Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Apie nepranešimą draudimo kompanijai ir aš pakomentuosiu. Kadangi mano vyras jau 15m dirba žalų sureguliavimo skyriuose, teko jam dirbti keliuose draudimo kompanijose. Tai sakė yra taip. Jeigu kaltininkas nepranešė apie įvykį, tai regresas gali būti ne didesnis negu 20% nuo sumokėtos išmokos. Taip pat draudimo kampanija turi argumentuoti ir įrodyti, kad tas nepranešimas turėjo įtakos žalos nustatymo dydžiui. Tikrai siūlau nemokėti iš karto ko jie prašo. Tegul įrodo pirmiau, kad iš viso turit jiems kažką mokėti. O jeigu nesileis, kiek pamenu tai BTA, pasakykit, kad kreipsitės i Draudimo Priežiūros Komisija.
Jeigu iškils kokių klausimų kreipkitės, padėsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2011 01 24, 19:06)
Apie nepranešimą draudimo kompanijai ir aš pakomentuosiu. Kadangi mano vyras jau 15m dirba žalų sureguliavimo skyriuose, teko jam dirbti keliuose draudimo kompanijose. Tai sakė yra taip. Jeigu kaltininkas nepranešė apie įvykį, tai regresas gali būti ne didesnis negu 20% nuo sumokėtos išmokos. Taip pat draudimo kampanija turi argumentuoti ir įrodyti, kad tas nepranešimas turėjo įtakos žalos nustatymo dydžiui. Tikrai siūlau nemokėti iš karto ko jie prašo. Tegul įrodo pirmiau, kad iš viso turit jiems kažką mokėti. O jeigu nesileis, kiek pamenu tai BTA, pasakykit, kad kreipsitės i Draudimo Priežiūros Komisija.
Jeigu iškils kokių klausimų kreipkitės, padėsiu mirksiukas.gif

Oo kaip faina, kad žinovų turim 4u.gif bigsmile.gif mano draugui, kuris padarė avariją su mano mašina irgi tą patį sakė, kad regresas iki 20 proc. Sakė laukt žinių, bet galim ir išvis jokių pretenzijų nesulaukt. Nes jis studentas, nedirbantis žmogus ax.gif Beje, o kaip tokie atvejai, jeigu draudimo bendrovė išmokėjo išmoką nukentėjusiam nesusisiekusi visiškai su kaltininku? Neprašė mūsų jokios informacijos, nesulaukėm nei skambučio, nei laiško, žodžių remdamiesi nukentėjusio parodymu išmokėjo išmoką. Kaip tada? Ar mes galim atsisakyt dengti (jei pareikalaus išvis) vien dėlto, kad nebuvo su mumis susisiekta? (net pačios darbuotojos stebėjosi, kaip čia taip galėjo nutikti...) g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mocha @ 2011 01 24, 20:29)
Oo kaip faina, kad žinovų turim 4u.gif  bigsmile.gif mano draugui, kuris padarė avariją su mano mašina irgi tą patį sakė, kad regresas iki 20 proc. Sakė laukt žinių, bet galim ir išvis jokių pretenzijų nesulaukt. Nes jis studentas, nedirbantis žmogus ax.gif Beje, o kaip tokie atvejai, jeigu draudimo bendrovė išmokėjo išmoką nukentėjusiam nesusisiekusi visiškai su kaltininku? Neprašė mūsų jokios informacijos, nesulaukėm nei skambučio, nei laiško, žodžių remdamiesi nukentėjusio parodymu išmokėjo išmoką. Kaip tada? Ar mes galim atsisakyt dengti (jei pareikalaus išvis) vien dėlto, kad nebuvo su mumis susisiekta? (net pačios darbuotojos stebėjosi, kaip čia taip galėjo nutikti...) g.gif  4u.gif

Pretenzijų nesulauksit tikrai ne todėl, kad jis studentas ar niekur nedirbantis, DB netikrina ar jis dirba ar ne, jeigu jau siunčia laišką tai siunčia. Po to galima eiti kalbėti su draudimu, kad sumažintų sumą ar išdalintų dalimis, gal iš vis pasigailėtų.
Kaip minėjau draudimo bendrovė neieško pati kaltininko, nebent labai didelė išmoka būtų, arba įtartų aferą. Taisyklėse yra aiškiai parašyta, kad turi per 3d pranešti draudimui. Jeigu nepranešei ir tas tavo nepranešimas galėjo turėti įtakos, nustatant žalos dydžiui, tada tu gauni laiką su "paršom gerbiamoji susimokėti" jeigu ten viskas ir taip aišku tai niekas tada nesiunčia jokio laiško, nes pagal įstatymą vis tiek negali reikalauti.
Atsakyti
Nu viskas aišku, ačiū labai už informaciją smile.gif nebeliko klaustukų, reikia tik laukt, ar sulauksim ko ar ne. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sunflowers~ @ 2011 01 23, 01:11)
As pernai jau antra masina draudziau PZU draudime, tai kazkaip skundu neturiu g.gif Visada viska smulkiai isaiskina, kokias tik gali nuolaidas pritaiko, visus numerius duoda, zodziu priekaistu neturiu cool.gif

