Apie Berghoff puodų priežiūrą taip rašo:
Indų paviršiuje gali atsirasti kalkių nuosėdų vadinamųjų katilo nuovirų. Tokias nuosėdas, taip pat dėmes, atsiradusias dėl kai kuriuose produktuose esančių mineralinių druskų, lengvai pašalinsite kempinėle, suvilgyta actu, citrinų sultimis arba skiesta citrinų rūgštimi. Taip pat galima naudoti ploviklius, kurių sudėtyje yra citrinų rūgšties.
Stebėkite, kad indai neperkaistų! Jiems perkaitus, gali pasikeisti metalo paviršiaus spalva iki auksinio arba šviesiai rusvo atspalvio, gali atsirasti vaivorykštinių dėmių. Tai nėra indų defektas ir jokiu būdu neturi įtakos nei indų patvarumui, nei gaminamo maisto ypatybėms. Norint, kad metalo spalva nepakistų, reikia griežčiau laikytis indų naudojimo taisyklių. Perkaitę indai turi atvėsti natūraliai. Tam nerekomenduojama naudoti šalto vandens. Jeigu spalva vis tiek pasikeitė, naudokite nerūdijančiojo plieno valiklį, valymo miltelius ATA, poliravimo pastą arba palaukite po kiek laiko, tinkamai naudojant indus, jų spalva ir vėl taps tokia, kokia buvo.
Tai gal ir jusu puoduose atsiradusių dėmių priežastis tokia pati?

Beje, mano Zepter irgi "rainas" pasidarė, bet aš nekreipiu dėmesio, nes gaminimui tas įtakos visai neturi