Įkraunama...
Įkraunama...

Maximos lipdukų akcijos

QUOTE(Azazella @ 2012 03 21, 19:42)
O gaminti pradejot ant maksimalios temperaturos? Ar patepete puodo krasta aliejumi?

VIska buvau darius pagal instrukcija. Bet matyt dangti ne gerai buvau uzdariau
Dabar dar karteli pabandziau pakaitinti tik vandeni, dabar viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir pypsiulas islindo toks nemazas biggrin.gif , sumazinau ugni ir vyriau tai ir garai niekur nejo ir nieks nelasejo smile.gif .
Atsakyti
Na aš irgi dariau viską pagal instrukciją. Tai vakar dar kartą pabandžiau, manydama, kad ne viską gerai dariau...bet rezultatas tas pats schmoll.gif
Rašėte, kad kraštą ar tarpinę reikia aliejumi sutepti? Gal pabandyti dar kartą? blush2.gif
Atsakyti
Apie Berghoff puodų priežiūrą taip rašo:
Indų paviršiuje gali atsirasti kalkių nuosėdų – vadinamųjų katilo nuovirų. Tokias nuosėdas, taip pat dėmes, atsiradusias dėl kai kuriuose produktuose esančių mineralinių druskų, lengvai pašalinsite kempinėle, suvilgyta actu, citrinų sultimis arba skiesta citrinų rūgštimi. Taip pat galima naudoti ploviklius, kurių sudėtyje yra citrinų rūgšties.

Stebėkite, kad indai neperkaistų! Jiems perkaitus, gali pasikeisti metalo paviršiaus spalva – iki auksinio arba šviesiai rusvo atspalvio, gali atsirasti vaivorykštinių dėmių. Tai nėra indų defektas ir jokiu būdu neturi įtakos nei indų patvarumui, nei gaminamo maisto ypatybėms. Norint, kad metalo spalva nepakistų, reikia griežčiau laikytis indų naudojimo taisyklių. Perkaitę indai turi atvėsti natūraliai. Tam nerekomenduojama naudoti šalto vandens. Jeigu spalva vis tiek pasikeitė, naudokite nerūdijančiojo plieno valiklį, valymo miltelius ATA, poliravimo pastą arba palaukite – po kiek laiko, tinkamai naudojant indus, jų spalva ir vėl taps tokia, kokia buvo.

Tai gal ir jusu puoduose atsiradusių dėmių priežastis tokia pati? g.gif

Beje, mano Zepter irgi "rainas" pasidarė, bet aš nekreipiu dėmesio, nes gaminimui tas įtakos visai neturi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jkrista: 22 kovo 2012 - 16:22
QUOTE(klopedija @ 2012 02 14, 18:17)
Pavarčiau tuos puodus... įspūdžio nesudarė, o keptuvės net nepatiko, nes dengtos fhoteflonu.  schmoll.gif   Be to, rankenėlės metalinės, gaminant bus įkaitę.  unsure.gif
Greitpuodį tingėjau iš dėžės krapštyt.
Isigijau ir as ta maziausia 1,4 l puoda user posted image
Pirkau grynai noredama isbandyt, kad zinot, ar verta pirkti didesni. Kadangi kasdien naudoju namie senesnes kartos Berghoff puodus (kuriu virimo savybem esu visiskai patenkinta), tai su jais ir lyginau: taigis verdant pieniskas koses neprisvyla panasiai kaip ir berghoff'uose, bet siluma laiko prasciau, jauciu irgi kaip cia kazkas minejo del tu piltuveliu is abieju pusiu. Laikiau pasukus dangcio skylutes taip, kad nebutu ties tais piltuveliais, bet visvien viskas atsala greiciau.
O ir talpos neivertinau - 1,4 l. - man kiek mazokas. 1,6l (kuri turim namuose Berg. - pats tas), atrodo 0,2 l. - smulkme, bet 4 asmenu kosei mums 1,4 l. mazokas.
Norejau greitpuodzio. Bet pasiskaicius cia komentarus apie lasejima, itartina tarpines kokybe jau emiau abejoti g.gif

O kokiu tikslu ta greitpuodzio tarpine reikia tept aliejum? g.gif Ir ka jus apskritai juose verdat? Ir kiek laiko "susitaupo"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolute: 23 kovo 2012 - 03:07
QUOTE(Lolute @ 2012 03 23, 03:06)
Ir kiek laiko "susitaupo"?[/b]

Laiko susitaupo dvigubai.
Atsakyti
QUOTE(griegzde @ 2012 03 21, 19:58)
Ir man tas pats pypsiukas neiššoko , garai eina per rankena ir laša iš po rankenos  doh.gif .  Man tai nepatinka  verysad.gif .

