Įkraunama...
Įkraunama...

Bulimija & Anoreksija

EyesOfAzure, aš visai nesijaudinu, kad atsikeliu ar anksčiau, ar per pietus - vis tiek viską pradedu nuo pusryčių, o tuomet viskas pasislenka, bet vis tiek viskas lieka suvalgyta.
o šiandiena vėl gera, rami, tvarkinga maisto atžvilgiu diena. beje, atsisiunčiau jūsų apkalbėtą filmą
Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 16, 19:32)
EyesOfAzure, tobulai apibūdinai filmą  drinks_cheers.gif Man dar patiko smulki detalė, kad dėl svorio priaugimo sprendimas - didesni džinsai, o ne dieta biggrin.gif

Tai tiesa, svarbu kad drabuziai butu tinkamo dydzio ir pabreztu privalumus thumbup.gif juk yra zymiai stambesniu merginu paagliu ir paziuri kaip tobulai atrodo su aptempais drabuziais unsure.gif o pati sau su jokaiis negrazi, nes nei grazaus uzpakalio, vien kaulai, nei krutines lotuliukas.gif dbr atsiauginus truputeli, tai liuks jauciuosi thumbup.gif ir mao drambliskas uzpakaliukas man dbr grazus, juk moteris esu rolleyes.gif
Pravierka nelaikyk blogu emociju ir pykcio savyj...ziurejau laida kur sake, kad pastovus blogu emociju laikymas savyje priveda prie psichiniu sutrikimu blink.gif patarinejo kaip atsikratyt tu emociju: kvepavimas diafragma(pilvu) kazkur 4 kartus kartot: itraukt letai oro, laikant ranka ant pilvo ir jauciant kaip jis prisipucia kaip balionas, ikvept reikia mazdaug 7sek ir staiga paskui iskvept..dar jei sedi ir pyksti, gali kuo stipriau spirtis kojom i zeme is visu jegu, sugniauzt kumscius iki baltumo arba sedint ant kedes visom jegom bandyt pakelt save su kede laikantis uz kedes sonu biggrin.gif juokingai skamba lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 16, 19:22)
Dar domina ka duodavo vakarienei vsc? nes cia man baisiausia paros dalis blush2.gif Mazdaug nezinau koks maisto kiekis vakarienei turi but, nes planelyje pateikti variantai siek tiek trikdo unsure.gif

Uoj visko gaudavom biggrin.gif Pvz kokios 4 bulves su kefyru (ka mes isdarinejom tai patylesiu lotuliukas.gif ) mieliniu blynu penki su avieciu dzemu, apkepai - darzoviu su suriu ar varskes. Varskes virtinukai +grietine +obuolys, grisiu i savo kambari - pasiziuresiu savo sasiuviny ka ten duodavo - pati primirsus smile.gif

QUOTE(Pravierka @ 2011 01 16, 20:41)
Sveikutes,

Laikykis console.gif

O as prabegiojau valanda, tai is kart nerimas apmazejes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EyesOfAzure @ 2011 01 16, 21:07)
Pravierka nelaikyk blogu emociju ir pykcio savyj...ziurejau laida kur sake, kad pastovus blogu emociju laikymas savyje priveda prie psichiniu sutrikimu blink.gif patarinejo kaip atsikratyt tu emociju: kvepavimas diafragma(pilvu) kazkur 4 kartus kartot: itraukt letai oro, laikant ranka ant pilvo ir jauciant kaip jis prisipucia kaip balionas, ikvept reikia mazdaug 7sek ir staiga paskui iskvept..dar jei sedi ir pyksti, gali kuo stipriau spirtis kojom i zeme is visu jegu, sugniauzt kumscius iki baltumo arba sedint ant kedes visom jegom bandyt pakelt save su kede laikantis uz kedes sonu biggrin.gif juokingai skamba lotuliukas.gif

Aciu uz patarimus, bandysiu, bet kazin ar tokie menki kumsciu suspaudimai padetu..gal ir man pradet begiot, bet kad nemegstu, nekenciu tiesiog begimo..pridauzyt kanors noreciau geriau smile.gif Bet baisu, kad atgal gausiu..oij gauciau.. Reiks paskaitinet, kaip nuimt itampa, kaip isliet emocijas..
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 16, 20:16)
Uoj visko gaudavom  biggrin.gif  Pvz kokios 4 bulves su kefyru (ka mes isdarinejom tai patylesiu  lotuliukas.gif ) mieliniu blynu penki su avieciu dzemu, apkepai - darzoviu su suriu ar varskes. Varskes virtinukai +grietine +obuolys, grisiu i savo kambari - pasiziuresiu savo sasiuviny ka ten duodavo - pati primirsus smile.gif
Laikykis  console.gif

oho blink.gif as snd vakarienei suvalgiau 1,5st makaronu su pievagrybiu ir konservuotu pomidoru padazu smile.gif skanuuu...kad taip visada butu galima be sazines grauzaties valgyt ir megautis maistu, kokia palaima rolleyes.gif bet ne, kartais uzplaukia, galvoj tos nesamoningos mintys apie maista, haliucinacijos del didejancio pilvo ir pan doh.gif
sportuoti nesportuoju, neprisiverciu...
rukyt noriu mest, bet irgi atrodo padeda virskinimui, nuslopina alkio jausma ir tt doh.gif is kur tos nesamones galvoje unsure.gif
Atsakyti
As irgi makaronus valgiau smile.gif skanu buvo, bet vel atakuoja blogos mintys... grrrr.... jei galeciau as jas uzmusciau gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif

