Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

QUOTE(Medelė @ 2011 01 15, 14:51)
Geras vaizdelis turėjo būti  hihihi.gif Aš vasarą bėgioju kaip man užeina nuo 45min iki 1:30min, priklauso nuo energijos lygio ir grojamos muzikos, todėl dažniausiai prisidedu į MP3 tokių dainų "extra mile"  biggrin.gif O dar gamta aplinkui mmm, pas mus yra nutiestas geras kelias link karjero, o iš abiejų pusių kelių miškai cool.gif Ir tau pasisekė, kad gražioje vietoje studijuoji.
Dėl kalorijų "minusavimo" labai gerai suprantu, aš vienu metu net būdavau nusistačius kiek minučių lauke su šuniu žaisiu, nes radau kiek maždaug kalorijų ir tai sudegina, po to šokdynė, cardio treniruočių video...
O geri pietūs tik į naudą, tada vakare nebus akys tokios didelės ir mažiau noro ištuštinti šaldytuvą  smile.gif Šiek tiek pavydžiu, kad studijuoji svetur ir gyveni atskirai nuo tėvų. Bent jau aš taip įsivaizduoju, kad kai gyvensiu pagaliau viena, paprasčiausiai nepirksiu maisto, kurio trokštu apsiėdimo metu. Pavyzdžiui, niekada neapsiėsčiau vaisiais ar daržovėmis (nebent bananais ar bulvėmis), o koks batonas, bandelės ir kitokie kepiniai bei bet kas turintys bent kiek šokolado mane taip dažnai sugundo paragauti, o paragavus jau nebegaliu sustoti  g.gif Ar nepadeda tam gyvenimas be tėvų?

kurį laiką bent jau man taip geriau - vienai. bet galiausiai būna dienų, kai pati sau tas bandelės gerokais kiekais priperku. tad galiausiai didelio skirtumo ir nėra
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 15, 15:51)
Ar nepadeda tam gyvenimas be tėvų?

Teisingai arbataa parase... kuriam laikui... Taip namie grizus kaledom panika kiaura para - nueinu o nauji sausainiai, naujas sokoladas, ir pradedi... o paskui i vc. Cia kai viena gyvennu - geriau, susiperku maisto savaitei pagal planeli, bet... Kuo toliau tuo daugiau pasitaiko dienu, kai as sau perku persivalgymui maista - jau suplanuoju kad eisiu persivalgyt ir perku... Tuo metu man taip gaila tevu pinigu... unsure.gif Tada irgi nieko gero. Gal tik kad nereikia paniskai bijot, kad tave staiga uzklups edancia, nueini i savo kambari ir puotauji puse valandos, o paskui i WC begi.. Ten kiek baisiau, kad namiokai nepastebetu, bet ilgai neuzsibunu - tik pradzioj, kol didesni kiekiai varosi lauk, o paskui kambary, kriaukle yra... unsure.gif Nu ir baisiai cia skamba...
Atsakyti
Man gyvenimas be tevu buvo pasaka 2 sav, kol nevemiau...bet ir valgiau tragiskai mazai, sulieknejau lbj, pastebejau, kad jei viena gyvenciau i anoreksija vel iklimpciau, o to tikrai nenoriu...Issigandau, kad sulieknejaul iki kaulu styrojimo, pradejau valgyt normaliau, tada vemimai vel grizo...galiausiai pas tevus grizau, cia bent kazkokia kontrole, wc prie tevu kambario, o kadangi mama zino apie liga daznai po manes eina i wc ir tikrina ar nevemiau, ar kvapo ner ar pan. Buvo kartu kai taip sugedino mane, kad vemiau...bet tai situacijos nepagerino, radau kitu budu...kambary vemiau i stiklainiu ir pan, slepiau spintoj drabuziu ar po vonia..ten niekas niekada nelenda doh.gif baisu iki ko nusiritam su sia liga blush2.gif