Man irgi tas pats. blink.gif Jei garai pradeda eiti pro rankenos šonus, tai pipsiukas ir nebegali iššokti, nes juk garai išeina ir nesusidaro pakankamas slėgis. Viską gerai uždariau, juk ten elementaru, nemokėti neįmanoma. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2012 03 23, 10:09)
Man irgi tas pats.  blink.gif  Jei garai pradeda eiti pro rankenos šonus, tai pipsiukas ir nebegali iššokti, nes juk garai išeina ir nesusidaro pakankamas slėgis. Viską gerai uždariau, juk ten elementaru, nemokėti neįmanoma.  verysad.gif

O kai tas pypsiukas neissoka, koks kiekis vandens buna puode?

As vakar pirma kart viriau toki patiekala, kuriame buvo minimalus kiekis vandens, t.y. puse litro. Tai pirma karta man tas voztuvelis nepakilo, ejo garai per rankena ir sona. Palaukiau 10 minuciu ir pameginau voztuveli pirstu paklibinti, ir jis issoko i virsu ir uzsifiksavo, garai nustojo eiti per sonus. Tai sau pasidariau tokia isvada, kad del mazo garu kiekio voztuveliui neuzteko jegu atsistoti i vieta. Reikejo truputeli pagelbeti smile.gif Anksciau, kai gamindavau su litru vanden ir daugiau, viskas vykdavo sklandziai.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2012 03 23, 10:28)
O kai tas pypsiukas neissoka, koks kiekis vandens buna puode?

As vakar pirma kart viriau toki patiekala, kuriame buvo minimalus kiekis vandens, t.y. puse litro. Tai pirma karta man tas voztuvelis nepakilo, ejo garai per rankena ir sona. Palaukiau 10 minuciu ir pameginau voztuveli pirstu paklibinti, ir jis issoko i virsu ir uzsifiksavo, garai nustojo eiti per sonus. Tai sau pasidariau tokia isvada, kad del mazo garu kiekio voztuveliui neuzteko jegu atsistoti i vieta. Reikejo truputeli pagelbeti smile.gif  Anksciau, kai gamindavau su litru vanden ir daugiau, viskas vykdavo sklandziai.

stebuklingas kazkoks puodas biggrin.gif Nu as verdu ir su minimumu vandens kartais, nuo dugno koks cm., net neapsemia kartais, jokiu padejimu nereikia( as apie kitoki puoda cia )
Atsakyti
Greitpuodyje sakė negalima išvirti žirnių,košių įvairių,kurios "lipa" iš puodų su putom,nes tada visos putos eina per skylutę garų ir pro ją bėga.Pupeles sunku išvirti ,nes arba perverdi arba nedaverdi-neina pažiūrėt ar išvirę,atidaryt gaila,garą išleisti..
Burokai kolegei,taip išputojo,kad dangtis net nulėkė (nors jie neturėtų putoti,gal per daug idėta buvo) O šiaip tai sako greitpuodis naudingiausias dėl mėsos virimo...Ji tikrai greit ir gerai išverda... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2012 03 23, 18:24)
Greitpuodyje sakė negalima išvirti žirnių,košių įvairių,kurios "lipa" iš puodų su putom,nes tada visos putos eina per skylutę garų ir pro ją bėga.Pupeles sunku išvirti ,nes arba perverdi arba nedaverdi-neina pažiūrėt ar išvirę,atidaryt gaila,garą išleisti..
Burokai kolegei,taip išputojo,kad dangtis net nulėkė (nors jie neturėtų putoti,gal per daug idėta buvo) O šiaip tai sako greitpuodis naudingiausias dėl mėsos virimo...Ji tikrai greit ir gerai išverda... mirksiukas.gif

Verdu ir burokus ir pupeles ir zirniu sriuba, man jokiu fokusu nebuvo, svarbu, neperpildyti puodo.
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2012 03 23, 19:24)

Ar jūs turite greitpuodį? g.gif Aš tai su juo verdu ir žirnius, ir pupeles, ir burokėlius ir tas "lipančias" košes. Tiesiog nuo užvirimo reikia primažint ugnį.
Atsakyti
kas pirkot KEPTUVES, kaip kokybe, parasykit plyzzz 4u.gif
Atsakyti