Dar pavyzdziu ka VSC vakarienei valgydavom:
grikiu mustinius su grietine - skanus daiktas
misraine balta arba ryziu, visa lekste+2 riekes formines duonos, apelsinas ir 50g fermentinio surio.
Makaronu apkepas su grietine
Saldus ryziai su dz.vaisiais,
Darzoviu kotletai su grietine, ryziu kotletai ar morku kotletai su grietine - skanus irgi
Bulviu virtiniai su grietine,
makaronai su darzovem
ir t.t. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 16, 22:13)
As irgi makaronus valgiau  smile.gif skanu buvo, bet vel atakuoja blogos mintys... grrrr.... jei galeciau as jas uzmusciau  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif  gun_bandana.gif
Dar pavyzdziu ka VSC vakarienei valgydavom:
grikiu mustinius su grietine - skanus daiktas
misraine balta arba ryziu, visa lekste+2 riekes formines duonos, apelsinas ir 50g  fermentinio surio.
Makaronu apkepas su grietine
Saldus ryziai su dz.vaisiais,
Darzoviu kotletai su grietine, ryziu kotletai ar morku kotletai su grietine - skanus irgi
Bulviu virtiniai su grietine,
makaronai su darzovem
ir t.t.  blush2.gif

Vyk tas mintis lauk, man kazkaip su mintim tvarkoj kol kas ax.gif rolleyes.gif
Labai aciu uz meniu biggrin.gif thumbup.gif dabar mazdaug orentuosiuos ka vakare valgyt blush2.gif
bet kaip pasikeite mastymas po apsilankymo vsc ir pabendravus su ten gulejusiom merginom bigsmile.gif anksciau nevalgiau duonos, kruopu, ale angliavandenaii tukina doh.gif salotas be padazu valgiau, fuuj, mesos bijojau ir visu kepiniu apkepu ir pan doh.gif doh.gif blush2.gif o dbr suprantu kokia kvaila buvau, kiek malonumo praradau per liga ir kaip nesveikai gyvenau noredama sau "geroves", sveikatos..viska tik grioviau, o maniau, kad statau, kad savim rupinuosi, jezau, kaip svarbu tai suvokt blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Mmm kaip viskas skaniai skamba wub.gif O ten prižiūrėdavo kaip jūs valgydavote ar ten slaugutės į palatas paprasčiausiai atveždavo maistą ir palikdavo, kad galėdavot su bulvėmis ir kefyrų išsidirbinėti? biggrin.gif

Pravierka, gerų patarimų davė EyesOfAzure. Mes per psichologiją mokėmės, kad nereikia slopinti emocijų, reikia jas išlieti. Galima ir staugti ir supilti viską su keiksmais ant popieriaus lapo, tik svarbiausia išgyventi jas. Slopinamos emocijos ne tik psichikos sutrikimus sukelia, bet, manoma, kad sukelia ir fiziologinius pakitimus. Kaip mūsų dėstytoja pabrėždavo "Visos ligos prasideda nuo čia (ir rodydavo į savo galvą)".

Atsakyti
QUOTE(Medelė @ 2011 01 17, 00:07)
Mmm kaip viskas skaniai skamba wub.gif O ten prižiūrėdavo kaip jūs valgydavote ar ten slaugutės į palatas paprasčiausiai atveždavo maistą ir palikdavo, kad galėdavot su bulvėmis ir kefyrų išsidirbinėti?  biggrin.gif

Pravierka, gerų patarimų davė EyesOfAzure. Mes per psichologiją mokėmės, kad nereikia slopinti emocijų, reikia jas išlieti. Galima ir staugti ir supilti viską su keiksmais ant popieriaus lapo, tik svarbiausia išgyventi jas. Slopinamos emocijos ne tik psichikos sutrikimus sukelia, bet, manoma, kad sukelia ir fiziologinius pakitimus. Kaip mūsų dėstytoja pabrėždavo "Visos ligos prasideda nuo čia (ir rodydavo į savo galvą)".

