Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Asmeniskai man, autobusai kazkaip mazai kliuna, vat mikriukai kitas reikalas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Almost @ 2011 01 13, 10:13)
akla, Atogrąža, akla hihihi.gif nežinau, man iškart kyla klausimas - koks pvz mums su denaxa būtų tikslas meluot kažką ir pasakot vėjus? mastau.gif nu pastoviai, kiek važiuojam, tiek vis kokių kliurkų būna su viešuoju... nu nesakau, kad kasdien visad kai tik važiuojam, taip jau ir būna, bet tikrai labai ir labai dažnai... ...

Ai nee.. Kad jūs dėl kokių tai priežasčių sugalvojot meluot tai nė nepamaniau biggrin.gif . Nu gal tik bišk perdėti ph34r.gif lotuliukas.gif
Arba gal jūsų sėkmė tokia išskirtinė? bigsmile.gif biggrin.gif

Nu negaliu gi aš taip lengvai imt ir savo regėjimu visai nebepasitikėt, nu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiandien išsiaiškinau su draudimu viską, dėl to įvykio, kuris nutiko man spalio mėnesį. ŽODŽIU tas senis kreipėsi, jam draudimą išmokėjo už nubrozdintą mašiną, o su mumis niekas nesusisiekė, negavom nei laiško nei skambučio, už tai, kad mano draugas, kuris padarė avariją, pasirašė, kad sutinka, jog yra kaltas (nors realiai ne jo kaltė, bet tas jau dzin) ir už tai, kad nepranešėm draudimui per 3 dienas, iš jo BTA išsireikalaus 50 procentų padengti draudimo išmoką, kurią išmokėjo tam diedui. Kaip susinerrrrrrrrrrrrvinau sad.gif Gerai, kad atsibudom bent dabar, kol negavom laiško iš teismo, nes kitaip tą išmoką iš mano draugo per teismus būtų reikalavę. Žodžiu aišku, nežinojimas terminų neatleidžia nuo atsakomybės, bet tokia nemaloni staigmena... Dabar gausiu rašyti pasiaiškinimą, deklaraciją užpildyti. Ne mano kaltė, ne iš mano kišenės reikės padengt, bet man taip sąžinė griaužia. Kokie mes kvailiai... Jau esam nusiteikę, kad reikės jam padengti tūkstantėlį, kitą. (duokdie, kad mažiau reiktų). Pirmadienį varau ryškintis. Ir draudimas man pabrango gerooookai virš 100 litų. Žodžių aš tą diedą dabar noriu užmušt. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 01 14, 21:32)
Šiandien išsiaiškinau su draudimu viską, dėl to įvykio, kuris nutiko man spalio mėnesį. ŽODŽIU tas senis kreipėsi, jam draudimą išmokėjo už nubrozdintą mašiną, o su mumis niekas nesusisiekė, negavom nei laiško nei skambučio, už tai, kad mano draugas, kuris padarė avariją, pasirašė, kad sutinka, jog yra kaltas (nors realiai ne jo kaltė, bet tas jau dzin) ir už tai, kad nepranešėm draudimui per 3 dienas, iš jo BTA  išsireikalaus 50 procentų padengti draudimo išmoką, kurią išmokėjo tam diedui. Kaip susinerrrrrrrrrrrrvinau sad.gif Gerai, kad atsibudom bent dabar, kol negavom laiško iš teismo, nes kitaip tą išmoką iš mano draugo per teismus būtų reikalavę. Žodžiu aišku, nežinojimas terminų neatleidžia nuo atsakomybės, bet tokia nemaloni staigmena... Dabar gausiu rašyti pasiaiškinimą, deklaraciją užpildyti. Ne mano kaltė, ne iš mano kišenės reikės padengt, bet man taip sąžinė griaužia. Kokie mes kvailiai...  Jau esam nusiteikę, kad reikės jam padengti tūkstantėlį, kitą. (duokdie, kad mažiau reiktų). Pirmadienį varau ryškintis. Ir draudimas man pabrango gerooookai virš 100 litų. Žodžių aš tą diedą dabar noriu užmušt. sad.gif

