Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(Medelė @ 2011 01 14, 16:15)
Vis negaliu atsikratyti minčių riboti kalorijas. Šiais metais mano dienos aukščiausias planuotas kalorijų kiekis buvo 700kcal, bet vėliau sekė persivalgymai. Šią savaitę kaip bausmę sau leidau suvartoti ne daugiau 230kcal doh.gif Ir žinau, kad blogai darau, žinau, kad tie badavimai sukelia persivalgymą, o po to vėmimą, bet negaliu susilaikyti.

Tai yra ziauru..uz ka Tu taip saves nekenti ?
Atsakyti
Pravierka, kad aš kaip tik nesijaučiu, kad taip darydama savęs nekęsčiau. man kaip tik atrodo, jog kuo mažiau sverdama labiau sau patinku, nors žinau, kad tas kuo mažiau niekada nesibaigs. nėra tam ribos. Aš puikiai suprantu, kad tai nelogiška, bet kita pusė manęs, kuri verčia taip elgtis neklauso protingo balso.
Man kartais atrodo, kad net psichologai manęs nesuprastų kiek daug minčių pas mane galvoje slypi.
Ir dar man atrodo, kad aš jums, merginos, kenkiu išsakydama tokias mintis, nes jūs daug labiaus stengiatės pasveikti nei aš verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 14, 16:41)
Pravierka, kad aš kaip tik nesijaučiu, kad taip darydama savęs nekęsčiau. man kaip tik atrodo, jog kuo mažiau sverdama labiau sau patinku, nors žinau, kad tas kuo mažiau niekada nesibaigs. nėra tam ribos. Aš puikiai suprantu, kad tai nelogiška, bet kita pusė manęs, kuri verčia taip elgtis neklauso protingo balso.
Man kartais atrodo, kad net psichologai manęs nesuprastų kiek daug minčių pas mane galvoje slypi.
Ir dar man atrodo, kad aš jums, merginos, kenkiu išsakydama tokias mintis, nes jūs daug labiaus stengiatės pasveikti nei aš  verysad.gif

Na mes gal is sono geriau pamatysim ka padaro VS su zmogaus mastymu, nes ant saves tai pastebeti sunku..ypac jei panasia liga serga mama..baisu pagalvot apie tokia situacija, bet turi buti stipresne ir uz ja 4u.gif
Jei idomu, jei dar nezinai, VCS normalus bulimikes su tikrai normaliu KMI kaloriju kiekis virs 2000 per diena, kurios padalintos i 5 kartus, is kuriu apie 500 kaloriju sudaro vien pusryciai, panasiai tiek pietus, o ivakara maziau.. ir as ten per menesi ne kiek nesustorejau, svoris isliko daugmaz toks pat..mano KMI apie 20..
Atsakyti
Ka dar galiu pasakyti, viena karta po milzinisku pusryciu gulint VSC skaiciavom kalorijas, ju gavosiapie 900 blink.gif gavom kose virta piene+ 11dz.slyvu+2 riekes formines duonos+10gsviesto+50g fermentinio surio... Ir ka galiu pasakyt - man ten svoris krito blink.gif normaliai valgant galima pasirodo ir nebadaujant svori mest... Bet tokiu pusryciu as sau irgi nebeleidziu.. noris kuo liesiau, vel nebenaudoju visiskai riebalu... ismeciau sviesta, sumustinis jei buna - suio gabaliukas ant duonos, dar islydau, kad nusausint riebalus iseitu... nenormalu... unsure.gif Gal but tas mazinimas irgi salygoja kritima i sia duobe... g.gif
Medele, nebijok, as manau mes visos tokios pat... VIena kaimirka stengiames, kita akimirka slovinam savo liga... Nes vis noris taip kaip buvo - pati pati pradzia, kai buvo nukrites smarkiai svoris, dar nebuvo persivalgymu, as buvau tokia laiminga... lyginqant su dabar. buvau taip atsidejus mokslui - isitraukus, tarsi toks jausmas, kad atiduodu kuna uz tai, kad isitraukciau i kitqa materija... Norisi vel tai pasiekti, buti pateninta savimi, buti stipria butybe trapiame kune... liga vis tai primena ir noris tai pasiekti... as nezinau, bet jauciuosi kaip melage ir pries gydytojus - as tikrai negaliu sakyti, kad noriu simtu procentu pasveikti... man pasveikimas asocijuojasi - nebevemti, nepersivalgyti, bet sverti mazai...
Kazkaip va logiskai galiu sakyt - noriu nevemt, noriu nepersivalgyt, noriu nebut toj depresijos busenoj (man pernai kai bulimija visiskai i savo nagus buvo pagriebusi, depresija gan didele buvo...), bet negaliu sakyt, kad nenoriu numest svorio, kad man gerai taip kaip yra... ir vsc kai krito svoris - as laaabai dziaugiausi, nebuvo jokio logisko ziurejimo i svori, kad kuo daugiau nukristu - tai svarbiausia... Tikrai jei kazkam sakau, kad noriu pasveikt - as turiu omeny, numest svorio... verysad.gif
Atsakyti
noriuzako, kaip nuraminai mane dabar, net negaliu apsakyti.
O dėl valgymo, tai gali būti, kad svoris nepriauga ar net krenta laikantis to plano, tik man vis atrodo, kad esu taip sulėtinusi savo metabolizmą, kad ir 1200kcal suvartojusi priaugčiau, nes ne kartą taip ir buvo. Tačiau logiškai galvojant nuolatos vartojant normalų kalorijų kiekį, medžiagų apykaita turėtų sugrįžti į savo vėžes, o nedarant didelių pertraukų tarp valgymų tuo labiau turėtų pagreitėti jį, juk net 5 valgymai VSC plane g.gif