Jei i palata atveztu ir paliktu - tikrai maistas skrandy neatsidurtu lotuliukas.gif Valgyt laikas - einam prie stalo ir valgom, o sesute sedi priesais ir stebi kad nesleptume ir pan... As del leto valgymo ir baudos taska esu gavus ten biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif baisiausia buvo kai su drauge gavom mielinius blynus 5 su avieciu dzemu ir abi issidirbinejam, pjaustem nezinau i kiek daliu, ir ateina centro vedeja lotuliukas.gif galvojom po stalu palysim g.gif Siaip reikia normaliai per 15-20min suvalgyti, vis bart gaudavau... ir liepdavo greit valgyt...
O siaip susirasiau su psichiatre - liepe vietoj pjaustymosi jei kas imt ledukus is kameros ir jais imituoti tai... Gal kuriai is jusu pades. As pameginsiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(noriuzako @ 2011 01 16, 23:13)
Jei i palata atveztu ir paliktu - tikrai maistas skrandy neatsidurtu  lotuliukas.gif  Valgyt laikas - einam prie stalo ir valgom, o sesute sedi priesais ir stebi kad nesleptume ir pan... As del leto valgymo ir baudos taska esu gavus ten biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif baisiausia buvo kai su drauge gavom mielinius blynus 5 su avieciu dzemu ir abi issidirbinejam, pjaustem nezinau i kiek daliu, ir ateina centro vedeja  lotuliukas.gif  galvojom po stalu palysim  g.gif  Siaip reikia normaliai per 15-20min suvalgyti, vis bart gaudavau... ir liepdavo greit valgyt...
O siaip susirasiau su psichiatre - liepe vietoj pjaustymosi jei kas imt ledukus is kameros ir jais imituoti tai... Gal kuriai is jusu pades. As pameginsiu  unsure.gif

Ohoho, kokia ten tvarka...na del leto valgymo negauciau baudos tasku biggrin.gif gal tik del per greito blush-anim-cl.gif nes suvalgau kaip isbadejus, bet dbr mokausi megautis kiekvienu kasneliu rolleyes.gif jauciuosi kaip kudikis besimokantis valgyti is naujo, igyjantis ziniu ir patirties apie maista...viskas stebina ir atrodo taip nauja blink.gif blush2.gif Sunkus darbas, svarbu kad pasiteisintu ir sulauktume savo darbo vaisiu, t.y. pasveikimo, naujo gyvenimo, pilnavertisko ir laimingo wub.gif
Labai gera alternatyva pakeist pjaustymasi ledukais, sekmes jums console.gif friends.gif
Atsakyti
Aš galėčiau gauti prizinę vietą už greičiausią suvalgymą hehe biggrin.gif Tik va prie kitų akių tas tempas labai sulėtėja, nes gėda valgyti prieš juos, o dar pagalvoju, kad jeigu valgysiu labai greitai, tada pagalvos, kad iš viso esu godi kiaulė biggrin.gif
Keistų valgymo ritualų (pvz maisto pjaustymas į nežinia kiek dalių) nelabai pas save išvis pastebiu. Gal nebent jei valgau kokius makaronus, tai tik po vieną į burną dedu, arba jei valgau sausus pusryčius su pienu, tai tik šaukšte gali plaukioti tik vienas dribsnis lotuliukas.gif Ir dar valgau su arbatiniais šaukšteliais sriubas, o kietą maistą su desertine šakute, bet nuo pačio gimimo mėgau taip žaisti, tikrai ne nuo sutrikimų išsivystė, manau smile.gif Nors dabar iš šono pažiūrėjus tikriausiai psichiatrai interpretuotų tai kaip ritualą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medelė: 17 sausio 2011 - 00:30
QUOTE(Medelė @ 2011 01 17, 00:29)
Aš galėčiau gauti prizinę vietą už greičiausią suvalgymą hehe biggrin.gif Tik va prie kitų akių tas tempas labai sulėtėja, nes gėda valgyti prieš juos, o dar pagalvoju, kad jeigu valgysiu labai greitai, tada pagalvos, kad iš viso esu godi kiaulė biggrin.gif
Keistų valgymo ritualų (pvz maisto pjaustymas į nežinia kiek dalių) nelabai pas save išvis pastebiu.

Ritualu panasiu ir as anksciau turejau, galvojau tai pades man pajust sotesnei, ar ale save apgaut kad didesni kieki suvalgiau, nes daugiau laiko uzima knaisiojimasis sriuboje arbatiniu sauksteliu blush2.gif bet dbr visa tai meciau, pastebejau, kad nepadeda, o atvirksciai unsure.gif
prie kitu ir man geda valgyt irgi kapstausi po maista kaip vista doh.gif jauciu itampa kai kazkas nepazistamas ziuri kaip valgau, todel tai mano didziausia problema g.gif blush2.gif todel dazniausiai viesoj vietoj net jei alkana ir rankinej turiu maisto, jo nevalgau blush2.gif maisto nepjaustau i mazus gabaliukus, atpratau...atpratau nuo visu ritualu, kai kazkur perskaiciau, kad tai del ligos, kad skatina ja ir pan unsure.gif
Atsakyti