mocha, kokia užuojauta console.gif
Aš ir neturiu įpročio skaityti tokias, atrodo, nereikšmingas sutartis kaip draudimo, bet kaip pasirodo reikia ir kaip šauniai draudimo įmonės susimažina sau nuostolius dėl tokių neperskaitymų. Pati po patirto eismo įvykio užmečiau visas sutartis ir deklaracijas kuo toliausiai, norėjau nebesigilinti ir kuo greičiau viską pamiršti ir jei ne denaxa, man ir taip būtų nutikę. Belieka tikėtis, kad tie atlyginti nuostoliai nebus tūkstantiniai, žinant eilinių draudimo įmonių "skūpumą" suma neturėtų būti įspūdinga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 01 14, 22:32)
Šiandien išsiaiškinau su draudimu viską, dėl to įvykio, kuris nutiko man spalio mėnesį. ŽODŽIU tas senis kreipėsi, jam draudimą išmokėjo už nubrozdintą mašiną, o su mumis niekas nesusisiekė, negavom nei laiško nei skambučio, už tai, kad mano draugas, kuris padarė avariją, pasirašė, kad sutinka, jog yra kaltas (nors realiai ne jo kaltė, bet tas jau dzin) ir už tai, kad nepranešėm draudimui per 3 dienas, iš jo BTA  išsireikalaus 50 procentų padengti draudimo išmoką, kurią išmokėjo tam diedui. Kaip susinerrrrrrrrrrrrvinau sad.gif Gerai, kad atsibudom bent dabar, kol negavom laiško iš teismo, nes kitaip tą išmoką iš mano draugo per teismus būtų reikalavę. Žodžiu aišku, nežinojimas terminų neatleidžia nuo atsakomybės, bet tokia nemaloni staigmena... Dabar gausiu rašyti pasiaiškinimą, deklaraciją užpildyti. Ne mano kaltė, ne iš mano kišenės reikės padengt, bet man taip sąžinė griaužia. Kokie mes kvailiai...  Jau esam nusiteikę, kad reikės jam padengti tūkstantėlį, kitą. (duokdie, kad mažiau reiktų). Pirmadienį varau ryškintis. Ir draudimas man pabrango gerooookai virš 100 litų. Žodžių aš tą diedą dabar noriu užmušt. sad.gif

As kai kartais megeja pabuti bjauri, tai liepciau draugui paciam ir padengti ta pabrangimo skirtuma, vairavo tai jis ax.gif
O ir kokio velnio jis pasirase kad sutinka, jog yra kaltas jei is tiesu nekaltas ? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(mocha @ 2011 01 10, 16:08)
O man buvo taip. Su mano mašina važiavo draugas ir patyrė eismo įvykį, jį pripažino kaltu. Supildė deklaraciją. Mašina užrašyta ant mano mamos, bet mes niekam nieko nepranešėm. Kažkaip skaičiau tą punktą, kad reikia pranešt, bet užsimiršau blush2.gif  Įvykis buvo spalio pradžioj, bet jokios žinios negavau iš draudimo. Mano mama irgi. Gal taip ir "praslydom"? smile.gif Dabar perskaičiau ir truputį išsigandau. Būtų žiauriai nemalonu sulaukti žinutės iš draudimo.
Almost,  4u.gif

ai va radau, kad raset, jog ji pripazino kaltu. o kas ji pripazino, policija?
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2011 01 14, 21:04)
mocha, kokia užuojauta console.gif
Aš ir neturiu įpročio skaityti tokias, atrodo, nereikšmingas sutartis kaip draudimo, bet kaip pasirodo reikia ir kaip šauniai draudimo įmonės susimažina sau nuostolius dėl tokių neperskaitymų. Pati po patirto eismo įvykio užmečiau visas sutartis ir deklaracijas kuo toliausiai, norėjau nebesigilinti ir kuo greičiau viską pamiršti ir jei ne denaxa, man ir taip būtų nutikę. Belieka tikėtis, kad tie atlyginti nuostoliai nebus tūkstantiniai, žinant eilinių draudimo įmonių "skūpumą" suma neturėtų būti įspūdinga unsure.gif