as irgi drauziuosi PZU bet keisiu jauciu, o jeigu ne draudima tai draudeja tikrai, nes blyn draudziausi metams o uzrase ziuriu tik 11 men, ir gerai kad dabar apsiziurejau o tai buciau vazinejus dar be draduimo visa men blink.gif
Atsakyti
merginos, o as snd vos zmogaus nesuvazinejau... verysad.gif angel_sadangel.gif
nezinau kas pasidare, kodel kazkas pasirode ir taip padariau. gal kaltas pyktis ir pries tai ivykes skandalas su artimu zmogum. arba kad 3 val praleidau kompanijoj kur be perstojo snekejo vienas zmogus.. gal tiesigog ziopla doh.gif unsure.gif verysad.gif
bet vaziavau nejudrioj gatvelei, kur vazineja troleibusai, ir kaip man susisviete, kad jis suka i sustoja i stotele (zmogus salia sedejes pagalvojo ta pati), o as panorejau ji aplenkt. gyvenime daugiau taip nedarysiu! doh.gif o pasirodo jis stojosi nes zmogus ejo is jo puses. .. aisku kurio as negalejau matyt... o as issoku is kaires ir.. gerai kad vaziavau ne itin greitai, spejau sustabdyt. bet..
jauciuosi klaikiai cry.gif bet zinau kad pati kalta.
Atsakyti
Blyn man va tas labai baisu, tie trolikai, nesuprasi, lėtai važiuoja, nė nepastebi, kad stabdo jei šalia varai, ne iš galo..
Atsakyti
Svarbu,kad viskas gerai baigesi ir jus pasimokysit is sitos situacijos,su tais lenkimais reik atsargiai,ypac pries perejas ar siaip mazose gatvelesi,kur pestieji megsta eit bet kur...Nepergyvenkit,bukit atsargesne,visiems visko pasitaiko console.gif
Atsakyti
Aš šiandien važiavau iš Telšių. Supratau, kad apie vairavimą slidžiu keliu nežinau absoliučiai nieko. Kiek teko Vilniuje važinėti slidžiomis gatvėmis, o važiavau kiekvieną dieną, nes gyvenu už Rokantiškių sodų, o ten niekas nevalo gatvių, tai tas slidumas tik saldainiukai, palyginus,kas buvo šiandien. Kelias grynas ledas ir plius pažeme pustė, didelis šoninis vėjas. Iš padaržių važiavau drąsiai, bet pradėjo po truputį mėtyti, pagalvojau nuo stipraus vėjo. Bet kai pradėjo mėtyti per visą kelią tai strioko apturėjau. Ačiū Dievui nevažiavo priešais mašinos, tik š galo. Išvažiavau į priešpriešinę juostą. Ką daryt nežinau, tik žinau, kad negalima stabdžio spaust. Kadangi važiavau nuo kalniuko, mašina atleidus gazą, net nesiruošė stot. Tada pradėjau stabdyt, pradėjau dar labiau slidinėt, bet galų gale sustojau. ***** kaip baisu buvo, tai likusį kelią iki autostrados važiavau ant 50. Įvažiavus į autostradą iš pradžių lyg nieko buvo, bet vėliau pradėjo irgi pustyti, antra juosta kai kur neįmanoma buvo važiuot, o pirmoj vietom irgi mėtė, bet jau nebebuvo taip baisu. Keisčiausia, kad pravažiavus Kauną, autostrada buvo beveik sausa, tai truputį atsipalaidavau ir grįžau namo.
Atsakyti
Tokioj situacijoj, kai negali stabdyt stabdžiu, mažini staigiai pavaras, mašina lėtėja, aišku jei mechaninė.
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2011 01 29, 20:37)
merginos, o as snd vos zmogaus nesuvazinejau... verysad.gif  angel_sadangel.gif
nezinau kas pasidare, kodel kazkas pasirode ir taip padariau. gal kaltas pyktis ir pries tai ivykes skandalas su artimu zmogum. arba kad 3 val praleidau kompanijoj kur be perstojo snekejo vienas zmogus.. gal tiesigog ziopla  doh.gif  unsure.gif  verysad.gif
bet vaziavau nejudrioj gatvelei, kur vazineja troleibusai, ir kaip man susisviete, kad jis suka i sustoja i stotele (zmogus salia sedejes pagalvojo ta pati), o as panorejau ji aplenkt. gyvenime daugiau taip nedarysiu!  doh.gif  o pasirodo jis stojosi nes zmogus ejo is jo puses. .. aisku kurio as negalejau matyt... o as issoku is kaires ir.. gerai kad vaziavau ne itin greitai, spejau sustabdyt. bet..
jauciuosi klaikiai cry.gif bet zinau kad pati kalta.

Man prieš 17m buvo tokia pati situacija, tik aš buvau pėsčioji. Trūlikas per perėją mane praleido, o antra juosta važiavęs automobilis net nesugalvojo sustabdyt ir partrenkė. Rezultatas lūžusi koja per kelį ir kuri skauda ligi šiol, nes blogai sugijusi yra.
Aš dabar visada jeigu tik matau pirma juosta stabdantį trūliką, autobusą ar automobilį tai irgi iš karto stabdau, nors ir nesimato, kad priekyje būtų perėja.
Papildyta:
QUOTE(Aga @ 2011 01 29, 20:56)
Tokioj situacijoj, kai negali stabdyt stabdžiu, mažini staigiai pavaras, mašina lėtėja, aišku jei mechaninė.

Pas mane automatas
Atsakyti

Kadangi važiavau nuo kalniuko, mašina atleidus gazą, net nesiruošė stot. Tada pradėjau stabdyt, pradėjau dar labiau slidinėt, bet galų gale sustojau.

kai slysti man atrodo geriau stabdyt pavarom,t.y jungti zemesne pavara ir o stabdi spaust tokiais trumpais paspaudimais,paspaudi-atleidi,paspaudi-atleidi.

Na gal labiau patyrusios vairuotojos geriau ka patars 4u.gif

Atsakyti