiek mesos ismetama ir kiek desru ar misrainiu nukeliauja konteinerin. Na bent jau tose IKI, kuriose dirbau, produktai su pasibaigusiu galiojimu metami lauk.