Ačiū unsure.gif Liebchen, jei ne jūsų patirtis ir ne denaxa, jaučiu mano draugas būtų gavęs laiškutį jau iš teismo. Aš sunerimau, ėmiau klausinėti, ir pasirodo, privalo ir kaltininkas pranešt ir panašiai. Aš tikrai to nežinojau, kažkaip man ir nelabai rūpėjo, nes nesu papuolus į eismo įvykį, čia tik dalyvė mano mašina. Ir iki tol galvojau, kad man nebrangs draudimas, o mano draugui, nes jis padarė avariją tipo, o ne aš. Bet pasirodo, atsieis ir man. smile.gif Tikrai visas sutartis reikia skaityt atidžiai, kad nebūtų tympt kaip mums šį kartą. Dabr aš ir maniškė situacija yra žioplumo pavyzdys biggrin.gif Niekam nelinkiu. Jei būtume pranešę, būtume net gal ir teisminiu keliu apsigynę, kad ne dėl mūsų kaltės įvyko eismo įvykis, bet jau yra kaip yra. Telieka laukti dabar kitos savaitės. Beje, kas dėl pinigėlių, tai žinokit vienam pažįstamui įlenkė sparną ir draudimas įvertino 900Lt, o ką kalbėt apie to diedo džipą, kai jam visa vairuotojo pusė nusibrūžino? (aš pati nemačiau, man tik pasakojo, kad per visą šoną nuėjo jam)... Nu žo, lauksim. Draugui paskambinau, sugadinau savaitgaliui nuotaiką... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(wikne @ 2011 01 14, 21:18)
As kai kartais megeja pabuti bjauri, tai liepciau draugui paciam ir padengti ta pabrangimo skirtuma, vairavo tai jis ax.gif
O ir kokio velnio jis pasirase kad sutinka, jog yra kaltas jei is tiesu nekaltas ?  blink.gif
Papildyta:
ai va radau, kad raset, jog ji pripazino kaltu. o kas ji pripazino, policija?

Tai aš manau, kad mes tą skirtumą ir dengsim kažkaip susitarimo keliu. Nu dar pasišnekėsim, bet mano mašinai įlenktas sparnas, jis pasisakė, kad sutvarkys savo lėšomis mano mašinos sparną. O dabar pasirodo, dar gaus tam diedui dengt sumą. tiksliau draudimo bendrovei...
O buvo taip, kad mano draugas važiavo juosta, Vilniuje kažkur, iš jo paskos tas diedas skriejo, mano draugas suko į dešinę (primenu važiavo pirmas ir kelias viena juosta ta puse), o diedas lenkė per dešinę pusę (!!!), taip gavos, kad jis kalė į mano mašinos sparną, ir per mano šoną praėjo, kažkaip ten gavos, kad jo džipo šonas nusidrarino nemenkai. Senolis iššoko iš mašinos, atsiprašė, tipo aš kaltas ir blabla, tipo išsiskirkim draugiškai, na o mano draugas sako "galvoju, nė lito nesiūlo, ne mano kaltė, sako kviečiu policiją, taip nepaliksiu". Nu ir ką, iškvietė policiją ir prasidėjo... doh.gif Atvažiavo, pradėjo aiškintis kaip ir kas, kad jau senis kaltas, tačiau po kelių minučių, policininkam paskambino kažkas į telefoną, tada jie pradėjo šnekėt taip, kad mano draugas užkišo. Liepė važiuot į komisariatą. Ten nuvažiavus, pasakė, kad ta gatvė filmuojama, atsiveš įrašą, pažiūrės kaip viskas vyko. Po kelių minučių atseit įrašą atvežė, bet žiūrėti mano draugui neleido.Uždraudė (neaišku kodėl). Poto prasidėjo psichologinis spaudimas. Kad mano draugas kaltas, jis užkišo, kad jam gręsia laaaaaaaaabai didelės baudos, kad baigsis blogai, jeigu jis neprisipažins. Kažkokie ambalai atlėkė, senio draugai, pradėjo įkalbinėt, kad geriau draudimo deklaraciją lai užpildo, pasirašo, kad kaltas ir viskas bus ok, policininkai tą patį varyt. Mano draugas užspeistas į kampą buvo, prigasdintas, pasimetė ir pasirašė. Policija paleido jį (!!!), nors turėjo išrašyti baudą už pažeidimą, atidavė viską, policijoje įvykis neužfiksuotas net. Taip gavos, kad mano draugas pasirašė, ir užsidėjo kilpą ant galvos. Draudimui nepranešė, senis išmoką gavo, draugas gaus atlygint 50 proc. išmokos draudimui. Tokia va istorija. Pikta labai doh.gif
Papildyta:
Dar pamiršau pridurti, žiūrėjo nuvykę draugai į ta gatvę, ieškojo kamerų, o ten tos gatvės nefilmuoja niekas... Dėlto ir menamo įrašo neleido staiga žiūrėt.
Ot policija dirba, gražu.
Atsakyti
Na jo nepavydetina situacija, matyt tas senis prie pinigu, per pazystamus viska ir sutvarke.....labai gaila kai taip teisybes ner verysad.gif o ir dauguma zmoniu pas mus ner labai geranoriski kitu atzvilgiu....gi galejo kas sustoti kas mate ta situacija ir pasisiulyt uz liudininkus. Pamenu musu kai senukas per sankryza nepraleido ir mes jam i gala kalem tai iskart moteriske sustojo ir paliko mum savo nr.kuris beje labai praverte nes senukas nesutiko kad jis kaltas tai kvietem policija , kuri nustate kas kaltas, kas be ko ir liudininkei skambino. o jusu situacijoj kuris skambino policijai tas senis ar jus?
va cia manau kad labai gera pamoka turetu buti daugumai vairuotoju kaip reikia buti budriems ir nepasimesti tokiose situacijose. O jums stiprybes tokioj nemalonioj situacijoj 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 01 14, 21:32)