Kokios Jus saunuoles visos, laikotes sauniai 4u.gif thumbup.gif
As snd vakara susiplanavus, tai tikiuosi be pasekmiu viskas praeis, tik kad mama vel su savo kepiniais...dar kibinai liko, ji pyraga dideliausia iskepe doh.gif gal vakare jo pries iskeliaujant is namu paragausiu, kad pagundu nebutu jo viso suryt g.gif blush2.gif
Atsakyti
Uoj su tom spintom baisu prisimint... As irgi i stiklainius vemdavau, paskiau kaip bijodavau kad pamatys jog nsu ismest. Susidedavu i kurpine, pasiimdavau suni ir sakydavau - vaziuoju suns veziot, i masina ir pirmu taikymu vaziuoju kuo toliau nuo namu dideliu konteineriu ieskot.. Dar i maisus vemdavau, vemdavau i puodus, nes brolis pasirodo mamai pasakydavo kad vemiau - galvojau jei kambari vemsiu, nesupras. Tai i puodus, paskiau nunesu puoda ispilu viska i vc, ir praeidama pro sali pabreziu - bet kokios sausos gelytes buvo, visas kol palaisciau su tuo puodu... Taip gudru atrodydavo. Ir ne esme, kad gelytem laistytuvas yra, ir kad jas ''laistydavau'' kas diena biggrin.gif
Atsakyti
Ziauru su tais slapstymaisis, as eidavau i WC, kartais virtuvej i kriaukle, paskui jau net nesislepdavau, pridarydavau tevams duris, kad nesigirdetu..juk jie ne akli, jaucia, girdi, uzuodzia..gal tiesiog kartais nutyli..Baisu prisimint..kaip jie nervuodavosi..
As jau ketvirta diena nevemiu..jauciuosi neblogai..grafiko laikausi ir leidziu sau pasmaguriauti..bet nepersivalgau..neturiu tokiu dideliu baimiu, kaip kad bandele ar keletas saldainiu..neturiu tikslo sukusti..turiu tiksla ismokti tvarkingai valgyti ir del to nesiparinti.. gal meskit tas piktas mintis apie svori, kalorijas, sportus ir prisijunkit ? 4u.gif
Atsakyti
Aš dar irgi kalbant apie slapstymusis, vemdavau (tinka ir esamasis laikas) vonioje į kriauklę, net duše (esu porą kartų užkimšusi ir turėjau po to krapštyti... Po to kambaryje į maišelius, puodelius, šiukšliadėžę (su šiukšlių maišu, žinoma). Daug kartų esu miške vėmusi šunį vedžiodama. Porą kartų mačiau, kad niekaip nepavyks atsikratyti sesės draugijos, tai suvaidinau, kad netyčia supykino, va čia jau žemiausias lygis verysad.gif O dar daug kartų maistą į servetėles, maišelius pakuodavau, slėpdavau rankinėje, o kitą rytą eidama į pamokas, vėliau ir į paskaitas, išmesdavau konteineriuose arba į upę prie ale žuvytėms doh.gif

Aš jau anskčiau minėjau, kad jaučiuosi lyg ne vieta man šioje temoje, nes Jūs suprantate, kad čia liga ir bandote ką nors keisti, o mano planuose vis dar svorio metimas. Jei jis nerūpėtų, tada daug lengviau būtų, o dabar šimtą kartų per dieną keičiasi mano nuomonė. Pabandysiu apsiraminti ir visų savo nuodėmingų minčių nerašyti geriau unsure.gif

EyesOfAzure, jau beveik baigiu žiūrėti filmą "Eat, pray, love" smile.gif Parašyk kokias tau mintis jis sukėlė. Įsivaizduoju iš tikro kuri scena labiausiai įstrigo. Pabaigusi žiūrėti parašysiu ir aš smile.gif
Atsakyti
Duse ir as as darau tai... o uzkimsus irgi ne karta esu ir kriaukles ir dusa, tai kurmio pripildavau, kol nenubegdavo viskas - neidavau lauk... miske parkuose irgi suni vedziojant... i krumus nueidavau... absrdas... Bet tikrai nemaniau, kad mama gali galvot kad galiu vemt miske. Su ja buvom, as nuejau siusiuko padaryt toliau, o grizus ji klausia - ar nevemei blink.gif
O as siandien labai sumautai diena pabaigiau. Apsivemiau, o dabar susipjausciau koja verysad.gif Geda, pikta be proto unsure.gif
Atsakyti
noriuzako, aww laikykis console.gif
Aš irgi anksčiau pjaustydavausi, bet dabar jau gal daugiau nei metai viskas ramu. Nuimdavau taip stresą, dvasinį skausmą, bet neverta. Dabar turiu randų ant rankų, kojų, ant pilvo kelis, kurie tikrai nepuošia. Kažkaip vien dėl randų nebenoriu daugiau, nors traukia kartais taip "nusiraminti".
Esu ir sesę, ir mamą įskaudinusi taip. Vieną kartą labai susipykom dėl kažko ir aš atsisėdusi prie stalo šnai šnai šnai per ranką nuo riešo iki alkūnės. Dar atsimenu, kad 11 pjūvių padariau. Negalvojau tada ką darau ir viską matė sesė, vėliau atėjo ir mama. Žinoma iškuitė visus stalčius pasiėmė skalpelį (studijoms jo reikėjo) ir visus ašmenis. Dar šiandien nežinau kur viskas yra, bet ne tame esmė.
Man geriausiai padeda nuleisti garą dienoraščio rašymas. Galima ir nerašyti dienoraščio, tiesiog atsidaryti word'ą ir surašyti viską, viską kas guli galvoje tą minutę smile.gif
O ar ilgai jau žalojiesi?