Kartais galvoju, kad seragntys VS turi daugiau žinių apie mitybą nei patys dietologai biggrin.gif
Atsakyti
noriuzako, negali buti kad pusryciai 900 kcal, nes maciau aiskiai sudaryta meniu su kcal, niekada nevirsydavo 600 kcal, gal jusu akys labai dideles buvo, tai tos slyvos milzinishkos atrode smile.gif Noras man pusryciai irgi siaubingai atrode, nes pries tai koki sureli ar du suvalgydavau pusryciams, o ten..dabar pusryciams valgau dviguba kieki koses smile.gif Ir labai gerai jauciuosi !!
Svoris auga tada kai mes neracionaliai valgome, kai badaujam, o paskui prisirijam, tada organizmas viska kaupia, kad badavimo perjodu turetu is ko gyventi..juk yra mokslishkai pagrista, kiek reikia zmogui, kad normaliai funkcionuotu visas jo organizmas..ech..man irgi smagu jei svoris krenta, vasara bemaitindama suneli savo pienu buvau sukudus, bet kad ir kaip graziai svarstykles atrode, pati atrodziau baisiai, ypac virsutine dalis..linkiu ir jum tai suprasti..ir valgyti normaliom porcijom, su sviestu, grietine, arbata su cukrum..juk svarbu kiekis..o kunui reikia visko..moters ypac 4u.gif
jauciuosi tarsi pamokslauciau, nu bet tokia reakcija sukelia jusu mintys apie tobula kaulu ir odos figura doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pravierka @ 2011 01 14, 18:01)
noriuzako, negali buti kad pusryciai 900 kcal, nes maciau aiskiai sudaryta meniu su kcal, niekada nevirsydavo 600 kcal, gal jusu akys labai dideles buvo, tai tos slyvos milzinishkos atrode smile.gif Noras man pusryciai irgi siaubingai atrode, nes pries tai koki sureli ar du suvalgydavau pusryciams, o ten..dabar pusryciams valgau dviguba kieki koses smile.gif Ir labai gerai jauciuosi !!

Na gali buti, gal su ''atsarga'' tas kalorijas dejom, kad nenumazint ju... Bet sia vasara planeliai ju virtuvej be kcal budavo tik kiekiai surasyti, o pagal kiekius mes ir meginom skaiciuoti... ir tie vieni pusryciai tikrai milziniski buvo... Dar gera sbaeris pusryciam budavo - makaronai su suriu+50g fermentinio surio, dvi formines duonos riekes, sviestas, slyvos biggrin.gif bet skanu buvo doh.gif
Atsakyti
Pusryčiai... blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 14, 20:25)
Pusryčiai...  blink.gif  blink.gif

bet zinok, ten gulint kazkaip ipratom biggrin.gif taip gerai uzvalgydavom o po triju valandu ziurek gigantiski pietus lotuliukas.gif
Atsakyti
Kas man daros nezinau, bet siandien prisiedziau doh.gif verysad.gif Bet mama irgi gera, zino kad sergu ir kibinu prikepe blink.gif pykstu, labai pykstu...is pradziu ant jos, bet labiausiai ant saves verysad.gif bash.gif protest.gif Bjauriai jauciuos, puse kibinu surijau ir dar noriu censored2.gif bijau.gif frusty.gif Kaip baisu...siaubinga...visiskai nesitvardau...o is pusiausvyros isvede itampa del egzu ir barnis menkutis su vaikinu...kas man daros verysad.gif
Nenoriu eit i WC, bet laabai apsirijau verysad.gif
Noris verkt, klykt, saukt, neenciu tokiom akimirkom saves...
Norejau paklaust, gal zinot, dienos centre nuo keliu iki keliu trunka uzsiemimai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 14, 22:12)
Nenoriu eit i WC, bet laabai apsirijau verysad.gif
Noris verkt, klykt, saukt, neenciu tokiom akimirkom saves...
Norejau paklaust, gal zinot, dienos centre nuo keliu iki keliu trunka uzsiemimai? g.gif

nergyt, ar atlaikei? unsure.gif
Centre priklauso nuo to, kurioj grupej buni: vienoj uzsiemimai pirmad 12-16; treciad 12-16; ketvirtad 12-17
kitoj antrad 11-16, treciad 12-16, penktad 12-16. Na bent jau taip rugseji budavo, bet kiek bendrauju su merginu ir dabar einanciu, lyg panasus grafikas...
Atsakyti
EyesOfAzure, kaip viskas baigėsi? console.gif

Iš tokių grafikų neįsivaizduoju kaip reikėtų suderinti dienines studijas, kad ir paprastas pamokas ir centro lankymą g.gif Juo labiau kai ne Vilniuje gyveni. O tikriausiai į stacionarą vasarą nežmoniškos eilės, nes kiek jie ten lovų turi, 5 berods g.gif
Atsakyti