Mergyt, šiaip kaltininkas gali padengti maximum IKI 20% , jeigu nepraneša laiku.
Eik ir aiškinkis smile.gif

BTA tai siųsk velniop rolleyes.gif blush2.gif
Pasiūlyk kad gali padengti 5%. Rašyk laišką, kad nepranešei dėl to ir ano, deklaracija yra, kuri ir atspindi įvykio aplinkybes ir įvykio žalą smile.gif

O šiaip reik istatymus pasižiūrėt.
Atsakyti
Manęs ten nebuvo, gal kasnors ir buvo mačiusių, bet nesustojo ir nepadėjo. Labai liūdna, kad akivaizdžiai matė, jog sulaukė policija skambučio, greit prisistatė du vyrukai, kaip spintos, kurie kažką derino telefonais ir su policininkais. Kaip greitai apsivertė policininkų versija. Žinot, labai lengvai suversti ant jauno žmogaus, jį gąsdinti, versti daryti, kai esi diedas galingas, turi pažinčių. Viskas Vilniuj, mano draugas iš Kauno, aš pati išvis iš kito Lietuvos galo. Aš pati skambinau, sakau nepasirašyk ant draudimo, ne tavo kaltė, bet dabar jau nieko nepakeisim. Mano draugas tiesiog aplinkybių auka. Kai sužinojau šiandien, kad senis jau ir išmoką gavo, o draudimas net nesusisiekė su mumis, nieko nepranešė, pykčio banga apėmė, pradėjau garsiai keiktis biggrin.gif Logiškai mastant, jei mes pamiršom pranešt, tai jie gavo iš nuketėjusio deklaraciją, kodėl niekas mums neskambino?Nerašė, nesiaiškino... Liūdna. Bet tikrai, jau dabar turėsiu tokią pamoką gyvenime, nepasimesiu, ir pranešiu per 3 darbo dienas, jeigu kas. smile.gif
Jūsų atveju pasisekė, dėl moters, šaunuolė. Aš elgčiausi panašiai. Yra žiauuriai nemalonu, kai esi nekaltas ir nori tave apkaltinti (kai kuriems tai pavyksta). Aš neseniai turėjau incidentą, kai kieme aplink mano mašiną braižėsi moteris su jaunuoliu ir daužė mano mašinos padangas, šonus, stebėjau per langą, man pamojo ateit. Atėjau ir jie man "kodėl mano mašiną įdaužei", sakau "kąąąąąąąąąą?". Nes mano mašina geltona, likęs įlenktas sparnas po avarijos tada, o pas jų geltoni dažai likę, tai galvojo kad jau aš kaliau, kur matės net ne tokia geltona spalva, mano įlenkimas žemiau nei jų minivenui įbrėžta. Kaip šlykštu, toks pyktis apėmė. Atsiprašė poto, išvažiavo ieškot geltonų mašinų. Na bet aš kaip sakau "čia Lietuva, čia lietūs lyja" biggrin.gif
Atsakyti
Biški mažumėlę pramazinau naują temą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2011 01 19, 00:38)
Biški mažumėlę pramazinau naują temą lotuliukas.gif

biggrin.gif Tai kad čia dar veiksmo mažai, spėsit pasivyti laugh.gif

Kur visos dingusios.. g.gif
Atsakyti
Sveikutes,
noreciau prisijukti prie jusu 4u.gif
Isilaikiau teises Lietuvoje pries 1,5m dabar tyk nesenai pradejau vairuoti 1 savaite ir dar Anglijoje doh.gif baime yra nes pertrauka nemaza o dar eismas didesnes ir kitoje puseja doh.gif Viena jau buvau isvazevus po miesta ryt bandysiu i eutostrada vaziuoti doh.gif bijau bet reikia ta baime kaip nors nugaleti doh.gif mirksiukas.gif
Atsakyti