Aš šiandien 2 kartus vėmiau, o po to dar sportavau kol apie 400kcal sudeginau.
Rytoj bandysiu sekti VSC planą su savo patobulinimais: vietoj banano suvalgysiu 3 mandarinus (bus panaši energetinė vertė), iš pietų išbrauksiu mėsą, bet suvalgysiu 3 bulves, o ne dvi ir vakarienei valgysiu ne lietinius su varške, o mielinius blynus, nes tokius ryt mama keps. Kaip manot, gerai bus? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 15, 22:56)

O ar ilgai jau žalojiesi?

Aš šiandien 2 kartus vėmiau, o po to dar sportavau kol apie 400kcal sudeginau.
Rytoj bandysiu sekti VSC planą su savo patobulinimais: vietoj banano suvalgysiu 3 mandarinus (bus panaši energetinė vertė), iš pietų išbrauksiu mėsą, bet suvalgysiu 3 bulves, o ne dvi ir vakarienei valgysiu ne lietinius su varške, o mielinius blynus, nes tokius ryt mama keps. Kaip manot, gerai bus?  smile.gif

Na zaluojuos gal metus. Bet ne super aktyviai. Kojos turi randu bet ne per reyskiu. Tik ant slaunu vasaros pradzioj issipjausciau zodzius tris. Du is ju matosi... geda labai... verysad.gif man tai dingsta kai gerai jauciuosi - nenoriu pjaustytis, bet nukai uzplaukia... negaliu, arba turiu vemt, arba tai daryt.... o db parduotuve nedirba - nebuvo kap... unsure.gif
Del pietu man nepatinka - bulve mesos neatstos pati zinai. Kiek viena virta bulve tures - maximum simta kcal jei didele, mesos simta gramu apie 300 g.gif Visa kita atrodo gerai 4u.gif
Atsakyti
Na kaip matau noriuzako ir Medele pasveikti dar nenori.. sad.gif
- EyesOfAzure dvejoja, bet lygtais linkusi sveikti ?
- arbataa, kaip Tau sekasi ?
- o kitos ?
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 15, 23:03)
Del pietu man nepatinka - bulve mesos neatstos pati zinai. Kiek viena virta bulve tures - maximum simta kcal jei didele, mesos simta gramu apie 300  g.gif  Visa kita atrodo gerai  4u.gif

Nežinau ką dar vegetariško būtų galima sugalvoti. Rytoj į parduotuvę neisiu, o po to reikės kokių sojų nusipirkti g.gif
Aš du žodžius ant šlaunies buvau išsibraižiusi, uhh net gėda rašyti "fat big", bet ačiū Dievui per kelis metus pranyko doh.gif

Pravierka, aš negaliu sakyti, kad visiškai nenoriu pasveikti. Manau, man svoris visada dominuos gyvenime, bet galėtų dominuoti taip, kad nevemčiau, o būčiau tokia moteriškaitė ateityje, kur sveikų dietų prisilaiko kartas nuo karto smile.gif
Rytoj pradedu tą planelį, tik kasdien jį pakeisiu šiek tiek, nes esu vegetarė. Reikia pasižiūrėti, ką reiškia ilgesnį laiką valgyti normalias porcijas, pasijusti pilnesne (apie sotumą kalbu) ir ar labai sunku bus neišvemti. Bent jau pabandysiu smile.gif
Atsakyti
sekėsi visai gerai ir jaučiausi gerai
bet dabar 7dienos vakaras..
ir viskas baigėsi..
sunku suvokti iš kur tiek neapykantos kylą SAU.
rytoj iš naujo pradėsiu planą ir vėl iš naujo bandysiu įveikti 8 dienas, bet šią minutę neįsivaizduoju kaip prisiversiu valgyti pusryčius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 15 sausio 2011 - 23:41